NATO

2017. május 26., péntek 09:38
Brüsszel |

A NATO tagországainak vezetői brüsszeli csúcstalálkozójuk alkalmával megegyeztek abban, hogy az észak-atlanti szövetség csatlakozik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló nemzetközi koalícióhoz. A tanácskozáson első ízben vett részt Donald Trump amerikai, valamint Emmanuel Macron francia elnök.

2017. május 26., péntek 08:52
Brüsszel |

Donald Trump amerikai elnök teljes mértékben elkötelezett a NATO mellett, ugyanakkor világos üzenetet küldött a tagállamoknak a védelmi kiadásokra vállalt kötelezettségeik teljesítésére - jelentette ki Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára, a katonai szövetség brüsszeli csúcstalálkozóját követően csütörtökön.

2017. május 25., csütörtök 13:57
Oroszország az új fegyverzeteknek köszönhetően, a haderő alacsonyabb finanszírozottsága ellenére is képes volt biztosítani a hadászati egyensúlyt a NATO-val – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a ma kezdődő NATO-csúcs előtt.
2017. május 25., csütörtök 11:48
Brüsszel |

Ezt Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára jelentette be a brüsszeli csúcstalálkozót megelőzően. Hozzátette viszont, hogy a katonai szövetség konkrét katonai műveletekben nem vesz részt.

2017. május 25., csütörtök 08:42
Brüsszel |

A felvonulók közül legtöbben Trump "rasszista és szexista ideológiáját", illetve az elnök klímapolitikáját sérelmezték.

2017. április 28., péntek 16:41
Ankara |

Meggyőződésem, hogy Donald Trump amerikai elnökkel "új fejezetet" nyitunk Ankara és Washington kapcsolatában - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök egy isztambuli rendezvényen pénteken.

2017. április 22., szombat 12:55
Berlin |

Az Oroszország és a NATO közötti feszültség következményeként jelentősen emelkedett tavaly az orosz repülők miatti riasztások száma az észak-atlanti szövetség által lefedett területeken.

2017. április 21., péntek 11:41
Pozsony |

Júniusban és júliusban amerikai NATO-egységek fognak átvonulni Szlovákia délnyugati részén.

2017. április 13., csütörtök 08:48
Washington |

Donald Trump amerikai elnök a NATO főtitkárával, Jens Stoltenberggel tartott közös sajtótájékoztatóján a washingtoni Fehér Házban szögezte le szerdán, hogy az észak-atlanti szervezetet már nem tartja idejétmúltnak és elavultnak, korábbi álláspontjával ellentétben. 

 
2017. április 3., hétfő 16:30
Vilnius |

Litvánia titkosszolgálata szerint Oroszország katonai fejlesztései révén a parancs kiadását követően már 24 órán belül képes lenne támadást indítani a balti országok ellen.

Oldalak

Feliratkozás NATO csatornájára