Lemondásra szólította fel Schmitt Pált a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet szerkesztőségi cikke szerint rendkívüli lehetőséget mulasztott el Schmitt Pál azzal, hogy nem mondott le a disszertációjáról szóló jelentés közreadása után, de - mint hangsúlyozzák - döntését még bármikor átgondolhatja.

Nyilvánvalónak nevezik, hogy a kormány nem szólíthatja fel lemondásra a köztársasági elnököt, de úgy vélik, hogy az elnök posztján maradása a saját érdekével is ellentétes, és rombolja a tisztességes közéletbe vetett hitet.

A napilap csütörtöki számának véleményrovatában, aláírás nélkül közölt írás elismerően szól Schmitt Pál kvalitásairól. Úgy fogalmaznak: a legsikeresebb magyarok egyikeként költözött be a Sándor-palotába a parlament több mint kétharmadának támogató voksával 2010 nyarán. "Most azonban az egykori vívóklasszis elvétette a ritmust" - jegyzik meg.

A jogi következményt nem hordozó, a doktori címtől őt meg nem fosztó vizsgálóbizottsági jelentés a méltó visszavonulás, az erkölcsi győzelem esélyét kínálta az államfőnek - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet. Schmitt Pál és a vele szemben, illetve mellette felsorakozók többsége a lap szerint egyaránt téved, amikor úgy tesz, mintha a jelentés tisztára mosta volna a disszertáció szerzőjét. Abból ugyanis feketén fehéren kiolvasható, mi történt; azt mindenki meg tudja ítélni. Nem a jog, hanem az erkölcs, a szakmai tisztesség mércéjével - fogalmaznak.

Úgy vélik: az a kitétel, hogy a dolgozat formailag megfelelt az 1992-ben hatályos követelményeknek, csak a legnagyobb megaláztatástól mentette meg - egyelőre - az elnököt. Ám ami eddig történt, csak könnyed bevezetés az államfőre váró vesszőfutáshoz, méltatlan, megalázó hecckampányhoz . "Lehet persze emiatt fölhorgadni, karaktergyilkossági kísérletről beszélni: a karaktergyilkosság mára befejezett tény" - állapítja meg a cikk.

Nyilvánvalónak nevezik, hogy a kormány nem szólíthatja fel lemondásra a köztársasági elnököt, aki számára a jelentés azt a kegyelmi állapotot teremtette meg, hogy lelkiismeretére támaszkodva, szabadon mérlegelhette, milyen lépés szolgálja a legjobban az általa a legmagasabb szinten képviselt közösség érdekét - fogalmaznak. Hozzáteszik: "meggyőződésünk, hogy maradása az ő érdekével is ellentétes".

A lap szerint szépnek gondolható gesztus kitartani a "valóban mértéket nem ismerő, iróniának hazudott, mocskolódó bírálatok nyílzáporában". Csak éppen felesleges, ez a harc megnyerhetetlen. Az intézmény rombolása, a tisztességes közéletbe vetett hit porladása így megállíthatatlan - fogalmaznak. Felteszik a kérdést: hogyan beszéljen ezek után tisztességről, becsületről, hitelességről politikus ebben az országban, és hogyan lehetne azt állítani, hogy ez most már nem az a bizonyos következmények nélküli ország.

A Magyar Nemzet végül emlékeztet arra, hogy állásfoglalásukat azzal kezdték, hogy Schmitt Pál "elmulasztotta a nagy lehetőséget". Ehhez azonban azt is hozzáteszik, hogy döntését az elnök még bármikor átgondolhatja.

"Minél később teszi, annál rosszabb lesz. Neki és nekünk" - zárul a lap szerkesztőségi cikke.

Ajánló

Hozzászólások

szokta lemondásra felszólitani:)))))))))))))))
Megjegyzem 2006-ban a Népszabadság Gyurcsányt sokkal súlyosabb hazugságokért sem szólitotta fel, hogy mondjon le.
Helyette, az iró Esterházyval az élen, ezerrel beinditották a szerecsenmosdatást.

 • nem tetszik

fel kell szólítani a köztársasági elnököt, vagy magától kellett volna már rég távozni hivatalából?!

Balkó Gábor
www.zoboralja.sk

 • nem tetszik

Balkó Gábor
www.zoboralja.sk

megint ez az elmultnyolcév, meg ő se mondott le, az apám büdös parszt én is az vagyok, mi katmandu, az én apám bezzeg doktor, tegnap töltöttem le neki, én 3 doktori címet szereztem, pedig még csak reggel 9:40, istenem, sose gondoltam volna, hogy ennire okos és művelt vagyok, köszönöm pali, visszaadtad a csalók, tolvajok önérzetét, ho lehet a nicknevet megváltoztatni??? ezentúl MuDR, JuDr, PhDR, CSC igazság vagyok és tiszteljetek, mintha a köztársasági elnökötök lennék! Magyar diákok nem kell tanulni! Puskázzatok, lopjatok, csaljatok és legyetek büszkék rá, mint Pali!

 • nem tetszik

Magácska annyit ért a demokráciához, mint tyúk az abc-hez.
Ha Schmitt doktorija plágium, akkor mondjon le, ez tiszta sor!
Ön azonban ahelyett, hogy örülne a Magyar Nemzet példamutató cikkének, helyette csak vagdalkozik és általánosít.

Uram/Asszonyom Ön a jövőben inkább két dologra összpontosítson:

a) tanuljon meg rendesen magyarul
b) közben ismerkedjen a demokrácia alapvető működési elveivel is.

Ha mindenért kizárólag a magyarországi jobboldalt teszi felelőssé, akkor inkább azt javaslom, hogy idült rögeszméivel sürgősen jelentkezzen egy elmegyógyásznál!

 • nem tetszik

tessék talán foglalkozni az ismert alzheimeres seat pilóta titulusaival is!

 • nem tetszik

jaaaaj igazság, olyan ostoba vagy hogy az fáj. Ismersz te egyáltalán szlovákiai diplomást? Ha igen, azt tudod hogyan jutott a diplomájához? elárulom neked, hogy 99,99 százalékban plagizált. A szlovák "értelmiség" odáig fajult, hogy hülyének nézik azt, aki nem ctrl+c - ctrl+v, vel készíti a diplomamunkáját. Szlovákiában nem dicsőség korrekt munkát végezni, még diplomamunkánál sem. Itt az naivitást jelent, és ügyetlenséget. Az az ügyes, életrevaló, elfogadott, aki lop, csal, ügyeskedik. Vagy nagyon nem ismered a tót társadalmat, vagy szándékosan hallgatod el a tényeket, és a magyarságot gyalázod ahol csak tudod. Szerintem a szlovák diplomásoknak ezen a téren kuss a dolguk. Semmirekellő banda.
természetesen nem Schmitt Pált akarom megvédeni. Szerintem is mennie kellene. De az ilyen alpári hozzászólásoktól kinyílik a bicska a zsebembe.

 • nem tetszik

Feri

Schmitt Pál

nem kisdoktorija miatt lett Magyarország elnoke.

Ha az egyetem tévedésbol ítélte oda a doktori címet, ám vegye vissza, bár szerintem ez is rohejes tobb mint 20 év távlatából.

ha ennyire balf@sz az intézmény, ám tegye... de

Schmitt doktori címmel vagy anélkul Magyarország TELJES JOGÚ elnoke.

 • nem tetszik

ez így van, de nem erről van szó. Magyarország egészének megítéléséről szól a dolog. Nem lehet egy országnak olyan elnöke, akin lehet fogást találni. Ilyenek lehetnek a plágiumbotrány, a helyesírás nem ismerése, többet nem tudok róla mondani, de ez elég is. Ennyi az egész. Magától kell lemondania, hogy a presztízst ne csorbítsa tovább. Na de ez megint csak egy csallóközi parasztgyerek véleménye. Talán nincs is igazam :)

 • nem tetszik

Feri

na igen

hisz Magyarország megítélését

a magyar ellenzék ... a szoclibek kúrták el ... mit tudna mindenrol a zeu, EB, EK stb.!

ha nem a szoclibek taknyoltak volna el mindent!

 • nem tetszik

bolja orszagszerte.A FIDESznek is nagy kart fog okozni.
Nemetorszagban a hadugyminiszter azonnal lemondott,miutan kiderult hogy doktori munkajaban hasonloan jart el,mint a mostani magyar allmelnok.

 • nem tetszik

irónia, nézzük meg mit jelent, javaslom a google-t, az nem érv, hogy a szlovák diplomások is plagizálnak, ekkora hülyeséget csak egy mkps írhat... Schmitt lehet csaló köztársasági elnök, mert pozsonyban jozefka is plagizálta a diplomamunkáját, te jó ég, még jó, hogy elküldtük az mkpt oda, ahova való. Ja, hogy nem tudok magyarul, sajnos én magyar piarista (erősen jobboldali) középiskolába jártam, ezért nem tudok, ja és majd elmegyek orvoshoz azzal a kényszerképzettemmel, hogy mindenről a jobboldal tehet, ha orbán kijelenti, hogy nem az elmúltnyolcév, hanem az ő ostobasága tette Mo-t Európa szégyenévé, és Dénesi, egy mkps, aki szlovákul ír... na, na kidob a Csemadok

 • nem tetszik

hogy miért nem látszik a sajnos magyar piarista erősen jobboldali középiskola hatása?

valószínűleg ellenhatást váltott ki az akaratos, elkényeztetett kis fruskából,

aki MOST ilyen alantas módszerekkel próbálkozik bosszút állni... iskolai frusztráltságai okán...:-)

bárgyu, bugyuta és zavart hozzászólásait olvasva majdnem biztosra veszem, hogy eljutott az idegösszeomlás határára... :-)

lehet, hogy alkoholista vagy kábszeres? s képzeletében fehér egerek helyett mindig emkápések bukkannak elő ... :-)

 • nem tetszik

Nincs olyan ember akin ne lehetne fogást találni! Engem eleinte nem érdekelt az ügy, (semleges voltam) de amióta tart ez a hisztérikus démonizálás, azóta Schmitt Pál mellett vagyok, mert a hibái és az erényeinek aránya. 1:1000

Mátyásról mikor kiderült hogy megcsalta a feleségét, akkor le kellett volna mondania? Ha a tökéletes Isten lenne a köztársasági elnökünk, őt is támadnák az ateista-liberálisok. Hisz ők a tagadás ősi szellemét akarják elnöknek!

 • nem tetszik