Külföld

Amiens |
Kampányolni indult Macron, de Le Pen megelőzte és tüntetést szított ellene. Még fájóbb Macron számára, hogy ez a szülővárosában történt.
Prága | A hatályban lévő törvények szerint a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) jelenleg Csehországban sem működhetne - vélekedett Ales Rozehnal neves cseh jogász csütörtökön a Mladá Fronta Dnes című napilapban. 
Washington | Ted Cruz texasi republikánus szenátor helyi idő szerint szerdán arra tett javaslatot az Egyesült Államokban, hogy az El Chapo, vagyis Köpcös ragadványnéven elhíresült Joaquín Guzmán drogbárótól elkobzott 14 milliárd dollárból építsék fel az amerikai-mexikói határra tervezett falat. 
London | Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt szerda este Londonban Theresa May brit miniszterelnök. 
Caracas | Lövöldözés tört ki Venezuela északkeleti részén egy börtönben, tizenketten meghaltak, tizenegyen megsebesültek - közölte szerdán a börtönügyi minisztérium szóvivője.
Bejrút | Nagy erejű robbanás rázta meg csütörtök reggel a szíriai fővárost, a detonáció a damaszkuszi nemzetközi repülőtér környékén történt, majd tűz ütött ki ugyanott.
Leginkább a szlovákokat és a lengyeleket, legkevésbé az arabokat és a romákat kedvelik a csehek - derült ki abból az országos közvélemény-kutatásból, amely azt kutatta,  milyen a többségi cseh lakosság viszonya az országban élő más nemzetiségű kisebbségi lakossági csoportokhoz.
2
A Central-European University (CEU) visszautasítja Orbán Viktor miniszterelnöknek az Európai Parlamentben (EP) szerdán az egyetemmel kapcsolatban tett kijelentéseit.
Ferenc pápa üzenetet küldött Jorge Urosa Savino a venezuelai Caracas érsekének hangsúlyozva, hogy a vatikáni diplomácia a latin-amerikai ország püspöki karával együttműködésben keres megoldást a Nicolás Maduro vezette kormány és ellenzék közötti válságra - értesült az olasz sajtó szerdán.

A nap mondata

Marián Kotleba, az ĽS-NS elnöke, miután a rendőrség szélsőséges eszmék terjesztésével vádolta meg egyik képvisdelőjét