Kultúra

Ma hetvenöt éves Barbra Streisand, a szórakoztatóipar állócsillaga, aki a show-biznisz mind a négy nagy kitüntetését megkapta. 
Bízik a jó szereplésben Pápai Joci, aki május 11-én a második elődöntőben lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztiválon Kijevben Origo című dalával. A magyar versenyző és a kiutazó stáb hétfőn Budapesten sajtótájékoztatót tartott.
Aligha lehetne rosszabbul filmet kezdeni, mint az Amerikai pasztorált. Homályos utalgatásokat hallgatunk, jelen és múlt között ugrálunk, hosszú körmondatok közben unatkozunk, és fogalmunk sincs, hova fog kifutni ez az egész.
1
Budapest | A világhírű Oscar-díjas színész, harcművész Jackie Chan díszvendégségével megkezdődött a kínai filmfesztivál vasárnap a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol a filmsztár találkozott Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével.
Budapest | Több mint hatvanezer, a tavalyinál 4-5 százalékkal több látogató vett részt a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyen csaknem 300 programot tartottak.
New York | James Cameron bejelentette a következő négy Avatar-film forgalmazásának időpontját, az első folytatást 2020-ban láthatja a közönség.
Budapest | Közös történelmi hányattatásaink és hasonló mentalitásunk révén sok minden összeköt bennünket, mégis keveset tudunk egymásról. 
Budapest | Ma este, a Táncháztalálkozó gálaműsorán adják át a Táncház Díjat és a Táncház Érmet. A kuratórium döntése alapján idén a Táncház Díjat Kádár Ignác táncos, táncpedagógus veheti át.
Minneapolis | Koncertekkel, kiállításokkal, beszélgetésekkel, partival emlékezik Minneapolisban, a popsztár szülővárosában több száz rajongó az egy éve elhunyt Prince-re.

A nap mondata

Plakátfelirat a Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombati Békemenetén