Iszlám Állam

2017. szeptember 18., hétfő 09:49
Washington |

Az Iszlám Állam terrorszervezet soraiban harcoló amerikai állampolgárságú terrorista adta meg magát Szíriában az amerikaiak támogatását élvező koalíciónak. 

2017. szeptember 17., vasárnap 08:41
Bagdad |

Visszafoglalták az iraki kormányerők az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezettől az ország nyugati, sivatagos részében, a szíriai határhoz közeli, földgázban gazdag területen fekvő Akasát városát.

2017. szeptember 16., szombat 09:26
Kairó |

Az Iszlám Állam a dzsihadisták szócsöveként ismert Aamák hírügynökségen keresztül jelentkezett, azt állítva, hogy egyik katonája követte el a merényletet.

2017. szeptember 14., csütörtök 15:30
Moszkva |

Hét manőverező rakétát lőtt ki az orosz hadiflotta két tengeralattjárója az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet Deir-ez-Zór elővárosaiban lévő objektumaira.

2017. szeptember 11., hétfő 08:58
Moszul |

Az iraki hatóságok fogva tartanak ezernégyszáz külföldi nőt és gyereket, akikről azt feltételezik, hogy a dzsihadisták, a terrorista Iszlám Állam (IÁ) fegyvereseinek családtagjai  - közölték vasárnap biztonsági és segélyszervezeti források.

2017. szeptember 9., szombat 19:26
Bejrút |

Offenzívát kezdett szombaton a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, amerikai támogatású fegyveres koalíció Szíria keleti részében, Deir-ez-Zór tartományban, fokozva ezzel a nyomást az Iszlám Állam terrorszervezet még megmaradt, fokozatosan csökkenő területére. A tartomány fővárosának peremén a kormányerők felszabadították az ostromlott katonai repülőteret. 

2017. szeptember 8., péntek 11:24
Moszkva |

Az orosz légierő Deir-ez-Zórnál végzett Gulmurod Halimovval, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet "hadügyminiszterével" - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2017. szeptember 5., kedd 08:30
Moszkva |

A dzsihadisták a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban aknatűz alá vették az orosz megbékélési központ autókonvoját, amelyet az áldozatul esett két szerződéses orosz katona is kísért.

2017. szeptember 2., szombat 15:54
Bejrút |

A szír hadsereg és vele szövetséges erők folytatták műveleteiket az Iszlám Állam (IÁ) kezén lévő utolsó közép-szíriai beékelődésben szombaton, egy nappal azután, hogy visszafoglalták a dzsihadisták által kitartóan védett Ukairabat falut - közölte a háború alakulását nyomon követő emigráns szervezet.

2017. augusztus 30., szerda 12:53
Kabul |

Két öngyilkos merénylő összehangolt támadást hajtott végre a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban egy parlamenti képviselő házánál. A merényletben két biztonsági őr és a két támadó is meghalt, de a képviselő sértetlen maradt.

Oldalak

Feliratkozás Iszlám Állam csatornájára