Gazdaság

Pozsony |

Az új, Európé-sorozatból az 5 euróst 2013-ban, a 10 euróst tavaly vezették be, amit mától az új 20 eurós bankjegy követ. 

1
Brüsszel | Veszélybe kerülhet az euró, ha a schengeni (útlevél-mentes) övezet lezárul. Ezt Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke fogalmazta meg szerdán közzétett állásfoglalásában. 
Az egységes uniós energiapiac létrehozása Szlovákia létérdeke, hiszen bármikor megismétlődhet egy a 2009-es hasonló gázválság – ez az egyik legfontosabb üzenete a tegnap megnyitott Közép-európai Energetikai Konferenciának.
Berlin | Adócsalás gyanúja miatt ügyészségi eljárás indult kedden Németországban a Volkswagen (VW) több munkatársa ellen az autógyártó csoport dízelbotrányával összefüggésben.
Bár első ránézésre – minimum a képeken – úgy tűnhet, hogy az új Vitara elég nagy autó, a valóságban viszont kicsi, kompakt városi autót tisztelhetünk benne. 
Orosz importstop, alacsony felvásárlási árak, csökkenő állatállomány: kivételesen rossz évet zár a szlovák mezőgazdaság több ágazata is. Az okokról és az állattenyésztés jövőjéről Ján Hubával beszélgettünk.
Minszk | A fehérorosz jegybank redenominációt hajt végre jövőre, azaz a jelentős infláció után elszaporodó nullákat levágják a fehérorosz rubel végéről.
Budapest | Magyarországon nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án.
Pozsony | A pozsonyi törvényhozás pénteken elfogadta Szlovákia 2016-os költségvetését, a dokumentum az ideinél alacsonyabb, 1,93 százalékos GDP-arányos hiánycélt tűzött ki.

Események

h k sz cs p sz v
11
21
34
44
55
612
714
83
93
1110
2512
11
21
31
41
51
61

A nap mondata

Sepp Blatter, a FIFA eltiltott elnöke saját bevallása szerint közel volt a halálhoz, amikor a hónap közepén kórházban kezelték