Közélet

1
Pozsony |

Nagyon sok Brazíliából érkező hústermék található a szlovákiai boltok polcain.

Michal Serbin egykori ügyész szerint nem valószínű, hogy lesz még tárgyalás ifjabb Kováč elhurcolása ügyében. 
Galánta | A rendőrség egyelőre szűkszavú František Gaulieder halálának körülményeivel kapcsolatban.
Széles ülések, konyak a felszállás előtt, biznisz klassz utazási színvonal Robert Fico új kormánygépén. Rómába repülünk az uniós csúcstalálkozóra, kis kitérővel: a kormányfő Poprádon is beiktatott néhány programpontot.
Sólymos László környezetvédelmi miniszter felhívta munkatársai figyelmét, hogy 2017. március 25-én, szombaton, csatlakozzanak a világ több millió emberét mozgósító akcióhoz és szimbolikusan kapcsolják le a világítást 20.30 és 21.30 óra között, amivel hozzájárulhatnak a klíma és a természeti környezet védelméhez. 
Pozsony | Szlovákia tíz éve nem teljesített olyan jól az adóbehajtás hatékonysága szempontjából, mint napjainkban– jelentette be tegnap František Imrecze.
Pozsony | Költségvetési csalás miatt tett feljelentést az ellenzék a Čistý deň reszocializációs központ ellen, a Főügyészség az akkreditációval kapcsolatos döntést is felülvizsgálja.
Pozsony | A parlament tegnap elfogadta a hulladéktörvény módosítását, amely szerint a műanyag táskákért a jövőben minden üzletben kötelezően fizetni kell.
Pozsony | Ján Mikas tiszti főorvos felszólította az étkezdéket és az éttermeket, hogy ne használjanak Brazíliából származó húst. 

A nap mondata

Grendel Gábor parlamenti képviselő (OĽaNO-NOVA) a kutyatartásról szóló törvény módosításának parlamenti vitáján