Kultúra

Az Egy rebellis lány mágikus hangja című mozgóképes alkotást a cseh dokumentumfilm-gyártás egyik legmarkánsabb egyénisége, Olga Sommerová rendezte. 

Bözödújfalu valamikor Erdély egyik legszínesebb települése volt. Míg a legendás Atlantiszt a természet erői süllyesztették el, addig a Bözödi-tó az értelmetlen falurombolás szimbóluma. Az Átjáró rövidfilmmel emlékezik meg a negyedszázaddal ezelőtti pusztításról.
A Losonci Nógrádi Múzeum és Galéria, valamint a Kálnón működő Žiaromat kerámiaüzem évek óta a szlovákiai kortárs kerámiaművészet jelentős központja. 
Budapest | Hat európai filmre voksolhatnak hétfőtől a filmrajongók az Európai Filmakadémia People's Choice Award elnevezésű közönségszavazásán - közölte az Európai Filmakadémia hétfőn az MTI-vel.
Keanu Reeves amerikai filmszínész, a Mátrix-trilógia főszereplője szeptember 2-án lesz ötvenéves.
Koszovóról a bizonytalan politikai helyzeten kívül valószínűleg nem sokat hall itthon az ember. Az ország, melynek függetlenségét egyebek között Szlovákia sem ismerte el, a Dokufest dokumentum- és rövidfilmfesztivállal mégis nemzetközi figyelemre törekszik.
Moose immár ötödször rántja össze a táncos bandát, hogy ezúttal Las Vegasban mutassák meg, ők a legjobb táncosok a világon. Step Up – All in a szlovák mozikban.  
A feláldozhatók csapata olyan vén rókákkal bővült, mint Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson és Harrison Ford. Most újra tiszteletüket teszik a mozivásznon, immár harmadszor.  
A brit La Roux Elly Jackson és Ben Langmaid duója, ám egyértelműen az énekesnő van előtérben. Ő írja a dalokat, és az ő jellegzetes, vörös sérója lett a La Roux védjegye. 2009-es, cím nélküli debütáló lemezük zajos sikert aratott. 

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok