Kultúra

Felhívjuk érzékenyebb olvasóink figyelmét, hogy írásunk egy csúnya szót is tartalmaz – idézetben. Nem tudtuk elkerülni, hiszen az alábbiakban az utóbbi évek egyik legnépszerűbb műfaji változatáról, a BDSM regényekről esik szó.

Róma | Húsz alkotás száll versenybe a legrégibb nemzetközi filmmustra, a 71. velencei filmfesztivál fődíjáért, az Arany Oroszlánért augusztus 27. és szeptember 6. között - közölték csütörtökön a szervezők, akik kevesebb sztárvendéget, de több újdonságot ígérnek.
Sandra Bullock Oscar-díjas amerikai filmszínésznő július 26-án lesz ötvenéves. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának anyaga: 
Mozipremierek 2014. július 24, Szlovákia: A szlovák mozikba ezen a héten csupán két premier lesz. Az egyik a Herkules című film, a másik pedig a cseh Zakázané uvolněni. 
Mozipremierek 2014. július 24, Magyarország: Megérkezik a mozikba az újabb Herkules film, ezúttal Dwayne Johnson főszereplésével. A héroszos film mellett még négy film premierje lesz a héten. 
Életének 95. évében meghalt Borbándi Gyula Széchenyi-díjas író, történész, rádiós- és folyóirat-szerkesztő, a magyar ötvenhatos emigráció kiemelkedő alakja - értesítette a család az MTI-t.
Robert Downey Jr., a Vasember-filmek sztárja kereste a legtöbbet a hollywoodi filmszínészek közül. A Forbes magazin szerint az utóbbi egy évben 75 millió dollár  volt a bevétele, és ezzel a tavalyi év után idén is listavezető lett.
Krasznahorkaváralja | Vasárnap zárt be a szlovákiai magyar fiatalok legnagyobb találkozóhelye, a Gombaszögi Nyári Tábor. A résztvevőktől azt kérdeztük meg szokásos, hétfői körkérdésünkben, hogy érezték magukat?
Hétfőn a pozsonyi Nemzeti Teniszcsarnokban lép fel zenekarával Hugh Laurie, azaz Dr. House. A sorozat rajongói nyilván akkor is megtöltenék a termet, ha a brit színész sramlizenét játszana, vagy tangót táncolna. Ő azonban ennél jóval magasabbra tette a lécet.

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok