Gazdaság

Pozsony |

Már a Fico-kabinet is elismeri: Szlovákiában eddig nem sokat tettek az energiatakarékosság érdekében.

Pozsony | A jó gazdasági mutatók és a növekvő adóbevételek ellenére a kormány már nem kíván olyan látványosan takarékoskodni az adófizetők pénzével, mint azt eredetileg ígérte – derül ki Szlovákia elkövetkező három évre szóló, a kormány által tegnap elfogadott stabilitási programjából.
Elemzők és vállalkozók kérik a kormányt, hogy mielőbb nevezze ki az Árszabályozási Hivatal (ÚRSO) új vezetőjét, akitől azt várják, hogy átláthatóbbá teszi a villany árának szabályozását.
Pozsony | Ma nyitotta meg kapuit a nyilvánosság előtt a Pozsonyi Nemzetközi Autószalon. 
Pár éves lemaradással ugyan, de a Szlovák Postának újra sikerült utolérnie a versenytársait: mostantól a posta ügyfelei is igénybe vehetik az egyébként már széles körben elterjedt csomagautomatákat.
Pozsony | A tömeges munkaerőbehozatal ellen pénteken a munkaügyi tárca előtt tüntetnek.
Nyitra | E héten nyílik az ország legrangosabb munkapiaci szakvására, a nyitrai Agrokomplex vásárvárosában megrendezett Job Expo.
Pozsony | Reggel fél kilenckor vonatra szállt Érsek Árpád, Zólyomon keresztül Szepsibe utazik, közben ismerkedik a vonatozás örömeivel.
A gyümölcstermesz-tőknek – a meteo-rológusok előrejelzései alapján – április 20-ról 21-ére virradóra kellett tartaniuk komoly fagytól.

A nap mondata

Marián Kotleba, az ĽS-NS elnöke, miután a rendőrség szélsőséges eszmék terjesztésével vádolta meg egyik képvisdelőjét