Kultúra

A színházi világnapon a Nemzetközi Színházi Intézet Krzysztof Warlikowski lengyel rendezőt kérte fel, hogy a színházak számára írjon köszöntőt a világnapra.

Peking | A Halálos iramban új része megérdemelné a legjobb operatőrnek járó Oscar-díjat, ám két érv is ellene szól: egyrészt akciófilm, másrészt sorozat - mondta Vin Diesel.
Magyarország kész támogatást nyújtani az Irakban szélsőségesek által lerombolt ókori műemlékek helyreállításának megkezdéséhez, a pusztítás kiterjedésének felméréséhez.
Pozsony | Mára virradóra, 71. életévében elhunyt Martin Porubjak dramaturg, színikritikus, politikus.
Jószívű volt és tisztességes, sorstársai mégis megvetették. Antonia Havlová, vagy ahogyan ők nevezték: Tonka Šibenice (Akasztófa Tonka) ugyanis arra vállalkozott, amire egyikük sem Prága leghíresebb bordélyházában. 
Ma van a színházi világnap, ebből az alkalomból az esti előadások előtt felolvassák azt a nemzetközi üzenetet, amelyet az idén Krzysztof Warlikowski, a kortárs lengyel színház egyik legnagyobb, világszerte elismert rendezője, a varsói Nowy Teatr művészeti igazgatója fogalmazott meg.
Budapest | A Fonó Budai Zeneházban Halljunk szót címmel koncerttel és "előtáncházzal" veszi kezdetét péntek este a XXXIV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár, amely vasárnapig csaknem 2500 közreműködővel várja az érdeklődőket az esemény fő helyszínén, a budapesti Papp László Sportarénában.
Két hazai magyar író, Száz Pál és Gazdag József mutatkozik be a szlovák közönségnek ma 18 órától a KC Dunaj kulturális központban, a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, a rendszeresen jelentkező Literárny klub című rendezvénysorozat keretében. 
Sam Taylor-Johnson, A szürke ötven árnyalata című erotikus film rendezője nem vállalta a folytatások leforgatását - közölte a Deadline.com hollywoodi hírportál.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
14
23
34
45
57
69
79
85
94
1010
1532
1612
1710
1911
14
24
34
43
53

A nap száma

50 000 eurós kártérítés-előleget fizet a Lufthansa minden áldozat családjának