Washington |

Trump az adóbebevallása nyilvánosságra hozatalát ígérte. Clinton nem kért bocsánatot az email-botrányért.

PR cikk

A közelmúltban egy teljesen új szárnnyal bővült a csallóközaranyosi idősek otthona. A működtető Central n.o. alapítói gondosan ügyeltek arra, hogy a célnak megfelelő környezetet alakítsanak ki a lakók és a személyzet számára is. 

Közélet

Pozsony | A bevándorlók újraelosztását célzó kvótáknak "politikai szempontból végük van"  - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a szlovák és a cseh  kormány együttes ülése után tartott sajtótájékoztatón Pozsonyban hétfőn. 
Pozsony | Két szír anya érkezik Szlovákiába a gyerekeikkel az elkövetkező pár napban Görögországból – tudatta Ivan Netík, a belügyminisztérium szóvivője.
Pozsony | Boris Zala smeres EP-képviselő kérvényezte párttagságának felfüggesztését. Egyelőre nem lép ki teljesen, és új pártot sem alapítana.
Pozsony | Az oktatási minisztérium versenypályázat nélkül újabb egy évre meghosszabbította az internethozzáférésről szóló szerződést.
2
Pozsony | Nálunk nem volt erősnek nevezhető kampányolás az utóbbi hónapokban, az MKP azonban többször nyilvánvalóvá tette, hogy a népszavazás mellett áll.
3
A népszavazás tényleges hatásairól Juhász Attilát, a Political Capital elemzőintézet vezető elemzőjét kérdeztük.
Galánta | A galántai Čistý deň intézet ügyének alakulásához szóltak hozzá vasárnap az intézetben lakó gyerekek szülei.

Sport

 A vb-címvédő fáradtságra panaszkodott, ezért kétséges a részvétele a dohai vb-n, ahol a befutó vélhetően a sprintereknek kedvez majd.
Visszakerült a szlovák labdarúgó-válogatott keretébe Saláta Kornél, a pozsonyi Slovan hátvédje.
Párizs | Hivatalos személy elleni erőszak miatt első fokon két hónapos börtönbüntetést és 600 eurós bírságot kapott Serge Aurier, a Paris Saint-Germain elefántcsontparti labdarúgója.

Panoráma

Los Angeles | A sztárpár hétfőn egy közleményben úgy fogalmazott: "a család szempontjából a továbbiakban jobb, ha mint pár különválunk".
Tokió | Az egykori Római Birodalomból származó pénzérmeket találtak egy okinavai várkastély romjai közt, hasonló leletre még nem volt példa Japánban. 
A WHO aggasztó előrejelzése szerint a következő néhány évben ismét egy helyet előrelép és a krónikus obstrukciós tüdőbetegség (COPD) lesz a harmadik leggyakoribb halálok világszerte.
Egyedi külsőt kapott, rengeteg hely van benne, és amit egy hét után bátran kijelenthetek, hosszú utakra igazán ideális utastárs.

Kvízek

Kisfröccs, nagyfröccs, házmester. Fröccsből egy szakajtónyi van. De tudjuk, melyik fröccs melyik? Kis fröccskvízünk nem csak borosoknak. Katt!
Túl a rajzfilmeken, jöjjenek gyerekkorunk sorozatai. Csupa ismert és kedvelt ifjúsági sorozat. Mennyire emlékszünk még? Egy kedves kvíz, kalandra fel! 
Hatalmas sikert aratott mesekvízünk, amit pár napja tettünk közzé. Most fussunk neki a Desney-stúdió meséinek. Szórakoztató kvíz gyerekeknek, felnőtteknek. Katt! 

Régió

Kismedvés | Nem várt felfedezést tett a vasárnap délutáni erdei séta során a 46 éves nő.
Pozsony | A 43 éves Henrieta K. vasárnap este támadott meg egy nőt és egy férfit a pozsonyi Kő téren (Kamenné námestie).
Námesztó (Námestovo) | Egy veszekedést követően konyhakéssel szíven szúrta 23 éves barátját egy 18 éves lány Námesztón (Námestovo). 
Gány (Gáň) | A galántai járásbeli Gány község vasútállomásán halálos áramütés ért egy 13 éves lányt az egyik mellékvágányra állított tehervonat tetején.
Nyitra | Az influenzás megbetegedések száma az előző héthez képest csaknem 100%-kal nőtt a Nyitrai kerületben. 

Külföld

Budapest | Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata arról tájékoztatott, hogy egy elhagyott hátizsákot találtak, amelyhez riasztották a tűzszerészeket.
Róma | A földrengés után 32 nappal emeltek ki élve a romok alól egy macskát az olaszországi Amatrice egyik elővárosában. 
Houston | Kilencen megsebesültek az egyesült államokbeli Houstonban hétfőn, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy bevásárlóközpontnál - közölte a rendőrség.

Gazdaság

Pozsony | Szlovákiai családok ezrei kerülhetnek veszélybe, ha a rendkívül alacsony hitelkamatokat megemelik. Ez az elemzők szerint elkerülhetetlen.
Lisszabon | Csalódást keltőnek nevezte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a Portugáliának nyújtott pénzügyi segítség felhasználását. A pénzügyi szervezet értékelése szerint a program elmaradt a várakozásoktól, "feltételes sikerrel" zárult.
San Francisco | Beperelte a Yahoo amerikai internetes céget egy ügyfél, miután a társaság bejelentette, hogy 2014 végén ellopták tőle legalább 500 millió ügyfele személyes adatait.

Kultúra

Bábukák címmel jelent meg a napokban a Madáchnál Szászi Zoltán tizennegyedik kötete.
Pozsony | A versenyszekció tavalyi győztesével, a kassai Cha Bud! koncertjével indul a Pozsonyi Jazznapok idei rendezvénysorozata, amelynek kínálatában olyan húzónevek is szerepelnek, mint Nik West, a Tiempo Libre és Caro Emerald.
Nagykapos | Október 10-ig bárki nevezheti kedvenceit a Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjra, nyolc kategóriában. Ez az ötödik évfolyam, az ünnepélyes díjátadó idén Nagykaposon lesz.

Vélemény

A Kaliňák-botrány újfent rávilágít arra, hogy Szlovákiában a politikusok nem erkölcsi alapon cselekednek, és a parlamenti képviselők kapcsán két további súlyos, morális jellegű probléma is felvetődött. 

Brüsszel, az átkozott Brüsszel. Amelyik állandóan belepofázik az életünkbe, akinek soha semmi nem tetszik, és olyan ötletekkel jön, amelyek nekünk, közép-európaiaknak soha nem tetszenek. 

A BBC adott róla hírt, hogy egy 29 éves magyar férfit 33 éves élettársának meggyilkolásával, valamint három rendbeli nemi erőszakkal vádolnak Angliában. 

Pártsajtó

Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  
4
A rendszerváltás idején az ország déli járásaiban élők életszínvonala volt a legmagasabb – persze a fővárost leszámítva – a déli járások városainak, falvainak arculata volt a legcsinosabb.
A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron. 

Filmek

Budapest | Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.
Los Angeles | Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője.
Todd Phillips Haverok fegyverben című filmje olyan, mintha A Wall Street farkasa (Martin Scorsese) kisöccse lenne. Próbálja elérni a nagy előd szintjét, de mindenből egy kicsit kevesebbet mutat. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Jövőre visszatérhet a vizitdíj 
 
Késlekedett a magyar rendőrség 
 
Megbomlott a  Smer egysége
 
Óvodacentralizáció Dunaszerdahelyen 
 

Aktuális melléklet

Focitipp
A vereség a csapaté, a győzelem Mourinhóé 
 
Olvasd a játékot: A 4-2-3-1 bemutatása

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
29
30
31
1
2
3
4
5
6
72
82
98
11
21

A nap mondata

Richard Sulík (SaS) így értékelte a pozsonyi EU-csúcsot

Napi árfolyam

Angol font 0,8709
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5030
Japán jen 113,1100
Kanadai dollár 1,4825
Lengyel zloty 4,3045
Magyar forint 306,5200
Román lej 4,4498
Svájci frank 1,0905
USA-dollár 1,1262