Blöffnek tartják Fico magyarázatát

Pozsony |

Taktikázásnak tartják Robert Fico miniszterelnök múlt keddi, nemzetiségekről tett kijelentéseit és az utána következő magyarázkodást a hazai kisebbségi politikusok. Ficót a maticás beszéd miatt tegnap a saját pártjából is érte kritika. 

Tomáš Benedikovič felvétele

Köpönyegforgatás, alibizmus, taktika. A hazai kisebbségi politikai élet nem hiszi el Robert Fico miniszterelnöknek, amivel a Matica slovenská évfordulóján egy hete mondott beszédét magyarázza. Fico lapunknak azt mondta: egy konkrét kisebbségi projekt dühítette fel, ezért általánosított. Bocsánatot nem kért a kisebbségektől, ám többször is sajnálatát fejezte ki. Igaz, csak azért, mert „félreértették”. 

Színészkedésről van szó – véli Bugár Béla, a Híd elnöke. Szerinte ha Fico a hazai kisebbségekre olyan emberekként tekintene, akik egyenrangú állampolgárok a szlovákokkal, és gazdagítják az ország kultúráját, akkor minimum bocsánatot kellett volna kérnie. 
 
„Nem meggyőződésből beszél. Most ezt mondja, mert erre van szüksége. Ha érdeke azt diktálja, elő fogja venni a nemzetiségi kártyát” – állítja Bugár. A. Nagy László kisebbségi kormánybiztos lapunknak elmondta: tegnap találkozót kért a miniszterelnöktől. Fico szavait egyelőre nem akarta kommentálni. 
 
Ha a kormányfőt egy konkrét projekt dühítette volna fel, nem biztos, hogy azonnal teóriát alkotott volna a kisebbségekről a legnagyobb szlovák nemzeti egyesület ünnepségén – vélekedik Berényi József. „Az Új Szó olvasói előtt akart ismét jó színben feltűnni” – teszi hozzá az MKP elnöke. 
 
Fico szavai a Smerben sem maradtak visszhang nélkül. Monika Flašíková-Beňová, a párt EP-képviselője elmondta: ő biztosan nem tett volna ilyen kijelentéseket. 
Arról egyetlen, általunk megkérdezett politikusnak sincs sejtése, hogy Fico milyen kisebbségi projektre gondolt. Mindenki úgy véli, a miniszterelnök csak blöffölt, hogy valamivel kimagyarázhassa elfogadhatatlan kirohanását.  (vps, SITA)
További részletek keddi nyomtatott kiadásunkban. 

Ajánló

Hozzászólások

 TALK IS TOO CHEAP !!!! Mi Atyank,ki vagy Pozsonyban ,;renduljon meg a Te es partod hatalma,ne legyen meg a Te akaratod ; teremts munkalehetosegeket az adjatok vissza amit szetloptatok ; Ne ess kisertesbe, de szabadits meg minket Magadtol . Amen.   P.s. talan atmentel Gasparovicsba, gyakran  o sem tudja mit beszel !!!

  • nem tetszik

Zsuzsának szeretnék válaszolni ,igenis mindkét említett politikus nagyon is tudja hogy mit beszél.Esetukben nem elszólásokról van szó , mindketten igenis a legnagyobb magyargyulolok kozé tartoznak. Akkor sem reagáltak ha Slota kirohanásairol volt szó.A zsigereikben van a hazudozás és a  gyuloletkeltés.

  • 1
  • nem tetszik

nem újság, hisz jól megtanulta tanítómesterétol

LOŽ POUŽÍVA AKO PRACOVNÚ METÓDU!

  • nem tetszik

Minden, ami a Fico által előre eltervezett, leírt és fölolvasott beszédre vonatkozó reagálás itt történik a Felvidéken, az erőtlen párttiltakozások, a civil fölháborodások, egy-egy uniós fejcsóválás egy dologra jó, bármilyen blöff, szánalmas magyarázkodás, bohóckodás is követte :

hogy az elszlovákosítás továbbra is zavartalanul folytatódhasson, hogy a szlovák soviniszták, a maticások minél önelégültebben, mondhatni kielégültebben vigyoroghassanak. :((((

  • nem tetszik

 

„Ficót a maticás beszéd miatt tegnap a saját pártjából is érte kritika”.

Elhiszem, - de nem miattunk!
 

  • nem tetszik

ennyi...

  • nem tetszik

senki sem dőlt be a "jó Fico" blöffnek. Különossen melegen ajánlom ezt a Híd rajongótáborának.

  • nem tetszik