Kultúra

Los Angeles |

A lengyel Ida, az orosz Leviatán és a svéd Lavina című film is szerepel az idegen nyelvű filmek szűkített Oscar-listáján, Mundruczó Kornél Fehér Isten című alkotása nem jutott be a kilenc film közé.

Makk Károly levelét megírta. Hosszú levél, 462 oldalas, de mindvégig izgalmas, még akkor is, ha nem egy történetét többször, több helyen (de nem többféle verzióban!) elmesélte már.
Pozsony | A szlovákiai magyar kulturális és tudományos élet jubileumot ünneplő nagyjait köszöntötték Magyarország pozsonyi nagykövetségén csütörtökön.
Los Angeles | Megdöbbentek a sztárok a Sony döntésén, hogy nem mutatja be a The Interview-t, az észak-koreai vezető megölésére szőtt összeesküvésről szóló vígjátékot.
Több film is készül jelenleg a hazai alkotók műhelyében, melyek bemutatóját jövőre vagy még későbbre tervezik. 
Budapest | Beck Tamás költő kapta idén a Petri György-díjat, amelyet december 22-én adnak át a FUGA Budapesti Építészeti Központban.  
A csütörtökön a mozikba kerülő Zűrös olasz esküvő főszerepét Osvárt Andrea alakítja. Az utóbbi tíz évben Hollywoodot is megjárt színésznő céljairól és produceri munkájáról is mesélt az MTI-nek.
Riga | Az Ida című lengyel-dán alkotás kapta a legjobb filmnek járó Európai Filmdíjat szombat este Rigában.
Zelei Miklós darabját tűzte műsorra az újbudai Csontváry Művészeti Udvarház: a Situs inversus - Az Isten balján című előadást, Katkó Ferenccel a főszerepben, a hétvégétől láthatja a közönség.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok