Kultúra

Kassa |
Meghalt Kolár Péter; a humoros bemutatót nem akartuk a gyász hónapjára időzíteni – mondja a direktor.
Párizs | Marcel Proust francia regényíró egyik levele, amelyben a szomszédok túl hangos hancúrozására panaszkodott, 28 ezer euróért kelt el egy árverésen.
A meghosszabbított határidő szerint, április 28-ig várja a tehetséges középiskolások jelentkezését a Minorma Polgári Társulás az idei mentorprogramba. 
Los Angeles | Ewan McGregorral tárgyal a felnőtt Róbert Gida szerepéről a Disney stúdió, amely Marc Foster rendezésében készít játékfilmet A. A. Milne fiáról.
A zsidónő (1835), a francia nagyopera (a vágatlan ősvál-tozat több mint négyórás volt) egykor tündöklő reprezentán-sa mára gyakorta még az operarajongók táborában is leredukálódik a „Rachel, quand du Seigneur” kezdetű áriára – kb. hét és fél percre.
Los Angeles | A vártnál hamarabb, már 2019. május 24-én a mozikba küldik a Star Wars 9. részét.
Los Angeles | A menedzsment közleménye arra nem tér ki, hogy pontosan milyen fertőzés támadta meg Elton John szervezetét, úgy fogalmaznak, hogy a betegség "ritka és akár halálos" is lehet.
Ma hetvenöt éves Barbra Streisand, a szórakoztatóipar állócsillaga, aki a show-biznisz mind a négy nagy kitüntetését megkapta. 
A Szlovák Nemzeti Galéria új kiállítása azt mutatja be, milyen divat szerint öltözködtünk 1945 és 1989 között. 

A nap mondata

Marián Kotleba, az ĽS-NS elnöke, miután a rendőrség szélsőséges eszmék terjesztésével vádolta meg egyik képvisdelőjét