1
Módosul a sokat vitatott kerettanterv, de az Állami Pedagógiai Intézet nem adott magyarázatot, hogy miért csak az első évfolyamban ajká vissza a magyarórákat.

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2016.08.25..

Közélet

Nyitra | A Nyitrai Agráregyetem Műszaki Karán nyomoz a Speciális Ügyészség – a diákok alkoholt adtak a sikeres vizsgáért a tanársegédeknek. 
Pozsony | Jelentősen nőtt azok aránya, akik szerint a felkeléssel nem kellene büszkélkedni.
Varsó | Az Európai Unió jövőjéről tárgyaltak pénteken Varsóban  a visegrádi négyek kormányfői és a német kancellár. 
Varsó | Merkel nagyon jó kezdeményezésnek tartja, hogy nem Brüsszelben, hanem Pozsonyban rendezik az EU jövőjével foglalkozó tanácskozást.
Varsó | A kormányfő szerint elengedhetetlen, hogy az Európai Unió visszaszerezze globális szerepét a világpolitikában és a gazdaságban is.
Pozsony | A Smernek meg kell újulnia és el kell gondolkodnia, milyen lesz egy kevésbé jellegzetes vezetővel, mert Robert Fico sem lesz itt örökké – mondta Marek Maďarič.
1
Kik akadályozzák az igazság kiderítését? Egy évtized alatt mennyivel sötétültek nálunk az extrémizmus árnyalatai? A politika – az ellenzéki is – miért a zavarosban halászik? 
Pozsony | Sulík szerint csak Szlovákiában hiszik azt az emberek, hogy egy párt elnöke nem dolgozhat az Európai Parlamentben.

Sport

Rio | Egy úszóból és egy diszkoszvetőből áll a szeptember 7-én kezdődő riói paralimpia menekültcsapata. 
Bős | Kedden edzőváltás történt a nyugat-szlovákiai Tipos III. ligában játszó bősi ŠK 1923 csapatánál. Pinte Attilától elköszöntek a kék-fehérek klubvezetői, helyébe Straka Gábort szerződtették.
Monaco | A 2018/19-es idénytől a négy legerősebb európai labdarúgó-bajnokság négy-négy biztos helyet fog kapni a Bajnokok Ligája főtábláján.

Kvízek

Ó, ió, Rió! Ezt az olimpiát is letudtuk. Rió két és fél hete eseményekben gazdag volt. Magyar és szlovák szempontból is sikeres olimpia van mögöttünk. Elevenítsük fel, milyen is volt Rió. Kvíz! Katt!
Azt nem mondhatnánk, hogy odakint tombol a nyár. De azért mi ezzel a retró slágeres kvízzel megpróbáljuk felforrósítani a hangulatot. Nosztalgiafaktor a köbön. 
Minden olimpia megnyitója divatbemutató. A bevonulók elegánsak, sportosak, jópofák vagy éppen trék. Összegyűjtöttünk néhány formaruhát a riói olimpia megnyitójáról. Találja ki, honnan jöttek ezek az emberek. Szórakoztató kvíz sportmániásoknak, de hölgyeknek is. Katt! 

Rio 2016

Rio de Janeiro | A brazil rendőrség hamis bejelentéssel vádolta meg Ryan Lochte hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszót.
Rio de Janeiro | Az aranyérmes Szász Emese párbajtőröző szerint a tudatos vívás volt sikerének kulcsa a Rio de Janeiró-i olimpián.
Peking | Az összes kínai súlyemelő egyéves eltiltásra számíthat, ha bebizonyosodik, hogy az ország versenyzői sorozatosan doppingoltak.

Régió

Pozsony | Huszonéves fiatal holttestére bukkantak ma a pozsonyi Zlaté piesky nevű tóban, a rendőrség szemtanúkat keres.
Nyitra | A most meggyilkolt férfinak 2007-ben ismeretlen tettes felgyújtotta a terepjáróját. Két évvel később csalás miatt letartóztatták, ugyanebben az évben felgyújtották a félig felépült házát.
Nyitra | Lövések dördültek péntek délelőtt 10:00 után Nyitrán, egy 45 éves férfit meggyilkoltak. 
Pozsony | Éveken keresztül koldulásra kényszerített egy pozsonyi nőt az 51 éves Igor, a rendőrség most vádat emelt ellene.

Külföld

Kelet elveszítve címmel közölt kommentárt a tekintélyes Frankfurter Allgemeine Zeitung német lap Angela Merkel és a visegrádi négyek pénteki varsói találkozójáról. 
London | Theresa May brit kormányfő nem bocsátja szavazásra az alsóházban a brit kilépés elindítását. A 650 képviselőből ugyanis akár 480 is ellene szavazna. 
Kolozsvár | Az Európa kulturális fővárosa cím elnyeréséért harcol Kolozsvár, de a magyar feliratokról hallani sem akar.

Gazdaság

Pozsony | Gyorséttermek, mozik, számítógépes játékok, márkás ruhák – az UniCredit Bank legújabb elemzése szerint a fiatalok ezekre költik a legtöbb pénzt. 
Pozsony | A kormány e heti ülésén Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter megerősítette, hogy a gyümölcstermesztőket kárpótolják a tavaszi fagyok által okozott károkért.

Panoráma

Boston | A harmincas évek hírhedt amerikai gengszterpárosa, Bonnie és Clyde egy bandatagjukhoz írt indulatos levelét árverezi el szeptemberben a bostoni RR Auctions.
Hannover | Gyilkosságról tanúskodnak azok a csontok, amelyek feltehetően egy több mint 300 éve eltűnt gróf földi maradványai. Egy hannoveri kastély felújításakor bukkantak rájuk. 

Kultúra

Sok borsot tört már Putyin orra alá azzal, hogy állandóan a hatalom abnormális, kártékony, lelket deformáló hatásait boncolgatja.
Párizs | Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Michel Butor francia író, esszéista, költő, aki Alain Robbe-Grillet, Claude Simon és Nathalie Sarraute mellett az 1950-es években feltűnt irodalmi irányzat, a francia "új regény" egyik vezető alakja volt.
A megannyi fanyalgó beharangozó és negatív kritika után mindenféle elvárások nélkül ültem be a Ben Hur 2016-os remake-jére. Kellemesen csalódtam.

Vélemény

Ami Amerikában történik, az messze van. Amit viszont a németek tesznek, arra gyakran tekintünk úgy, hogy előbb-utóbb hozzánk is elér.

A kirakat arannyal teli, a raktárban mögötte hiányosságok. 

Nem sikerült az utóbbi hónapokban érdemben csökkenteni Szlovákiában a munkanélküliséget, pedig egyre több a szabad munkahely.

Pártsajtó

A sajtóban korábban megjelent információkkal ellentétben, melyek szerint még idén bezár, a vajáni hőerőmű 2017-ben is működni fog. 
1
Igazán nincs könnyű helyzetben Jahnátek utódja az agrártárcánál, hiszen az agrárágazat és élelmiszeripar többéves agonizálása következtében, amely részint az előnytelen EU-s csatlakozási feltételek következménye is, Szlovákia élelmiszer-önellátottsága napjainkban mintegy 39 százalékos szintre csökkent - áll az MKP hozzánk eljuttatott sajtóanyagában.
9
Száz nap, vagy kétszáz, vagy ezer? Szinte mindegy. Ki hiszi el a mesét, hogy komolyan gondolja például a korrupció elleni harcot ez a kormánykoalíció, ha csontvázak esnek ki a szekrényből? 

Filmek

A megannyi fanyalgó beharangozó és negatív kritika után mindenféle elvárások nélkül ültem be a Ben Hur 2016-os remake-jére. Kellemesen csalódtam.
A Star Trek reboot legújabb része, a Mindenen túl az előző két epizódhoz képest sokkal többet merít az eredeti széria szellemiségéből. 
Több nagy dél-indiai cég szabadnapot adott dolgozóinak péntekre, mivel ezen a napon kerül a mozikba a tamil nyelvű film buszsofőrből lett szupersztárjának, a rajongói által félistenként tisztelt Rajinikanth-nak a legújabb filmje.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Bašternák-ügy: nem sietnek 
 
Orbán újabb határkerítést épít 
 
Több magyar óra, de csak elsőben
 
Vendégünk Nagy Dániel Viktor 
 

Aktuális melléklet

Presszó
A világ első gyémántszafarija 
 
Daphne du Maurier megjósolta Nagy-Britannia kilépését?

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
11
21
31
45
58
64
72
81
91
29
30
31
1
2
3
4

A nap mondata

Robert Fico miniszterelnök, miután kitiltották az orosz sportolókat a paralimpiáról a szisztematikus állami dopping miatt

Napi árfolyam

Angol font 0,8545
Cseh korona 27,0240
Horvát kuna 7,4893
Japán jen 113,3300
Kanadai dollár 1,4546
Lengyel zloty 4,3244
Magyar forint 308,5000
Román lej 4,4578
Svájci frank 1,0933
USA-dollár 1,1290