Vasárnap előzetes

2014. július 28., hétfő 19:08

Egyedül az én fejemben fordult meg, az övében még nem: micsoda különleges ajándék lehetne számára, ha például Az aranyember mai változatában, már ha szóba jönne egyáltalán, hogy ő játszhatná Noémit. Elvégre „köze van” az íróhoz.

2014. július 28., hétfő 18:11

Az elmúlt évtizedekben a világ egyik leglátogatottabb turisztikai célpontja lett ez az ázsiai ország. Rabul ejt, és alig akad olyan vendége, aki ne szeretne azonnal visszatérni. Egy hirtelen ötlettől vezérelve – illetve a rendkívül kedvező árú repülőjegynek köszönhetően – idén mi is ellátogattunk Thaiföldre. 

2014. július 28., hétfő 16:01

Hajléktalanokkal, drogosokkal foglalkozni nagyon nehéz feladat. Kevés sikerrel és általában még kevesebb hálával jár. Az ilyesmire vállalkozónak fel kell készülnie arra, hogy becsapják, és türelmét ezerszer is próbára teszik.

2014. július 21., hétfő 14:39

Németország negyedszer vagy Argentína harmadszor? A jubileumi 20. labdarúgó-világbajnokság döntőjében választ kaptunk a kérdésre: a riói Maracanã Stadionban Mario Götze 113. percben lőtt gólját követően a németek örültek a címnek. 

2014. július 21., hétfő 14:25

Nincs kalapja, se ruhája, se cipője, karcsú, fényes teste teljesen fedetlen, de odaállhat aranymázzal leöntött amerikai nagybácsija mellé, szépségével, varázsával s a kezében tartott kristálygömbbel őt is legyőzi. 

2014. július 21., hétfő 14:05

Szlovákia mindig is vendégszerető országnak tartotta magát, de sem a nemzetközi kimutatások, sem a hozzánk érkező turisták száma szerint nem bizonyul annak. 

2014. július 14., hétfő 17:20

Júliustól már nem veszünk dinnyét, paradicsomot, barackot az útszélen, szárított gombát vagy háztartási elektronikát a vásárokban. Szigorodnak a piacozás feltételei, és nőnek a bírságok, de kiskapuk azért maradnak.

2014. július 14., hétfő 16:20

Katartikus élményben részesítette kollégáit s egyben barátait Nelson Reguera, a Frenák Társulat jeles táncosa, amikor tavaly decemberben Kubában vendégszerepeltek az InTimE-mal.

2014. július 14., hétfő 15:24

Életét a szlovákiai magyar népi hagyományok gyűjtésének és feldolgozásának szentelte. Népi táncosként indult, aztán másokat tanított tiszta forrásból a táncra. Csemadokosként járta az országot, szervezte a gyűjtéseket Dél-Szlovákia-szerte, néprajzi kiállításokat, bemutatókat, műsorokat rendezett.

2014. július 7., hétfő 13:51

Közülünk való ő is, hiszen füleki. Női vonalon páratlan teljesítmény, amit elért. Három ország filmesei folyamatosan foglalkoztatják. De ami még ennél is több: három ország egyformán szereti, egyformán ragaszkodik hozzá, sőt már mind a három a magáénak tekinti. 

Oldalak

Feliratkozás Vasárnap előzetes csatornájára