Pozsony |

Hároméves kortól minden hátrányos helyzetű gyerek óvodalátogatását támogatják.

apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.06.22..

Hirdetés

Mátyusföldi (Galántai és Szenci járás), valamint gömöri-nógrádi (Nagykürtösi, Losonci, Rimaszombati, Nagyrőcei, Rozsnyói járás) tudósítót keresünk az Új Szó szerkesztőségébe! 

Közélet

Az iskolaév végével rengeteg diák dönt úgy, hogy munkát vállal. A többség, főleg a középiskolások idehaza próbálkoznak, de a nagyobb fizetés reményében egyre többen mennek külföldre is. 
Pozsony | A szervezett bűnözés Szlovákiában átalakulóban van.
Pozsony | Robert Fico miniszterelnök szerint a migránsokkal kapcsolatos kérdéseket nem a 27 tagállam szintjén, hanem kisebb formátumokban kellene megtárgyalni – hangzott el a mai sajtótájékoztatón. 
Pozsony | Amennyiben a rendőrök nem biztosak abban, hányan ülnek a követett autóban, tovább fog tartani az autós üldözés – tudatta ma Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.
Sólymos László környezetvédelmi miniszter ma a pozsonyi Tilgner utcai Egyesített iskolába látogatott. Ezzel hivatalosan is elindította a Szeparálok, szeparálsz, szeparálunk projektet, melynek első fázisába országszerte 962 osztály kapcsolódott be.
Prága | Csehország, Szlovákia és Ausztria szorosabb regionális együttműködése nem a visegrádi csoport alternatívája, hanem újabb lehetőség a szomszédság előnyeinek kihasználására - jelentette ki Robert Fico.

Sport

Gyakorlatilag ugyanazzal a célkitűzéssel kezdi meg a nyári felkészülést a férfikézilabda Slovnaft Handball Extraliga valamennyi gárdája, mint tavaly.
A szlovák válogatott a ma esti (20.45) utolsó csoportmeccsén a címvédő svéd csapattal találkozik a lengyelországi U21-es labdarúgó-Európa-bajnokságon. 
Délután megkezdte a nyári felkészülést a DAC futballcsapata. A kapus Macejen kívül egyelőre nincs új szerzemény.
Tippverseny az Új Szóban. Nézze meg a verseny 30. fordulójának eredményeit:

Panoráma

A magyar diákok is igényelhetnek utaztatási támogatást, az állam támogatja a hátrányos helyzetű gyermekek óvodai látogatását.
London | Hazatérhetett a kórházból csütörtökön Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó 96 esztendős férje, akit közelebbről nem részletezett fertőzéses tünetekkel kezeltek.
A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!
Szórakoztató és hasznos öt perc következik. Számok, amelyeket ismerünk, vagy amelyekről már hallottunk. Szakajtónyi szám több területről összekapirgálva. Ez a kvíz nem matematikusoknak készült! KATT!

Régió

Kassa | A pozsonyi székhelyű Strabag újíthatja fel a ruzsini hidat. A közbeszerzési pályázat nyertese új technológiát szeretne alkalmazni, amivel a felújítás költségei a felére csökkenthetők.
Komárom | A Liget Budapest Projekt keretében hatmilliárd forintos beruházással felújítják a komáromi Csillag erődöt és itt mutatják be a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait. 
Nyitra | Komoly forgalmi dugót okozhat a megyeháza előtti téren és az oda vezető utakon, ha az épületbe újabb hivatalnokok költöznek.
Komárom | Abdulláh M. és Chálid A. H. ellen zsarolás ügyében indított eljárást a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). 

Külföld

Brüsszel | Határozottan megerősítették elkötelezettségüket a párizsi klímaegyezmény mellett az európai uniós tagországok állam- és kormányfői csütörtöki brüsszeli csúcsértekezletükön.
Washington | Donald Trump amerikai elnök csütörtökön közölte: nincsenek felvételei a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, James Comeyval folytatott beszélgetéseiről. 
Washington | Az amerikai hadsereg katonái egy Jemenben végrehajtott légicsapásban  megölték  az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét.

Kultúra

Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Hogy Borisz Paszternak nem volt tökéletes, azt tudjuk. Hogy az egyik legfontosabb orosz regényt írta meg, szintén. Hogy a regény, ahogy mondani szokás, nem jöhetett volna létre a szeretője, Olga Ivinszkaja nélkül, talán sokak számára meglepő újdonság.
Az Egy disznótor pontos leírása Lajos András előadásában egyfajta folytatása A nagy (cseh)szlovákiai magyar csöndnek, amelyet Benkő Géza vitt tájainkon igencsak tisztesnek számító sikerre.

Szalon

9
A hét legfontosabb külpolitikai ese- ménye Batsányi Jánost idézve: a franciaországi változásokra. 
21
Az ország legfontosabb problémáinak a hanyagolása katasztrofális méreteket ölt. S tekintettel a politikai szcénára még nagyobb reménytelenségre ad okot annak latolgatása, mekkora esély van arra, hogy ez megváltozzon.
Szegezte nekem egyszer a kérdést az egyik ismerősöm, amikor a könyvesszek­rényem előtt állt, és én nem igazán tudtam, mit is válaszoljak. 

Vélemény

Az egyáltalán nem újdonság, hogy a Híd valamiféle „nagyobb jó” érdekében hetek, sőt napok alatt megváltoztatja a véleményét bizonyos dolgokról. 

A legkülönfélébb módon érhet utol minket a kiberbűnözés. Ne gondolja senki, hogy ha nem „okosházban” él, akkor védve van ilyesmitől. Mindenki, aki bankkártyát használ, facebookozik, e-mailezik, már célpont lehet.

Tudtuk, sok minden megváltozik azzal, hogy nem Obama lesz az amerikai elnök, de ez azért mégis csak túlzás. Az, hogy idén nem lesz barack. 

Pártsajtó

Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.
A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.

Filmek

Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Elképesztően látványos film a Jupiter holdja, ötpercenként esik le az állunk az operatőri bravúroktól, és a tekintélyes büdzsét is érezni minden kockán. 
A HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják című moziban a tények szintjén azt kapjuk, amit a témát feldolgozó elődök is fontosnak tartottak megmutatni. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Az Új Szó aktuális címlapja

Oviba küldik a roma kicsiket 
 
600 új munkahely a Csallóközben 
 
Polis: megelőzte az MKP a Hidat 
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
 Ropogós csirkecombok fűszeres bundában 
 
Újkrumpli – amíg csak tart a szezon

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8817
Cseh korona 26,2700
Horvát kuna 7,4215
Japán jen 124,2700
Kanadai dollár 1,4853
Lengyel zloty 4,2402
Magyar forint 309,2200
Román lej 4,5823
Svájci frank 1,0867
USA-dollár 1,1169