Kaposvárról is elindult az éhségmenet

Kaposvár |

Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap, közülük tizenöten - közmunkások, munkanélküliek, MSZP-tagok - az egész távot meg akarják tenni, hogy az Országgyűlés első ülésnapjára, február 11-re a fővárosi Kossuth térre érjenek.

Mielőtt a menet a kaposvári kormányhivatalhoz közeli térről elindult, Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének vezetője arról beszélt, hogy Somogyban romlanak a munkanélküliségi mutatók, rosszabbak az országos átlagnál.

    Az MTI-nek kifejtette, pártja a Közmunkások Szakszervezetének felhívásához csatlakozott, egyetért az érdekvédő szervezet céljaival: a 60 200 forintos havi közmunkásbér visszaállításával, valamint a szegénység, a munkanélküliség és az éhezés elleni tiltakozással.
    
    Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről. Vasárnap a kaposvári mellett újabb menet indult Ózdról, illetve indul délután a Hajdó-Bihar megyei Polgárról.
 

Ajánló

Hozzászólások

 

Azért rendkívül kíváncsi lennék arra, hogy ki pénzeli a szállásukat, kosztjukat. Esténként hol vannak elszállásolva. Vagy minden este alvás céljából hazaszállítják őket. Ha tényleg végiggyalogolják a több-száz kilométert (ami érdemes lenne ellenőrizni lehet,hogy a gyaloglás csak kamu, csak amikor az újságírók megjelennek akkor gyalogolnak) akkor a résztvevőknek jól tápláltaknak és jó kondícióban levőknek kell lenniük. Ha ez így igaz, akkor pedig nincs miért menetelni. Ha pedig alultápláltak, és rossz kondícióban vannak, akkor öt kilométert sem bírnak elgyalogolni.

  • nem tetszik