A szlovákok nagy ívben kerülik Londont

Nem vonzó a brit főváros
Képarchívum

ÖSSZEFOGLALÓ

London. Érdekes adatokat hozott nyilvánosságra a brit kormány nem sokkal azután, hogy David Cameron kormányfő kijelentette, szigorítani fogja a bevándorlókra vonatkozó szociális törvényeket, mivel a rendszerrel több tízezren visszaélnek – tájékoztatott a Daily Mail lap. A brit kormány által bemutatott statisztikai adatok szerint a szigetországba Lengyelországból érkezik a legtöbb bevándorló. A ranglistán Magyarország a 10. helyre került, Szlovákia a 18.

A nyilvánosságra hozott statisztika csak a legálisan Britanniában tartózkodó bevándorlók adatait tartalmazza. Ők ugyanis társadalombiztosítási számot kérnek a hivataloktól azért, hogy legálisan dolgozhassanak vagy tanulhassanak. A kiadott biztosítási számok alapján pedig kiszámítható, hogy mely országokból érkeztek a legtöbben, de az is, hogy hol telepedtek le.

A kormány kimutatta, hogy az elmúlt két évben közel 80 ezer lengyel telepedett le az országban – többségük Észak-Írországban él. Második helyre az indiai bevándorlók kerültek több mint 47 ezer letelepedővel, akik főként Londont részesítik előnyben. A harmadik legnépesebb bevándorlói csoport a pakisztáni, ez a nemzetiség főként Manchesterben él.

Az elmúlt két évben 9890 szlovák állampolgár telepedett le Nagy-Britanniában, s mint kiderült, többségük messziről kerüli Londont. Legtöbben ugyanis a Közép-Angliában, Liverpool és Manchester között félúton fekvő Warrington városába költöznek. A legtávolabb egyébként a kínai (Glasgow) és a spanyol (Edinburgh) bevándorlók utaznak. (dem)

Címkék 

Ajánló

Az életébe került egy fiatal kambodzsai férfinak, hogy tánc közben véletlenül rálépett egy másik férfi lábára a...

Újabb küldetésén sem találta nyomát az eltűnt MH370-es malajziai járatnak a Blufin-21 kutatórobot - közölték hétfőn...