A Samsung az S8–cal és az S8+–szal megcsinálta azt, amit a Nokiának a Lumia 950–nel és a 950XL–lel nem sikerült. Számítógépet varázsolt a mobiltelefonból.

Hirdetés

Mátyusföldi (Galántai és Szenci járás), valamint gömöri-nógrádi (Nagykürtösi, Losonci, Rimaszombati, Nagyrőcei, Rozsnyói járás) tudósítót keresünk az Új Szó szerkesztőségébe! 

Közélet

Milyen hatással lehet Trump politikája a NATO egységére? Valóban szükséges, hogy Európa saját kezébe vegye sorsát? 
Pozsony | Azzal, hogy Jaroslav Rezník az RTVS élére áll, megüresedik a TASR közszolgálati hírügynökség igazgatói posztja. A parlamenti folyosókon állítólag azt beszélik, a helyet egy alku révén a Híd javasolta szakember töltheti be.
1
Brüsszel | Új, intenzív párbeszéd kezdetét jelentő, előremutató, barátságos és konstruktív megbeszélést folytattak a visegrádi országok vezetői Emmanuel Macron francia elnökkel.
2
Brünn | Robert Fico szerint a szorosabb európai integráció első pillére a külső biztonság lesz.
Pozsony | A belügyminisztérium ma beregisztrálta a Nezávislosť a Jednota („Függetlenség és Egység“) pártját, tudatta Viktor Béreš pártelnök.
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Ha a parlamenti választásokat június közepén tartották volna, a jelenlegi kormánykoalíció nem szerezné meg a kormányzáshoz szükséges többséget, derül ki az AKO felméréséből.

Sport

A 23 éves Kristán Koštrna a DAC futballcsapatának második nyári igazolása. A több poszton is bevethető védőjátékos legutoljára a bolgár élvonalbeli OFK Pirin Blagoevgrad mezét viselte. 
Liverpool | Mohamed Salah személyében egyiptomi labdarúgóval erősített az FC Liverpool labdarúgócsapata.
Gyakorlatilag ugyanazzal a célkitűzéssel kezdi meg a nyári felkészülést a férfikézilabda Slovnaft Handball Extraliga valamennyi gárdája, mint tavaly.
A szlovák válogatott a ma esti (20.45) utolsó csoportmeccsén a címvédő svéd csapattal találkozik a lengyelországi U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. 

Panoráma

Brüsszel | Tizenöt hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek nyolc hercegnőt az Egyesült Arab Emírségekből Belgiumban, mert hónapokon át rosszul bántak egy szálloda személyzetével.
Bolygóméretű objektum keringhet a Nap körül a Naprendszer Plutón túli jeges régiójában: ez lehet a Naprendszer 10. bolygója. 
Egy éve tesztelik az újszerű szlovák módszertant három magyar alapiskola első és ötödik osztályaiban. Bár az első év hivatalos felmérésének eredménye csak őszre készül el, az első tapasztalatok nagyon bíztatóak – részletek az Új Szó Közélet rovatában.

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

Régió

Kassa | Két utcazenész táborozott le a Malom utca és a Fő utca sarkán. A munkába siető emberek örültek nekik, a rendőrök egyáltalán nem.
A rendőrség megtalálta a 17 éves Matej Imrovičot és a 16 éves Sára Bolcsovát, akik kedden, június 20-án tűntek el losonci otthonukból. 
Szenc | Tragédia történt Szencen. A Napfényes tavak egyikébe belefulladt egy férfi, aki az egyik vízibicikliről ugrott a mélybe, és eltűnt.
Rimaszombat | Holtrészeg sofőrt fogtak a rendőrök Rimaszombatban, csütörtök délelőtt. A Škoda Octavia 37 éves sofőrje 3,23 ezrelékkel ült volán mögé.

Külföld

Legalább 24 ember meghalt és 70 megsebesült egy kettős merényletben az észak-pakisztáni törzsi területeken található Paracsinar városában.
A török oktatási bizottság elnöke szerint vitatható, ellentmondásos, a diákok számára túlságosan is bonyolult, ezért kikerül a középiskolás tananyagból Törökországban az evolúció oktatása. 
London | Vádat emeltek pénteken az ellen az angol férfi ellen, aki a hét elején furgonjával egy londoni mecset tagjai közé hajtott. A merényletben egy ember meghalt, kilenc sérültet kórházba szállítottak.

Kultúra

Róma | A kritikusok leginkább giccsoperaként emlegetik, és a jegyeladásokkal sem dicsekedhet a produkció. 
Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Hogy Borisz Paszternak nem volt tökéletes, azt tudjuk. Hogy az egyik legfontosabb orosz regényt írta meg, szintén. Hogy a regény, ahogy mondani szokás, nem jöhetett volna létre a szeretője, Olga Ivinszkaja nélkül, talán sokak számára meglepő újdonság.

Szalon

12
A hét legfontosabb külpolitikai ese- ménye Batsányi Jánost idézve: a franciaországi változásokra. 
22
Az ország legfontosabb problémáinak a hanyagolása katasztrofális méreteket ölt. S tekintettel a politikai szcénára még nagyobb reménytelenségre ad okot annak latolgatása, mekkora esély van arra, hogy ez megváltozzon.
Szegezte nekem egyszer a kérdést az egyik ismerősöm, amikor a könyvesszek­rényem előtt állt, és én nem igazán tudtam, mit is válaszoljak. 

Vélemény

Az egyáltalán nem újdonság, hogy a Híd valamiféle „nagyobb jó” érdekében hetek, sőt napok alatt megváltoztatja a véleményét bizonyos dolgokról. 

Olvasom egy újságban, milyen szuper dolog negyvenévesen szülni. Örülök ennek a cikknek. Miért? Gyermekkorom nagy traumája apukám korai halála. És ez nem volt elég. 

Valóságos bírálatcunami zúdult a sajtóban és az internetes portálokon a kormánykoalícióra. Teljes joggal, hiszen az RTVS új igazgatójának megválasztásakor politikai szempontokat helyeztek előtérbe.

Pártsajtó

Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Elképesztően látványos film a Jupiter holdja, ötpercenként esik le az állunk az operatőri bravúroktól, és a tekintélyes büdzsét is érezni minden kockán. 
A HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című moziban a tények szintjén azt kapjuk, amit a témát feldolgozó elődök is fontosnak tartottak megmutatni. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Az Új Szó aktuális címlapja

Zsákutcában a sztrájkolók 
 
Megyei voksolás november 4-én 
 
Maradhat a briteknél, aki időben jött 
 

Aktuális melléklet

Presszó
Látványosságok egy liliputi világban
 
Itt a kerti partik ideje

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8817
Cseh korona 26,2700
Horvát kuna 7,4215
Japán jen 124,2700
Kanadai dollár 1,4853
Lengyel zloty 4,2402
Magyar forint 309,2200
Román lej 4,5823
Svájci frank 1,0867
USA-dollár 1,1169