Pozsony |

Tavaly sikerült jelentősen lefékezni az Európába irányuló bevándorlást, a Törökországon keresztül vezető útvonal szinte bezárult. 

Közélet

Pozsony | Ján Baránek politikai elemző szerint elképzelhető, hogy Fico Sakovát szemelte ki "koronahercegnőnek" Robert Kaliňák helyett. 
Pozsony | Meghibásodott a számítógép tegnap azon a repülőgépen, amellyel Lajčák utazott volna Brüsszelbe a Külügyi Tanács (FAC) hétfői ülésére. Az Airbus A319 típusú gép végül fel sem szállt.
Pozsony | Szlovákiában továbbra is több mint másfél száz politikai párt létezik, nagy részük ugyanakkor nem aktív, és felszámolás alatt áll. 
Pozsony | Danko egy tegnapi vitaműsorban elismerte, hogy közvetlen befolyása van az állami Szlovák Vasúttársaságra.

Sport

A két ambiciózus szlovák motoros, Štefan Svitko és Ivan Jakeš számára az idei volt pályafutásuk legrosszabb Dakarja. Az is kiderült, hogy Stéphane Peterhanselt még mindig nem lehet legyőzni.
London | Az Everton 4-0-ra legyőzte a vendég Manchester Cityt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Altenmarkt-Zauchensee | Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchensee-i lesikló világkupafutamát megelőző hivatalos edzésen.

Panoráma

Fokváros | Krokodilok marcangoltak szét egy idegenvezetőt a Dél-afrikai Köztársaságban egy krokodilfarmon.
Újdelhi | Saját bevallása szerint mintegy 200 kiskorú lányt bántalmazott szexuálisan az utóbbi 12 évben egy pedofíliával gyanúsított indiai férfi.
Budapest | Életének 101. évében vasárnap este elhunyt Olofsson Károly, szerzetesi nevén Olofsson Placid bencés szerzetes.

Kultúra

Los Angeles | A testület azt is közölte, hogy szakítva a hagyományokkal, nem újságírók előtt jelentik be a jelölteket, hanem élőben közvetíti az eseményt az oscars.org és az oscar.com honlapon.
Az én biztos olyasmi, amit úgy kell folyton összeszedegetni, megnyugtató középpontot találni hozzá.
London | A tavaly januárban elhunyt David Bowie-t a legjobb brit férfi előadó és a legjobb album, Leonard Cohen tavaly novemberben elhunyt kanadai énekest a legjobb külföldi férfi előadó kategóriájában jelölték posztumusz díjra a Brit Awardson.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Udvard | Az elvégzett tesztek igazolták, hogy az Udvardon talált 16 hattyú pusztulását madárinfluenza okozta.
Nagymegyer | Vasárnapról hétfőre virradóra ismeretlen tettes felgyújtott két személyautót Nagymegyeren a Duna utcában.
Nyitra | A rendőrség a lakosság segítségét kéri a 22 éves, nyitrai illetőségű Soňa Bieliková kézre kerítésében.
Komárom | KomApp néven új, ingyenes mobiltelefonos/ táblagépes alkalmazást indított útjára a Villa Camarum PT, amelynek köszönhetően az érdeklődők naprakész tájékoztatást kaphatnak Komárom rendezvényeiről.

Külföld

Berlin | Visszafogottan reagált a német kormány hétfőn Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek a The Times című brit és a Bild című német lapban megjelent interjújára, amelyben élesen bírálta Angela Merkel kancellárt és 35 százalékos vámmal fenyegette meg a német autógyártókat.
Abuja | Két öngyilkos merénylő támadt egy nigériai egyetemre az ország északkeleti részén fekvő Borno szövetségi állam székhelyén, Maiduguriban, öt ember meghalt, több mint tizenöten megsebesültek.
Washington | Elnöki minőségében adott utolsó nagy televíziós interjújában Barack Obama leköszönő amerikai elnök egyebek között a hírszerző szervezetekkel való együttműködésre figyelmeztetette utódát.

Gazdaság

London | A nyolc leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a világ szegényebb felének. Az adatot közlő Oxfam jótékonysági szervezet szerint óriásira tágult a gazdagok és szegények közötti szakadék.
London | Szombati brit sajtóértesülés szerint az Európai Unió hajlandó lenne különleges státust biztosítani a londoni City pénzügyi központjának a brit EU-tagság megszűnése után.
Washington | A német Volkswagen után az olasz-amerikai Fiat-Chryslert is azzal vádolja az amerikai környezetvédelmi hivatal, hogy csalt, és meghamisította a károsanyag-kibocsátás mértékét azzal, hogy speciális szoftvert épített az autókba. 

Szalon

A Sme távozó főszerkesztő-helyettese szerint van esély, hogy a jelenlegi információs káosz megteremti a keresletet a hiteles tájékoztatás iránt. 
Az én biztos olyasmi, amit úgy kell folyton összeszedegetni, megnyugtató középpontot találni hozzá.
1
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Vélemény

Nézi az ember a szlovák parla- ment elnökét, és nem akarja elhinni. Danko az ország spirituális vezetőjének szerepében.

Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Nem szépítem a dolgot, elestem. A reggeli csizmahúzogatós kapkodásban nekiszédültem az ajtófélfának (vas!), majd, taccs, megfejeltem az előszoba kövezetét. Moccanni se mertem. Mintha szilánkokra tört volna a fejem, amit csak a fájdalom tart egybe. 

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Harmadannyi menekült jött 
 
Új díjszabás a vízóráért
 
Megnyirbálják a belügy jogköreit
 

Aktuális melléklet

Egészség
Zöldségmustra: Karfiol
 
Hideg időben gyakoribb a szívinfarktus! 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

Napi árfolyam

Angol font 0,8755
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5270
Japán jen 121,9100
Kanadai dollár 1,4010
Lengyel zloty 4,3739
Magyar forint 307,5000
Román lej 4,4922
Svájci frank 1,0728
USA-dollár 1,0661