Pozsony |

Bevezetnék a progresszív adóztatást, vagyis minél többet keres valaki, annál nagyobb lesz az adókulcsa.

Közélet

Budapest | A Magyar Becsület Rend kitüntetést vehetett át Tőkés László volt királyhágó-melléki református püspök, Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő és Olofsson Placid bencés szerzetes vasárnap az Országházban.
Nagyfödémes | Nem történt jelentősebb változás a Csemadok vezetésében, a tisztújító közgyűlés szombaton újra Bárdos Gyulát választotta a szervezet élére. 
A Szovjetuniónak kapóra jött a szuezi válság: a világ figyelme megoszlott, gyorsan és kegyetlenül le lehetett verni a magyar forradalmat. 
Budapest | Az Index szerint a fáklyás felvonulást tartó Jobbik soraiban a résztvevők azt kiabálták, hogy "Adjon az Isten szebb jövőt!", "Ria ria Hungária!" és "Vesszen Trianon!"
Budapest | Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta Orbán ünnepi beszédében.

Sport

Austin | A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nyerte vasárnap a Forma-1-es Egyesült Államok Nagydíját, így a konstruktőri bajnok Mercedes brit pilótája csökkentette hátrányát a pontversenyben.
Nagyszombat | Vereséggel debütált a dunaszerdahelyiek kispadján László Csaba, a DAC 1:0-ra kikapott Nagyszombatban.
London | A Chelsea 4-0-ra verte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnapi rangadóján.

Panoráma

Van egy út Alaszkában, amely 666 km hosszú és egészen a Jeges-tengerig vezet. Magasan a permafroszt fölé van építve földes felszínnel, az elején rövidebb aszfaltos szakaszokkal. 
Palm Springs | Hátulról belerohant egy autóbusz egy nyerges vontatóba vasárnap Dél-Kaliforniában, 13-an meghaltak, 31 ember megsérült - közölték a hatóságok.
Budapest | Az amerikai Time magazin 1957-ben Az Év Emberének választotta az 1956-os magyar forradalmárokat. A híres, 1957. január 7-én megjelent címlap másolatát egy lakóház tűzfalára festették fel.
Párizs | Pattogatott kukoricát árusító boltot nyitott Párizsban Scarlett Johansson, aki az első napon, szombaton maga is a pult mögé állt eladóként kötényt és kék-fehér csíkos matrózblúzt viselve. 

Kvízek

Szavak, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Egy kis hazai: szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Mennyit ismersz? Katt! 
Kirándulós fajta? Vagy csak szereti nézegetni a képeket? Ismerje fel a városokat madártávlatból! Gyönyörű képek jönnek. Katt! A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
Sandokan megöregedett, jöjjenek ifjabb társai. Ezekre már a fiatalabb generáció is emlékezhet. Mindegyik Nyugatról jött, a legtöbbjük nyomozó. Szórakoztató sorozatkvízünk második része. Katt! 

Régió

Rimaszombat | Civilek és szakmabeliek, fiatalabbak és idősebbek beszélgettek Rimaszombatban arról, hogyan fog kinézni a közoktatás 25 év múlva.
Losonc | Nem sokkal 14:00 után felrobban egy füstölő egy családi ház mellett Csákányházán (Čakanovce). A robbanásban egy ember életét veszítette.
Dunaszerdahely | Közép-Európában az  egyetlen város volt, amelyben többségben zsidók laktak. 

Külföld

Moszkva | A CNN szombaton számolt be arról, hogy a The Jester (udvari bolond) nevet használó amerikai hacker támadást hajtott végre az orosz külügy internetes oldala ellen. 
Kijev | Az Ukrajna vízummentességéről szóló dokumentumot aláírják és ratifikálják az Európai Parlamentben november 24-ig - jelentette ki Petro Porosenko.
Washington | Hillary Clinton országosan 12 százalékkal vezet republikánus vetélytársa előtt egy friss közvélemény-kutatás szerint és nagyon megerősödött a republikánus államokban is.

Gazdaság

Mohi | Soha véget nem érő építkezés – így jellemezhető a mohi atomerőmű története.
Pozsony | Szlovákiában még mindig magas a munkanélküliek aránya, szakképzett munkaerőből azonban már most is hiány van.
1
A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) tegnapi tájékoztatása szerint a járat prioritása a gyorsaság, így kénytelen voltak szűkíteni a megállók számát. 

Kultúra

1
A Tiszta szívvel tolószékes gengsztere, Thuróczy Szabolcs a magyar film egyik legizgalmasabb arca. Játéka mindig életteli, felkavaró, a Szerdai gyerekben egyenesen szívbemarkoló.
Stockholm | A Svéd Akadémia arrogánsnak tartja, hogy Bob Dylan mélyen hallgat a neki ítélt irodalmi Nobel-díjról. Kérdés, hogy az énekes átveszi-e a díjat.
London | Prince ritka zenei felvételeinek megjelenését: a legnagyobb slágerek gyűjteményét és a Purple Rain új kiadását jelentette be a Warner Bros Records.

Vélemény

Szlovákiában 2015-ben 592-en követtek el öngyilkosságot, vagyis százezer főre számítva 10,9-en. Az öngyilkosok döntő többsége férfi. 

Viszonylag jó országos munkanélküliségi adatokat ismertethetett Ján Richter szociális ügyi miniszter a napokban. Igaz, csak minimálisan, de szeptemberben is csökkent az állástalanok száma.

Ha az olasz Enel mohi atomerőművel kapcsolatos ballépéseit szeretnénk jellemezni, keresve sem találhatnánk jobb címet, mint a „Rablás olasz módra”. 

Pártsajtó

Érsek Árpád közlekedési miniszter elismerte, hogy tárcájánál már dolgoznak az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Érsekújvár közötti szakaszának tervdokumentációján.
A Magyar Közösség Pártja felhívással fordul mindenkihez, aki méltóképpen szeretne megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, hogy gyertyagyújtással emlékezzen 56 hőseire.
Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  

Filmek

1
A Tiszta szívvel tolószékes gengsztere, Thuróczy Szabolcs a magyar film egyik legizgalmasabb arca. Játéka mindig életteli, felkavaró, a Szerdai gyerekben egyenesen szívbemarkoló.
A bemutatót követő első hétvégén 27 ezren látták a hazai mozikban az Infernót.
Adott egy bestseller és egy izgalmas előzetes, de mindez hiába – A lány a vonaton az év egyik legművibb és legfelszínesebb filmje lett, szinte minden pillanata valódi gyötrelem a néző számára.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Smer: csak a csomagolás új 
 
Újra Bárdosa Csemadok elnöke 
 
Feszült ’56-os megemlékezések 
 
Kikapott a DAC Nagyszombatban 

Aktuális melléklet

Egészség
Tökéletesen véd a szappan és a víz
 
Csodás almaecet: mi mindenre jó? 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
21
31
41
51
61
71
8
9
10
11
13
1410
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

A nap mondata

Szőcs Géza, a magyar miniszterelnök kulturális főtanácsadója a magyar sajtószabadság helyzetéről

Napi árfolyam

Angol font 0,8932
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5080
Japán jen 112,9600
Kanadai dollár 1,4401
Lengyel zloty 4,3251
Magyar forint 308,3000
Román lej 4,5043
Svájci frank 1,0825
USA-dollár 1,0886