Már nem ritkák a ritka betegségek, számuk már 6-8 ezerre tehető.

Közélet

Budapest | A Rákóczi Szövetség a tavaszi alapiskolai beiratkozások előtt közel 8000 határon túli, magyar nagycsoportos óvodásnak küld ajándékot, a szüleiknek szóló levéllel együtt.
2
Nem adott konkrét válaszo-kat a tevékenységével kapcsolatban a 220 millió forintos magyar állami támogatásból működő Libertate. 
Pozsony | Az SaS feljelenti Robert Ficót, ha nem vonja vissza azt a kijelentését, hogy az ellenzéki párt képviselői kábítószereket fogyasztanak.
Pozsony | A kormánykoalíciónak csupán 66 képviselője lenne a minimálisan szükséges 76 helyett a Polis felmérése szerint. 

Sport

Rotterdam | A gólvonal-technológiának köszönhette a Feyenoord, hogy 2-1-re legyőzte vasárnap a PSV Eindhovent a holland labdarúgó-bajnokság rangadóján.
Madrid | A Real Madrid kétgólos hátrányból fordított és nyert a Villarreal vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában, és ezzel ismét a tabella élére állt.
A hétvége nagy eseménye, hogy a Budapest Honvéd fellépett a tabella első helyére. Majdnem öt évig kellett a szurkolóknak várniuk erre a pillanatra, a csapatuk ugyanis ezt megelőzően 2012 nyarán, a bajnokság ötödik fordulóját követően állt az élen.

Panoráma

A világirodalom legrondább szerzője? Vagy a legrészegesebb? Esetleg a legtrágárabb? Charles Bukowskiról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.
A Škoda felújította a népszerű és elérhető Rapid, illetve Rapid Spaceback modelljeit.
Pozsony | A súlyos betegség kezelésének sikere nemcsak az orvosi konzultációtól, a gyógyszerektől vagy a kórházi kezeléstől függ. Fontos a beteg lelkiállapota, különösen akkor, ha gyerekről van szó.

Kultúra

Kassa | A Márai Sándor gimnázium és alapiskola tíz éve indított művészképzést, amely egyedülálló a hazai magyar gimnáziumok körében.
Los Angeles | Jimmy Kimmel, a műsor házigazdája is csak széttárta a karját, mikor végül a legjobb film díjának átadásakor az összecserélt borítékok miatt káoszba fulladt a show.
Budapest | Húsz év után visszatér a magyar fővárosba a Foo Fighters. A Dave Grohl által vezetett világhírű amerikai rockcsapat június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
Budapest | Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Berek Katalin érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze - tudatta a család az MTI-vel hétfőn.

Kvízek

Sem Adidas, sem Puma. Belecsapunk a közepébe. Olyan logók jönnek, amelyektől a sportmániások beindulnak. Ha az elsőben jó voltál, ebben nem biztos, hogy király leszel. Katt. 
Sportolsz? Vagy csak nézed? Adidas, Puma, Kappa és a többiek. Ismerős logók jönnek. Ismerd fel a futócipőd márkáját vagy a kedvenc sportolód szerkóját. Katt! 
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 

Régió

Ipolyság | Három gyereket és két felnőttet kellett kórházba szállítani az ipolysági szükségszállásról.
Őrsújfalu | A tegnapi őrsújfalusi tűz következtében mintegy 150 ezer eurós kár keletkezett. A Gerri Door nevű, ablakokat és ajtókat gyártó üzem délután 16.45 körül gyulladt ki.
Máriatölgyes | Tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt akár egy évre is rács mögé kerülhet az a 30 éves férfi, aki 3,08 ezrelékes véralkoholszinttel ült volán mögé.
Tömegbaleset történt vasárnap kora este a pozsonyi körgyűrűn Ligetfalu (Petržalka) irányában. Öt autó ütközött össze, egy 33 éves nő megsérült, kórházba szállították.

Külföld

Teherán | Nemzeti hősként ünneplik a közösségi médiában Iránban Aszgar Farhadi filmrendezőt, noha az ottani rezsim bírálója.
Berlin | Németországban több mint 3500 támadás érte a menekülteket és szállásaikat tavaly – írta a Berliner Morgenpost.
Brüsszel | Ha az EU nem kezd valamit Afrikával, milliók fognak megindulni.

Gazdaság

Pozsony | Az agrártárca bővíti a közvetlen támogatást a földieper, a mogyoró, a fekete bodza és a gyapjas rózsa termesztésére. 
Történelmi mélyponton vannak a fogyasztási hitelek kamatai, már szinte bárki kaphat kölcsönt.
Pozsony/Budapest | Szlovákia és Magyarország közös előterjesztésben kéri az élelmiszerek Európai Unión (EU) belüli kettős minőségének megtárgyalását, valamint az ennek visszaszorításához szükséges jogi eszközök kialakítását.
Pozsony | Újabb veszélyes befektetési alapra figyelmeztet a szlovák jegybank. Ezúttal a spanyol Questra társaság próbálja behálózni a szlovákiai fogyasztókat a szokásosnál nagyobb hozammal.

Szalon

SAROKPONTSzarkóma
Kedves Fonzi! A lexikonok szerint születtél májusban, meghaltál szep­temberben, mi mégis azt a végzetes februári napot tartjuk számon, amikor egy szülinapi zsúr közepette tudtuk meg, hogy kóma.
5
Egy ifjú szlovák hölgy a már jól ismert módon megszentség- telenítette a Koránt, és állítólag ezzel Szlovákiára irányította a radikális iszlamisták figyelmét. 
Megy. Mendegél. Csoszog. Súlyok a lábában. Nem hajlik. Nem emelkedik. Húsz centit csúszik előre a kopott bakancs szaggatott ritmusban. 

Vélemény

A miniszterelnök néhány nappal ezelőtt egy nagy csinnadrattával összehívott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy felveszi a harcot a szlovákiai lakosságnak silány termékeket árusító külföldi konszernekkel. 

Ha nem lenne a Sme rodina, szavazói egy része Kotlebát erősítené.

Kedves Fonzi! A lexikonok szerint születtél májusban, meghaltál szep­temberben, mi mégis azt a végzetes februári napot tartjuk számon, amikor egy szülinapi zsúr közepette tudtuk meg, hogy kóma.

Pártsajtó

A Bél Mátyás Intézet Tanácsa Rudolf Chmel elnök vezetésével ült össze Pozsonyban. A tanácskozás fő témái a 2017-es év projektjei, a döntéshozó szerv összetételének változásai, valamint az intézet kuratóriumának felállítása volt.
1
1948, a Győzelmes Február nagy vereséget jelentett a környezetvédelem számára Szlovákiában is. A korábbi rendszer mindent alárendelt a „terv több mint 100 százalékos teljesítésének”. A komunizmus építésének egyik áldozata a természeti környezet. 
39
A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladék-felhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. 

Filmek

Óriási blamával ért véget az idei Oscar-gála. A Kaliforniai álom hat díjat sepert be, de a legjobb filmnek járó szobrot a Holdfény nyerte. A Mindenki pedig a legjobb rövidfilm lett.  
Róma | Megfilmesítik a lavina által betemetett olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Autógyárak munkaerő nélkül
 
Kim kivégeztette tisztségviselőit 
 
Forma–1: bemutatjuk a világbajnokság 2017-es járgányait
 

Aktuális melléklet

Focitipp
Csaló bírók, sportszerű focisták 
 
Egy született vesztes és az ő mennybemenetele 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

Napi árfolyam

Angol font 0,8450
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4275
Japán jen 119,0400
Kanadai dollár 1,3907
Lengyel zloty 4,3107
Magyar forint 308,5900
Román lej 4,5170
Svájci frank 1,0649
USA-dollár 1,0609