A Real Madrid egy angol öngóllal verte a Manchester Cityt. 2014 után újra Real–Atlético madridi BL-döntő lesz. Nézze meg a gólt!

Közélet

Pozsony | A koalíciós és az ellenzéki pártok sem támogatják az Európai Bizottság által ma elfogadott javaslatot, mely szerint menekültenként 250 ezer euró "szolidaritási hozzájárulást" kellene fizetnie azoknak az uniós tagállamoknak, amelyek megtagadják  a menekültek automatikus elosztásában való részvételt. 
1
Brüsszel/Pozsony | Nem kell Szlovákiának migráns? Akkor fizessen be félmilliárd eurót! Pénzbírsággal kényszerítené ki a menekültkvóták betartását Brüsszel. 
Pozsony | Az Emberi Jogi Intézet nevű civilszervezet a Főügyészségen keresztül, a legnagyobb ellenzéki párt, az SaS képviselői a parlamentben tiltatnák be Kotleba szélsőjobboldali pártját.
Pozsony | Több minisztert is meglepett Fico feltűnése a mai kormányülésen, de a miniszterelnök visszatérését mindnyájan pozitívan fogadták. 
Pozsony | Miroslav Kočant jelöli az állami Általános Egészségbiztosító (VšZP) élére Tomáš Drucker, jelentette be az egészségügy-miniszter a mai kormányülést követően. 
Brüsszel | Menekültenként 250 ezer euró „szolidaritási hozzájárulás” fejében tagadhatnák meg ideiglenesen az uniós tagállamok, hogy részt veszek a menekültek automatikus elosztásában.

Sport

Kiesett a Bayern a Bajnokok Ligájából, Pep Guardiola zsinórban negyedszer bukott aktuális csapatával az elődöntőben. De miért lesz idén győztes az Atlético Madrid?
Befejezi pályafutását Luca Toni, az olasz válogatott volt labdarúgója.
Sorozatban harmadszor juthat be a labdarúgó Európa Liga döntőjébe a címvédő Sevilla, amely a Lvivben 2-2-vel zárult múlt heti első mérkőzés után kedvező helyzetben fogadja a Sahtar Donyecket az elődöntős párharc csütörtöki visszavágóján.

Panoráma

Az Euromilliók keddi sorsolásának nyerőszámai a következők: 
A KENO 10 keddi, 7225. sorsolásának nyerőszámai a következők:
Hogyan élnek a nálunk letelepedett külföldiek? Szlovákiába érkeztek a Kreml-barát Éjjeli Farkasok motoros csoport, a belügyminisztérium figyeli a mozgásukat. 

Kvízek

Évtizedekig fizettünk velük, amíg fel nem váltotta őket az euró. Szlovák és csehszlovák koronákat gyűjtöttünk össze – felismeri a címletet a bankó alapján? 

Régió

A rendőrség egy robbantással fenyegetőző névtelen bejelentést követően kiürítette a pozsonyi, kassai, zsolnai és pöstyéni Auparkot is, bombát azonban sehol sem találtak. 
Pozsony | A viharos szél és a jégeső miatt adott ki elsőfokú riasztást a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) egyes Nyugat- és Közép-Szlovákiai járásokra. 
Esztergom | Nézték már muszlimnak, földönkívülinek és jelmezes csodabogárnak is azt a hétéves kisfiút, aki súlyos betegsége miatt csak speciális védőöltözetben mehet napfényre.
Mecenzéf | Nem tudott bekanyarodni, és az útról lehajtva egy vízóra aknájára hajtott egy 21 éves férfi a Kassa-vidéki járásbeli Mecenzéfen. 
Bélád | Eltűntként keresi a rendőrség a 27 éves, béládi (Beladice, Aranyosmaróti járás) Magdaléna Suchát. A nőt utoljára április 30-án látták. 

Külföld

Berlin | A német kormány üdvözli az Európai Bizottság javaslatait az uniós menekültügyi rendszer reformjáról és a Törökországgal szembeni vízumkényszer feltételes eltörléséről.
Washington | A legfrissebb felmérések szerint Donald Trump alulmaradna a novemberi elnökválasztáson Hillary Clintonnal szemben.
Brüsszel | A Törökországgal szemben alkalmazott schengeni vízumkényszer feltételes eltörlésére tett javaslatot az Európai Bizottság - jelentette be szerdán Frans Timmermans, a brüsszeli testület első alelnöke.

Gazdaság

1
Pozsony | A szlovákiai üzletekben történelmi mélypontra zuhant a hazai élelmiszerek aránya. Míg öt évvel ezelőtt nagyjából az élelmiszerek fele származott a hazai gyártóktól, ma már csak a 39 százaléka.
A gyenge évkezdet után újra magára talált az autópiac az Egyesült Államokban, áprilisban 5 százalékkal nőttek a járműeladások iparági elemzők szerint, ami új havi csúcsot jelent, és azzal biztat, hogy éves szinten az értékesítés eléri a 17,5 millió darabot.
Egyszerre több tucat történet szálait követik a Mossack Fonseca panamai ügyvédi iroda kiszivárogtatott iratait feldolgozó újságírók, és már a jövő héten újabb ügyekkel állnak elő.

Kultúra

Simon Attila, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója, a Selye János Egyetem történelem tanszékének vezetője kapta az idei Arany János-díjat.
Minneapolis | Egy amerikai ügyvéd szerint halála előtt Prince egy kaliforniai orvos segítségét akarta kérni, hogy leszokjon gyógyszerfüggőségéről.
Budapest | Eros Ramazzotti Magyarországon is bemutatja Perfetto című turnéja műsorát december 12-én a Papp László Budapest Sportarénában.

Vélemény

A mindenkori ellenzéki pártok ragaszkodtak eddig ahhoz az elvhez, hogy az a vezető politikus vagy tisztségviselő, aki hibát követett el, botrányba keveredett, ne kerüljön olyan új pozícióba, ahol ő ellenőrizne másokat. 

Tulajdonképpen minden hagyján ahhoz képest, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke egy ideje (állítólag) –, és most markolja meg mindenki a fotel karfáját – szóval, hogy Matolcsy György egy ideje fél a nyolcas számtól. 

Arculatot, országimázst könnyebb megváltoztatni, mint az országot. Aligha fogják sokan észrevenni, de Szlovákia hamarosan új hivatalos szlogennel és imázzsal hirdeti magát idehaza és külföldön.

Pártsajtó

Brüsszel | Az európai parlamenti képviselő a mai, kivételes fontosságú belügyminiszteri csúccsal kapcsolatban adott ki sajtónyilakozatot.
Pozsony | A Híd frakciója nem ért egyet Marián Kotleba javaslatával, hogy április 18-án a parlamentben egyperces csenddel emlékezzenek Jozef Tisora.
Pozsony | A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa 2016. április 2-án megtartott ülésén értékelte a párt parlamenti választásokon elért eredményét.

Filmek

Komárom | Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a régió egyik legszínesebb összművészeti fesztiválját, a Mediawave-et, amelyet immár ötödik alkalommal tartanak a komáromi Monostori Erődben. 
Ma töltötte be 76. életévét Al Pacino, Oscar-díjas színésze, aki olyan filmekben szerepelt, mint A Keresztapa, A sebhelyesarcú vagy a Szemtől szemben.
London | Matt Damon utoljára csaknem tíz éve játszotta Jason Bourne szerepét, ezért "brutális" erőfeszítésébe telt, hogy visszanyerje régi formáját. 
A tigris elmélete című cseh–szlovák tragikomédia arról mutat nem éppen eszményi képet, hogy miként működik a személyi szabadság a házastársi kapcsolatban. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Nem kell a kvóta? Fizess!
 
Ingatlanok ajándékozása 
 
ENSZ-főtitkár lenne Lajčák 
 
Kevesebb lesz a magyar elsős
 
Más szert is  találtak Lévainál

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
11
21
31
41
5

Napi árfolyam

Angol font 0,7910
Cseh korona 27,0370
Horvát kuna 7,5100
Japán jen 122,5300
Kanadai dollár 1,4559
Lengyel zloty 4,3844
Magyar forint 311,8500
Román lej 4,4879
Svájci frank 1,0977
USA-dollár 1,1569