Pozsony |

Danko fontolóra veszi, hogy maradjon-e a politikában.

PR cikk

A személyes csődvédelem egy második esély azoknak, akik adósságcsapdába kerültek. Segítő kezet nyújtunk a vagyonnal nem rendelkező embereknek. Már nem fordulhat elő, hogy vagyona eladása során az adós az utcára kerüljön.

PR cikk

Az Új Szó ünnepi mellékletének tartalmából: Tartalmas olvasmányok Szent Istvánról, Szórakoztató kifestők, Kvízjáték értékes nyereményekért 

Közélet

Ma jóváhagyta a kormány azt az anyagot, amelynek célja a 10 éve az UNESCO világörökség részét képező Kárpátok ősbükköseinek hatékonyabb védelme. 
Pozsony | Az ellenzéki pártvezér továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy az egyedüli "becsületes megoldás" az előrehozott választás lenne. 
Pozsony | A kormány ma elfogadta a hulladéktörvény átfogó módosítását, amely a „környezetszennyező fizet” elvre épül.
Pozsony | "Ficónak már van egy B-terve. Másként nem viselkedne így Dankóval. Soha még így nálunk nem alázta meg senki a koalíciós partnerét" - mondta Matovič.
Pozsony | Több százmilliós projekteket hagyott jóvá a Szlovák Állami Vasutak (ŽSR) volt vezérigazgatója, Štefan Hlinka, aki néhány héttel ezelőtt 300 ezer euróval teli hátizsákot felejtett ott egy benzinkúton. 
Pozsony | Ez volt Andrej Danko SNS-elnök első reakciója, amikor a tévéből értesült róla, hogy Robert Fico kormányfő visszahívja hivatalából Peter Plavčan (SNS-jelölt) oktatásügyi minisztert. 
Pozsony | Ma több intézkedést fogadott el a kabinet a légszennyezés  tartós mérséklésére. A szigorúbb szabályok mellett az ellenőrzés is nagyobb hangsúlyt kap.

Sport

A Slovan labdarúgócsapata négyéves szerződést írt alá Holman Dáviddal. A 24 éves támadó középpályás már szombaton pályára léphet a nagyszombati Spartak elleni derbin. Holman a 27-es mezt kapta az égszínkékeknél.
Los Angeles | A szülés előtt álló Serena Williams indulni szeretne a januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Düsseldorf | A Bayern München a 2017/18-as idény legnagyobb favoritja a német labdarúgó-bajnokság vezetőedzői szerint.
Mit tartogat az angol élvonal számára 2017–18-as idény?

Panoráma

London | Ha az embernek rosszul fizetett vagy stresszes munkája van, az többet árthat az egészségének, mintha munkanélküli lenne.
Peking | Négy ember 22 évvel ezelőtti brutális meggyilkolásáért letartóztattak a hét végén egy neves kínai írót, aki azóta elismerte a bűncselekmények elkövetését.
A mélyülő kormányválság részleteiről a csütörtöki Új Szóban olvashat.

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

Régió

Léva | Mintegy nyolcmillió eurót fektet be a lévai kórházba és rendelőintézetbe a létesítmény bérlője és üzemeltetője, az Agel társaság.
Kassa | A gyanú szerint a 28 éves Zdenko Č. és a 29 éves Milan M. 28 vietnami bevándorlót csempésztek be illegálisan Ukrajnából Szlovákiába.
Gömörfalva (Gemerská Ves) | Demeter Attila 180-185 cm magas, közepes testalkatú. Sötétbarna-őszes haja, barna szeme és magas homloka van. 
Gúta | Megakadhat a Lidl építése, miután a Szlovák Műemlékvédelmi Hivatal megkezdte a Templom téri malom kulturális műemlékké nyilvánítására irányuló eljárást.

Külföld

Kijev | Az ukrán hatóságok 87 embert szabadítottak ki szenvedélybeteg- ségekről leszoktatónak hirdetett, de valójában kényszermunkatáborokként működtetett rehabilitációs központokból.
Párizs | A pszichiátriai vizsgálat eredménye szerint nem elmebeteg az a férfi, aki hétfőn szándékosan behajtott autójával egy zsúfolt pizzázóba Párizstól keletre, így a törvény által felelősségre vonható.
Budapest | Egy fiatal nő a magyar áldozata a kedd este Madeira szigetén, egy vallási ünnepségen történt balesetnek - mondta el a lisszaboni magyar nagykövetség munkatársa.
Washington | Észak-Korea valószínűleg képes egyedül előállítani rakétahajtóművet, és hírszerzési értesülések szerint nem szorul importra ezen a területen.

Kultúra

Peking | A Wolf Warrior II. című kínai akciómozi lett az első nem Hollywoodban készült film, amelynek sikerült betörnie a világ száz legnagyobb bevételt hozó produkciói közé.
Budapest | Összegzés és élménymustra a ma hajnalban befejeződött Szigetről: szerényebb volt, de továbbra is vonzó.
Los Angeles | Pink veheti át az amerikai MTV zenetévé életműdíját az augusztus 27-i díjátadón Los Angelesben - jelentette be kedden a zenecsatorna.

Szalon

1
Hazai kormányválság, atomkatasztrófa a láthatáron. Hát ez a hét is mozgalmas volt. 
Pozsony a kiegyezés után jelentős ipari központnak, amolyan „magyarországi Manchesternek” számított.
1
Uborkaszezonra számítottunk, erre jött egy kormányválság! Váratlanul, mint derült égből a villámcsapás.

Vélemény

A kormánypártok elnökei aggodalmukat fejezik ki annak kapcsán, hogy a médiák egyre több hamis információt vagy féligazságot jelentetnek meg azzal a céllal, hogy mindenáron társadalmi feszültséget szítsanak.

Kikapott a Bolt. Vagyis hogy nem elég, hogy egy hete már ki volt kapva, most a hétvégén egy újabb versenyt, élete utolsó versenyét be sem tudta fejezni. 

Már csak homályosan emlékszem a szíriai polgárháború első éveire, akkoriban elég sok minden történt. Meghalt Oszama bin Láden – nagy durranás volt, még filmet is forgattak belőle. 

Pártsajtó

7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

Moszkva | Engedélyezték a II. Miklós cár szerelmi viszonyáról szóló film vetítését Oroszországban.
A Baywatch végén van egy jelenet, amelyben a vízimentők lassított felvételen futnak egymás mellett. Mindenki boldog, mosolyog, aztán egyszer csak Zac Efron szó szerint pofára esik. 
Los Angeles | A főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később "rajtakapták" őket és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Fico bekeményített, Plavčan megbukott, Danko menekül 
 
Hat és fél év börtön egy eltört lábért
 
A szállásfoglalások buktatói 
 
 

Aktuális melléklet

Kert és udvar
A SZAMÓCA telepítése
 
RÓZSA, a kert királynője
 
A ló mint HOBBIÁLLAT
 
Hasznos JÁRDA- ÉS LÉPCSŐÖTLETEK 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,9115
Cseh korona 26,1420
Horvát kuna 7,3933
Japán jen 129,6700
Kanadai dollár 1,4960
Lengyel zloty 4,2791
Magyar forint 304,1500
Román lej 4,5725
Svájci frank 1,1417
USA-dollár 1,1744