Pesszimista szlovák fogyasztók

Pozsony |

A lakosság háromötöde szerint az elmúlt egy évben romlott Szlovákia gazdasági helyzete - derül ki a statisztikai hivatal legfrissebb fogyasztói felméréséből.

A megkérdezettek alig 8%-a vallja azt, hogy a gazdasági helyzet javult, nem egész harmaduk pedig semmilyen változást nem észlelt. Nem vagyunk túl optimisták a jövőt illetően sem. Csak minden ötödik megkérdezett szerint számíthatunk javulásra az elkövetkező időszakban, 44%-unk ezzel szemben a helyzet további romlására számít. Az elmúlt egy évben a lakosság 68%-a érezte meg az áremelések hatását.

Ajánló

Hozzászólások

Kivéve néhány szűkebb gócpontot, ahová dőlnek /csak oda dőlnek/a befektetők.
Különben is az egész világot markában tartják a bankok, bankárok, kizsigerlik az embereket, tönkretesznek mindent pofátlanul a hülye államok meg dotálják őket nehogy becsődöljenek.
Szlovákiában milliárdos nyereségük van csak a kezelési díjakból.A pénzünket használják évi 1% kamatért nekünk viszont a hitelkártyára 20% kamatot számolnak.A 8 éve fizetett életbiztosításomra /8000.-€/ volt pofájuk értesítőt küldeni, hogy nyolc év alatt 1,34€ a többlethaszon.Felhívtam a társaságot, természetesen a válasz az volt, hogy krízis van.
Amit a világgal tesznek az már nem tisztességes kapitalizmus, hanem szabad rablás, átverés, lopás, csalás meg minden.
Disznó egy világ!

  • nem tetszik

Rossz szlovakiaban elni. Nagyon rosz.

  • nem tetszik

Rossz itt elni? Kapasbol felsorolok neked 10 orszagot, ahol sokkal rosszabb elni. Van jobb is az tuti, de szerintem amig az ember csak a penznek tud orulni, addig barhol rossz lesz elnie...

  • nem tetszik

Szlovakia beteg, gyulolkodo orszag es gyulolkodo emberek. Ezert is rossz elni itten. Nagyon rossz.

  • nem tetszik

És valaki téged arra kényszerítt hogy itt élj???

  • nem tetszik

Nem vagy normális... függetlenül attól, hogy mi a véleményem a témában, ha ép elmével gondolkozol, máris rájössz, hogy ha valaki úgy érzi, mostoha életkörülményeket biztosít számára egy ország, attól még számtalan oka (ezek közt megannyi akadály) lehet, amiért nem tud elköltözni, hazát váltani. Még az Európai Unión belül is. Ha valakinek itt megélhetése, családja, vagyona van, biztos, hogy mindezt máshol is magáénak tudhatná? Egy az egyben lecserélheted az ingatlanodat valami hasonlóra például Németországban? felvesznek hasonló pozícióba melózni? ha nem rendelkezel a szükséges nyelvi készségekkel, találsz-e a képzettségednek megfelelő munkát? Hogy az Unión kívüli jóléti országok szigorú bevándorlási korlátozásairól, vagy a meglévő emberi kapcsolatok jövőjéről, a szülőföldhöz való ragaszkodásról már ne is beszéljünk...

Szerintem ahhoz, hogy egy ember új otthon válasszon magának, az ország mostoha bánásmódjából, gazdasági helyzetéből fakadó negatívumoknak nagyobb súllyal kell a latba esniük, mint mindaz, ami emberünk jelenlegi életében pozitívumként értékelhető. De ha ez a helyzet még nem áll fenn, az még nem jelenti azt, hogy a rosszul működő állammal a megelégedésünket kellene kifejezni.

U.i.

Ha egy átlagos család gazdasági lehetőségeire, vagy a magyar közösség országon belüli helyzetére gondolok, akkor szerintem is pocsék hely szlovákia!

  • nem tetszik

Szívemből szóltál MaszlagMorton!

  • nem tetszik