Blöffnek tartják Fico magyarázatát

Pozsony |

Taktikázásnak tartják Robert Fico miniszterelnök múlt keddi, nemzetiségekről tett kijelentéseit és az utána következő magyarázkodást a hazai kisebbségi politikusok. Ficót a maticás beszéd miatt tegnap a saját pártjából is érte kritika. 

Tomáš Benedikovič felvétele

Köpönyegforgatás, alibizmus, taktika. A hazai kisebbségi politikai élet nem hiszi el Robert Fico miniszterelnöknek, amivel a Matica slovenská évfordulóján egy hete mondott beszédét magyarázza. Fico lapunknak azt mondta: egy konkrét kisebbségi projekt dühítette fel, ezért általánosított. Bocsánatot nem kért a kisebbségektől, ám többször is sajnálatát fejezte ki. Igaz, csak azért, mert „félreértették”. 

Színészkedésről van szó – véli Bugár Béla, a Híd elnöke. Szerinte ha Fico a hazai kisebbségekre olyan emberekként tekintene, akik egyenrangú állampolgárok a szlovákokkal, és gazdagítják az ország kultúráját, akkor minimum bocsánatot kellett volna kérnie. 
 
„Nem meggyőződésből beszél. Most ezt mondja, mert erre van szüksége. Ha érdeke azt diktálja, elő fogja venni a nemzetiségi kártyát” – állítja Bugár. A. Nagy László kisebbségi kormánybiztos lapunknak elmondta: tegnap találkozót kért a miniszterelnöktől. Fico szavait egyelőre nem akarta kommentálni. 
 
Ha a kormányfőt egy konkrét projekt dühítette volna fel, nem biztos, hogy azonnal teóriát alkotott volna a kisebbségekről a legnagyobb szlovák nemzeti egyesület ünnepségén – vélekedik Berényi József. „Az Új Szó olvasói előtt akart ismét jó színben feltűnni” – teszi hozzá az MKP elnöke. 
 
Fico szavai a Smerben sem maradtak visszhang nélkül. Monika Flašíková-Beňová, a párt EP-képviselője elmondta: ő biztosan nem tett volna ilyen kijelentéseket. 
Arról egyetlen, általunk megkérdezett politikusnak sincs sejtése, hogy Fico milyen kisebbségi projektre gondolt. Mindenki úgy véli, a miniszterelnök csak blöffölt, hogy valamivel kimagyarázhassa elfogadhatatlan kirohanását.  (vps, SITA)
További részletek keddi nyomtatott kiadásunkban. 

Ajánló

Legalább 10 szlovákiai katonája is volt az Iszlám Államnak, és mintegy 100 szlovák állampolgár harcol Kelet-...

Szlovákiában vagy Lengyelországban építheti fel új csarnokait az indiai autógyár, a Tata Motors.

A görög miniszterelnök szerint a demokrácia győzelmét jelenti a nemzetközi hitelezőkkel kötendő megállapodásról...

Hozzászólások

 TALK IS TOO CHEAP !!!! Mi Atyank,ki vagy Pozsonyban ,;renduljon meg a Te es partod hatalma,ne legyen meg a Te akaratod ; teremts munkalehetosegeket az adjatok vissza amit szetloptatok ; Ne ess kisertesbe, de szabadits meg minket Magadtol . Amen.   P.s. talan atmentel Gasparovicsba, gyakran  o sem tudja mit beszel !!!

  • nem tetszik

Zsuzsának szeretnék válaszolni ,igenis mindkét említett politikus nagyon is tudja hogy mit beszél.Esetukben nem elszólásokról van szó , mindketten igenis a legnagyobb magyargyulolok kozé tartoznak. Akkor sem reagáltak ha Slota kirohanásairol volt szó.A zsigereikben van a hazudozás és a  gyuloletkeltés.

  • 1
  • nem tetszik

nem újság, hisz jól megtanulta tanítómesterétol

LOŽ POUŽÍVA AKO PRACOVNÚ METÓDU!

  • nem tetszik

Minden, ami a Fico által előre eltervezett, leírt és fölolvasott beszédre vonatkozó reagálás itt történik a Felvidéken, az erőtlen párttiltakozások, a civil fölháborodások, egy-egy uniós fejcsóválás egy dologra jó, bármilyen blöff, szánalmas magyarázkodás, bohóckodás is követte :

hogy az elszlovákosítás továbbra is zavartalanul folytatódhasson, hogy a szlovák soviniszták, a maticások minél önelégültebben, mondhatni kielégültebben vigyoroghassanak. :((((

  • nem tetszik

 

„Ficót a maticás beszéd miatt tegnap a saját pártjából is érte kritika”.

Elhiszem, - de nem miattunk!
 

  • nem tetszik

ennyi...

  • nem tetszik

senki sem dőlt be a "jó Fico" blöffnek. Különossen melegen ajánlom ezt a Híd rajongótáborának.

  • nem tetszik