Kultúra

"Ha kell, valahogy mindig összeszedem magam, meg is csinálom, ami a dolgom, de ami utána jön…" Interjúnk Törőcsik Marival.

A szlovák filmművészetben divat rajongani a magyarokért, és ennek tradíciója van. Szomszédok, Barackliget, Köszönöm jól vagyok – újabb magyar arcok a szlovák vásznon. 
Woody Allen Oscar-díjas amerikai rendező-színész, az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója december 1-jén ünnepli nyolcvanadik születésnapját.
Rengeteg energia van a Jókai Színház Börtönkarrier című produkciója mögött. Ezért majdnem hajlamosak vagyunk elnézni azt, ami nincs: hogy igazából sem drámát, sem komédiát nem látunk.
Felkerült az internetre egy huszonhat perces videointerjú, amelyben az Eagles of Death Metal amerikai rockegyüttes tagjai elmondják, hogyan menekültek ki a párizsi Bataclanból.
A Világzenei Expó (WOMEX) szakmai kiválósági díját idén az iráni Hermes Records lemezkiadó alapítója kapta. 
Sirbik Attila könyve megerősíti, hogy a háború eszement dolog. Ez egy olyan közhely, amit sajnos nem árt újra és újra elővenni. 
Idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Felvidéki Rockszínház, amelynek életre hívója és a mai napig meghatározó alakja, szervezője, rendezője és énekese Karkó Henriett.
A Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) szombati tisztújító közgyűlésén kilépett a szervezetből Beke Zsolt irodalomkritikus, szerkesztő, miután a jelen levő tagok leszavazták az egyik határozati javaslatát.

Események

h k sz cs p sz v
11
21
34
44
55
612
714
83
93
1110
2512
11
21
31
41
51
61