Kultúra

A vetítésen jelen volt a film egyik „főhőse”, a 94 éves, muzslai Sulci József is, aki három évet töltött szovjet fogságban. Arra a kérdésre, hogy mit üzenne az utókornak, annyit mondott: „Azt, hogy az emberiségnek több esze legyen. Ne keveredjenek háborúba!”

A Westworld bezárta kapuit, és 2018-ig biztosan nem nyitja ki újra. A 10. részben rengeteg kérdésünkre kaptunk választ, de az alkotók gondoskodtak arról, hogy, akinek igazán tetszett az első évad, tűkön ülve várja a két év múlva esedékes folytatást. 
Kassa | A Művészetek Házában mutatta be saját tervezésű csodazongoráját Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. 
A Pozsonyi mesék című sorozat olyan híres személyiségeket mutat be a gyerekeknek, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a várossal. Veres István a humor eszközeivel közelít Széchenyi alakjához.
Budapest | "Azért Kispál András és Dióssy D. Ákos ott lesz velem a színpadon és természetesen Kispál-dalokat is eljátszunk" - jegyezte meg Lovasi András. 
Budapest | A nagy érdeklődésre való tekintettel ismét dupla szilveszteri koncertet tart az Amadinda Ütőegyüttes és Presser Gábor.
New York | Prágában július 4-én, Bécsben július 10-én játszik az újra összeállt Guns N' Roses.
Budapest | Wendler Enikő fuvolista, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató második szériájának versenyzője lett az abszolút győztese a VIVO International Music Competition elnevezésű megmérettetésnek New Yorkban.
Budapest | A hangversenyen a klasszikus zenei tehetségkutató felfedezettjei, valamint Molnár Levente operaénekes is fellép.

Programajánló

Események

h k sz cs p sz v
12
22
31
41
51
61
71
81
91
11

A nap mondata

Rétvári Bence magyar emberi erőforrás államtitkár