1
Jókora lépéshátrányban van az állam a szélsőségesek elleni harcban, s már nem csak Kotlebával szemben kell fellépnie. A szélsőjobb sokfejű sárkánnyá változott.

Közélet

Washington | A washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum elítélte Bayer Zsolt újságíró állami kitüntetését és az elismerés visszavonását sürgeti. 
Brüsszel | Nemzetközi internetes pedofil hálózatot göngyölítettek fel: gyerekekről készült felvételek birtoklásáért 75 személyt vettek őrizetbe Európa-szerte. 
Pozsony | Az Európai Unió tagállamai készek a jövőben mindent megtenni annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani a növekvő radikalizmust és szélsőségességet.
Pozsony | Nem törik magukat a kormánypártok, hogy egyesüljenek az egyre kisebb politikai erőt felmutatni képes Sieťtyel. Roman Brecely pártelnök szerint pedig ez lenne a legjobb lehetőség a párt potenciáljának felhasználására.
Pozsony | Már a héten aláírhatják az új, három pártira csökkent koalíciós szerződést a koalíciós pártok elnökei. A Sieť három államtitkári pozíciójáról még nem állapodtak meg, azt valószínűleg a Híd és az SNS osztja el egymás között.
Pozsony/Moszkva | Robert Fico kormányfő csütörtökön Moszkvába utazik, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfővel vacsorázzon, miután Párizsban megebédelt Francois Hollande francia elnök társaságában.
1
Újvároska (Leopoldov) | Ján Molnár, az első elítélt, aki a rendszerváltás után életfogytiglant kapott, továbbra is az újvároskai börtön foglya marad. Feltételes szabadlábra bocsátására vonatkozó kérelmét visszavonta.
2
Pozsony | Elismerte a Híd, hogy jelentős változások a déli régiók úthálózatának bővítésénél nem várhatók.

Sport

Budapest | Leszállt Budapesten az aranygép, amellyel hazatértek Rióból a magyar sportolók. 
Nikolics Nemanja csapata, a varsói Legia 1-1-es döntetlent játszott otthon a Dundalkkel a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának visszavágóján, így a főtáblára jutott.
München | Sorozatban ötödik, összességében 27. bajnoki címére készül a Bayern München labdarúgócsapata, de Carlo Ancelottitól ennél is többet várnak a müncheni klub vezetői.

Kvízek

Azt nem mondhatnánk, hogy odakint tombol a nyár. De azért mi ezzel a retró slágeres kvízzel megpróbáljuk felforrósítani a hangulatot. Nosztalgiafaktor a köbön. 
Minden olimpia megnyitója divatbemutató. A bevonulók elegánsak, sportosak, jópofák vagy éppen trék. Összegyűjtöttünk néhány formaruhát a riói olimpia megnyitójáról. Találja ki, honnan jöttek ezek az emberek. Szórakoztató kvíz sportmániásoknak, de hölgyeknek is. Katt! 
Itt van, itt van, itt van! Megkezdődött az év legnagyobb sporteseménye, a riói olimpia. Nézzük meg, mit tudunk az eddigi nyári olimpiákról. Mikor rendeztek Athénban olimpiát? Hol volt a legsikeresebb Egerszegi Krisztina? Olimpiai kvíz kezdőknek és haladóknak. Katt!

Rio 2016

Budapest | Leszállt Budapesten az aranygép, amellyel hazatértek Rióból a magyar sportolók. 
Rio de Janeiro | Több mint ötezer volt a doppingmintavételek száma a vasárnap zárult riói olimpián.
Rio de Janeiro | Az IPC azután döntött az orosz sportolók kizárása mellett, hogy az elhíresült McLaren-jelentésben 35 olyan doppingesetet is felsoroltak, amely az orosz parasportolókat érintette.

Régió

Modor (Modra) | Rendőrnek adta ki magát és meglopott két fiatalkorú fiút egy ismeretlen tettes.
Somorja | Két hónapja vezették be a fizetős parkolást, a városi rendőrök az első hónapban nem büntették a szabálysértőket.
Tőketerebes | , Királyhelmec |  Hétfőn Kisszeben, kedden Szobránc. Ma Tőketerebesen ülésezik a kormány. 
Vágsellye | Túl nagy veszteséggel járt a fürdő üzemeltetése a Duslo vegyi üzem és a város számára, ezért zárták be. Most üdülőkomplexum létrehozását tervezi az önkormányzat, a látványterv már készen van.

Külföld

Bagdad | Az ENSZ szerint nem volt jogszerű az Iszlám Állam 36 tagjának kivégzése, akiket egy 2014-es tömeggyilkosság miatt ítéltek halálra.
Róma/Berlin | Németország kész arra, hogy szeptembertől több száz menedékkérőt vegyen át Olaszországtól - mondta kedden Angelino Alfano olasz belügyminiszter.
Teherán | Közösségi oldalak és okostelefonos üzenetküldő alkalmazások, mint a Telegram, WhatsApp vagy a fényképmegosztó Instagram mintegy 450 felhasználóját tartóztatták le vagy idézték be a hatóságokhoz Iránban.

Gazdaság

Pozsony | A harmadik Fico-kabinetbe olyan jobboldali pártok is bekerültek, amelyek Robert Fico baloldali pártjával szemben a vállalkozói környezet jelentős javulását ígérték. 
Pozsony | Június óta enyhébb mértékben ugyan Szlovákiában is csökkentek az üzemanyagárak, az elemzők szerint azonban ennek most vége. 

Panoráma

Amritszár | Negyven darab kést szedtek ki az indiai orvosok egy 42 éves rendőr, Szurjet Sing gyomrából. 
Rio | Egyetlen zikavírusos megbetegedés sem történt a Rio de Janeiró-i olimpia idején – közölte a város polgármestere.

Kultúra

Akad a mai magyar írásbeliségben néhány olyan sikertörténet, amely azt a hitet erősíti, hogy az elektronikus megjelenési forma nem okvetlenül fojtja meg a hagyományos, nyomtatott könyvet. 
Budapest | Nyilvánosságra hozta a berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listáját, amelynek 50 filmből álló válogatásban Till Attila Tiszta szívvel című alkotása is szerepel.
Borja | Operát inspirált annak a katasztrofálisan tehetségtelen "festőnek" a története, aki 2012-ben a legjobb szándékkal ugyan, de tönkretett egy Jézus Krisztust ábrázoló festményt.

Vélemény

MTI

Paranoiás őrült, kivégeztette a kommunista párt vezetését és a katonai vezérkart, ártatlanokat gyilkoltatott le vagy küldött a gulágra – a tisztogatások áldazatainak száma elérheti az 1,2 milliót.

Soha nem alakult még át Szlovákiában ilyen villámgyorsan és ilyen simán négyes kormánykoalíció hármasfogattá. 
 

A Lagoába tartó buszon találkoztunk először, még az olimpia első felében. Ő evezésre ment, én a Magyar Házba, rajtunk kívül nem utazott más. 

Pártsajtó

1
Igazán nincs könnyű helyzetben Jahnátek utódja az agrártárcánál, hiszen az agrárágazat és élelmiszeripar többéves agonizálása következtében, amely részint az előnytelen EU-s csatlakozási feltételek következménye is, Szlovákia élelmiszer-önellátottsága napjainkban mintegy 39 százalékos szintre csökkent - áll az MKP hozzánk eljuttatott sajtóanyagában.
9
Száz nap, vagy kétszáz, vagy ezer? Szinte mindegy. Ki hiszi el a mesét, hogy komolyan gondolja például a korrupció elleni harcot ez a kormánykoalíció, ha csontvázak esnek ki a szekrényből? 
A társadalmi és politikai stabilitást ígérő, társadalmi párbeszéden és strukturális reformokon alapuló, rendszerszerű változásokat tervező kormányprogram teljesítésének 100. napjához érkeztünk.

Filmek

A Star Trek reboot legújabb része, a Mindenen túl az előző két epizódhoz képest sokkal többet merít az eredeti széria szellemiségéből. 
Több nagy dél-indiai cég szabadnapot adott dolgozóinak péntekre, mivel ezen a napon kerül a mozikba a tamil nyelvű film buszsofőrből lett szupersztárjának, a rajongói által félistenként tisztelt Rajinikanth-nak a legújabb filmje.
Los Angeles | Szakítva a korábbi Star Wars-hagyományokkal, az űrsaga következő, VIII. része éppen ott folytatódik, ahol a VII. epizód véget ért - jelentették be a film alkotói egy londoni rajongói fórumon.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Tülekedés a szélsőjobboldalon 
 
Tőketerebesen a kormány 
 
Az SNS elfogadja Érsek jelölését
 
Somorján tiltakoznak a fizetős parkolás ellen 
 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
11
21
31
45
58
64
72
81
91
29
30
31
1
2
3
4

Napi árfolyam

Angol font 0,8600
Cseh korona 27,0230
Horvát kuna 7,4862
Japán jen 113,4800
Kanadai dollár 1,4625
Lengyel zloty 4,3126
Magyar forint 310,4900
Román lej 4,4568
Svájci frank 1,0896
USA-dollár 1,1339