Németh Krisztiánt is jelölték Čepan-díjra

dd

A nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján a fiatal hazai képzőművészek támogatására alapított Oskár Čepan-díj ez évi jelöltjei: Ludmila Hrachovinová (1984), Daniela Krajčová (1983), Jozef Pilát (1992), valamint a somorjai Németh Krisztián (1983). 

A nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján a fiatal hazai képzőművészek támogatására alapított Oskár Čepan-díj ez évi jelöltjei: Ludmila Hrachovinová (1984), Daniela Krajčová (1983), Jozef Pilát (1992), valamint a somorjai Németh Krisztián (1983). 

A bírálók a jelöltek kiválasztása során a művészi következetesség, a kidomborodó alkotói ambíció, a humor, valamint a felfedezés szándékának a meglétét keresték az egyes alkotók eddigi munkásságában. A döntéshez 36 fiatal művész portfólióját nézték át. 

A Čepan-díj jelöltjeinek kiválasztásába is beleszólt a világjárvány: a díj 25 éves történetében a zsűri először döntött online értékelés és tanácskozás formájában. A Čepan-díj ez évi kiállítását október másodikán nyitják meg és december 6-ig tart majd a zsolnai Új Zsinagógában. Azt, hogy a jelöltek közül végül ki nyeri el a Čepan-díjat, november 13-án jelentik be. 

A zsűri tagjai: Vjera Borozan cseh művészettörténész, Bartholomew Ryan amerikai független kurátor, Jaro Varga szlovák képzőművész, kurátor, Kathrin Bentele svájci kurátor, szakíró, valamint Jan Verwoert holland művészetkritikus, egyetemi professzor. 

A díjazott nemcsak anyagi támogatásban részesül, hanem a Residency Unlimited program keretében rezidensként két hónapig alkothat New Yorkban. Ezenkívül idehaza önálló kiállítás megrendezésére kap lehetőséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?