ASA: bejutna az SDĽ, az MKP és a Híd is

Pozsony |

Hat százalékkal a Demokratikus Baloldal Pártja (SDĽ) is bejutna a parlamentbe az ASA közvélemény-kutató ügynökség szerdán ismertetett friss felmérése szerint. A Smer-SD-re a válaszadók 29,3 százaléka voksolna, s bejutna az MKP és a Híd is.

Az SDKÚ-DS 14,4, a KDH 10,8, az SaS 10,1 százalékot szerezne. Átlépné a parlamentbe jutás ötszázalékos küszöbét a Híd 6, az SNS 5,4 és az MKP 5,2 százalékkal.

A biztosan urnákhoz járulók aránya 48,9 százalék, de kisebb-nagyobb határozottsággal további 28 százalék is voksolásra készül.

Az ASA május 31-e és június 4-e közt 1056 ember véleményét kérte ki úgy, hogy a 18 induló párt és mozgalom szavazólapjait tartalmazó borítékkot adott át nekik - mintha valóban választás zajlana.

Ajánló

Hozzászólások

remélem a híd nem jut be ,Bugár nem érdemli meg
már kétszer el árulta a magyarokat ,először el hadija a süllyedő hajót aztán négy tábora szakítsa a magyarokat(hidasokra ,mkp-sokra ,kiábrándultak ,és akik autonómiába lássá a jövőt)

 • nem tetszik

Én meg hogy a Híd igen az SNS meg nem!

 • nem tetszik

nem vagyok bugi-párti, sőt ki sem állhatom a benne tömörülőket. DE! ha bugi nem jut be, akkor tetszik vagy nem, fico-kormány lesz!!! én elhiszem, hogy sok magyar a pokolba kívánná az árulókat, megjegyzem én is. szidom is őket eleget. de el lehet gondolkodni rajta, hogy szlovákia irányát tekintve, és a magyar érdekképviseletet tekintve mi a kisebb rossz: marad a fico kormány a nyelvtörvényeivel, vagy bejut bugi és pali is és lesz egy jobboldali koalíció benne magyarokkal, magyar miniszterekkel. én így látom.

 • nem tetszik

Én is csak remélni tudom, hogy az árulók nem jutnak be... És bízom benne, hogy a HZDS, ill. SNS közül min. az egyik nem jut be, s akkor Fico elvtárs csomagolhat. Hajrá MKP!!!

http://www.youtube.com/watch?v=QrEXWDXiqAQ&NR=1

 • nem tetszik

Szerintem Bugárra nem lehet áruloként tekinteni, éppen hogy ideje volt hogy valaki meglássa hogy egyuttéléssel és kozos munkával sokkal tobbet el lehet érni, mint lázitással és onsajnálattal

 • nem tetszik

Nehogy aztán meglepődj, hogy épp azért marad majd kormányon Fico, mert a híd bejut...

 • nem tetszik

Ne szóllítsd árulónak Bugár urat! Ti bunkók két emberen múlt, hogy ez alakult ki. Bugár azt kívánta Csákynak, hogy igen is jussanak be a parlamentbe. Míg Csáky az kívánja Bugárnak, hogy ne jusson be a parlamentbe.
Pedig én is tiszta szívemból azt kívánom, hogy mind a két párt jusson be. Fordított esetbe szarba leszel Te is aki a Bugár vesztét kívánod.
Tehát gondolkodj reálisan.
Ha Bugár áruló akkor ti pedig bunkók vagytok.
Különben is, ha bugár nem alakít új pártot, akkor sem az MKP-ra szavaztam volna.

 • nem tetszik

Szep kis magyarok vagytok!
Mindket partnak kivanom hogy bejusson.
Kitol tanultatok az "arulo" kifejezest? A Fidesztol?
En a HIDra szavazok

 • nem tetszik

A HID-re ne szavazzatok! Ha rá szavaztok az olyan mintha a Smerre szavaznátok!
Hajrá MKP!

 • nem tetszik

Gyerekek ! hogy az MKP már megint mit produkál ? megáll az ész !

 • nem tetszik

Hajrá HID ,BUGáR és csapata!Bizunk Bennetek!

 • nem tetszik

Vojtek Chrobák MKP-s elnökként 2003-ban kKassán védnökölt egy magyar rendezvényt. Nem sült le a bőr a pofájáról, hogy egy színházteremnyi magyarnak szlovákul mondott köszöntőt. Utána lefordította nekünk bunkóknak, hátha nem értettük a szép szlovákját. Seggnyaló szaralak.

 • nem tetszik

es kivanom, hogy az MKP is jusson be! Ne egymast tamadjuk, hanem egymast tamogassuk! Elegen vagyunk, csak menjunk szepen szavazni!

Es meg egyszer kedves huudeMKPsok: a Csaky az, aki nem zarja ki az egyuttmukodest Ficoval, es a merleg nyelve akar lenni (nekem kulonosen tetszik ez a merleg nyelve dolog - majd jol benyal a fasiszta ficonak).

 • nem tetszik

a jobboldal koaliciojat csaky kormanyzasi vagya torpedozza meg a smerrel valo lepaktalassal...
csaky, duray fele mkpbol elg volt MOST a Hidnak kell eselyt adni az erdekkepviseletre!!
Hajra HID!

 • nem tetszik

Négy választópolgárt ismerek
1. Aki magyar és az MKP-ra szavaz!
2. Aki pasztard /keverék, gyüttment-prigyel/ az a MOST-hidra szavaz!
3./ Aki Tót az tót pártra szavaz!
4./ És aki hülye az nem szavaz senkire sem!
Válasszatok magyarok! Kire szavaztok!

 • nem tetszik

A hozzaszolasod alapjan csodalkozom hogy egyaltalan tudsz negyig szamolni

 • nem tetszik

nagyon fejletlen a polgari tarsadalom ... nincs egyetlen szlovak polgari part sem ... sajnos mindegyik vernacionalista! persze ontudatos polgarok sincsenek szlovakiaban ...itt tovabb el es virul az allampart vezette allam bacsi ... aki majd megold minden problemat. A KDH klerofasiszta, a SaS egy ertekrend nelkuli zagyvalek ... elsosorban azok a kiabrandult luzerek tamogatjak, akiket Robert Fico sem valtott meg, s most Richard Sulikban latjak az uj megvaltot.... allambacsi megszemelyesitojet... Maradna dzurinda partja ... de en meg emlekszem dzurinda magyarellenes kortesbeszedeire 2006-bol !

 • nem tetszik

Az MKP kirugdosta köreiből az igazi magyarokat.Csáky hatalomvágya miatt.Az MKP ugyanolyan nacionalistákból tevődik össze-tisztelet pár kivételnek-mint az SNS.Csak az egyik magyar a másik szlovák.Utálják egymás nemzetiségét.Ami még rosszabb Csáky ezt józanul teszi.

 • nem tetszik

Bugár Béla ha visszacsinálhatná az egészet biztosan....de kár megmagyarázni a bizonyítványt! Egymás elleni harcuk elbaszott velünk,és így már hatalmas,megmagyarázhatatlan szerencsére volna szükség bármelyiknek (nemhogy mindkettönek) hogy ebböl az acsarkodásból valami jól süljön el szombaton. Sajnos.

 • nem tetszik

bugárulópofájú vojtech egyszer belenézett a tükörbe és azt kérdezte tőle:tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb magyar Szlovákiában ?
És a tükör azt válaszolta neki :
Szép vagy, szép buzi vagy bugáruló vojtech, de tudd meg, hogy Overdose 100 X szebb.

Erre bugáruló vojtech összetörte a tükröt és elvesztette a választást.
Történt mindez holnap...

 • nem tetszik

witron, ez nem egymás elleni harc. Ez sajnos a SIS harca a felvidéki magyarság megmaradása ellen. És az a szomorú, hogy magyarok(?) vannak a másik oldalon is.
Bugár and Co.

 • nem tetszik

hAJRA hid MEG EGYSZER NEM SZABAD BEDOLNI HOGY NEM MAGYAR AKI NEM AZ mkpRA SZAVAZ MERT EZ ENGEM ARRA EMLEKEZTET AMIKOR A KOMMUNISTA DIKTATURA IDEJEN A KOMCSIK KIABALTAK AKI NINCS VELUNK ELLENUNK VAN AZ MKP ATVETTE TOKUK A JELSZOT.

 • nem tetszik