Több év után újra téma a magyarországi sajtóban a határon túli magyarok állampolgársága. 

Közélet

Az Új Szó és a Vasárnap szerkesztőségét váratlanul érte a tulajdonosváltás híre. 
Pozsony | A pénzügyminisztérium adókedvezményekkel szeretné rávenni a lakosságot arra, hogy szabadságát a szlovákiai gyógyfürdőkben töltse.
Budapest | A magyar kormány már a legnagyobb rugalmassággal áll a Közép-Európai Egyetem sorsának végleges rendezéséhez. 
Pozsony | A Smer miniszterei részt vesznek a kormány szerdai ülésén annak ellenére is, hogy Andrej Danko, az SNS elnöke azt kérte koalíciós partnereitől, halasszák el a kormányülést addig, amíg össze nem ül a Koalíciós Tanács. 
Pozsony | Richard Sulík (SaS) nyilvános vitára hívja Robert Fico (Smer) miniszterelnököt, aki tegnap egy videóban üzent az ellenzéki politikusnak.
Pozsony | Megkönnyítette a harmadik országokból érkező munkavállalók alkalmazását a szociális ügyi minisztérium.
Pozsony | Csütörtökön összeül az SNS elnöksége, pénteken pedig a Koalíciós Tanács. Mindkét alkalommal a koalíciós szerződés kiegészítéséről fognak tárgyalni.

Sport

Párizs | Korpási Bálint és Lőrincz Viktor után Lőrincz Tamásnak (75 kg) is villámgyors volt hétfőn a bemutatkozása a párizsi birkózó-világbajnokságon, miután technikai tussal verte palesztin ellenfelét.
Torino | Sinisa Mihajlovic, a Torino labdarúgócsapatának edzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos körülmények között született góltól fosztotta meg őket a Bologna elleni vasárnapi bajnokin, és rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt.
Ismét Rafael Nadal vezeti a férfi teniszezők világranglistáját: a 15-szörös Grand Slam-győztes spanyol játékos 2014. július 6. után tért vissza az első helyre.
Barcelona | Három nappal a barcelonai gázolásos terrortámadás után az FC Barcelona kétgólos győzelmet aratott a vendég Real Betis felett a spanyol labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában.

Panoráma

Oroszország visszafizette Bosznia-Hercegovinának a volt Szovjetunió és Jugoszlávia közötti áruforgalomban keletkezett 125,2 millió dollárnyi szovjet adósságot, és ezzel rendezett minden a szovjet korszakból visszamaradt tartozást.
Róma | Az olaszországi Ischia szigetén 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű földrengés volt, amelynek következtében néhány ház összeomlott, egy ember pedig életét vesztette.
Vannak a használati tárgyak és vannak az élvezetet szolgáló eszközök. Sokat fogyaszt? Drága? Tudod, de akarod, mert más életérzést ad. A kétliteres turbóbenzines Ford Mondeót teszteltük.

Barcelonai merénylet

Barcelona | Meghalt a múlt szerdai alcanari házrobbanásban a korábban eltűntként számon tartott Abdelbak esz-Szatti imám, akit azzal gyanúsítottak, hogy radikalizálta a barcelonai és cambrilsi merényleteket elkövető terrorsejt fiataljait.
Helsinki | A finn rendőrség nem zárja ki az összefüggést a pénteki turkui késeléses támadás, valamint a spanyolországi merényletek között, ilyen irányban is nyomoz lehetséges szálak után.
Madrid | A katalán rendőrség lelőtte Junesz Abujakubot, a barcelonai gázolásos merénylet feltételezett elkövetőjét, aki a kisteherautót vezette.

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!
Szórakoztató és hasznos öt perc következik. Számok, amelyeket ismerünk, vagy amelyekről már hallottunk. Szakajtónyi szám több területről összekapirgálva. Ez a kvíz nem matematikusoknak készült! KATT!

Régió

Kassa | Tragikus baleset történt szombaton Kassa mellett: egy 50 éves férfit gázolt halálra a vonat.
Krasznahorka | Ma délelőtt helyezték örök nyugalomra a krasznahorkai vár tövében lévő családi sírboltban Andrássy-Olgyay Erzsébet de Csíkszentkirály grófnőt.
Oroszvár (Rusovce) | Kigyulladt egy épület szombatról vasárnapra virradóra az oroszvári kastély kertjében. 
Érsekújvár | A gyerek több súlyos sérülést szenvedett. Az érsekújvári kórházba, majd helikopterrel a pozsonyi gyermnekkórházba szállították. 

Kultúra

Nem regény. Riportkötet. Útinapló. Politikai beszámoló. Végül is egy neves dél-amerikai zsurnaliszta, politikai aktivista hagyta ránk. Kolumbia Nobel-díjas szépírója: Gabriel Gárcia Márquez.
London | Elhunyt 92 évesen Brian Aldiss brit sci-fi író, akinek novellájából Steven Spielberg az A.I. - Mesterséges értelem című filmjét rendezte.
Mexikóváros | Örül Mexikóváros polgármestere a metropoliszban forgatott új Godzilla-filmnek, mert az szerinte az idegenforgalmat is megélénkíti és sokak számára nyújt, ha rövid időre is munkalehetőséget.  

Szalon

1
Észak-Korea egyelőre meghátrált, és ismeretlen okból még egy kis időt kér magának, mielőtt úgyszintén ismeretlen okból megsemmisítő csapást mér Guamra. Hogy ez miért a hét híre?
Hát elment az oktatásügyi miniszterünk. Egy kis cirkusz után Peter Plavčan megtette, amit megtehetett volna rögtön, amikor felmerült a gyanú, hogy a kutatásra szánt EU-s pénzek kétes címekre kerültek.
Abbáziában a rothadás szele fújdogál. A hajdani birodalom nagyvilági fürdőhelye ma leginkább Disneyland és Siófok bizarr kevercsének tűnik.

Vélemény

Ma letelik Andrej Danko szabadsága, amelyre saját bevallása szerint azzal vonult el, hogy átgondolja, marad-e a politikában. Múlt szerdai, „nagyívű” beszéde világosan megmutatta, milyen is a Szlovák Nemzeti Párt Danko-féle megújulása.
 

Bandika azzal kezdte, hogy üvegtésztát enne Chop suey módra, de nem meri megrendelni, ugyanis abban van tojás. Hogy jut be magyar szervezetbe a kínaival a holland tojás? 

A kormánynak fel kellene hagynia az egész országra és az összes ágazatra megszabott minimálbérrel. Egészen más ugyanis a helyzet Pozsonyban és az ország keleti járásaiban, nem beszélve például a bankszektor és a textilipar közötti különbségekről.

Pártsajtó

7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

Moszkva | Engedélyezték a II. Miklós cár szerelmi viszonyáról szóló film vetítését Oroszországban.
A Baywatch végén van egy jelenet, amelyben a vízimentők lassított felvételen futnak egymás mellett. Mindenki boldog, mosolyog, aztán egyszer csak Zac Efron szó szerint pofára esik. 
Los Angeles | A főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később "rajtakapták" őket és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Kormányülés az SNS nélkül 
 
Új tulajdonosa lesz lapunknak 
 
Nem helyeslik Magyarországon, hogy a határon túliak is szavazhatnak 
 
35 év után magyar kiselsős 
 

Aktuális melléklet

Focitipp

Bayern, Juve, Real: megállíthatók a címvédők? 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,9132
Cseh korona 26,0860
Horvát kuna 7,4053
Japán jen 128,1700
Kanadai dollár 1,4815
Lengyel zloty 4,2738
Magyar forint 303,4300
Román lej 4,5849
Svájci frank 1,1362
USA-dollár 1,1761