Pozsony |
A kabinet első évére alaposan rányomta bélyegét a Bašternák-botrány.

apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.03.17..

Adóbevallás

Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 
Március 31-e az adóbevallások alap határideje. Összegyűjtöttük a B típusú adóbevallásra vonatkozó leggyakoribb kérdéseket, és meg is válaszoljuk.
Március 31-e az adóbevallások alap határideje, a vállalkozóknak is eddig kell bevallaniuk az adójukat, hacsak nem kérnek halasztást. 
Egyre többen dolgoznak külföldön. A határ menti régiókban élők sokszor ingáznak, mások távoli országokban vállalnak munkát. 

Közélet

Pozsony | Jóváhagyta a kormány szerdán azt a két törvénymódosítási javaslatot, amelynek alapján májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban.
Pozsony | Már a héten szerződést köthetnek a kormányhivatallal, és a támogatási összeget is megkaphatják az első pályázók, akik a Nemzeti Kisebbségek Kultúrája pályázati felhívásra adták be pályázataikat.
11
A Fidesz szerint a napokban több irányból érkező támadás indult Magyarország ellen, amelynek "közös nevezője" a magyar nemzeti érdekeket nyíltan sértő "szélsőséges emberi jogi fundamentalizmus".
Pozsony | Már a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) is vizsgálódik Kotlebáék neonáci számmisztikája ügyében.

Sport

Érsekújvár | Bajnoknak kijáró ünneplésben részesítette kedvenceit az érsekújvári B-közép, pedig „csak” annyi történt kedd este, hogy a házigazda 3:2-re legyőzte a besztercebányai hokisokat a Tipsport Liga playoff-negyeddöntőjének negyedik mérkőzésén.
Slávik Sebastián szépen halad felfelé a ranglétrán,egyszer profiként szeretne visszatérni az anaheimi Honda Centerbe a 17 éves, ímelyi származású hokis.
Manchester | Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi menedzsere támogatja az MU jelenlegi szakvezetőjének, José Mourinhónak azt az elképzelését, hogy tavasszal az Európa Liga prioritást élvezzen a bajnoksággal szemben.

Panoráma

The Woodlands | A tizenegy évvel ezelőtt bolygó mivoltától megfosztott Pluto rehabilitálásáért indítottak kampányt a héten amerikai tudósok.
Oslo | Újabb rekordot döntött meg az északi-sarki téli tengeri jég kiterjedése, az adatok feljegyzésének kezdete óta 2017 februárjában mérték a legkisebb téli maximumot.
Anchorage | Felcsempészte, majd a fedélzeten felejtette házi kedvencként tartott kígyóját egy utas az egyik alaszkai belföldi repülőjáraton.

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

1
Kérjük utasainkat, hogy a vágány mellett vigyázzanak, mert rájuk dőlhet a vasútállomás, elindulhat a bakterház. Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy számos állomáson és megállóhelyen megállt az idő.
Pozsony | Tragikus baleset történt ma Pozsonyban. Egy 76 éves férfi életét vesztette két autó ütközésénél Oroszvárból Pozsonyligetfalu felé hajtva.
Galánta | Hétfőn hatodik alkalommal tárgyalt a Galántai Járásbíróság a neogótikus kastély felújításáról. A tárgyalás a négy tanú kihallgatásával folytatódott.
Pozsony | Közlekedési káosz fenyegeti a fővárost a nyárra tervezett építkezések miatt.

Külföld

Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet gyökeres kiirtását és vezetőjének likvidálását ígérték az amerikai fővárosban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencia résztvevői. 
London | Nem változik Nagy-Britanniában a terrorkészültségi szint - jelentette be szerda este Theresa May brit miniszterelnök.
Bukarest | Két román sérültje is van a London belvárosában történt merényletnek, amelyben négy ember meghalt és legalább húsz megsérült. Magyar vagy szlovák áldozatról nem tudni.

Kultúra

Fél percekben villantott fel kínt, kétségbeesést, bánatot, majd reményt és boldogságot. Varga Anikó színészként is hasonló utat járt be az elmúlt tíz-egynéhány évben.
Budapest | Báró Wenckheim hazatér című regényéért idén Krasznahorkai László nyerte a hárommillió forint díjazású Aegon Művészeti Díjat.
St. Louis | A 90 évesen meghalt zenész tavaly októberben, születésnapján jelentette be, hogy új stúdiólemez kiadására készül. A CHUCK című lemez Berry első stúdióalbuma az 1979-es Rock It óta.

Szalon

A bolt előtt már vastag faácsolmányokon nagy ládákban állt a gyümölcs és a zöldség, a szőlők duzzadt fürtjei mellett a szilva, abból később két szemet a földön fedezett fel, míg ácsorogva kávézott A másik bolt előtt. 
A HÉT ESEMÉNYEHága letudva, jön Párizs
28
Itt a brexit. Majd Hollandiában nyer Wilders, és jön a nexit. Aztán Franciaországban a frexit. Ezt hirdették még nemrég az alternatív webek szerzői és olvasói.
17
Donald Trump beiktatása és az alternatív tények fogalmának megjelenése óta ismét divatba jött George Orwell kultuszregénye, az 1984. A disztópia szerzője kiváló látnoknak bizonyult, ami nem kevés aggodalomra ad okot.

Vélemény

Ritkán ír nyílt levelet egy köztársasági elnök. A Čistý deň nevelőintézet ügyében Andrej Kiska megtette, hátha sikerül észhez térítenie Ján Richter szociális ügyi minisztert. 

Ez egy igen-igen kemény, kemény világ, rikácsolja 1982-es lemezén az Európa Kiadó nevű, ma is létező magyar zenekar. Sajnos nekünk, szlovákiai magyaroknak néha ezt a szép dalt okunk van ö betűsen énekelni: mi ugyanis kömény világban élünk.

Szemtanúk állítják, hogy pozsonyi taxisok szervezett csoportja inzultálja az Uber nevű személyszállító szolgálat kötelékében személyeket szállító sofőröket. 

Pártsajtó

Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.
Új tevékenységi körrel bővül a Bél Mátyás Intézet munkája. Rigó Konrád, kulturális államtitkár vezetésével gazdasági think tank alakul az intézet mellett, amely Szlovákia régionális gazdaságával foglalkozik majd.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

A különös házasság első éve 
 
HASZNOS TANÁCS: A nyugdíjasok adóbevallása 
 
Táblagép nem juthat fel a gépre 
 
Merénylet a londoni parlament előtt
 

Aktuális melléklet

Utazás Extra
TAVASZI feltöltődés feltöltődés 
 
WELLNESS a csúcson a csúcson
 
OMÁN – sivatag sivatag luxuskivitelben luxuskivitelben
 
A világ legjobb legjobb STRANDJAI
 
Egy hét NEW YORKBAN

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Robert Fico arról, hogy kiköltözik-e a Bonaparte luxuslakóházból

Napi árfolyam

Angol font 0,8679
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4088
Japán jen 120,0700
Kanadai dollár 1,4458
Lengyel zloty 4,2816
Magyar forint 309,1600
Román lej 4,5590
Svájci frank 1,0714
USA-dollár 1,0807