Pozsony |

A szlovákiai vásárlók jelenleg jóval több hazai élelmiszert vásárolnak, mint pár évvel ezelőtt, az egyes üzletláncok között azonban jelentős különbségek vannak.

Kvízek

Ha tudja, hogy a Facebook, a Twitter és az Instagrammon túl is van élet a közösségi médiák terén akkor ezt a kvízt önnek találtuk ki. 
FAQ, OMG, YOLO és társai. Btw. a magyar internetes kommunikációban is egyre több az angol rövidítés. Tudja, mi mit jelent? Tesztelje le magát!  

Közélet

Pozsony | A Kereszténydemokrata Mozgalom a választások utáni párbeszédből nem zár ki senkit, csak a Široký-Fico tandemet.
Pozsony | Ha a Család Vagyunk Boris Kollár párt bekerül a parlamentbe, nem fog mindenáron kormányzati szerepre törni.
Pozsony | A Szlovák Nemzeti Párt számára minden parlamentbe jutó párt partner lesz a hogyan tovább kérdéséről folytatandó vitában. 
Eva Babitzová, a parlamenten kívüli Šanca párt elnöke bízik abban, hogy pártja bekerül a törvényhozásba. 
Pozsony | Az ország számára az lenne a legrosszabb, ha a Smer a Szlovák Nemzeti Párttal alkotna koalíciós kormányt Bugár Béla, a Híd elnöke szerint. 
Pozsony | A Mi Szlovákiánk Néppárt a felmérések szerint két százalék körüli támogatottságot mondhat magáénak. 

Sport

A listavezető Leicester City kikapott a hétvégének a harmadik helyről és az éllovassal szemben ötpontos hátrányból nekivágó Arsenal otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának vasárnapi nyitómérkőzésén.
Zach LaVine lett a zsákolóbajnok, Klay Thompson pedig a triplakirály az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) torontói All Star-hétvégéjén.
Azon ritka magyar futballisták közé tartozik, akik tudják, hogy milyen érzés az Európa-bajnoki dobogó legtetején állni. A válogatottban ötvenhat alkalommal szerepelt, ontotta a gólokat. 
Keleten kezdődik a tavaszi szünet, az országban pedig 87 síközpont várja azokat, akik sízni, hódeszkázni vagy szánkózni szeretnének.

Panoráma

A KENO 10 vasárnapi, 7147. sorsolásának nyerőszámai a következők:
A Loto és a Joker vasárnapi sorsolásának nyerőszámai a következők:
Nő a forgalom február 14-e, Valentin-nap előtt a hazai üzletekben az MTI által megkérdezett áruházláncok szerint, a csokoládé és a virág a legnépszerűbb termékek, de több fogy az italokból és plüss állatokból is.

Régió

Pozsony | Gázolt a vonat ma 17.30-kor Detrekőcsütörtök (Plavecký Štvrtok) és Zohor (mindkettő Malackai járás) között. 
Oravice | Csak délután fél négyre sikerült eloltani a tűzoltóknak azt a kiterjedt tüzet, amely ma reggel ütött ki egy oravicei (Turdossini járás) vendégházban. 
Pozsony | Lopás gyanújával indított eljárást a rendőrség a 32 éves Štefan D. és a 30 éves Peter B. ellen. 
Pozsony | Az Eperjesi és Kassai kerületben élő nebulók örülhetnek, hétfőn nem kell iskolába menniük. 
Nyitra | Érdekes módon keresett és nagyon hamar talált bérlőt a Szlovák Mezőgazdasági Egyetem (SPU) az egyik kollégiumában működő fittbárba. 
Párkány | Befejeződött a párkányi rendelőintézet rekonstrukciója. A közel 580 ezer eurós beruházás fő célja az egészségügyi ellátás minőségének javítása volt. 2014 júniusában írták ki azt a pályázatot, amelynek révén a párkányi rendelőintézet 579 748 ezer euró támogatáshoz jutott.

Külföld

Telefonon egyeztetett Barack Obama amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök a szíriai rendezésről - jelentette vasárnap a Ria Novosztyi orosz hírügynökség a Kremlre hivatkozva.
München | A szíriai polgárháború és Oroszország nemzetközi helyzete volt a legfőbb téma a vasárnap véget ért 52. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).
Ankara | Naponta mintegy száz család hagyta el  a délkelet-törökországi Nusaybin várost, miután Efkan Ala török belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a biztonsági erők ott is felszámolják a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) barikádjait és lövészárkait.

Gazdaság

Egy új, virtuális mobilszolgáltató, a Juro érkezik a szlovákiai piacra. Saját hálózatot nem épít ki, a Slovak Telekom adótornyait használja majd az új szolgáltató.
Budapest | A forint pénteken a dollárral szemben kissé gyengült, az euró és a svájci frank ellenében enyhén erősödött a reggeli kurzusaihoz képest a nemzetközi devizapiacokon.
Pozsony/Brüsszel | Szlovákia lemarad a megújuló energia-források felhasználásában – derül ki az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat tegnap közzétett legújabb jelentéséből.

Menekültek

Ankara | Naponta mintegy száz család hagyta el  a délkelet-törökországi Nusaybin várost, miután Efkan Ala török belügyminiszter kedden bejelentette, hogy a biztonsági erők ott is felszámolják a szakadár Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) barikádjait és lövészárkait.
A döntő fontosságú uniós csúcstalálkozó előtt egyre kevésbé valószínű, hogy Angela Merkel német kancellár rá tudja venni Európát, hogy azonosuljon a menekültek befogadásának politikájával - írja elemzésében az AFP francia hírügynökség.
Budapest | Az ENSZ és az Európai Unió becslése szerint akár a tavalyinál háromszor több menedékkérő is érkezhet Európába az idén.

Kultúra

„Minden megváltozott, de semmi sem” – állapította meg a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő forgatásán. 
London | Autóbaleset áldozata lett a Viola Beach brit együttes négy tagja és menedzserük Svédországban - közölte vasárnap a BBC News.
Több mint tucatnyi új sztárral, köztük az Oscar-díjas Cate Blanchettel és Russell Crowe-val gyarapodott a 88. Oscar-gála díjátadóinak névsora.

Vélemény

Jogilag helyesen vagy törvénytelenül jár-e el a miniszterelnök Igor Matovič mószerolása közben? Lényeges kérdés, a válasz sokat elárul a hazai közélet helyzetéről és módszereiről, ám maga a „témaválasztás” és a feldolgozás is izgalmas elemeznivalót kínál. 

Valentin-nap. A boltosok szokás szerint alaposan felkészültek, roskadoznak a polcok a szívecskéktől. Idén is a plüss dívik, de láttam fából, fémből, sőt gumiból készült termékeket is, nem beszélve a rengeteg csokiszívről. 

A szlovák közvélemény, hasonlóan a régiónk többi országáéhoz, szelektív vakságban szenved. Miközben a kampányban nem egy párt próbál a menekültválsággal támogatókat szerezni – élen a Smerrel –, és a bevándorlók által elkövetett minden egyes köztörvényes bűncselekmény címlapos hír, alig irányul figyelem Szíriára, ahol komoly események zajlanak.

Pártsajtó

A Híd képviselői mai sajtótájékoztatójukon rámutattak arra a sokkoló tényre, miszerint az egészségügyben a források teljes 32 százaléka nem specifikálható kiadásként kerül felhasználásra.
A Híd alelnöke megérti a köztársasági elnök azon döntését, miszerint nem nevezi ki a választásokig a javasolt alkotmánybíró-jelölteket.
Több mint hetvenezer aláírás gyűlt össze az MKP tavaly október elsejével indított petíciója alá.

Filmek

„Minden megváltozott, de semmi sem” – állapította meg a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő forgatásán. 
Peking | Bocsánatot kért utólag nézőitől egy kínai filmszínház, mert a napokban náluk bemutatott hongkongi film szerinte nem érte meg a jegy árát.
Berlin | Nagy sikerrel megtartották Fliegauf Bence Liliom ösvény című filmjének világbemutatóját szombat este a 66. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén. 
Dubrovnik | Március 9-től Dubrovnikban forgatják a Star Wars nyolcadik epizódjának egyes jeleneteit - erősítette meg a Hina horvát hírügynökségnek Hrvoje Hribar, a horvát audiovizuális központ (HAVC) igazgatója pénteken.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Több ezer tanuló hiányzik 
 
Hajnalig tartott a rendkívüli ülés 
 
Zeman Ficónak hízelgett Pozsonyban
 
Interjúnk Kovács Kálmán labdarúgóval
 

Aktuális melléklet

Presszó
Mit hoz a majom éve? Sok kalandban lesz részünk…
 
Második családom a közönség

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
11
21
31
41
51
61

Napi árfolyam

Angol font 0,7774
Cseh korona 27,0630
Horvát kuna 7,6320
Japán jen 127,0700
Kanadai dollár 1,5698
Lengyel zloty 4,4109
Magyar forint 310,1300
Román lej 4,4741
Svájci frank 1,0989
USA-dollár 1,1275