A tananyagot játékos formában dolgozzák fel, rejtvényekkel logikus gondolkodásra késztetik a diákokat

Bendegúz nyelvÉSZ-verseny

A komáromi Munka utcai alapiskola diákjai és pedagógusai méltóképpen ünneplik anyanyelvüket, ennek eredményeként kiemelkedő sikereket értek el a magyar nyelvi versenyeken, hiszen az oktató-nevelő munka során tudatos nyelvhasználatra ösztönzik a tanulókat.

Koncz Krisztina A díjátadás után Grétsy Lászlóval (A szerző felvétele)

KOCSIS PIROSKA

Nagyon kedvelt a tanulók körében a Bendegúz nyelvÉSZ-verseny, amelynek feladatsorai érdekesek, a nyelvtani tananyagot játékos formában dolgozzák fel, a nyelvi rejtvények logikus gondolkodásra késztetnek, az olvasottságról tanúskodnak az idegen és a régi szavak ismerői.

Idén nyolcadik alkalommal szervezték meg ezt a megmérettetést Szlovákiában. Évente mindössze 6 tanuló vesz részt a Kárpát-medencei döntőben. Nyolc év alatt a legtöbb tanuló – összesen 14 – a mi iskolánkból, a komáromi Munka utcai alapiskolából jutott el a szlovákiai magyar oktatási intézmények közül Szegedre, s mérhette össze tudását az évfolyam legjobbjaival. Koncz Krisztina 7. osztályos tanulónk kiváló bendegúzos. Idén már harmadszor vett részt a szegedi döntőn, ahol a népes mezőnyben a 8. helyen végzett.

Ugyancsak sikeres volt a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen is. Az iskolai és a regionális fordulót megnyerte, így jutott be az országos döntőbe. Érsekújvárott második lett, így lehetőséget kapott a budapesti Kárpát-medencei megmérettetésen való részvételre, melyet az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerveznek. A tollbamondás és a feladatlap megírása után bizakodón vártuk az eredményhirdetést. S nem csalódtunk! A rendkívül szoros mezőnyben a maximális száz pontból mindössze öt hibát vétve a 9. helyen végzett. A határon túli versenyzők közül különdíjas lett, értékes könyvcsomag volt a jutalma. A versenyre elkísértek bennünket Krisztina szülei is, akik a helyszínen örülhettek lányuk sikerének.

Címkék 

Ajánló

Ha Ön az Oroszlán jegyében született, szerelmi életének intenzív időszakát éli, és sok pozitív visszajelzést kap...

Az iraki erőszakos cselekményeknek legalább 1100 halálos áldozata volt februárban, köztük hatszáznál több civil -...