Pozsony |

Csökkentik a bírságokat azoknak a sofőröknek, akik érvényes elektronikus sztrádamatrica nélkül használják a fizetett útszakaszokat. 

Közélet

Pozsony | Az alkalmazottaknak joguk van a szabad vasárnaphoz, a kérdésben az egyház és a szakszervezetek álláspontja azonos. 
Pozsony | A parlament házbizottsága a Petrík-affér után döntött: gyereksarkot hoznak létre a parlamentben – jelentette be ma Bugár Béla (Híd), a parlament alelnöke. 
Pozsony | Tanúk obstrukciója lassítja annak a csalási pernek a tárgyalását, melynek egyik vádlottja Eleonóra Mojsejová. Mojsejová és öt társa ellen csalás és adózási kötelezettség elmulasztásának vádjával zajlik egy per a Pozsonyi I. Járásbíróságon.
4
Pozsony | A Magyar Nemzeti Bank alapítványai által elköltött forintmilliárdokból szlovákiai magyar szervezeteknek is jutott – a sokáig titkosított információk napvilágra kerülésével kiderült, ki és mire kapott pénzt.
A szakemberek arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy egy Kínából származó, nylon spagettiskanálból mérgező amin-vegyületek szabadulnak fel, ezért ne vegyék meg azt a vásárlók.
Hosszú idő után nem a Smerben bízik a legtöbb választó: helyét az SNS vette át. A jobboldal nagyon gyengén áll.

Sport

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) februárban megválasztott elnöke, Gianni Infantino is felszólalt kedden az európai szövetség (UEFA) 40., budapesti kongresszusán, beszédében "szolidáris és korrekt" FIFA-t ígért.
Cristiano Ronaldo hétfőn már teljes intenzitással edzett, a Real Madridnál pedig abban bíznak, hogy a portugál sztár vezetésével legyőzik szerdán a Manchester Cityt, s bejutnak a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. 
Az Oklahoma City 98-97-re nyert hétfőn a San Antonio Spurs otthonában az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában, ezzel 1-1-re alakította a Nyugati főcsoport elődöntőjének négy győzelemig tartó párharcát.

Panoráma

Világ körüli útját folytatva megérkezett Arizonába a napenergiával működő, együléses Solar Impulse 2 repülő.
Prága |  Trabant Múzeum nyílt hétfőn Prágában abból az alkalomból, hogy a szocialista évtizedek egyik legnépszerűbb személygépkocsijának a gyártását 25 éve hagyták abba Németországban. 
Liege | Három, a Földhöz hasonló méretű, potenciálisan lakható bolygót azonosítottak kutatók a Naprendszeren kívül. 

Kvízek

Járt már Tökön, Bugyiban vagy Sikátorban? Mutatunk négy településnevet, amiből három, akármilyen furán is hangzik, valós, egy kitalált. Ezt kell megtalálnia!

Régió

Zohor | Kigyulladt az egyik szemétfeldolgozó gyártócsarnok a zohori szeméttelepen ma délelőtt. 
Pozsony | Árokba fordult egy személygépkocsi a főváros Récse városrésében. 
Kassa | Feltörtek egy teherautót Kassán hétfőn. Az autóból két hátizsákot vittek el. 
Kassa | Eljárást indított egy 49 éves férfi és hasonló korú felesége ellen a rendőrség, ifjúság erkölcsi fejlődésének veszélyeztetése gyanújával.
Igló | Két 15 éves fiút gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megtámadtak egy 49 éves nőt Iglón. 

Külföld

Budapest | Az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakoznak ma Budapesten a taxisofőrök. 
Washington | John Richardson admirális, az amerikai haditengerészet hadműveleti vezetője hétfőn az Oroszországgal fenntartott viszony normalizálását szorgalmazta, tekintettel az elmúlt hetekben a Baltikum térségében történt orosz-amerikai incidensekre. 
Berlin | Bajorország egyelőre nem panaszolja be az alkotmánybíróságnál a szövetségi kormányt a menekültpolitikája miatt - mondta a bajor igazságügyi miniszter egy hétfői lapinterjúban.

Gazdaság

Pozsony | Szlovákiában a lakosság egyharmada egyik fizetéstől a másikig tengődik, vagyis egyetlen centet sem képes megtakarítani – derül ki a Focus közvélemény-kutató társaság legfrissebb elemzéséből, amely szerint ezért részben a lakosság is felelős. 
Mely autómárkák fogynak a legjobban, és melyek nevét ütjük be leggyakrabban a Google keresőjébe? A kettő között minimális az átfedés. Nézze meg térképeken! 
Pozsony | Pár évvel a bevezetése után Szlovákia 2018 januárjától búcsút int a minimáladónak.

Kultúra

Budapest | Ákos újabb dallal rukkolt elő a tavaly kiadott Még egyszer cím albumáról. 
Budapest/Stockholm | Túl van az első próbán Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) a stockholmi Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes az MTI-nek telefonon hétfőn azt mondta, hogy elégedett és várja a versenyt.
A Diákhálózat tagszervezetei ezen a héten is színes programmal várják az érdeklődőket Prágától Pozsonyon át egészen Budapestig.

Vélemény

Kotlebáék márciusi mandátumszerzése pofonként érte az országot, pedig sok jel utalt rá, hogy a bakancsot és egyenruhát viselő kigyúrt fiúkat hamarosan a parlamenti tudósításokban láthatjuk viszont. 

Megszületett Szlovákia aktuális stabilitási programja a 2016–2019-es időszakra. Magával a programmal nincs is semmi baj, csak valószínűleg ezt sem fogják betartani. 

Ha őstermelői piacon vásárolunk, nem az az első gondolatunk, hogy akitől megvesszük az újhagymát vagy a hónapos retket, az egy büntetőjogi, adóügyi, de minimum morális vétség elkövetője. Nem. 

Pártsajtó

Brüsszel | Az európai parlamenti képviselő a mai, kivételes fontosságú belügyminiszteri csúccsal kapcsolatban adott ki sajtónyilakozatot.
Pozsony | A Híd frakciója nem ért egyet Marián Kotleba javaslatával, hogy április 18-án a parlamentben egyperces csenddel emlékezzenek Jozef Tisora.
Pozsony | A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa 2016. április 2-án megtartott ülésén értékelte a párt parlamenti választásokon elért eredményét.

Filmek

Komárom | Huszonhatodik alkalommal rendezik meg a régió egyik legszínesebb összművészeti fesztiválját, a Mediawave-et, amelyet immár ötödik alkalommal tartanak a komáromi Monostori Erődben. 
Ma töltötte be 76. életévét Al Pacino, Oscar-díjas színésze, aki olyan filmekben szerepelt, mint A Keresztapa, A sebhelyesarcú vagy a Szemtől szemben.
London | Matt Damon utoljára csaknem tíz éve játszotta Jason Bourne szerepét, ezért "brutális" erőfeszítésébe telt, hogy visszanyerje régi formáját. 
A tigris elmélete című cseh–szlovák tragikomédia arról mutat nem éppen eszményi képet, hogy miként működik a személyi szabadság a házastársi kapcsolatban. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Hozzánk is jött Matolcsy-pénz 
 
Már Danko is otthon lábadozik 
 
150 euróra enyhítik a bírságokat
 
Az államkassza őre spórolásra inti Ficót 
 

Aktuális melléklet

Focitipp
Otthon is  idegenben  kénytelen játszani  a Sahtar
 
Nagy Eb-történelem: 1984, 1988

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
11
21
31
41
5

Napi árfolyam

Angol font 0,7825
Cseh korona 27,0480
Horvát kuna 7,5130
Japán jen 122,4700
Kanadai dollár 1,4388
Lengyel zloty 4,3833
Magyar forint 310,8400
Román lej 4,4815
Svájci frank 1,0999
USA-dollár 1,1493