Harmadik hónapja esik Ficóék támogatottsága, a Focus hosszú idő után először mérte 35% alatt a Smert. Hét párt juthat be a parlamentbe, az MKP nincs köztük. 

Fizetett hirdetés

A Bátorkeszin működő Magán Szakközépiskola már 15. éve nyújt minőségi szakemberképzést a térség tanulói számára. Legfőbb jellemzői az anyanyelven történő oktatás, odafigyelés, törődés és családias légkör.

Kvízek

Kivel jár Dundika, kinek a felesége Sarka Kata? Ismeri a magyar celebpárokat, volt és mostani partnereket? Tegye magát próbára, merüljön alá a magyar celebmocsárban!
Ön egy igazi sorozatjunkie? Látta az összes nagysikerű szériát? Tegye próbára magát legújabb kvízünkkel és kiderül mennyire jártas a sorozatok világában! 

Közélet

3
Pozsony | Eltávolíttatta a kulturális minisztérium Simon Zsolt (Híd) losonci választási plakátját, mivel az szerintük ellentétes az államnyelvtörvénnyel. 
Pozsony | A magyarországi példa alapján, a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) hasonló családtámogatási intézkedéscsomag bevezetését szorgalmazza az MKP.
Pozsony | Az előző választási kampányban hazugságvizsgálós húzásáról elhíresült Igor Matovič, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek – Új Többség párt elnöke ezúttal Robert Ficót küldené poligráfos vizsgálatra.
Hamvazószerda, a farsang és a húsvét közötti választónap, a keresztény vallásban a húsvét előtti nagyböjt kezdete, az idén február 10-re esik. 
Pozsony | Pavol Kostka, a Klinika Kostka tulajdonosa szerint ő nem egy masszőr aki lop.
A Learning Enterprises alapítvány 2016-ra is meghirdeti pályázatát Angolul tanuló falvak címmel.

Sport

London | Adam Johnson, a Sunderland korábbi angol válogatott labdarúgója szerdán a bíróság előtt beismerte, hogy kiskorúval folytatott szexuális viszonyt.
Estig beszélhetnék, és még mindig csak az elején lennénk – jegyezte meg a 70. születésnapját a napokban ünneplő Pecze Károly a pályafutásának emléket állító könyv bemutatója után.
A magasabban fekvő síközpontokban 10-15 cm friss hó hullott, az alacsonyabban fekvőben kb. ugyanennyit mosott el az eső. Több mint 70 hazai pálya közül válogathatunk. 
Eltört a lába Marc Gasolnak, a Memphis Grizzlies és a spanyol kosárlabda-válogatott első számú centerének, így hosszú kihagyás vár rá. 

Panoráma

Washington | A jogelmélet alapján a számítógépet is járművezetőnek lehet tekinteni - tájékoztatta az amerikai közlekedési felügyelet a Google-t.
Megelégedett a légitársaság bocsánatkérésével Waris Ahluwalia amerikai-indiai színész-ékszertervező, akit hétfőn nem engedtek felszállni a Mexikóból az Egyesült Államokba induló repülőre, mert a biztonsági ellenőrzésen nem volt hajlandó levenni a turbánját.
Párizs | Két gyerek meghalt, hét másik ember könnyebben megsérült szerda reggel egy buszbalesetben a kelet-franciaországi Jura hegységben, Montbenoit kisvárosnál, néhány kilométerre a svájci határtól  - közölte a helyi prefektúra.

Régió

Kassa | Tegnap a kora reggeli órákban eddig ismeretlen körülmények között meghalt egy kisgyerek Kassán - tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kassai rendőrségi szóvivő, Alexander Szabó. 
Eperjes | Sokkoló élményben volt része egy eperjesi nőnek a Pavlovič téren a 23 éves Ján miatt. A jakabvágásai fiatalember ugyanis ezt a közterületet találta a legalkalmasabbnak az önkielégítésre. 
Pozsony | Két villamos ütközött össze ma Pozsonyban, a Čachtická utcán. 
Bán | Bánban állított meg a rendőrség ellenérzés céljából egy párkányi Skoda Fabiát. A 36 éves sofőr leheletében 2,77 ezrelékes véralkoholszintet mértek.
Érsekújvár | Nem lesznek kellemes emlékei érsekújvári kirándulásáról a 27 éves, lettországi Edgarsnak. 
Pozsony | Elfogta a rendőrség azokat az elkövetőket, akik a múlt héten loptak egy szállodai szobából. 

Külföld

Berlin | Továbbra is ismeretlen a Bajorországban történt vonatszerencsétlenség oka, hivatalos forrásból szerdán sem erősítették meg azt a sajtóértesülést, hogy emberi mulasztás okozta az előző nap történt balesetet.
Vatikánváros | Az Irakban és térségében élő keresztények, valamint az etnikai és vallási kisebbségek helyzetéről és jogaik védelméről is szó volt Ferenc pápa és Haider al-Abádi iraki miniszterelnök találkozóján - közölte a Vatikán szerdán.
Moszkva | Tortával dobták meg egy moszkvai étteremben Mihail Kaszjanovot, az orosz ellenzék egyik vezéralakját egy héttel az után, hogy fenyegető videót tett közzé róla Ramzan Kadirov csecsen elnök.

Gazdaság

Az egyre nagyobb fogyasztás miatt jelentősen drágulhat a kávé. Az elemzők tartósan magas árakra számítanak, a termőterület ugyanis szűkül, a hozamnövelő beruházások pedig költségesek és időbe is telnek.
Gyengült a forint hétfő estére a nemzetközi devizapiacon. Az eurót kora este 310,51 forinton jegyezték a reggeli 309,28 forinttal szemben. 
Pozsony | Brutálisan rosszul indult az idei év a részvénybefektetők szempontjából világszerte, nem így Szlovákiában.

Menekültek

Ha az illegális migránsok áradata nem csökken jelentősen, akkor a schengeni rendszer napjai meg vannak számlálva. A fő gond az, hogy egyetlen eddig felmerült „megoldási javaslat” sem működőképes. 
Zágráb/Ljubljana | A februári eleji adatokhoz képest a múlt hétvégén emelkedett a Horvátországba és Szlovéniába érkező migránsok száma.
Pozsony | Az ügyésznő szerint az a kijelentés, miszerint "meg kell akadályozni, hogy Szlovákiában egy egységes muszlim közösség jöjjön létre", faj- és nemzetgyalázást nyomokban sem tartalmaz.

Kultúra

Budapest | Harmincöt évvel első kiadása után újra megjelent Phil Collins bemutatkozó szólólemeze, a Face Value. 
A Bibiana legújabb, Élj együtt a textillel című interaktív kiállítása remek lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek (fiúk, lányok egyaránt) minden fontos dolgot megtudjanak, megtanuljanak a textilről, arról az anyagról, amely „átszövi” az életünket. 
Százhatvan éve született Feszty Árpád, és 120 évvel ezelőtt fejezte be a Feszty-körképet. Ebből az alkalomból rendezik meg a Feszty Árpád Emlékévet, a Feszty-körkép Alapítvány pedig Hazatérés címmel pályázatot hirdetett.

Vélemény

Robert Fico most is ugyanazt a szappanoperát adja elő Igor Matovičról, amit mindig műsorra tűz, ha kutyaszorítóba kerül.

Ha az illegális migránsok áradata nem csökken jelentősen, akkor a schengeni rendszer napjai meg vannak számlálva. A fő gond az, hogy egyetlen eddig felmerült „megoldási javaslat” sem működőképes. 

Elnököt cserélt a szlovákiai futballvilág legnagyobb regionális szervezete. Hetekig tartó vívódás után. Tizenkét járás hatvannyolc küldötte tartotta kezében a szavazólapot. Négy rendkívüli közgyűlés kellett ahhoz, hogy megtörténjen a váltás.
 

Pártsajtó

A Híd képviselői mai sajtótájékoztatójukon rámutattak arra a sokkoló tényre, miszerint az egészségügyben a források teljes 32 százaléka nem specifikálható kiadásként kerül felhasználásra.
A Híd alelnöke megérti a köztársasági elnök azon döntését, miszerint nem nevezi ki a választásokig a javasolt alkotmánybíró-jelölteket.
Több mint hetvenezer aláírás gyűlt össze az MKP tavaly október elsejével indított petíciója alá.

Filmek

Ondřej Hudeček, a prágai Filmművészeti Főiskola (FAMU) hallgatója A virtuskodó című, huszonhét perces alkotásáért a legjobb rendezés díját nyerte el a Robert Redford alapította Sundance fesztiválon. 
Tokió | Több mint egy évvel nemzetközi bemutatója után a japán mozik is műsorukra tűzhetik Angelina Jolie Unbroken című játékfilmjét a japán hadifogságba esett Louis Zamperini amerikai atléta életéről.
Madrid | Tarolt a Truman című filmdráma a spanyol filmakadémia madridi díjátadó gáláján vasárnapra virradó éjjel.
Los Angeles | Idén is Alejandro González Inárritu mexikói filmrendező nyerte el az Amerikai Filmrendezők Céhének (DGA) fődíját, ezúttal A visszatérő című túlélődrámájáért.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Lecsapott a nyelvrendőrség
 
Érezhetően drágulhat a kávé
 
Sztrájk készül az egyetemeken
 
Korszerűsödik a közlekedés Kassán

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6

A nap mondata

Donald Trump elnökjelölt gúnyolódott Jeb Bushon, aki egyik kampánygyűlésére édesanyját, Barbara Busht is elvitte

Napi árfolyam

Angol font 0,7795
Cseh korona 27,0580
Horvát kuna 7,6420
Japán jen 129,0700
Kanadai dollár 1,5623
Lengyel zloty 4,4530
Magyar forint 311,5500
Román lej 4,4943
Svájci frank 1,0997
USA-dollár 1,1236