Külföld

Vosztocsnij |

Sikeresen végrehajtották csütörtök hajnalban a Távol-Keleten megépített orosz Vosztocsnij űrrepülőtér első rakétastartját - jelentették az orosz hírügynökségek.

A menekültválság kezeléséről Törökországgal kötött megállapodásnál szélesebb körű, akár "migránsbörtönök" közös üzemeltetésére is kiterjedő egyezményt köthetne az Európai Unió Líbiával.
Róma | Május 3-tól két-két kínai rendőr is részt vesz a járőrszolgálatban Róma és Milánó kínaiak lakta kerületeiben az olasz nagyvárosokban élő kínai közösség és a hatóságok viszonyának javítása érdekében.
Kijev | Tényleges tűzszünetre szólította fel a Moszkva által támogatott kelet-ukrajnai szakadárokat Petro Porosenko ukrán elnök az ortodox húsvét előtti nagypénteki Facebook-üzenetében, hangsúlyozva, hogy az ünnep alatt Oroszország ezzel bizonyíthatja keresztényi elkötelezettségét. Közben ismét civilek vesztették életüket a harcok következtében.
Moszkva | Második alkalommal is elindultak Moszkvából Berlin felé pénteken a második világháborúban aratott győzelem évfordulója alkalmából a Kreml-barát Éjjeli Farkasok motoros csoport tagjai.
Budapest/Brünn | Közép-európai régiós hírcsatorna alapítására tett javaslatot Jacek Kurski, a lengyel közszolgálati televízió elnöke a visegrádi országok közmédia-vezetőinek brnói egyeztetésén.
Brüsszel | A vécébe önthette a nála lévő robbanószert a brüsszeli metróban márciusban merényletet elkövető terrorista társa, a belga hatóságok által a támadásokat követően őrizetbe vett Osama Krayem - jelentette a helyi sajtó pénteken.
A Maros megyei törvényszék érvénytelenítette azokat a bírságokat, amelyeket a rendőrség állított ki a Civil Elkötelezettség Mozgalom (Cemo) két önkéntesének, akiket kétnyelvű utcanévtáblák kihelyezésén értek tetten.
Phenjan | Államellenes felforgatásért és kémkedésért tíz évi kényszermunkára ítélt az észak-koreai legfelsőbb bíróság egy koreai születésű amerikai állampolgárt - jelentették pénteken hírügynökségek.

Események

h k sz cs p sz v
13
23
33
43
53
63
73
88
910
1510
11

A nap mondata

Bugár Béla (Híd) a parlamenti ülés vezetése közben