Kultúra

Komárom |

A 2016/17-es évad bemutatói a megosztottság problémakörét igyekeznek körbejárni, legyen szó a pénz, származás vagy társadalmi hovatartozás miatti megosztottságról.

Budapest | A legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájában nevezett alkotások közül az amerikai filmakadémia képviselői választják ki az öt jelöltet, amelyek végül versenyre kelhetnek az Oscar-díjért. 
Pozsony | Az Uprising egyre több nézőt vonz, és elég beleszagolni a levegőbe, hogy világossá váljon: messze földön ez a legjobb hangulatú fesztivál. Idén azonban gyászos események árnyékolták be a vigasságot.
Los Angeles | Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Gene Wilder amerikai színész és komikus, a Charlie és a csokoládégyár (1971), A producer (1967) című Mel Brooks-film és a Vaklárma (1989) sztárja.
Nyitra | Európa jellegéről, kilátásairól és jövőjéről, a művészet és a kultúra európai szerepéről gondolkodik az idén jubileumi, 25. évébe lépő Színházi Nyitra fesztivál. 
Nagy Dániel Viktor: "A színház és a show, a színház és a stand up comedy között mozog az, ami engem izgat..."
New York | Beyoncé volt a sztárja a vasárnapi MTV Video Music Awards gálának, ahol számos elismerést, köztük a fődíjat, az év videójáért járó trófeát is bezsebelte a Formation című slágeréhez forgatott kisfilmmel.
Juhász Előd zenetörténész a Magyar Katolikus Rádióban vezetett Zene-közelben című műsorának vendégeivel folytatott beszélgetései váltak könyv alakban is elérhetővé a közelmúltban.
Eddig csak egyszer láttam, de tudom, hogy még néhányszor megnézem majd, mert régen láttam ennyire őszinte és szerethető filmet, mint az Elliott, a sárkány.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
11
21
31
45
58
64
72
81
91
29
30
31
1
2
3
4

A nap mondata

A terrorcselekmény szervezéséért 13 évre ítélt Budaházy György védőügyvédje