A banda szinte ontja a slágereket, amelyek nem egy generáció kedvencei

Somorján koncertezik a Bikini

Új SZÓ-HÍR

Somorja. Az egyik legnagyobb múltú magyarországi rockzenekar, az idén harmincéves Bikini ad koncertet július 14-én a somorjai Pomlé parkerdő szabadtéri színpadán. Az eseményt szervező Authentica produkciós iroda fergeteges bulit ígér, amit – ismerve a banda lendületét – biztosra vehetünk.

A Bikinit valamikor a magyar rock ködbe vesző hőskorában, a nyolcvanas évek elején Németh Alajos basszusgitáros hívta életre. Frontembere a „nemzet csótánya” cím büszke viselője, az azóta rockikonná avanzsált Nagy Feró lett, aki Vedres József gitáros oldalán érkezett a bandába. Az ős-Bikini dobosa Németh Gábor, másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt; ebben a felállásban rögzítették első, Hova lett… című albumukat, majd egy évvel később a legendás XX. századi híradót. Nagy Feró helyébe 1985-ben a Rolls Frakcióból átigazoló D. Nagy Lajos énekes került, és a bandához csapódott Gallai Péter billentyűs is. A zenekar hangzása némileg lágyult, egyértelműen a dallamos rockzene felé ment el, aminek köszönhetően az elkövetkező évtizedekben sikerlemezek sorát adták ki. Ezt nem tudom másképp mondani, Mondd el, Ha volna még időm, Közeli helyeken, Temesvári vasárnap, A sötétebbik oldal, Izzik a tavaszi délután, A szabadság rabszolgái, A világ végén, Gyémánt, Nem lesz ennek jó vége, Álomból ébredve, Angyali üdvözlet és Őrzöm a lángot – megannyi lemezcím, amelyek dalai a mai napig több generáció kedvencei. A banda legutóbbi hanghordozója tavaly jelent meg Elmúlt illúziók címmel.

A somorjai koncerten D. Nagy Lajos és Németh Alajos mellett Lukács Peta (gitár), Bördén Szabolcs (billentyűs hangszerek), Mihalik Viktor (dob, ütőhangszerek) és Makovics Dénes (szaxofon) áll színpadra. (pr, la)

Címkék 

Ajánló

Migránsokkal teli furgont tartóztatott fel a rendőrség ma reggel fél hét tájban Komáromban, az Erzsébet-híd északi...

Sok gólt hozott a labdarúgó Bajnokok Ligája 5. fordulójának keddi játéknapja. Biztos csoportelső a Barcelona és a...