Kultúra

Átlag tízévente egy könyv. A ma hetvenéves Kovács Magda ennyit írt nekünk. Sok vagy kevés? A nyilvánvalóan szónoki kérdésre ebben a formában talán nem is adható jó válasz. 

„Minden megváltozott, de semmi sem” – állapította meg a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő forgatásán. 
Több mint tucatnyi új sztárral, köztük az Oscar-díjas Cate Blanchettel és Russell Crowe-val gyarapodott a 88. Oscar-gála díjátadóinak névsora.
A televíziózás felé kacsingató Apple Dr. Dre pályafutásáról készíti első tévésorozatát, amelyet előfizetős zenei szolgáltatásán keresztül akar forgalmazni.  
Peking | Bocsánatot kért utólag nézőitől egy kínai filmszínház, mert a napokban náluk bemutatott hongkongi film szerinte nem érte meg a jegy árát.
Petruska nyerte A Dal első középdöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Oláh Gergő és a Kállay Saunders Band, a tévénézők szavazataival a Mushu jutott a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén. 
Folytatódik a tendencia, miszerint hollywood nagyágyúi sorozatokban vállalnak szerepet. Idén Tom Hiddleston, James Franco és Tom Hardy is főszerepelő lesz egy-egy remeknek tűnő szériában. A koncepció és a szereplőgárda alapján összeszedtünk a 2016-os év legígéretesebbnek tűnő újonc sorozatait.
Szászi Zoltán új regényében nincs narratív szöveg, párbeszédekből kellene összeállnia. A szokott helyen, hatkor a költőként aktívabb Szászi harmadik regénye. 
A Nagymorva Birodalom összeomlásáig mutatja be a jelenkori Szlovákia területének történelmét egy nagyszabású állandó tárlat első része, amely a héten nyílt meg a pozsonyi várban.

Események

h k sz cs p sz v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
11
21
31
41
51
61