Vasárnap előzetes

2014. április 14., hétfő 16:57

Botticelli szemérmes Vénusza a születés kagylójában. Ugyanaz a báj, ugyanaz a mélytengeri tisztaság. Debreceni gimnazistaként Shakespeare Júliája volt. 

2014. április 14., hétfő 16:43

Ebben a rovatban olyan embereket igyekszünk megkeresni, megszólítani, akik valaha így vagy úgy a lapszerkesztés, az újságírás és egyéb rokon szakmák területén dolgoztak. 

2014. április 14., hétfő 16:33

Két hónapja, hogy Zsák Malina Hedvig családjával együtt Győrbe költözött. Azóta új otthont teremtett gyermekeinek, és végre olyan életet kezdett, amelyből kizárta a szlovák hatóságok zaklatásait. 

2014. április 7., hétfő 19:48

Karakteres arc, de takarhatja bármilyen sűrű borosta, az érzelmek akkor is áttörnek rajta. Ez a civil énje. Ha fotózzák, pillanatok alatt nullára állítja magát. Nem árul el semmit abból, amire éppen gondol.

2014. április 7., hétfő 18:22

Mindketten sílövők és olimpiai bajnokok. Míg Anasztaszja Kuzmina győzelme tiszteletére két ízben, Vancouverben és Szocsiban is a szlovák himnusz hangzott fel, öccse, Anton Sipulin szocsi sikerét követően az orosz zászló kúszott az árbocra. 

2014. április 7., hétfő 17:46

Attól tartok, ha most érettségiznék, megbuktam volna a szlovák írásbeli teszten. Nem azért, mert annyira gyenge volnék államnyelvből, hanem mert annyira elvontak voltak az irodalmi szemelvények, nehezen értelmezhetők a kérdések, többesélyesek a válaszok.

2014. március 31., hétfő 19:59
A legtöbb emberben a szerzetesekről az a kép él, hogy a világtól elzárkózva, csuhába burkolózva imáikba mélyülve élnek.
2014. március 31., hétfő 19:00

Aki ismeri, tudja, hogy életvidám, maga körül jókedvet teremtő ember. Pedig a sors keményen próbára tette az elmúlt pár évben. Derűje, életszemlélete azonban – legalábbis kívülről így látszik – mit sem változott. A minap volt ötvenéves.

2014. március 31., hétfő 15:56

Ebben a rovatban olyan embereket igyekszünk megkeresni, megszólítani, akik valaha így vagy úgy a lapszerkesztés, az újságírás és egyéb rokon szakmák területén dolgoztak. Az új Vasárnap Lőrincz Adriánnal közöl interjút.

2014. március 24., hétfő 19:44

„Szóval, kislány, új életet kezdünk” – mondja Maryškának a Sörgyári capriccio utolsó oldalán Francin, a féltékeny férj, miután a biciklipumpa gumicsövével jó párszor rásuhint gyönyörű felesége formás fenekére. Pajkos kis asszonykája ugyanis, anélkül, hogy bejelentette volna, levágatta dús, lobogó haját.

Oldalak

Feliratkozás Vasárnap előzetes csatornájára