Vereséggel debütált, de csapatát így is megtapsolták a meccs után. 

Közélet

Pozsony | Eltűnnek a parlamentből a transzparensek és molinók, a képviselők nem készíthetnek videofelvételt.
Pozsony | Január elsejétől 76 nappal nő a nyugdíjkorhatár, vagyis a legkorábban 62 évesen és 76 naposan lehet majd nyugdíjba vonulni a jövő évtől. 
Pozsony | Igor Matovič feljelentést tesz a Gorilla-tüntetések korábbi szervezője és az Emberi Jogok Intézete (IĽP) két aktivistája, Alena Krempaská és Peter Weisenbacher ellen.
Pered | Hiába szerették volna a perediek, hogy községük szlovák neve Tešedíkovóról Peredre változzon, ehhez egy érvényes népszavazás sem volt elég.
Pozsony | Az akcióterv célja bebiztosítani egy hatékony, átlátható és megbízható jogvédő rendszer kialakítását a nemzeti kisebbségek számára.

Sport

Manchester | A Manchester City edzője, Josep Guardiola azt mondja, időre van szüksége az eredmények eléréséhez, egyelőre csak ismerkedik az angol focival.
Tokió | Négy arany- és két ezüstérmet nyert Hosszú Katinka az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának tokiói állomásán, a viadal második napján, melyen még egy magyar győzelem született, Kapás Boglárka jóvoltából.
A Golden Boy díj (Aranyifjú díj) egy, az európai sportújságírók által minden évben odaíté­lendő díj az adott nap­tári évben a legjobbnak vélt Európában játszó 21 év alatti futballistának.

Panoráma

Párizs | Nem akar halála utáni árveréseket, ezért eladja értékeit a francia filmsztár.
Sydney | Két gyerek csodával határos módon túlélte a tragikus kimenetelű ausztráliai vidámparki balesetet. 
New York | Megdőlt a szelfik világrekordja: Donnie Wahlberg amerikai színész-énekesnek, a hajdani New Kids on the Block sztárjának sikerült három perc alatt 122 önportrét készítenie.
Budapest | A Samsung Electronics Europe bejelentette, hogy Európa-szerte új szoftverfrissítést küld ki a Galaxy Note7 készülékekre.

Kvízek

Szavak, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Egy kis hazai: szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Mennyit ismersz? Katt! 
Kirándulós fajta? Vagy csak szereti nézegetni a képeket? Ismerje fel a városokat madártávlatból! Gyönyörű képek jönnek. Katt! A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
Sandokan megöregedett, jöjjenek ifjabb társai. Ezekre már a fiatalabb generáció is emlékezhet. Mindegyik Nyugatról jött, a legtöbbjük nyomozó. Szórakoztató sorozatkvízünk második része. Katt! 

Régió

Pozsony | Két rendelet készül, az egyikkel a nyitva tartást szabályoznák, a másikkal a közrendre ügyelnének.
Somorja | A környezetvédelmi tárca év elején bólintott a tervre, a város azonban leállította az építést, a vállalkozó fellebbezett.
Komárom | Ma lerakták az új komáromi Duna-hídhoz vezető bekötőút alapkövét.

Külföld

Moszul | Ahogy szorul a hurok, az Iszlám Állam fegyveresei leborotválják szakállukat és civil ruhában menekülnek az iraki városból.
Teherán | Többfunkciós, öngyilkos támadásokra is bevethető pilóta nélküli harci repülőgépet mutatott be az iráni Forradalmi Gárda.
Strasbourg | Az Európai Bizottság elnöke abban bízik, hogy még szerdán sikerül megállapodásra jutni a Kanadával kötendő szabadkereskedelmi megállapodásról (CETA) az azt akadályozó belgiumi Vallónia tartománnyal. 

Gazdaság

Budapest | Gyors ütemben bővülnek a szélerőművi kapacitások, 2030-ra a világ villamosenergia igényének egyötödét, 2050-ig pedig egyharmadát már szélerőművek biztosíthatják.
New York | A kereskedőket figyelő intelligens szoftvereket tesztelnek a tőzsdék – közölte az amerikai pénzügyi szektor felügyelete. 
Pozsony | A legtöbb banki szolgáltatás igénybevételéhez bankszámlát kell nyitnunk. Gyerekjáték – gondolhatnánk.  

Kultúra

London | Az amerikai Paul Beatty vehette át kedd este Londonban a Man Booker-díjat. Ő az első amerikai író, aki a világ egyik legrangosabb irodalmi elismerésében részesült.
GALÉRIAAll That Jazz
Idén minden eddiginél látványosabban szakadt két részre a Pozsonyi Dzsessznapok közönsége. Az igényesebb struktúrák és harmóniák kedvelői jóval éjfél előtt leléptek, a szórakozni vágyók viszont maradtak, sőt lelkesen rázták, akár a színpad előtt is.
A frontember, Caleb Followill egyedi hangja, ami olyan, mintha Lovasit kereszteznénk Kiss Tibivel, egyre inkább letisztult, reketten visítozó vagánykodása valódi énekléssé szelídült az évek során.

Vélemény

Aki csak egyetlen egyszer belenézett az internetes fórumokon zajló vitákba, tudja, hogy mekkora gyűlölködés vesz körül bennünket.

Legalább háromszor gondoljuk meg, mit mondunk tökfaragás közben.

Érdekes dolog történt Pozsonyban, olyasmi, amire nemigen van példa felénk. A fővárosi önkormányzat elrendelte, hogy távolítsák el az Sznf tér egyes reklámfelületeit. 

Pártsajtó

Érsek Árpád közlekedési miniszter elismerte, hogy tárcájánál már dolgoznak az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Érsekújvár közötti szakaszának tervdokumentációján.
A Magyar Közösség Pártja felhívással fordul mindenkihez, aki méltóképpen szeretne megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, hogy gyertyagyújtással emlékezzen 56 hőseire.
Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  

Filmek

1
A Tiszta szívvel tolószékes gengsztere, Thuróczy Szabolcs a magyar film egyik legizgalmasabb arca. Játéka mindig életteli, felkavaró, a Szerdai gyerekben egyenesen szívbemarkoló.
A bemutatót követő első hétvégén 27 ezren látták a hazai mozikban az Infernót.
Adott egy bestseller és egy izgalmas előzetes, de mindez hiába – A lány a vonaton az év egyik legművibb és legfelszínesebb filmje lett, szinte minden pillanata valódi gyötrelem a néző számára.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Szigorít és motivál a kabinet
 
Fidesz-közelben a Népszabadság 
 
Rendőrt gyilkolt a hungarista vezér
 
HASZNOS TANÁCS: Halottak napjára készülünk

Aktuális melléklet

Agro
A gazda keresi a jövő kukorica hibridjeit
 
Szigorúan ellenőrzik a vegyszeres kezelést

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
21
31
41
51
61
71
8
9
10
11
13
1410
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Napi árfolyam

Angol font 0,8900
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5030
Japán jen 113,6500
Kanadai dollár 1,4478
Lengyel zloty 4,3042
Magyar forint 308,1600
Román lej 4,4901
Svájci frank 1,0848
USA-dollár 1,0872