Ifjabb Urblík József a nyáron igazolt Nyitráról a cseh élvonalbeli Vysočina Jihlava futballcsapatához. 

PR cikk

Flex és Max csomagok az OrangetólAz Orange a közelmúltban új tarifacsomagokat mutatott be, ezek pedig a Flex és a Max nevet viselik. De mit tudnak az új csomagok, kinek melyiket érdemes választani, és miért? 

PR cikk

Együtt az Egészségért a BE FIT DAY rendezvényenA BE FIT DAY – egy nagyszabású Jótékonyági Sportnap amely a  dunaszerdahelyi sportcsarnokban 2016.december 17.-én, reggel 9 órai kezdettel kerül megrendezésre  az Escalumen- Lifestyle Academy szervezésében.

Közélet

Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel.
Pozsony | A kulturális minisztérium tegnap adta tárcaközi egyeztetésre a várhatóan 2017 júniusában érvénybe lépő törvényt a kisebbségi kultúrák finanszírozásáról. 
Pozsony | Nem kell fejlesztési illetéket fizetni a hőszigetelés és az épületek karbantartása után. A párlament elfogadta a Híd javaslatát, melyet Gál Gábor, Vörös Péter és Peter Antal terjesztettek be.
Pozsony | Aki élne szavazati jogával, szabadnapot kapna, cserébe eltörölnék a munkaszünetet az Alkotmány napján (szeptember 1.).

Sport

Miklós Editet nem érte váratlanul, hogy múlt hétvégén pályafutása során másodszor végzett harmadikként lesikló Vk-versenyen, mert szerinte a siker megtervezhető.
A B csoportban három csapatnak is volt esélye a továbbjutásra: a Napoli és a Benfica örülhetett, a Besiktas búcsúzott. Az Arsenal lehajrázta a PSG-t. BL-gyorsértékelés.
Lisszabon | A Napoli a Benfica legyőzésével csoportelsőként, ugyanakkor veresége ellenére a portugál együttes a második helyen továbbjutott a B jelű kvartettből a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek zárófordulójában, kedden.

Panoráma

Nemcsak az átlagot tekintve szerepeltek rosszul a szlovákiai diákok a PISA 2015 felmérésen, nagyon kevés az olyan diák is, aki képes volt a legmagasabb szinten megoldani a feladatokat. 
Lakewood | Tévedésből eladott lottószelvénnyel nyert egymillió dollárt egy New Jerseyben élő idős házaspár.
Washington | Bár az évnek ennek a szakában újra meg kellene fagynia az Északi-sark jegének, a tengeri jégtakaró kiterjedése novemberben is negatív havi rekordot döntött. 

Kultúra

A Pozsonyi mesék című sorozat olyan híres személyiségeket mutat be a gyerekeknek, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a várossal. Veres István a humor eszközeivel közelít Széchenyi alakjához.
Pozsony | Rendező, drámaíró, koreográfus, festő, szobrász, videoművész, hang- és fénydizájner egy személyben. Mindezt összeadva Robert Wilson korunk egyik legjelesebb színházi alkotója. 
Budapest | "Azért Kispál András és Dióssy D. Ákos ott lesz velem a színpadon és természetesen Kispál-dalokat is eljátszunk" - jegyezte meg Lovasi András. 

Kvízek

Páránfőtt, rocska, világol. Még több olyan szót találtunk, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Ha szerette az első részt, ezt is szeretni fogja. Katt! 
Negyedszázada hunyt el Freddie Mercury, az egyik legsokoldalúbb rocksztár. Mennyire ismeri a Queen egykori frontemberét? Tesztelje le magát kvízünkkel!  
Szavak, amelyeket Magyarországon nem értenek. Tipikus szlovákiai magyar kifejezések jönnek. De vajon Magyarországon mi a pontos megfelelőjük? Katt! 

Régió

Kassa | Hagyományos magyar ételeket lehet kóstolni egy újonnan nyílt belvárosi éteremben.
Dunaszerdahely | Emlékkonferenciát szerveztek, és felavatták Csaplár Benedek emléktábláját a nevét viselő művelődési központ falán.
Gúta | Vermes István, a Kassai Lovasíjász Iskola gútai Vermes Törzsének vezetője számára különleges volt az idei év.
Pozsony | Villanyoszlopnak hajtott egy részeg pozsonyi sofőr hétfő éjszaka. A férfi szervezetében 1,8 promile alkoholt mértek.

Külföld

Berlin | Menekültügyi szigorításokról hozott határozatot szerdán Essenben véget ért kongresszusán a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU).
Párizs | Azonnali tűzszünetet követeltek a szíriai konfliktus gócpontjának számító Aleppóban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kanada, Németország és Olaszország vezetői.
Washington | Donald Trumpot, az Egyesült Államok következő elnökét választotta az év emberének az amerikai Time magazin - jelentette be az NBC hírcsatornán Nancy Gibbs szerkesztő szerdán. 

Gazdaság

Pozsony | Idén több alkalmazottnak fizet a munkáltatója 13. fizetést vagy év végi juttatást.
Ne késse le! A szerdai lapban ott az új vasúti menetrend. Keresse az újságárusoknál!
Pozsony | Lassult a szlovák gazdaság növekedési üteme: a harmadik negyedévben 0,7 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP) az előző negyedévben mért 0,9 százalékkal szemben.

Szalon

24 évesen, gyermekével a karján jött hazánkba, a szomáliai terror elől menekült, hogy fiának jobb életet biztosítson.
A hét eseménye Márius Kopcsay, a SME publicistája és Szombathy Pál publicista szerint.
14
A szakértők egyetértenek abban, hogy globális szinten egyre növekedni fog a migráció, ami számos konfliktus forrása lehet. 

Vélemény

Fico nyilatkozatban hajlandó elítélni a mečiari amnesztiákat, eltörlésük szóba se jön a Smernél. 

Franciaország Colbert hazája és nem Adam Smithé, itt a baloldali etatizmusnak van nagy hagyománya, nem az angolszász szabadpiaci liberalizmusnak. 

Bár az oktatási kérdések megvitatása volt a magyar–magyar párbeszéd fő célja, azóta mégis mindenki azt találgatja, hogy az MKP és a Híd hogyan működik együtt a későbbiekben. 

Pártsajtó

Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel.
Vörös Péter arról a - jelenleg tárcaközi egyeztetést alatt lévő – kormányrendelet-módosításról tárgyalt, amelyről az utóbbi napokban több téves információ is megjelent a sajtóban.
A Magyar Közösség Pártja megelégedéssel vette tudomásul, hogy Szigeti Lászlót csütörtökön a Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette az ellene kezdeményezett támogatási csalás vádja alól. 

Filmek

FILMKRITIKAPók a patológián
Marcin Koszalka sötét tónusú filmje sorozatgyilkosok nyomába ered.
Moszkva | Putyin orosz állampolgárságot adományozott Steven Seagal amerikai filmszínésznek és harcművésznek - közölte csütörtökön a Kreml.
Los Angeles | Val Kilmer amerikai filmsztár a Facebookon cáfolta, hogy rákban szenved.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Hazai magyar televíziót indítanának 
 
Trump az év embere
 
Trendforduló: már nőnek a jelzáloghitel-kamatok 
 
HASZNOS TANÁCS: Karácsonyi ajándék hitelből 
 

Aktuális melléklet

Egészségmagazin
10 Kiss Kósa Annamária divattervezőnek 
 
C-VITAMIN: az immunrendszer és a hosszú élet vitaminja
 
Kellemes ünnepeket és jó glikémiát kívánunk...

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
22
31
41
51
61
71
81
91
11

Napi árfolyam

Angol font 0,8421
Cseh korona 27,0450
Horvát kuna 7,5400
Japán jen 122,2800
Kanadai dollár 1,4242
Lengyel zloty 4,4780
Magyar forint 313,4900
Román lej 4,4975
Svájci frank 1,0833
USA-dollár 1,0734