Megjelent a Műút 2018066-os száma

Műút
Budapest |

Lapajánló

A friss számban kabai lóránttól, Antal Balázstól, Kemény Istvántól, Bordás Mátétól, Bíró Józseftől, Horváth Benjitől, Láng Orsolyától, Horváth Esztertől, Bíró Krisztiántól és Szolcsányi Ákostól olvashatunk verseket. Ovidius: Átváltozásokból Csehy Zoltán fordított részleteket, Bertolt Brecht Mandelay Song versét pedig Bíró Zsófia fordította le. A szépírás blokkban Székely Márton és Vonnák Diána jelentkezik prózával. A képzőművészet részben Kishonthy Zsolt kabai lóránt képeiről írt. Beszélgetés olvasható Nagy Boglárkával, a Mészöly–Polcz-levelezéskötet szerkesztőjével, Balajthy Ágnes pedig a levelezéskötetről írt kritikát. A hagyományosan erős kritikablokkban: Zsellér Anna Seregi Tamás: Művészet és esztétika könyvről, Radnóti Sándor Bagi Zsolt: Az esztétikai hatalom elmélete. Kulturális felszabadítás egy újbarokk korban könyvről, Csehy Zoltán Kulcsár Szabó Ernő – Kulcsár-Szabó Zoltán – Lénárt Tamás szerk.: Verskultúrák. A líraelmélet perspektívái tanulmánygyűjteményről, Nemes Z. Márió Kele Fodor Ákos: Echolália verseskötetről, B. Kiss Mátyás Tóth Kinga: Holdvilágképűek kötetről, Bihary Gábor Tolvaj Zoltán: Fantomiker kötetről, Gorove Eszter Terék Anna: Halott nők verseskötetről, Lapis József Fehér Renátó: Holtidény verseskötetről, Major Ágnes Grecsó Krisztián: Harminc év napsütés: egy csendes kalendárium. kötetről és Urbán Csilla Antal Balázs: Le prózakötetről írt kritikát. A kritikablokkot Márk László A kisfiú és a szellembohóc képregénye zárja.

A számot kabai lóránt művei, illetve azok részletei díszítik. (sz)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?