Kultúra

Olyan különleges színházi kezdeményezésről kaptunk hírt a napokban, amely optimizmussal tölti el a lelkünket, és cáfolni látszik azt a „tényt”, hogy tájainkon nyáron a színház meghal egy kicsit. 

Budapest | Martin Sheen, aki talán a legtöbbször játszotta el a filmvásznon és a képernyőn az Egyesült Államok elnökét, augusztus 3-án lesz hetvenöt éves.
Salgótarján | Színvonalas zenei felhozatallal készül a debütálásra a pásztói Mátraalja Fesztivál, az ország legfiatalabb könnyűzenei fesztiválja augusztus 8-án és 9-én.
London | Nagy-Bitannia mégis megadta a kért féléves vízumot Aj Vej-vej rendszerbíráló kínai képzőművésznek, aki négy év után kapott útlevelet hazája hatóságaitól.
Ön tudja már, mit fog csinálni 2016. február 17-én? Úgy tűnik, a Motörhead zenekar tagjai már igen: a pozsonyi Aegon Aréna NTC-ben, azaz a nemzeti teniszcentrumban fognak játszani, de persze nem teniszt. 
Három további évadot terveznek még az HBO legnézettebb sorozatából, a Trónok harca című középkori fantáziaeposzból.
A hollywoodi álomgyár meg-állás nélkül ontja az újabbnál újabb mozgóképeket. A bő termésből nehéz kiszűrni a minőségi darabokat. Az alábbi összeállításban olyan készülő, illetve bemutatás előtt álló filmeket ajánlunk, amelyekre érdemes odafigyelni.
Pozsony | Július 28-án Kapolcson táncolt az Ifjú Szivek Táncszínház. 
Budapest | Százhuszonöt éve, 1890. július 29-én halt meg Vincent van Gogh holland festőművész.

Események

h k sz cs p sz v
15
22
32
42
52
62
72
82
92
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6