Kultúra

Párkány/Kéménd |

A Felvidéki Kakukktojás (a nagy lufipukkasztás) című műsorával pénteken Párkányban vendégszerepel az Ifjú Szivek Táncszínház. A párkányi előadás különleges lesz.

Sánta Szilárd recenziója Emily Anthes Frankenstein macskája: A szép új világ állatai című könyvéről.
Pozsony | A tavalyihoz képest mind a bemutatásra kerülő filmek, mind a vetítések számát tekintve bővül az idei pozsonyi filmszemle kínálata.
Pozsony | Negyvenéves a Pozsonyi Dzsessznapok, a műfaj legnagyobb hazai seregszemléje. A jubileumra tisztes sztárfelhozatallal készülnek a szervezők, és a fesztivál idén először négynapos lesz, csütörtöktől vasárnapig tart.
Dunaszerdahely | A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjainak munkáiból látható kiállítás a Kortárs Magyar Galériában november 3-ig. A csoportos tárlat témája a Duna folyó. 
Mohora | Vándor Éva Jászai Mari-díjas színművésznek és Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművésznek ítélte oda a Tolnay Klári Művészeti díjat a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület elnöksége.
Az év végén olyan nagyszabású és sikeres franchise-ok folytatása érik be, mint Az éhezők viadala és a Hobbit. Újra birtokba veszik a vásznat a Förtelmes főnökök.
Vatikánváros | Először tartanak nem egyházi rendezvényt a Sixtus-kápolnában: szombaton a Porsche jótékonysági koncertjén mintegy negyven szerencsés turista vehet részt.
1
Mai történetté változott Arany János 1846-ban, a Kisfaludy Társaság pályázatára írott remekműve, a Toldi. Paczolay Béla állította színpadra Csőre Gábor színésszel. Sok mindenről szól a mű, de főleg hősiességről és bátorságról, hűségről és kitartásról, becsületről és emberségről. 

Hasznos linkek Letölthető dokumentumok