Közeledne a Híd az MKP-hoz

Pozsony |

A jég, ha nem tört is meg, de vékonyodik. A Híd vezetése komolyan elemzi az MKP-val való jövőbeni együttműködés lehetőségeit a 2013-as megyei választásokkal kapcsolatban.

Az MKP Országos Tanácsa szombaton foglalkozik a kérdéssel.
Nyitna a Híd az MKP felé, legalábbis a párt vezetésében hasonló hangok erősödtek fel. Jövőre megyei választások, majd európai parlamenti választások lesznek. „Ha nem tudunk megegyezni, arra ráfizethet mindkét párt” – véli Bugár Béla, emlékeztetve, hogy a 2009-es megyei választásokon több helyen egymást lőtték ki az MKP és a Híd jelöltjei.
Részletek az Új Szó pénteki számában!

Ajánló

Hozzászólások

Átmeneti megoldásnak elfogadható, de a következő parlamenti választásokra csak egy teljes mértékben megújított MKP a megoldás. Az alapja 4 vagy 5 erős regionális egység. Az újjászervezett MKP-hoz kell megválasztani a párt vezetőit. A Híd mára lenullázta magát. Talán 2 szakembere van. A politikai vezetői hiteltelenek.
Ébresztő! Mozdulni kellene!
Egy MKP Híd közeledés csak erős civil ellenőrzés mellett elképzelhető, mert ez a Gorillák násza. Az ellenőrzés alatt az aktus megakadályozását értem. Mert abból csak torzszülött születhet.

  • nem tetszik

karthágó

Ennek már régen itt lett volna az ideje, ha nem is rögtön a Radicová kormány beiktatásakor, de nem sokkal később, mondjuk egy-egy közös sörözéssel vagy ping-pong meccsel.

  • nem tetszik

En semmi mast nem kertem a valasztasok elott. Mi volt olyan nehez ???Azt is megirtam a kommunista parttol nem varhato semmi jo,hatalmon vannak es csak rosszabb lesz a SLOWakoknak kellene felebrednia mely alombol.Ugy az MKP nak,mint a HIDnak valtoznia kell !!!! Biztos vannak uj es tehetseges,pofazni azaz ervelni joltudo fiatal ferfiaak,nok . Legalabbis remelem,mert tobbeket en lecserelnek.

  • nem tetszik

Ennyi volt üzlettársak,... eltoltak a vályútól, elapadt a bőség kútja, így hát mindenkinek fel is út, le is út.
A megyei és EU választásokra nincs egy épkézláb jelöltünk sem, tehát próbálkozzunk most egy kicsit még az MKP hátán utazni. Pofára estünk az együttműködés projekttal, ez csak a magyarok részére volt mézes madzag, tót barátaink k...a magyarnak néznek továbbra is.
Még a Viktorral is hajlandók leszünk egy frakcióban ülni, csak valahogy jussunk oda, hisz a cél szentesíti az eszközt.

  • nem tetszik

meg kellett volna egyezniuk. Mindkét pártnak megvannak a támogatói, ezt kellett volna kihasználni, és nem marakodni mint a kutyák a koncon. Ha meg tudtak volna egyezni, akkor talán a mostani ellenzéki pártok kozul éppen a Magyarok lehettek volna azok, akik a legtobb voksot kapták volna. Sajnos nem így tortént.
El kell végre felejteni a valós vagy vélt sérelmeket, mert az itt élo magyarság a tét, és nem az, hogy a pártokon belul ki mit mondott vagy mit csinált! Ébredjetek már fel, és fogjatok ossze, mert csak így érhetunk el valamilyen erdményt.
Az osszefogásról egy Ady vers jut az eszembe, remélem jól idézem fejbol: Mikor fogunk már osszefogni, mikor mondunk már egy nagyot, mi elnyomottak, osszetortek Magyarok és nem Magyarok...

  • nem tetszik

sunny

Olcsó reklámfogásnak tartom a vegyes-párt hangadójának kijelentését. Tudniillik máshol egészen más hangnemben nyilatkozik! Arról már nem is beszélve, hogy a parlamenti választások előtt elsősorban miatta nem jött ösze a Híd-MKP választási koalíció.

  • nem tetszik