Elferdült száj, végtagbénulás, beszédzavar – ha valamelyik családtagjánál ezeket a tüneteket tapasztalja, azonnal hívja a 155-öt!

Közélet

2
Pozsony | Ondrej Dostál (SaS) ma feljelentést tett Milan Uhrík (ĽSNS) ellen, amiért a Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) vasárnapi vitaműsorában azt mondta, hogy "óvni kell a fehér gyerekek jövőjét is". 
1
Pozsony | A Smer kezdettől fogva mindent megtett, hogy gyengítse ezt a pillért.
9
Galánta | A halálesettel kapcsolatban egyelőre rengeteg a kérdőjel. 
Pozsony | Újraindítaná a vonatjáratot Győr és Pozsony között Érsek Árpád közlekedési miniszter. 

Sport

A műkorcsolya jövőjéről és a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók várható pjongcsangi eredményeiről is beszélgettünk Sallak Györggyel, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség nemzetközi igazgatójával.
Reális eredmény született az érsekújvári jégkorongozók szerint a Tipsport Liga play-offjának negyeddöntőjében, ahol a besztercebányaiak 4:1-re nyerték a sorozatot az újonc zöld-fehérek ellen.
Dunaszerdahely | Szombaton késő délután futótűzként terjedt a sportág honi berkeiben, hogy újra bajnok a csallóközi alakulat, pedig akkor még hátra volt a záróforduló a modori bajnoki hajrából. 

Panoráma

A Szlovákiában hatályos jogszabályok szerint már nem dátumhoz, hanem az időjárás viszontagságaihoz kötött a téli abroncsok használata. 
A fiatalok túlnyomó többsége unió-párti, derül ki egy friss közvéleménykutatásból. A régiókban azonban a szlovák fiatalok körében a legerősebb az euroszkepticisták tábora, tudhatják meg az Új Szó keddi számából. 
Evansville | Negyvennégy éve dolgozik a McDonald's alkalmazottjaként egy 94 éves nő az egyesült államokbeli Indiana államban.

Adóbevallás

Minden adózó jogosult arra, hogy adóalapjából levonja az adómentes részt. Ez vonatkozik a nyugdíjasokra is, esetükben azonban az adómentes részt csökkenteni kell a nyugdíjuk összegével.
A nyugdíj adómentes, ezért a nyugdíjasnak csak akkor kell adóbevallást készíteni, ha egyéb, adóköteles bevétele is volt, és meghaladta az 1901,67 eurót. 
Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

Pozsony | A hűvös éjszaka után meleg nap következett, 18 fok körüli átlaghőmérséklettel. Holnap még melegebb lesz, a hőmérő higanyszála helyenként akár 22 fokig is felkúszhat.
Zólyombrézó (Podbrezová) | Tragikus baleset történt ma reggel 7.35 körül a zólyombrézói (Podbrezová) kohóban. 
Pozsony | Egy 74 éves férfi holttestét találták meg hétfő reggel egy Pozsony melletti földúton. A közelben egy fegyvert is találtak.
Pozsony | Kigyulladt egy Seat Ibiza vasárnap éjjel a D1-es autópályán, a Szencről Pozsony felé tartó irányban.  

Külföld

Bécs | Terrorista szervezetben való részvétel miatt három hónap letöltendő és 15 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy 32 éves osztrák állampolgárt hétfőn a felső-ausztriai Linzben. 
Prága | A csehek 61 százaléka elutasítja a háborús menekültek befogadását, ez három százalékkal kevesebb, mint 2016 végén - derült ki egy országos felmérésből.
London | Az Iszlám Állam a támadás után nem sokkal közölte, hogy Masood a szervezet "katonája" volt. 

Kultúra

Budapest | Utolsó koncertjét adja jelenlegi felállásában a Bin-Jip március 31-én az A38 hajón. A kísérleti elektronikus zenét játszó formációtól két alapító tag, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint elbúcsúzik.
Isabelle Huppert francia színésznő üzenetét olvassák fel az idei, 55. színházi világnapon, ma az előadások előtt a színházakban. 
Költő, esszéista, író, de fotográfus és filmrendező is Tomáš Mazal. Olvasóközönsége elsősorban mégis Bohumil Hrabal életének krónikását látja benne. 
Pályáját 1962-ben a Komáromi Magyar Területi Színházban kezdte, majd a nyolcvanas évek elejéig a Kassai Thália Színház tagja volt, ahol Déryné-díjjal tüntették ki. 

Szalon

Amióta bejöttek a menekültek, minden betegség három hétig tart, állapítja meg a biztonsági őr a sarki élelmiszerboltban. Mert magukkal hozták a bacilusaikat.
Április 16. után új időszámítás kezdődhet Törökországban. Ekkor szavaznak ugyanis a törökök az elnöki rendszer bevezetéséről, amely tovább erősítené Erdoğan elnök hatalmát.
6
Annyira nem értek a pénzügyekhez, hogy azt már az égiek is megsokallták. 

Vélemény

Ha nem tudja úgy hangolni a történéseket, hogy az amnesztiákat tényleg eltöröljék, és mindent megtegyenek a bűnösök megbüntetéséért, még azok is hátat fordíthatnak a kormánynak, akik eddig nem tartották ezt a kabinetet egy szánalmas ripacstársulatnak.

Európa jelenti a közös jövőnket – így végződik a 27 európai uniós vezető által aláírt római nyilatkozat. Lehet ezt blöffnek nevezni, de egyet tudnunk kell: nincs más alternatíva.

Egy jelentéktelen hír: a mečiari amnesztiák eltörlését mind a tizenhárom szlovákiai EP-képviselő támogatja. Hasonló helyzet állt be a szlovák parlamentben is.

Pártsajtó

Pozsony | Pénteken, március 24-én találkozik a Híd Regionális Fejlesztéspolitikai Kabinetjének képviselete Tardoskedden. A kabinet új ügyvivője Rigó Konrád, kulturális államtitkár egy konferenciával köti össze a kabinet ülését.
Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

A fiatalok bíznak az unióban 
 
Interjú Érsek Árpád miniszterrel 
 
Meg is ölhették Gauliedert 
 
Nálunk is árultak romlott brazil húst

Aktuális melléklet

Focitipp
Esélyesek: ki nyerheti a 2018-as vb-t? 
 
Mélyponton a hollandok, hibátlanok a németek 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Robert Fico válasza arra a kérdésre, nálunk miért nem vizsgálják ki a kormányzati körök korrupciós ügyeit

Napi árfolyam

Angol font 0,8660
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4198
Japán jen 120,0900
Kanadai dollár 1,4448
Lengyel zloty 4,2695
Magyar forint 309,8100
Román lej 4,5527
Svájci frank 1,0718
USA-dollár 1,0805