Dunaszerdahely |

Két szezonra való helyzetet kihagyott a DAC a besztercebányaí Dukla ellen, így csak gól nélküli döntetlent ért el a labdarúgó Fortuna Liga 18. fordulójában. 

PR cikk

Az OTP Banka ügyfeleként most Ön is bekapcsolódhat versenyünkbe, melynek keretében összesen 29 000 EUR összegben sorsolunk ki nyereményeket.   

Hírdetés

Hollandiában sikeresen működő, az építőiparban, a műszaki iparágakban és az autóiparban tevékenykedő munkaközvetítő iroda munkaközvetítőket keres. 

Közélet»

Pozsony | Amennyiben Szlovákia megvásárolja, vagy kisajátítja a Dôvera egészségügyi biztosítót, követelni fogja, hogy legyen felfedve a tulajdonosok kiléte.
Pozsony | Szlovákiában stagnált a munkanélküliség októberben, a szakértők várakozásának megfelelően.
Pozsony | Kulcsfontosságúnak tartják a kisebb városok és falvak lakói a buszjáratokat – derül ki az Autóbusz-közlekedési Szövetség (ZAD) által készített felmérésből.
Pozsony | Nem akarja megmagyarázni a Legfelsőbb Bíróság egykori elnöke, Štefan Harabin, honnan szerzett 150 ezer eurót arra a telekre, amelyet a Pozsonyhoz közeli Košariská mellett vett még tavaly.
Prága | Egy felmérés szerint novemberben nagyon visszaesett a Milos Zeman államfőbe vetett bizalom Csehországban.

Sport»

Budapest | Közel került az MKB-MVM Veszprém ahhoz, hogy megnyerje csoportját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a hatodik fordulóban, szombaton nyert a Vardar Szkopje ellen.
Budapest | A Mol-Pick Szeged helyenként remek, összeszedett játékkal 25-24-re nyert a francia Dunkerque otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hatodik fordulójában.
New York | Jóllehet csak három mérkőzés jutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapjára, a programszegénység gólgazdagsággal párosult.
New York | A címvédő San Antonio Spurs vendégként is játszi könnyedséggel nyert 29 ponttal a Minnesota Timberwolves ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) pénteki játéknapján.

Külföld»

Madrid | Több mint hatvanezer ember tüntetett szombaton Madrid utcáin azt követelve Mariano Rajoy konzervatív spanyol miniszterelnök kormányától, hogy teljesítse az abortusz alkalmazásának korlátozására vonatkozó, három évvel ezelőtti választási ígéretét.
Bécs | Nincs előrelépés az Iránnal folytatott atomtárgyalásokon - közölte a német külügyminiszter, Frank-Walter Steinmeier szombaton Bécsben.
Berlin | Németországban szabadon bocsátották és visszaküldték hazájába az Oroszországnak való kémkedésért tavaly elítélt nőt.
Frankfurt | A német kormány szerint az eddig véltnél sokkal többen csatlakoztak Németországból az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szunnita szervezethez Irakban és Szíriában.

Miről ír a legújabb Vasárnap?»

Szeretne jó könyvet olvasni vagy ajándékozni? Nincs a környéken magyar könyvesbolt? Nincs ideje, módja, pénze messzire utazni érte? A Vasárnap ebben is segít!
Előnyös helyzete van az erdélyi származású színésznőnek: háznál van a rendezője. Nem is nagyon forgat mással, csak vele.
Csörög a telefonunk, s a vonal túlsó végén mindenféle portékát és szolgáltatást kínáló vagy nyereményekkel kecsegtető ügynökök, közvélemény-kutatók és politikai pártok kampánystábjai mutatkoznak be.

Panoráma»

Tokió | A négykézláb mászás-futás sebességi rekordját döntötte meg egy japán fiú: 15,86 másodperc alatt tett meg 100 métert - tudósított az Aszahi napilap pénteki száma.
1
Washington | Először van női főcukrásza a Fehér Háznak, Michelle Obama first lady irodájának pénteki bejelentése szerint mostantól Susan Morrison felel az édességekért.
A KENO 10 szombati, 6 704. sorsolásának nyerőszámai a következők:

Tablók anno»

Az idei tanévben lesznek gyémánt matúrások azok az egykori iparista diákok, akik hatvan évvel ezelőtt, az 1954/55-ös tanévben érettségiztek a Komáromi Felső Gépipari Iskolában.

PR cikk

2015. év elején nyíló pozsonyi élő kaszinó krupié tanfolyamot indít. Várjuk azon érettségi bizonyítvánnyal rendelkező, fiatalosan gondolkodó és tevékenykedő hölgyek, urak jelentkezését, akik szeretik a „pörgést”, nem riadnak vissza az éjszakai munkavégzéstől, jó matematikai készséggel , tűrhető kézügyességgel rendelkeznek és könnyen tanulnak idegen nyelveket. 

Régió»

Nyitrabánya (Handlová) | Egy felnőtt és egy gyerek vesztette életét abban a lövöldözésben, amely szombaton történt Nyitrabányán.
Alsószeli (Dolné Saliby) | Kétszer is ugyanazt az üzletet szemelte ki két férfi Alsószelin – először októberben elején, másodszor néhány napra rá törtek be egy építkezési szaküzletbe.
Vágújhely (Nové Mesto nad Váhom) | A rendőrség ismét keresi a 49 éves Marián Toráčot, aki már többször is eltűnt minden különlegesebb ok nélkül.
Kassa | Kelet fővárosában is karácsonyi hangulat uralkodik, pénteken egy 19 méter magas fenyőfát helyeztek el a Fő utcán. 
Pusztafödémes (Pusté Úľany) | A rendőrség egy karambolt okozó személy után kutat, aki szerdán reggel balesetet okozott a Galántai járásban.
Trencsén | Egy harminc éves vágbesztercei férfi ellen eljárást indítottak azután, hogy egy éven keresztül zaklatta és követte volt feleségét.
Alsókubin (Dolný Kubín) | Amíg a rendőrség a három tinédzsert kereste, addig azok felültek a számukra ingyenessé vált vonatra, és tettek egy kirándulást egy kelet-szlovákiai családi házba.
Pozsony | A pénteken kezdődő karácsonyi vásáron ismét csillagszórókkal próbálnak meg rekordot dönteni a szervezők.
Pöstyén (Piešťany) | Csalás gyanújával indított eljárást a rendőrség két személy ellen, akik egy hétig élvezték egy pöstyéni hotel szolgáltatásait, ám fizetni már nem akartak érte.
Súr (Šúrovce) | Eltűntként keresi a rendőrség a 54 éves Michal Jakubecot, akit három hónapja láttak utoljára.
Abaújszina (Seňa) | Egy fiatal nőt gázoltak el csütörtökön a Kassa-környéki Abaújszinán – a mentést a légimentő-szolgálat emberei segítették.
Vízkelet (Čierny Brod) | A vízkeleti polgármester betiltotta a falu lakóinak a kútból származó víz fogyasztását, valamint elrendelte az ablakok zárva tartását is.
Pozsony | Két ismeretlen egy pozsonyi bevásárlóközpontban egy kabát zsebéből pénztárcát tulajdonított el – az iratok mellett kétezer cseh korona és négyezer euró készpénz is volt.
Nagyveszverés (Gemerská Poloma) | Az EuroGas vállalat honlapján közzétett információk szerint a vállalat és a szlovák állam között zajló per során felmerült az ipari kémkedés gyanúja.
Zselíz (Želiezovce) | Elmarad a régióban terjedő fertőző vírusos májgyulladás miatt a november 21. és 22. közöttre tervezett András-napi vásár.
Párkány | Zenei és irodalmi csemegéket tartogat a kultúra kedvelőinek az elkövetkező három hét Párkányban. Az Őszi kulturális napok rendezvénysorozata szerdán kezdődött el.
Negyed (Neded) | Egy tizennyolc és egy huszonhárom éves fiatal férfit gyanúsítanak lopással a vágsellyei járásbeli Negyeden.
Tornalja | Gömörben vendégszerepel az Ifjú Szivek Táncszínház. A Felvidéki kakukktojás (a nagy lufipukkasztás) című műsorának gyermekeknek és felnőtteknek szóló változatát is láthatja a közönség.
Pozsony | Elképesztő mennyiségű alkohol jelenlétét mérték egy pozsonyi Audi A6 sofőrjénél – a vérében 4,39 ezreléknyi alkoholt mutatott a szonda.

Gazdaság»

Moszkva | Oroszország arany- és devizatartaléka több hónapja a legkisebb mértékben csökkent a november 14-én lezárult héten.
Pozsony | A Védelmi Minisztérium gondban van a jelenleg használt radarok miatt – az alkatrészeket ugyanis egy olyan cég szállította, amely az EU tiltólistájára került.
Budapest | Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Slovnaft a.s. november 19-én közös, nem kötelező érvényű ajánlatot tett a villamosművek 66 százalékos részvénycsomagjának megvásárlására.

Kultúra»

David Ayer Harag című filmje pár héttel a második világháború befejezése előtt játszódik. A szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren.
1
Pozsony | A kulturális minisztérium, valamint a Szlovák Gázművek (SPP) és az SPP Alapítvány által kiírt verseny kilencedik évfolyamának díjait csütörtökön adta át a kulturális államtitkár.
Sánta Szilárd recenziója Alain de Botton Hogyan gondolkodjunk másképp a szexről? című könyvéről.
Húszezer nézőnél jár a magyarországi mozikban Reisz Gábor első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. 

Vélemény

Valami megváltozott Magyarországon. A Fidesz 2014-ben három választást is megnyert, s az ellenzék totális összeomlását látva úgy tűnt, akár egy évtizedre is berendezkedhet. Az apátiának mégis hamar vége lett, a netadó tervezett bevezetése ellen hirtelen tömegek kezdtek el tiltakozni, tüntetések szerveződtek szerte az országban. A központi kérdés mára az lett, hogy kik azok, akik tüntetnek, és valójában mit akarnak.

Miközben Ukrajnában még mindig nem hallgattak el a fegyverek – és a jelek szerint egy darabig nem is fognak –, tovább zajlik a küzdelem Közép-Európa lelkiismeretéért.

Valamelyik nap egy fiatal azt kérdezte tőlem, szerintem neki, nem most, de majd néhány év múlva, lenne-e esélye arra, hogy a saját lakhelyén megválasszák polgármesternek. Mondta, hogy sok jó ötlete van és szeretne segíteni a városkáján, s úgy gondolja, némi előfeltételei is adottak, tekintve a szakmáját, a felkészültségét, a tudását, az emberszeretetét, a tenni akarását.

Szavazás

Ön részt vesz az önkormányzati választásokon?

Alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságok 2014/15 – őszi menetrendek

Milyen párharcokat kínál a szurkolóknak, focirajongóknak a III., IV. és  V. liga? Összeállításunkban megtalálja kedvenc csapata őszi bajnoki mérkőzéseinek műsorát. 
Összeállításunk a dél-szlovákiai területi focibajnokságok őszi műsorát adja közre. Dunaszerdahelytől Tőketerebesig 12 területi szövetség pontvadászatát tartalmazza. 

Mozipremier»

A drámáké a főszerep a szlovák mozikban. Jön James Brown életrajzi filmje, egy ír dráma, amelyben a szenvedély és a vallás feszül egymásnak és a Szlovákiában is bedüpörög Brad Pitt tankja.  
Hajdú Szabolcs egy nem mindennapi projektbe vágta a fejszéjét. A rendező Délibáb címmel magyar westernt rendezett. Keanu Reeves pedig úgy tűnik ismét régi fényében tündököl. A Matrix sztárja egy vagány akciófilmmel jelentkezik a héten.  

Recept»

Hozzávalók – tészta: 4 dl víz, 1 tojás, csipet só, 50 dkg liszt, olaj a tepsihez; töltelék: 1 kg alma, 5 dkg dió, 5 dkg cukor, őrölt fahéj, 3 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg tejföl, porcukor; vaníliaszósz: 1 dkg vaníliáspuding-por, 5 tojássárgája, 12 dkg cukor, 1 vaníliarúd, 5 dl tej. 
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1 kis pohár tejföl, 25 dkg vaj. A hozzávalókat összegyúrjuk, és pár órára vagy egész éjszakára hűtőbe tesszük. 
Hozzávalók – mézes tészta: 30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 ek. étolaj, 10 dkg olvasztott méz, 1 kk. szódabikarbóna, fahéj; piskótatészta: 5 tojás, 15 dkg cukor, 5 ek. víz, 20 dkg liszt, 1 sütőpor; krém: 6 dl tej, 2 cs. csokoládés puding, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor + lekvár, cukordara.
Hozzávalók: 70–80 dkg csirkemellfilé; pác: 2 pohár natúr joghurt, gyömbér, 3 gerezd fokhagyma apróra vágva, 1 kk. fűszerpaprika, 1 kk. csilipor, 1 kk. őrölt köménymag, 1 kk. kurkuma, 1 kk. pirított édesköménymag, 1 kk. Cayenne-bors; a rizshez: 2 ek. olívaolaj, 2 közepes vöröshagyma, 2 fahéjrúd, 2 babérlevél, 8 szegfűszeg, 8 szem fekete bors, 40 dkg basmati rizs, 1 mk. sáfrány.

Zene»

Minden bizonnyal a Pink Floyd utolsó stúdióalbuma jelent meg hétfőn. Az 50. születésnapját jövőre ünneplő brit rockegyüttes The Endless River című anyaga az ezt megelőző lemezről, a húsz évvel ezelőtt kiadott The Division Bellről lemaradt felvételek gyűjteménye.
Kassa | December 14-ig tart a jubileumi, tizedik Thália Fesztivál a kassai Thália Színházban, koncertekkel, különféle kiállításokkal és természetesen színházi és táncelőadásokkal. 

Filmek»

David Ayer Harag című filmje pár héttel a második világháború befejezése előtt játszódik. A szövetségesek egyre jobban visszaszorítják az ellenséges csapatokat az európai hadszíntéren.
Húszezer nézőnél jár a magyarországi mozikban Reisz Gábor első rendezése, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan. 
Wroclaw | Elkezdődtek Steven Spielberg hidegháborús thrillerének felvételei a lengyelországi Worclawban.
Prága ismét Budapesttel versenyez, a rajtvonalnál pedig amerikai producerek állnak. Nagy a tét mindkét fővárosban. Az a fél nyer, amelyik többet szakít Hollywood most készülő két, nagy költségvetésű produkciójából.

Az Új Szó aktuális címlapja»

Mohi még drágább lesz

Nyugaton taroltak a függetlenek

Megérkezett a nyolcadik guantánamói fogoly

Szombati vendég Szabó István

Aktuális melléklet

Presszó

Szombaton Presszó

melléklettel

jelentkezünk!

Programajánló

Események»

h k sz cs p sz v
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
65
77
86
96
2011

A nap száma»

ingyenvonatozás – napi 7 230 eurót fizet a vasút a Csehországtól kölcsönkért vasúti kocsikért

A nap mondata»

Az agrárügyekkel foglalkozó jobbikos képviselő, Magyar Zoltán országgyűlési felszólalásának címe

Napi árfolyam

Angol font 0,7921
Cseh korona 27,6600
Horvát kuna 7,6723
Japán jen 146,4600
Kanadai dollár 1,3987
Lengyel zloty 4,2047
Magyar forint 304,5600
Román lej 4,4446
Svájci frank 1,2024
USA-dollár 1,2422
Hasznos linkek Letölthető dokumentumok