2
Pozsony |
Az iskolai szakácsnőknek, takarítónőknek még a minimálbért sem adja meg az állam, és a többi, nem pedagógiai alkalmazott is gyalázatos fizetést kap.

PR cikk

A közelmúltban egy teljesen új szárnnyal bővült a csallóközaranyosi idősek otthona. A működtető Central n.o. alapítói gondosan ügyeltek arra, hogy a célnak megfelelő környezetet alakítsanak ki a lakók és a személyzet számára is. 

Állásajánlat

Feltételek: elektrotechnikai végzettség, megfelelő szakmai bizonylattal a 21 § 5082009 rendelete alapján. Gyakorlattal rendelkezők előnyben. 

Közélet

Pozsony | Erik Tomáš képviselő, Robert Fico tanácsadója ma találkozott a galántai intézetben állítólag bántalmazott Natália anyjával.
Pozsony | Csütörtökön folytatódik a tanárok sztrájkja, 190 iskola 2 268 tanárja fogja szüneteltetni az oktatást három órán keresztül.
Pozsony | Szlovákia tavaly három évvel meghosszabbította a szerződést az RSK MiG céggel, vagyis a Mig 29-esek 2019-ig védik a szlovák légteret.
Pozsony | Andrej Kiska köztársasági elnök ma az aláírásával megerősítette a párizsi szerződés ratifikációját. 
Pozsony | Procházka jelölését több kritika is érte, melyek nem a jelölt szakmai felkészültségét, hanem morális hitelességét kérdőjelezték meg.
10
Komárom | Csúcsra jár a kvótaellenes népszavazás kampánya Magyarországon. Dél-Komáromban Georg Spöttle, a kormánypárti sajtó egyik kedvence kavarta fel az állóvizet – mi ott jártunk.
Pozsony | A politikusok csak most kezdik keresni az esélyes jelölteket azoknak az intézményeknek az élére, amelyek az állami intézmények, a rendőrség és a minisztériumok munkáját is ellenőrizhetik.

Sport

Nincs sem 6 találatos, sem 5+1 találatos szelvény. 5 helyes számnál 1926 euró a nyeremény az első húzásban, a másodikban 1070.
Lausanne | A szerb szövetség a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál megtámadta Koszovó UEFA-tagságát. A koszovóiak közben már lejátszották első vb-selejtező meccsüket.
Három csapat is van az idei mezőnyben, amely nagyon csúnyán kezdte a szezont a labdarúgó BL-ben: a Club Bruges és a Dinamo Zagreb gólaránya 0:7, a Legia Varsóé 0:8.

Panoráma

Pinerolo | Két egykori apáca mondja ki holnap a boldogító igent az olasz városban, egy volt pap is „összeadja” őket. Egy zarándokúton ismerkedtek össze.
Online menedzser munkakörre az ujszo.com csapatába. 
Guadalajara | Elon Musk amerikai milliárdos, a SpaceX vezetője emberi kolóniákat tervez a Marsra - hangzott el mexikói előadásában.
Kijev | A napokban több mint harmincan vesztették életüket Ukrajnában pancsolt alkohol fogyasztása miatt.

Kvízek

Kisfröccs, nagyfröccs, házmester. Fröccsből egy szakajtónyi van. De tudjuk, melyik fröccs melyik? Kis fröccskvízünk nem csak borosoknak. Katt!
Túl a rajzfilmeken, jöjjenek gyerekkorunk sorozatai. Csupa ismert és kedvelt ifjúsági sorozat. Mennyire emlékszünk még? Egy kedves kvíz, kalandra fel! 
Hatalmas sikert aratott mesekvízünk, amit pár napja tettünk közzé. Most fussunk neki a Desney-stúdió meséinek. Szórakoztató kvíz gyerekeknek, felnőtteknek. Katt! 

Régió

Liptószentmiklós | Egy balesetet szenvedett kamion blokkolja a forgalmat a D1-es autópályán Liptószentmiklós és Ivachnófalu között.
1
Marcelháza | Hiányzik a férfiminta, ezért tájainkon is szeretné meghonosítani az apa-fia köröket a Férfiak Klubja.
Érsekújvár | Lényeges változások várhatók a közlekedésben az új érsekújvári városrendezési terv alapján.
Komárom | A képviselő-testület csütörtöki ülésén tárgyal az általános érvényű rendelet módosításáról.
Komárom | Megjelent az új Duna-híd kivitelezésre kiírt közbeszerzési felhívás. Eredményes eljárás esetén a nyertes kivitelezővel 2016 decemberében szerződést kötnek és a munkálatok 2017 elején megkezdődhetnek.

Külföld

Washington | A szenátus elutasította Obama elnök vétóját és megszavazta, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak hozzátartozói perelhetik Szaúd-Arábiát.
Washington | Az amerikai FBI vezetője, James Comey attól tart, hogy több dzsihádista kel útra Szíriából és Irakból és terrorista diaszpórák alakulnak ki az egész világon. 
Brüsszel | A nemzetközi nyomozócsoport megállapította, hogy az oroszbarát szakadárok kelet-ukrajnai területről lőtték ki rakétával 2014 nyarán a maláj légitársaság repülőgépét. A Kreml továbbra is tagad.

Gazdaság

2
Pozsony/Genf | Idén tovább javult Szlovákia versenyképessége – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) legújabb felméréséből.
1
Pozsony | A britek kilépése az Európai Unióból a szlovák gazdaságot sem hagyja hidegen, a lassulás azonban csak átmeneti lesz. 
Pozsony | A Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alapnak (EFSI) köszönhetően az elkövetkező időszakban együttesen 135 millió eurónyi hitelforrást biztosítanak a szlovákiai vállalkozóknak. Az előzetes becslések szerint 6 ezer kis- és közepes vállalkozás juthat így pénzhez.

Kultúra

Madrid | Film készül Pablo Escobarról a néhai drogbáró nagy szerelmének könyve alapján Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével, a forgatás október végén kezdődnek Kolumbiában.
New York | Kevesebb mint egy évvel a megjelenése után gyémántlemez lett Adele 25 című albuma az Egyesült Államokban.
Tavaly futott a mozikban az Ötvenes (Padesátka) című cseh vígjáték, a népszerű énekes és színész, Vojta Kotek rendezői bemutatkozása, amely a hegyekben, egy síparadicsomban játszódik.

Vélemény

A Kaliňák-botrány újfent rávilágít arra, hogy Szlovákiában a politikusok nem erkölcsi alapon cselekednek, és a parlamenti képviselők kapcsán két további súlyos, morális jellegű probléma is felvetődött. 

Igor Matovič lehet az első parlamenti képviselő, aki törvényes úton veszíti el a mandátumát. 

Megizzadtak a stratégák az amerikai elnökjelöltek első vitája előtt.

Pártsajtó

Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  
7
A rendszerváltás idején az ország déli járásaiban élők életszínvonala volt a legmagasabb – persze a fővárost leszámítva – a déli járások városainak, falvainak arculata volt a legcsinosabb.
A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron. 

Filmek

Tavaly futott a mozikban az Ötvenes (Padesátka) című cseh vígjáték, a népszerű énekes és színész, Vojta Kotek rendezői bemutatkozása, amely a hegyekben, egy síparadicsomban játszódik.
Budapest | Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.
Los Angeles | Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Jutalmak a botrányhősöknek 
 
Párizs fényét veszti: kevés a kiállító 
 
Előnyös állami hitel egyetemistáknak 
 

Aktuális melléklet

Agro
A minőségi talaj-előkészítés a jó termés alapja
 
A tárcsákat alaposan megdolgoztatják
 
Már bírálják a fi atal gazda program pályázatait?

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
72
82
98
11
21

Napi árfolyam

Angol font 0,8641
Cseh korona 27,0250
Horvát kuna 7,5050
Japán jen 112,5200
Kanadai dollár 1,4873
Lengyel zloty 4,2887
Magyar forint 306,9400
Román lej 4,4483
Svájci frank 1,0880
USA-dollár 1,1220