Külföld

Bosszúvágy hajtotta Salman Abedit, a manchesteri robbantás elkövetőjét, mert egy líbiai származási barátját megkéselték Manchesterben 2016-ban.
Brüsszel | Mivel a világ országai egyre gyakrabban szembesülnek a békére és biztonságra veszélyt jelentő stratégiai globális problémákkal, fenn kell tartani az egységet a szabályokon alapuló nemzetközi rend védelme érdekében - jelentette ki Donald Tusk.
Kijev | Az utóbbi napokban egyre hevesebbekké váltak a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárok támadásai a Donyec-medencében, az elmúlt 24 órában ezek következtében öt ukrán katona sebesült meg - jelentette pénteken a kijevi hadműveleti parancsnokság.
Washington | A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja Donald Trump amerikai elnök veje és főtanácsadója, Jared Kushner orosz kapcsolatait - derült ki csütörtöki amerikai sajtójelentésekből.
Peking | Kína szigorította az ellenőrzést az észak-koreai határon a Phenjan nukleáris és rakétaprogramjának gátat vetni hivatott ENSZ-szankciók keretében.
Brüsszel | A NATO tagországainak vezetői brüsszeli csúcstalálkozójuk alkalmával megegyeztek abban, hogy az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz. A tanácskozáson első ízben vett részt Donald Trump amerikai, valamint Emmanuel Macron francia elnök.
London | Rövid szüneteltetés után, csütörtök este helyreállt a teljes körű információcsere a brit és az amerikai titkosszolgálatok között, miután a brit hatóságok biztosítékokat kaptak Washingtontól arra, hogy az amerikai partnerszervezetek fellépnek a kiszivárogtatások ellen.
Brüsszel | Donald Trump amerikai elnök teljes mértékben elkötelezett a NATO mellett, ugyanakkor világos üzenetet küldött a tagállamoknak a védelmi kiadásokra vállalt kötelezettségeik teljesítésére - jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, a katonai szövetség brüsszeli csúcstalálkozóját követően csütörtökön.
Parnamirim | Kilencvenegy fegyenc szökött meg csütörtökön egy alagúton keresztül az észak-brazíliai Parnamirim börtönéből.

A nap mondata

Egy plakát szövege az EL-döntőn. Egy Manchester United-drukker ezzel próbálja marasztalni Zlatan Ibrahimovicot a csapatnál.