Pozsony |

A csökkenő munkanélküliség és az ország javuló gazdasági mutatói ellenére Szlovákiában tavaly újra nőtt a szegénységi küszöb alatt élők száma. 

PR cikk

Komárom | Hamarosan kezdődik a régió legnagyobb tavaszi fesztiválja, a 26. Komáromi Napok! A Duna két partján fekvő város közös rendezvénysorozatára április 26-a és május 1-je között kerül sor, azonban az előrendezvények már április 21-től megkezdődnek. Nézzük, milyen nagykoncertekre, újdonságokra és programokra számíthatunk?

PR cikk

Megéri-e tanulni?A kérdés, amely napjainkban leggyakrabban kerül feltevésre, és amelyre az általános iskolát, középiskolát, főiskolát befejező diákok, de a gyakorlatban lévő emberek és a szülők is egyformán keresik a választ. Egy olyan össztársadalmi témáról van szó, amely közvetlenül összefügg az iskolák színvonalával, az egyes gazdasági ágazatok fejlődésével és feltételeivel...

Közélet

Pozsony | Törvény szabályozza, de ha nem tartják be, nem bírságolják a középületek akadálymentesítésének mellőzését. Pénzhiány miatt az oktatási intézmények többsége is csak kényszerhelyzetben lép az ügyben. 
Pozsony | Az ellenzék Andrej Danko házelnök leváltására irányuló javaslatot adna be a kormánynak. Az SnS elnökét a parlamenti képviselők levelei körül kialakult botrány miatt akarják leváltani. 
Januártól életbe lépett az egészségbiztosítási törvény módosítása, melynek egyik jelentős változtatása az állam biztosítottjai után (pl. nyugdíjasok, gyerekek, anyaságin lévő anyukák, munkanélküliek) fizetett járulék csökkentése volt.
Pozsony | Egy nappal a Polis után az AKO ügynökség is közzétette felmérését, a fő eltérés, hogy az MKP nem jutna be a parlamentbe.
Pozsony | Az ügyészség békén hagyja az adócsalással gyanúsított Ladislav Bašternák vállalkozót, aki Robert Kaliňák belügyminiszterrel is üzleti kapcsolatban állt.
A művészeti alapiskolába önkéntes alapon járnak a gyerekek, ám nem biztos, hogy felvesznek mindenkit, aki hajlandó kifizetni a tandíjat. 

Sport

Manchester | Marouane Fellaini, a Manchester United labdarúgója három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, amiért csütörtökön a Manchester City elleni bajnoki rangadón piros lapot kapott Sergio Agüero lefejeléséért.
1
Mik a legfontosabb kérdések a szlovákiai sportban, milyen az új sporttörvény, és merre tart az olimpiai mozgalom? Asványi Gáborral, a Szlovák Olimpiai Bizottság ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
A kazahoktól elszenvedett 3-1-es vereséggel zárta a kijevi divízió I/A-világbajnokságot az ötödik helyen végző magyar jégkorong-válogatott.
München | Két évvel, 2021-ig meghosszabbította szerződését Thiago Alcantara, a Bayern München spanyol válogatott középpályása.

Panoráma

Kairó | Kétnapos látogatásra érkezett Egyiptomba pénteken Ferenc pápa a keresztény és a muzulmán vallás közötti párbeszéd jegyében. A katolikus egyházfő az al-Azhar egyetemen  mondott beszédében a terrorizmus és erőszak elleni közös küzdelemre szólította fel a felekezeteket. 
Megéri-e tanulni?A kérdés, amely napjainkban leggyakrabban kerül feltevésre, és amelyre az általános iskolát, középiskolát, főiskolát befejező diákok, de a gyakorlatban lévő emberek és a szülők is egyformán keresik a választ. Egy olyan össztársadalmi témáról van szó, amely közvetlenül összefügg az iskolák színvonalával, az egyes gazdasági ágazatok fejlődésével és feltételeivel...
Sydney | Három lábbal született bangladesi kislányt operáltak meg sikerrel ausztrál sebészek, a hároméves gyerek már jár és szaladgál - közölték a műtétet végző orvosok.
Már néhány hónapon belül elkerülhetnék a hiányzó időszakos műszaki vizsgáért (STK) és az emissziós vizsgáért (EK) járó bírságokat a kis utánfutók vagy traktorok tulajdonosai. 

Kvízek

A régi magyar szavakból összeállított kvízünk első része nagy sikert aratott. Ezért most elkészítettük a második részét, ami, ha lehet még szórakoztatóbb, mint az első volt. Ön mennyire ért magyarul? Katt. 
Szombaton volt a romák világnapja. Összegyűjtöttünk pár kifejezést, amely a cigány nyelvből a magyarba is átkerült, de leginkább a szleng része. Hány roma szót ismersz? Katt!
1
Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey. Tíz éven keresztül voltak a Jóbarátaink, sokaknál még most is állandó vendégek. De vajon a nagy kacagások közepette mennyire jegyezted meg a részleteket? Katt! 

Régió

2017. április 23-án Nagysallóban a tavaszi hadjárat komáromi szakaszábanzajlott győztes nagysallói ütközetről emlékeztek meg a helyi magyarok a Csemadok Nagysallói Alapszervezete jóvoltából.
Kassa | Egy Škoda 105L és 120 típusú csehszlovák autóval utazhatnak az érdeklődők azokra a helyekre, városrészekbe, épületekhez, gyárakhoz, melyek a kommunizmus idejében Kassa kulcsfontosságú részei voltak. 
A rendőrség keresi a 16 éves Denis Birdáčot, aki még tegnap szökött meg a gyetvai gyermekotthonból – tájékoztatott  Mária Faltániová, a besztercebányai rendőrség szóvivője. 
Nagymegyer | Tegnap este elhunyt a kórházban a szerdán, Nagymegyeren elgázolt fiatal fiú. 

Külföld

Budapest | Pályazár lesz érvényben május 17-től június 1-ig a Keleti pályaudvar és Kelenföld között, emiatt több vonat is módosított menetrend szerint közlekedik.
Párizs | A május 7-i francia elnökválasztás második fordulójában favoritnak számító centrista Emmanuel Macron szerint az Európai Uniónak szankcionálni kellene azokat az országokat, amelyek nem tartják tiszteletben az Európai Unió értékeit.
Ankara | Meggyőződésem, hogy Donald Trump amerikai elnökkel "új fejezetet" nyitunk Ankara és Washington kapcsolatában - jelentette ki Recep Tayyip Erdogan török elnök egy isztambuli rendezvényen pénteken.
3
Győr | Győrbe látogatott Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ahol olyan fejlesztéseket jelentett be, amelyek garantálják, hogy a ma 130 ezer lakosú Győr 300 ezres nagyvárossá fejlődik.

Kultúra

Párizs | Marcel Proust francia regényíró egyik levele, amelyben a szomszédok túl hangos hancúrozására panaszkodott, 28 ezer euróért kelt el egy árverésen.
Dél-Komárom | Ma kezdődött és május 1-ig tart a Monostori erődben a 27. Tartóshullám – Mediawave Együttlét nemzetközi fesztivál, amelyen több mint 90 film, 40 koncert és művészeti projekt várja az érdeklődőket. 
A meghosszabbított határidő szerint, április 28-ig várja a tehetséges középiskolások jelentkezését a Minorma Polgári Társulás az idei mentorprogramba. 

Szalon

SAROKPONTSopánka PT
2
Sopánkodni fogok. Pedig nagyon nem szeretek, sőt magukat a sopánkodókat se kedvelem. 
Mind a rendszer ellen harcolnak, de mind másképp. Az eredmény még sosem volt ennyire nyitott, mint most.
2
A mečiari amnesztiák eltörlése nem áll ellentétben a bűnbocsánattal – véli a református lelkész.

Vélemény

Érdekes időzítéssel tette közzé legújabb felmérésének adatait a Polis közvélemény-kutató ügynökség. 

MTI
Holnap lesz száz napja, hogy beiktatták hivatalába az Egyesült Államok 45. elnökét, az ingatlanmágnás Donald Trumpot. 

Miközben a magyar kormány a budapesti civilek külföldi támogatását próbálja kontrollálni, a Hidat egyre jobban zavarja, hogy szlovákiai civilek Magyarországról kapnak forrásokat.

Pártsajtó

Januártól életbe lépett az egészségbiztosítási törvény módosítása, melynek egyik jelentős változtatása az állam biztosítottjai után (pl. nyugdíjasok, gyerekek, anyaságin lévő anyukák, munkanélküliek) fizetett járulék csökkentése volt.
Az utolsó néhány hónapban a vereknyei hulladéklerakat felszámolásának ügye többet haladt előre, mint az elmúlt 20 évben.  
Nyitra Megye Önkormányzata 2015-ben módosította területrendezési tervét. A folyamat elején az MKP képviselőcsoportjának nevében benyújtottuk két sarkalatos módosító indítványunkat a gyorsforgalmi utak megyénket érintő szakaszai majdani nyomvonalának módosítására. 

Filmek

Los Angeles | Ewan McGregorral tárgyal a felnőtt Róbert Gida szerepéről a Disney stúdió, amely Marc Foster rendezésében készít játékfilmet A. A. Milne fiáról.
Los Angeles | Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról - értesült a Variety.com.
Budapest | Több mint egy hónappal a bemutatója után átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem című romantikus kalandfilm a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Az Új Szó aktuális címlapja

Jól járhat, aki traktorral jár
 
Még sincs kanyaró a Lévai járásban 
 
Már több mint 12 milliárdot kaptunk
 
Szombati vendégünk Dragomán György
 

Aktuális melléklet

Presszó
Ötszemközt Vitrayval és… az operával
 
Megmentik a következő 500 évre Leonardo remekművét

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Marián Kotleba, az ĽS-NS elnöke, miután a rendőrség szélsőséges eszmék terjesztésével vádolta meg egyik képvisdelőjét

Napi árfolyam

Angol font 0,8442
Cseh korona 26,9370
Horvát kuna 7,4880
Japán jen 121,2700
Kanadai dollár 1,4783
Lengyel zloty 4,2216
Magyar forint 312,0300
Román lej 4,5288
Svájci frank 1,0820
USA-dollár 1,0881