SZAVAZÁSI ÚTMUTATÓ

Hogyan szavazzunk?
A lakhelyünk szerinti szavazóhelyiségben szavazhatunk, de az idősek mozgóurnát is kérhetnek. Ha nem találjuk személyazonossági igazolványunkat, két ismerős is igazolhatja személyazonosságunkat.

Hogyan szavazzunk?

A lakhelyünk szerinti szavazóhelyiségben szavazhatunk, de az idősek mozgóurnát is kérhetnek. Ha nem találjuk személyazonossági igazolványunkat, két ismerős is igazolhatja személyazonosságunkat. A bizottságtól két szavazólapot kapunk: az egyiken a polgármesterjelöltek, a másikon a képviselőjelöltek nevei szerepelnek. Az előbbi listán csak egy nevet, a másikon viszont legtöbb annyit karikázunk, amennyi a lista feletti szövegben lesz: ezért figyelmesen olvassuk el a nevek feletti magyarázatot, ha pedig nem világos, hány képviselőjelölt számát karikázhatjuk, kérdezzük meg a választási bizottságot. Ha elrontottuk, kérjünk új szavazólapot. Karikázni csak a szavazófülkében lehet, ahová egyedül megyünk, de a segítségre szorulókat elkísérheti egy családtag, ismerős. A két szavazólapot egy borítékba tesszük, majd bedobjuk az urnába.

Mikor érvénytelen a szavazat?

Ha egyetlen jelöltet sem vagy túl sok nevet karikázunk be, voksunk nem érvényes. A fejlécen feltüntetett számnál kevesebbet is lehet, többet viszont nem szabad karikázni. A listát nem lehet kiegészíteni, azaz nem írhatunk oda neveket, mert ez a szavazócédula megrongálásának számít. Csak karikázzunk! Aláhúzni, átfirkálni, nem szabad, mert szavazatunk érvénytelen lesz. (sza)

Címkék 

Ajánló

Egy felmérésben 860 munkaadót kérdeztek arról, hogy milyen tapasztalataik vannak az állásajánlatokra jelentkező...

Valósággal lesöpörte a színről a konkurenciát A Hobbit: Az öt sereg csatája című amerikai-új-zélandi fantasy,...