A Korean Air Lines venné meg a ČSA-t

Prága |

A Korean Air Lines (KAL), Dél-Korea nemzeti légitársasága szándéklevelet nyújtott be a Czech Airlines (ČSA) részvényei 44 százalékának a megvásárlására - mondta kedden a KAL egy tisztségviselője a koreai hírügynökségnek.

A koreai társaság "kész sok millió dollárt fordítani a részvénycsomag megvételére", hogy fejlessze európai hálózatát, azonban nem akarja átvenni a ČSA irányítását - tette hozzá.

A cseh nemzeti légitársaság szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, csak annyit mondott, hogy "minden terv szerint halad".
    
A ČSA mérlege évek óta negatív, a tavalyi pénzügyi évet 241 millió koronás adózás előtti veszteséggel zárta. Alkalmazottainak számát 2009 óta 5000-ről 1000-re csökkentették.
    
A prágai kormány 2009-ben már megpróbálkozott a ČSA privatizációjával, de a pályázatot végül eredménytelennek nyilvánították, miután a favorizált Air France visszalépett. Tavaly novemberben újabb pályázatot írtak ki, és a Qatar Airways is érdeklődést mutatott, de a Mlada fronta Dnes című lap értesülése szerint végül nem adott be ajánlatot.
 

Ajánló

Ha Ön az Oroszlán jegyében született, nem szabadna mindent fekete-fehérben látnia, mert ezzel csak csökkennek a...

A karácsonyi nagybevásárlások után a szlovákiai internetes kereskedők is mesés árleszállításokkal próbálták...

Kérdésre válaszolva nem minősítette terroristának az afgán tálibokat csütörtöki sajtótájékoztatóján Josh Earnest, a...

Hozzászólások

Jajj, szerkeszto ur, hat nem akadt egy aktualisabb kep, mint ez a 30 eves kep a geprol melyet lelottek a szovjetek?

  • nem tetszik

Antal

Na, ez mar dofi..

  • nem tetszik

Antal