Kultúra

A 18. Krakkói Könyvvásárnak Magyarország volt a díszvendége. Ebből az alkalomból számos magyar vonatkozású könyv és fordítás jelent meg a lengyel piacon.

Weimar | Bárki számára elérhető lesz a jövőben az interneten Johann Wolfgang Goethe összes műve.
James Gandolfini utolsó filmje, a Piszkos pénz érkezik meg a magyar mozikba. Gandolfini mellett Tom Hardy-t, Noomi Rapace-t is sikerült megnyerni az újabb Dennis Lehane regény feldolgozásához. 
Liam Neeson 62 éves korára egyre keményebb, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legújabb filmje a Sírok között, amelyben magánnyomozóként ered egy emberrabló banda nyomába.  
Pozsony | Kilencedik alkalommal rendezik meg a kortárs tánc nemzetközi fesztiválját, Nu Dance Fest címmel. A fesztivál elsősorban a hazai és a cseh kortárs táncnak teremt fórumot a fővárosban. 
Kassel | Október végén bezár az 55 éve működő Grimm Testvérek Múzeuma a németországi Kasselben, ám fél évvel később megnyílik a mesegyűjtő és nyelvész Grimm-fivérek munkásságával foglalkozó új múzeum a Hessen tartományi városban.
Prága, Linz és Budapest után holnaptól három estén Pozsonyban látható az az előadás, amelyet Robert Wilson, korunk egyik emblematikus színházi rendezője a Cseh Nemzeti Színházban hozott létre 1914 címmel. 
London | Rejtélyes festmény miatt perlik az egyik neves londoni aukciósházat. A vád szerint a Sotheby's tévesen ítélt másolatnak egy 10 millió fontot érő Caravaggio-festményt.
Róma | Stephen Daldry brit filmrendező Trash című filmjének ítélték oda a hétvégén zárult római filmfesztivál legjobb filmnek járó fődíját.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok