Kultúra

Nem regény. Riportkötet. Útinapló. Politikai beszámoló. Végül is egy neves dél-amerikai zsurnaliszta, politikai aktivista hagyta ránk. Kolumbia Nobel-díjas szépírója: Gabriel Gárcia Márquez.

Abbáziában a rothadás szele fújdogál. A hajdani birodalom nagyvilági fürdőhelye ma leginkább Disneyland és Siófok bizarr kevercsének tűnik.
Kemény Zsigmond: Özvegy és leánya – Újraolvasom ezt a regényt kb. negyven év után. Az újraolvasás más szempontokra világít rá.
Tízéves a pozsonyi Uprising Reggae Festival, a műfaj talán legrangosabb közép-európai seregszemléje, amely idén augusztus 25–26-án lesz a jól bevált helyszínen, az Aranyhomok üdülőövezetben.
Somorja | A DUNART.COM7 nemzetközi szimpózium művésztelepén fúrózajtól és kalapácsütésektől dübörgő térben, szobrászati anyagok és színes festékmasszák rendszertelen közegében fényküszöbök születnek. 
Los Angeles | A The Hollywood Reporter szerint egyelőre nincs főszereplője az önálló Obi-Wan Kenobi-filmnek. A Disney stúdió nem kommentálta az értesüléseket.
A mítosz fogadására bármikor hajlandó magyar köztudatnak köszönhetően időnként újra a hírekbe kerül az 1848–49-es szabadságharc leverése után Barguzinban letelepedett és meghalt Petőfi Sándor esete.
Los Angeles | Az Oscar-díjas Emma Stone lett a világ legjobban fizetett színésznője 2017-ben a Forbes magazin szerint. 
Washington | Elvis Presley, a rock 'n' roll királya halálának 40. évfordulójára emlékeznek szerdán az Egyesült Államokban. 

A nap mondata

Robert Fico kormányfő Richard Sulíkról, az SaS elnökéről, EP-képviselőről