Kultúra

Sokak szerint beszédes egybeesés, hogy épp azon a napon lett öngyilkos, amikor Cornell 53. születésnapját ünnepelte volna.

Kapolcs | Pénteken délután elkezdődött az idei Művészetek Völgye. Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja július 21-30. között kerül megrendezésre Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.
Vizsoly | Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban, az első teljes magyar nyelvű Bibliát őrző református templom történelmi emlékhellyé avatásán pénteken.
Kapolcs | Ma kezdődik Magyarország legnagyobb összművészeti fesztiválja, a 27. Művészetek Völgye Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön.
Los Angeles | A 41 éves férfi felakasztotta magát Los Angeles megyei otthonában. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel fedezték fel.
Ami élményt a háború viszontagságaiból IMAX-vetítésen ma kapni lehet, azt Nolan Dunkirk című mozija megadja. 
Los Angeles | Sárkányok nélküli világban játszódik a Trónok harca alkotóinak új HBO-sorozata: az alternatív Amerikában még virágzik a rabszolgaság és a déli államok kiváltak.
Madrid | Csütörtök este nyitják fel Salvador Dalí sírját, hogy DNS-mintát vegyenek földi maradványaiból egy apasági kereset miatt - közölte szerdán a katalán legfelsőbb bíróság.
A magyar címe ellenére a Nyomd, Bébi, nyomd nem egy az NDK-ból itt maradt szoftpornók közül, hanem az elmúlt évek egyik legjobb akciófilmje.