Malmö |

A magyar válogatott továbbjutott a középdöntőbe, miután 21-14-re legyőzte a montenegrói csapatot.

PR cikk

A 2015-ben üzembe helyezett, közép-kelet-európai viszonylatban egyedülálló kreatív lézercentrum mellett idén hiánypótló szolgáltatással bővült a Kanovits Media kínálata: az új, nagyformátumú nyomdaüzem berendezései nagy méretű lapanyagok közvetlen nyomtatását, illetve precíziós formára vágását is lehetővé teszik.

PR cikk

Flex és Max csomagok az OrangetólAz Orange a közelmúltban új tarifacsomagokat mutatott be, ezek pedig a Flex és a Max nevet viselik. De mit tudnak az új csomagok, kinek melyiket érdemes választani, és miért? 

Közélet

Pozsony | Nem fogja kézbesíteni a posta a ŠAŠO špeciál című röplapot, mert az személyiségi jogokat sérthet - döntött a szlovák posta jogi osztálya.
Pozsony | Az építőmunkásokat napi 12 órát dolgoztatják, egymás után akár 27 napon keresztül is, szünet nélkül.
Lemondott a perújrafelvétel lehetőségéről Eva Rezešová, aki 2012 augusztusában egy közlekedési baleset során négy ember halálát okozta – közölte tegnap a Blikk.
Pozsony | Natália Blahová, az SaS képviselője visszautasította a galántai Čistý deň reszocializációs központban lakó gyerekek szüleinek meghívását, akik nyílt vitára invitálták a politikust.

Sport

London | Akár száz brit labdarúgóklubot is érinthet az a néhány héttel ezelőtt kirobbant pedofilbotrány, amelynek már 83 gyanúsítottja van.
Madrid | Kirabolták szerdán a Real Madrid-Borussia Dortmund labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés ideje alatt Raphaël Varane-nak, a spanyol csapat francia hátvédjének házát.
Budapest | A magyar válogatott labdarúgó, Nikolics Nemanja távozna klubcsapatától, a lengyel bajnokságban és kupában is címvédő varsói Legiától.

Panoráma

Zágráb | Egy spliti lakos elmondta: nem tudták, mi történik, olyan volt, mintha bomba robbant volna. Az emberek félelmükben kirohantak az utcára.
Bécs | A Bundespräsidentenstichwahlwiederholungsverschiebung kifejezés az ausztriai államfőválasztás megismételt második fordulójának elhalasztására utal. 
1
London | A 14. századi skót uralkodó, I. Róbert király arcát sikerült rekonstruálniuk brit tudósoknak a háromdimenziós technológiának köszönhetően.

Kultúra

Klasszikus stílusban előadott mese, de nem a klasszikus herceges-hercegkisasszonyos sztori az alapja. A mennyei birodalom lényei és a halandó földi emberek kapcsolatáról, a jóról és a rosszról, a szegénységről és a kapzsiságról, a női bájról és az elcsábulásról szól.
Budapest | Két orgonavirtuóz, a világhírű, Franciaországban élő amerikai Rhoda Scott és Varnus Xavér ad közös karácsonyi nagykoncertet december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában. 
A vetítésen jelen volt a film egyik „főhőse”, a 94 éves, muzslai Sulci József is, aki három évet töltött szovjet fogságban. Arra a kérdésre, hogy mit üzenne az utókornak, annyit mondott: „Azt, hogy az emberiségnek több esze legyen. Ne keveredjenek háborúba!”

Kvízek

Páránfőtt, rocska, világol. Még több olyan szót találtunk, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Ha szerette az első részt, ezt is szeretni fogja. Katt! 
Negyedszázada hunyt el Freddie Mercury, az egyik legsokoldalúbb rocksztár. Mennyire ismeri a Queen egykori frontemberét? Tesztelje le magát kvízünkkel!  
Szavak, amelyeket Magyarországon nem értenek. Tipikus szlovákiai magyar kifejezések jönnek. De vajon Magyarországon mi a pontos megfelelőjük? Katt! 

Régió

Pozsony | Egy cseh rendszámú Audi A8 szabálytalanul közlekedett ma reggel a D2-es autópályán, és akadályozta a többi autóst. A rendőrök elől megpróbált elmenekülni, Károlyfalu irányában tért le az autópályáról. 
Dunaszerdahely | A városvezetés az oktatási minisztérium regálását várja, januártól nem lesz négy központi óvoda Dunaszerdahelyen.
Gúta | Lövések hangja rázta fel csütörtök délután a Komáromi járásban lévő kisvárost. A rendőrök egy menekülő autóra lőttek.
Szobránc | Négy csecsen illegális határátlépőt fogtak a rendőrök az Ördögvágás (Porúbka) község melletti erdőben.

Külföld

Zágráb/Belgrád | Napok óta tart Zágráb és Belgrád között egy nyilatkozatháború, amely azért robbant ki, mert Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő egy óvodai látogatás alkalmával Szerbiában gyártott csokoládét osztogatott dubrovniki gyerekeknek.
Bécs | Változatlanul az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) a legnépszerűbb párt Ausztriában egy pénteken ismertetett felmérés eredménye szerint.
Bukarest | Hosszan tartó, súlyos betegség után életének 81. évében elhunyt Bárányi Ferenc temesvári orvos, író, politikus, a bánsági magyarság kiemelkedő személyisége, első szabadon választott parlamenti képviselője, volt romániai egészségügyi miniszter, a romániai Máltai Szeretetszolgálat alelnöke.

Gazdaság

Sokak számára a közelgő karácsony nem a szeretet ünnepét, a nyugodt, békés családi hangulatot jelképezi, hanem a minél drágább, „menőbb” ajándékokat.
Budapest | A magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok dinamikusan bővülnek, a további növekedés érdekében a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Szlovák Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (SARIO) együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön Budapesten.
Pozsony | Vége az olcsó hitelek korának, és az eddig felvettek is drágulnak.

Szalon

24 évesen, gyermekével a karján jött hazánkba, a szomáliai terror elől menekült, hogy fiának jobb életet biztosítson.
A hét eseménye Márius Kopcsay, a SME publicistája és Szombathy Pál publicista szerint.
14
A szakértők egyetértenek abban, hogy globális szinten egyre növekedni fog a migráció, ami számos konfliktus forrása lehet. 

Vélemény

Eme városnak 80 ezer lakosa van. Ebből kettő bunkó, az jó arány. Sőt, elenyésző. De csak akkor, ha nem találkozunk velük.

Kövér László magyar házelnököt és Traian Basescu volt román államfőt is elkapta a dühroham. Szilvássy József értékeli a hét eseményeit.

Összességében „csak” két meghatározó probléma van az unió szerkezetével. Egyfelől a belső erőviszonyokra keresünk megoldást, másfelől arra, hogy az unió mint egész, hogyan viszonyuljon a világhoz. 

Pártsajtó

1
Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel.
Vörös Péter arról a - jelenleg tárcaközi egyeztetést alatt lévő – kormányrendelet-módosításról tárgyalt, amelyről az utóbbi napokban több téves információ is megjelent a sajtóban.
A Magyar Közösség Pártja megelégedéssel vette tudomásul, hogy Szigeti Lászlót csütörtökön a Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette az ellene kezdeményezett támogatási csalás vádja alól. 

Filmek

New York | Johnny Depp és George Clooney is szerepel a Hollywood túlfizetett sztárjairól készült Forbes-listán.
FILMKRITIKAPók a patológián
Marcin Koszalka sötét tónusú filmje sorozatgyilkosok nyomába ered.
Moszkva | Putyin orosz állampolgárságot adományozott Steven Seagal amerikai filmszínésznek és harcművésznek - közölte csütörtökön a Kreml.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Elhanyagolják a déli vonalat 
 
Akár kormányra is kerülhet az RMDSZ 
 
Az emberi jogi oktatás is gyengepont
 

Aktuális melléklet

Presszó
Csábítás és hírnév
 
Kirk Douglas 100 éves

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
22
31
41
51
61
71
81
91
11

A nap mondata

Rétvári Bence magyar emberi erőforrás államtitkár

Napi árfolyam

Angol font 0,8500
Cseh korona 27,0380
Horvát kuna 7,5355
Japán jen 122,6100
Kanadai dollár 1,4222
Lengyel zloty 4,4540
Magyar forint 314,2900
Román lej 4,5020
Svájci frank 1,0853
USA-dollár 1,0762