Máris több mint háromszázezer darab fogyott el

Máris listavezető a Coldplay

London |

Máris több mint háromszázezer darab fogyott el a brit Coldplay együttes Viva La Vida című vadonatúj albumából, amelynek hivatalos megjelenési napja kedd.

Máris több mint háromszázezer darab fogyott el a brit Coldplay együttes Viva La Vida című vadonatúj albumából, amelynek hivatalos megjelenési napja kedd.

A lemez anyagát már a hétvégén megismerhette a közönség az internetről - és nyilván előjegyzésre - már meg is vásárolhatták az érdeklődők. Az új lemez első dalát, a Violet Hill-t korábban egyetlen hét alatt 2 millió ember töltötte le világszerte.

A Viva La Vida a Coldplay leggyorsabban fogyó albumává lépett elő. Az együttes 2005-ben megjelent X and Y című albumából a teljes első héten 465 ezer példányt adtak el, így az új lemez teljes heti eladása jóval meghaladhatja ezt a mennyiséget.

A lemezt bőségesen méltatta a szaksajtó: elismerően írt róla a gyakran "finnyás" Rolling Stone magazin, de szép kritikát kapott többek között az allmusic.com honlaptól valamint a Los Angeles Times szakírójától is.

A brit csapat szeptemberben indul világkörüli turnéjára, ennek során Budapesten is koncertezik majd, s programjában több dal is elhangzik majd az új lemezről.

A brit listán egyébként jelenleg Neil Diamond Home Before Dark című albuma található a 2. helyen. (MTI)

Címkék 

Ajánló

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után...

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent ért el a vendég görög csapat ellen Európa-bajnoki selejtezőn...