Fico szociális államot akar, tárgyalni fog a parlamenti pártokkal

Pozsony |

A választási győzelem lehetővé teszi a Smer-SD számára, hogy megvalósítsa a szociális állam kialakítására és a közpénzek konszolidációjára vonatkozó, európai irányultsági programot.

SITA-felvétel

A jövő héttől kerekasztal-tárgyalásokat kezdeményez a parlamentbe jutott pártokkal.

A közeljövőben eléjük terjeszti a Smer-SD szociális államra vonatkozó programját, és ha lesz párt, amely azt kész támogatni, az ilyen politikai erővel Ficóék hajlandóak együttműködni.

Fico bevallotta, teljesült az az az állma, hogy pártjának több mint egymillió választója legyen. Köszönetet mondott az urnákhoz járulóknak. A részvételi arányt tisztességesnek nevezte, amely meghaladja a 2006-os és 2010-es szintet is. A részvétel szerinte legitimitást ad.

Ajánló

Hozzászólások

Kiváncsi vagyok, hogy képes volt-e tanulni Fico a korábbi gyászos országlásából, vagy megint a csőcselék királya akar lenni, aki bármilyen provokációt megengedhet magának. Ha az utóbbi Fico-t emelte a választás a politika élére, akkor Szlovákia lejtőre kerül, amit majd évtizedek munkájával tud jóvátenni.

  • nem tetszik

Már megint milyen demagóg beszéd az, hogy "akkor Szlovákia lejtőre kerül" ? Szlovákia már 23 éve lejtőn van, mióta Václav Havel felszámolta a fegyvergyártást, ami komoly bevételt biztosított, meg aztán amióta Čarnogursky elkezdte a mezőgazdsaság szétverését, meg amióta aláírták az EU-val azokat a társulási feltételeket, melyek eredményeként szemetetet hozunk be és azt esszük ahelyett, hogy otthon állítanánk elő amit lehet (legalább úgy, mint a Lengyelek). Úgyhogy egy ilyen helyzetben az országon csak az segíthet, ha a vezetőség nem kénytelen tilitolizni, meg tekintettel lenni a külföldről, többnyire a zsidó multik által irányított "ellenzékre". A liberális és demokratikus út láttuk hová vezet. Most meg kell próbálni a Putyin-i utat. Oroszország elég jól fellendült azóta, mióta a leggazdagabb zsidó csalót rács mögé tették. Remélem Fico is ilyen stílusban fog vezetni. Még az sem volna baj, ha (az euró bukása után, ami valószínűleg bekövetkezik) kilépnénk az EU-ból és lennénk inkább a Putyin által tervezett Eurázsiai Unió tagjai, ugyanis jobb a vakok között félszeműnek lenni, mint a "tökéletesek" között félszeműnek. Nekünk a szovjet rendszer volt a való, akkor jobban működött minden mint most. A demokrácia nem nekünk való. Ahhoz túl hülyék vagyunk. A demokrácia az izlandiaknak való, ahol minden ember értelmi szintje meg egyéni gazdagsága a mieinkének többszöröse. De ilyen csordának ostor való.

  • nem tetszik

Szlovákia az elmúlt 10 évet folyamatos gazdasági növekedéssel érte meg. Most amikor az EU és az Euró is válságos jeleket mutat, Szlovákia is csak úgy kerülheti el a gazdasági-pénzügyi és szociális válságot, ha minden állampolgárát képes lesz bevonni a válságkezelésbe. Ennek bizony része kell legyen, hogy a politika nem szlovák államalkotókra és többiekre osztja az országot, nem játsza ki egyik kisebbséget a másik vagy a többség ellen. Egyszóval igazi demokratikus légkört teremt.
Pont ez az ami meghaladja Fico képességeit, mert Zsigereiben gyűlölködő szlovákról van szó kisebbségi komplexusokkal.
Amit az orosz gazdaságpolitika követéséról Lászlókomárom topiktárs ír, az vegytiszta provokáció. Nem lehet ez az útja egyetlen európai államnak sem, márcsak amiatt sem mert itt nem jön be havonta 5-8 milliárd dollár az olajbevételből, meghát a cár-atyuskát putyin-atyuskára felcserélő 100 milliós töneg behüjítése csak oroszországban képzelhető el.

  • nem tetszik

olte meg es temette el az eddigi kormanyt.Na de Radicova is csak tetlenkedett.Egy kormanyfonek neha oda kell utni az asztalra;most pedig tessek a munkat vegezni,ahogy arrol megegyeztunk!De o csak habozott es varakozott...Most megkapta kvitungot az egesz volt kormany,amelyet neki kellett volna vezetni.

  • nem tetszik