A Korean Air Lines venné meg a ČSA-t

Prága |

A Korean Air Lines (KAL), Dél-Korea nemzeti légitársasága szándéklevelet nyújtott be a Czech Airlines (ČSA) részvényei 44 százalékának a megvásárlására - mondta kedden a KAL egy tisztségviselője a koreai hírügynökségnek.

A koreai társaság "kész sok millió dollárt fordítani a részvénycsomag megvételére", hogy fejlessze európai hálózatát, azonban nem akarja átvenni a ČSA irányítását - tette hozzá.

A cseh nemzeti légitársaság szóvivője nem kívánta kommentálni a hírt, csak annyit mondott, hogy "minden terv szerint halad".
    
A ČSA mérlege évek óta negatív, a tavalyi pénzügyi évet 241 millió koronás adózás előtti veszteséggel zárta. Alkalmazottainak számát 2009 óta 5000-ről 1000-re csökkentették.
    
A prágai kormány 2009-ben már megpróbálkozott a ČSA privatizációjával, de a pályázatot végül eredménytelennek nyilvánították, miután a favorizált Air France visszalépett. Tavaly novemberben újabb pályázatot írtak ki, és a Qatar Airways is érdeklődést mutatott, de a Mlada fronta Dnes című lap értesülése szerint végül nem adott be ajánlatot.
 

Ajánló

Ha Ön az Oroszlán jegyében született, szigorú és következetes a munkatársaival szemben. Ez a magatartás csak akkor...

Az ukrán–orosz konfliktus közvetve a szlovák gazdaságnak is jelentős érvágást jelent – ismerte el tegnap Peter...

A Védelmi Minisztérium augusztusban eladásra kínálta kiszolgált és elöregedett helikoptereit.

Hozzászólások

Jajj, szerkeszto ur, hat nem akadt egy aktualisabb kep, mint ez a 30 eves kep a geprol melyet lelottek a szovjetek?

  • nem tetszik

Antal

Na, ez mar dofi..

  • nem tetszik

Antal