Külföld

Párizs |

Túszokat ejtett kedden reggel két, késsel felfegyverkezett férfi egy észak-franciaországi kisváros katolikus templomában. Egyik foglyukat, egy 84 éves papot brutálisan megölték, egy másikat életveszélyesen megsebesítették.

Philadelphia | Hillary Clinton tisztában van vele, mekkora a tétje a mostani elnökválasztásnak - hangsúlyozta az amerikai elnök a Demokrata Párt elnökjelölt-állító konvencióján elmondott beszédében helyi idő szerint szerdán.
New York | Michael Bloomberg, New York volt polgármestere szerint Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje destruktív gazdasági vezető és olyan, mint egy zsebtolvaj.
2
 Készen kell állni a háborúk és az éhség elől menekülők befogadására - hangsúlyozta Ferenc pápa abban a beszédben, melyet lengyelországi zarándoklata elején szerdán a krakkói Wawel várban mondott.
Horgos | Negyedik napja folytat éhségsztrájkot a szerb-magyar határ közelében lévő Horgosnál mindegy kilencven migráns, akik azt várják, hogy Magyarország megnyissa előttük a határt.
Párizs | Franciaországi vallási vezetők arra kérték szerdán Francois Hollande köztársasági elnököt, hogy a hatóságok fordítsanak nagyobb figyelmet a vallási intézmények biztonságára - közölte Dalil Boubakeur, a párizsi nagymecset vezető imámja.
Michel Barnier volt francia külügyminisztert, volt uniós biztost nevezte ki szerdán az Európai Bizottság arra, hogy előkészítse, illetve vezesse a tárgyalásokat az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történő kiválására, amelyről a szigetország népszavazáson döntött.
Az amerikai Demokrata Párt konvencióján Bill Clinton volt elnök erőteljes beszédet mondott felesége, az elnökjelölt Hillary mellett. S ha Hillary Clintont az ősszel elnökké választják, akkor Bill Clintonból first husband lesz.
Nyitra | Ma kilencvenéves korában elhunyt Dominik Hrušovský érsek. Hrušovský 1926. június 1-jén született, az érsekújvári járásbeli Nagymánya községben. 

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
1610
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

A nap mondata

Robert Fico válasza az újságíróknak a szántóföldön, miközben a Smerről kérdezték