Kultúra

Bátor vállalások egész sora jellemzi a Komáromi Jókai Színház idei műsortervét. A teátrum szembesíteni akarja a nézőket korunk legégetőbb társadalmi problémáival, miközben azért szórakoztatni is igyekszik őket.

Prága | Andrea Sedláčková Fair Play című drámáját jelöli Csehország a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra - jelentette a ČTK cseh hírügynökség csütörtökön. Ebben a legfőbb szerep Bárdos Judité.
Mihez kezd egy tanár, aki azt szeretné, ha magyar anyanyelvű diákjai sikeresen sajátítanák el a szlovák nyelvet? Bakos Adriana létrehozott egy weboldalt Játékosan szlovákul címmel.
Hajókázás a Dunán a színház színészeivel, körhintázás, Udvaros Dorottya koncertje, beszélgetés Hobóval, gyerekprogramok, villámrandi és kiállítások várják a nézőket a Nemzeti Színházban a hétvégén.
Peking | Fizetős szexuális szolgáltatás igénybe vétele miatt őrizetbe vették az Arany Medve díjas Vang Csüan-an kínai filmrendezőt Pekingben - adta hírül rendőrségi forrásokra hivatkozva a kínai média hétfőn.
Elhunyt Bob Crewe, a Can't Take My Eyes Off You és a Walk Like a Man című slágerek szerzője, aki dalszerzőként nagy szerepet játszott a The Four Seasons popegyüttes sikerében.
Komárom | Jaro Vojtek, a legelismertebb, nemzetközileg is jegyzett hazai dokumentumfilm-rendezők egyike leforgatta első nagyjátékfilmjét Gyerekek (Deti) címmel. 
Budapest | Meghalt Avar István Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze - tudatta a Nemzeti Színház kommunikációs osztálya szombaton az MTI-vel.
Kétszázhuszonöt éve, 1789. szeptember 15-én született James Fenimore Cooper amerikai író, akinek indiánregényein nemzedékek nőttek fel. 

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok