Kultúra

Lovasi András Kossuth-díjas rockzenész, énekes, szövegíró, a Kispál és a Borz, majd a Kiscsillag együttes frontembere június 20-án ünnepli 50. születésnapját.

Hollywood | Daniel Day-Lewis visszavonul a színészettől. A háromszoros Oscar-díjas művész szóvivője szűk szavú közleményben tudatta ezt a Variety magazinnal.
Két ember barátságának felbomlása a témája a Komáromi Jókai Színház utolsó bemutatójának. Egyiküket, Martint fokozatosan szippantja be a hitleri ideológia, amelyet az Amerikában élő, zsidó Max nem tud értelmezni. 
A HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című moziban a tények szintjén azt kapjuk, amit a témát feldolgozó elődök is fontosnak tartottak megmutatni. 
Elkezdődött Herendi Gábor nagysikerű filmsorozata, a Valami Amerika harmadik részének forgatása a hétvégén. A munkálatok a tervek szerint augusztus 2-ig tartanak, a film 2018. február 15-én kerül a magyar mozikba.
Egy tizenkét éves, hetedikes kisfiú mesél a barátságáról Paul Griffin Ahol a barátom, ott az otthonom című ifjúsági regényében. 
A nagyjából szemmagasságban futó polcrendszer ötlete helytakarékos megoldásként lányuk, Fanni érkezése után született meg – mondja a Jókai Színház művésznője, akit arra kértünk, mutassa meg a könyvespolcát, és meséljen meghatározó olvasmányélményeiről.
A kasszasikerlista élére száguldott a Verdák harmadik része, a Disney és a Pixar stúdió filmje 53,5 millió dollárt keresett a bemutatója hétvégéjén az észak-amerikai mozikban.
Komárom | A pozsonyi DunArts Diákszínpad Szentivánéji álom című előadása kapta meg az 54. Jókai Napok fődíját, a csapatot irányító Matusek Attila és Zsidek Pál vehette át a legjobb rendezésért járó elismerést.