Kultúra

Mesefilmekben mindig erősek voltak a csehek. Közép-Európában kétségtelenül a legerősebbek. Tudják ezt a németek is, a müncheni Bavaria Filmstudio nemegyszer volt koprodukciós partner azóta klasszikussá vált mesefilmeknél.

Újabb képregény adaptáció érkezik a magyar mozikba, ezúttal fekete-fehérben. Robert Rodriguez rendezte Sin City: Ölni tudnál érte című film az év egyik legjobban várt filmje.  
Michelangelo, Raffaello, Donatello és Leonardo immár a nagyvásznon veszi fel a harcot a gonosz Zúzóval. A film producere Michael Bay így joggal számíthatunk látványos akciókra.  
Budapest | Augusztus 22-én, pénteken vesznek végső búcsút Bajor Imrétől; a színművészt 15 órakor a Farkasréti temető Makovecz termében búcsúztatják.
Pozsony | Már egy hete folynak az előkészületek az új színházi idényre – a nyári felkészülés része az intenzív edzés is.
Egy jelentős filmmagazin kiváló kritikusa azt írta a Mielőtt meghaltam című film kapcsán, hogy ha ismertetést kellene írnia róla, az ennyiből állna: Matthew McConaughey. Találó. Aki látta, talán tudja, miért, de erre egy kör után visszatérünk.
Budapest | Végre egy kis sárdagonyázás a Szigeten, mondta valaki mögöttem a tömegben, de nem mertem hátra nézni, nehogy orra essek. Minden rendes fesztivál alaptartozéka a sár.
Locarno | Öt és fél órás Fülöp-szigeteki film kapta szombaton a 67. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, az Arany Leopárdot.
Budapest | Majdnem húsz látogató könnyebben megsérült a csütörtök esti Stromae-koncert helyszíne előtt kialakult tumultusban - erősítette meg Vető Viktória, a fesztivál sajtófőnöke az MTI értesüléseit. 

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok