1
Pozsony |

Egy dunaszerdahelyi biztonsági őr lett az eurómilliárdok elosztásáról döntő Agrárkifizető Ügynökség igazgatóhelyettese. 

Közélet

Somorja/Csölösztő | Ma délután az ünnepélyes alapkőletétellel hivatalosan megkezdődött a D 4-es autópálya és az R 7-es gyorsforgalmi út építése. A tervek szerint a jövő év elején munkához láthat az építtető.
1
Pozsony | Ha a választásokat október első felében tartották volna, az SaS  végzett volna a második helyen 17,7%-kal. Sulíkék több mint öt százalékkal többet szereztek volna márciusi eredményükhöz képest.
Pozsony | Bevezetnék a progresszív adóztatást, vagyis minél többet keres valaki, annál nagyobb lesz az adókulcsa.
Budapest | A Magyar Becsület Rend kitüntetést vehetett át Tőkés László volt királyhágó-melléki református püspök, Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő és Olofsson Placid bencés szerzetes vasárnap az Országházban.
Nagyfödémes | Nem történt jelentősebb változás a Csemadok vezetésében, a tisztújító közgyűlés szombaton újra Bárdos Gyulát választotta a szervezet élére. 

Sport

Manchester | Josep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának vezetőedzője nem aggódik együttese rossz sorozata miatt.
A somorjaiak nyeretlenségi sorozata a II. labdarúgóliga 14. fordulójában sem ért véget. Apró öröm az ürömben, hogy az ambiciózus zsolnai fakócsapat ellen ezúttal legalább gól nélküli döntetlent csikartak ki.
Horodník két szabadrúgásgóljával győzött a bártfai Partizán Rimaszombatban a II. labdarúgóliga keleti soportjának 12. fordulójában.

Panoráma

Párizs | Magyarázkodásra kényszerült Jean-Francois Copé, a francia jobbboldal egyik jelöltje az elnökválasztási előválasztáson hétfőn, mert nem tudta megmondani, mennyibe kerül egy közkedvelt francia sütemény.
Washington | A globális felmelegedés olyan területekre is elvisz egyes betegségeket, ahol korábban alig fordultak elő - állapították meg amerikai kutatók.
Bármennyire is hihetetlenül hangzik, már tizenhárom éve annak, hogy megismerhettünk a BMW hármas sorozatára épült X jelölésű modellt. 
Németországban tovább terjed az úgynevezett horrorbohóc jelenség, egyre több embert zaklatnak  bohócjelemzbe öltözött ismeretlenek.

Kvízek

Szavak, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Egy kis hazai: szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Mennyit ismersz? Katt! 
Kirándulós fajta? Vagy csak szereti nézegetni a képeket? Ismerje fel a városokat madártávlatból! Gyönyörű képek jönnek. Katt! A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
Sandokan megöregedett, jöjjenek ifjabb társai. Ezekre már a fiatalabb generáció is emlékezhet. Mindegyik Nyugatról jött, a legtöbbjük nyomozó. Szórakoztató sorozatkvízünk második része. Katt! 

Régió

Galánta | A kerékpárút kijelölése és a parkolóhelyek kialakítása Galánta Fő utcáján nagy port kavart. Vannak, akik támogatják, vannak, akik ellenzik a kezdeményezést.
Pozsony | Fokozottan ellenőrzik kedden a közúti forgalmat Pozsony megyében a rendőrök.
Pozsony | Elhunyt Kis Ferenc, a pozsonyi Duna utcai Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium közkedvelt matematika–fizika szakos tanára. 

Külföld

Párizs | Több száz iszlamista érkezett az elmúlt napokban Szíriából az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet iraki bástyájának, Moszulnak a védelmére.
Berlin | Németországban menedékjogot kért 35 diplomata útlevéllel rendelkező török állampolgár a hazájukban történt puccskísérlet után - mondta hétfő Berlinben a német szövetségi belügyminisztérium szóvivője.
Moszkva | Véget ért szombaton a humanitárius célú tűzszünet a szíriai Aleppó városánál és Moszkva nem tervezi a fegyvernyugváshoz való visszatérést.

Gazdaság

Pozsony | Akik lakást szeretnének vásárolni, azoknak ezt nincs miért halogatniuk. 
Mohi | Soha véget nem érő építkezés – így jellemezhető a mohi atomerőmű története.
Pozsony | Szlovákiában még mindig magas a munkanélküliek aránya, szakképzett munkaerőből azonban már most is hiány van.

Kultúra

London | Az Oxford University Press brit kiadó Shakespeare társszerzőjeként ismerte el Christopher Marlowe-t a hamarosan megjelenő The New Oxford Shakespeare című gyűjteményben.
Tőzsér Árpád hosszú ideje csúcsformában van. Költészete kifogástalan példája „a magányos olvasó” (és író) mítosza kibillentésének.
Washington | A Mark Twain mellszobrát ábrázoló trófeát a 65 éves művész leadta a színpadról, hogy körbeadva a közönség is kezébe foghassa. "Csak akkor megyek le innen, ha eltűnik a szemem elől" - figyelmeztetett.

Vélemény

Szlovákiában 2015-ben 592-en követtek el öngyilkosságot, vagyis százezer főre számítva 10,9-en. Az öngyilkosok döntő többsége férfi. 

Érdekes dolog történt Pozsonyban, olyasmi, amire nemigen van példa felénk. A fővárosi önkormányzat elrendelte, hogy távolítsák el az Sznf tér egyes reklámfelületeit. 

Azt hittem, ezen már túl vagyunk. Sokan mondják manapság, minek már a feminizmus, ha törvények tiltják a nemi diszkriminációt, a férfiak és a nők gyakorlatilag egyenlőek.

Pártsajtó

Érsek Árpád közlekedési miniszter elismerte, hogy tárcájánál már dolgoznak az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Érsekújvár közötti szakaszának tervdokumentációján.
A Magyar Közösség Pártja felhívással fordul mindenkihez, aki méltóképpen szeretne megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, hogy gyertyagyújtással emlékezzen 56 hőseire.
Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  

Filmek

1
A Tiszta szívvel tolószékes gengsztere, Thuróczy Szabolcs a magyar film egyik legizgalmasabb arca. Játéka mindig életteli, felkavaró, a Szerdai gyerekben egyenesen szívbemarkoló.
A bemutatót követő első hétvégén 27 ezren látták a hazai mozikban az Infernót.
Adott egy bestseller és egy izgalmas előzetes, de mindez hiába – A lány a vonaton az év egyik legművibb és legfelszínesebb filmje lett, szinte minden pillanata valódi gyötrelem a néző számára.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Kidobófiúból főhivatalnok
 
A CETA csődje: beintettek a belgák 
 
Épülhet a csallóközi gyorsforgalmi út
 
Mire figyeljünk a számlanyitásnál 
 

Aktuális melléklet

Focitipp
A stadionmánia máig tart – Londontól az USA-ig
 
Renato Sanches nyerte a Golden Boy díjat 
 
Olvasd a játékot:  4-4-2

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
21
31
41
51
61
71
8
9
10
11
13
1410
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Napi árfolyam

Angol font 0,8932
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5080
Japán jen 112,9600
Kanadai dollár 1,4401
Lengyel zloty 4,3251
Magyar forint 308,3000
Román lej 4,5043
Svájci frank 1,0825
USA-dollár 1,0886