Pozsony |

Az Agrárkifizető Ügynökségben (PPA) is felütötte fejét a korrupció, egy alkalmazottat tartóztattak le kenőpénz elfogadásáért. 

Közélet

Budapest | Trump Orbánnak: együtt győzzük le a kihívásokat és dolgozunk közös céljainkért.
Robert Fico visegrádi csúcsot akar az élelmiszerek eltérő minősége miatt.
Pozsony | Az ellenzéki SaS ma felszólította Jaromír Čižnár főügyészt, hogy  indítson fegyelmi eljárást Dušan Kováčik speciális ügyész ellen. Az SaS és az OĽaNO-NOVA  képviselői egyúttal felszólították Kováčikot, hogy mondjon le hivataláról. 
Katona Flórián tizenöt éve szenvedett balesetet Magyarországon, azóta a bíróságokat járja.

Sport

Német és belga párharc is lesz a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében, amelynek sorsolását tegnap tartották a svájci Nyonban.
Életében először a vb-n látott havat. Svédországban akart edzőtáborozni, de Párizsban lekapcsolták, mert menekültnek hitték. A venezuelai Adrian Solano tökutolsóként is a Lahti északisí-vb sztárja lett.
Gombos Norbert nagyszerű eredményt ért el a marseille-i ATP-tenisztorna nyolcaddöntőjében, ahol megverte a tőle 74 hellyel magasabban rangsorolt Nicolas Mahutot.

Panoráma

Három minisztérium dolgozik azon, hogy mielőbb tesztelni tudják az iskolabuszok üzemeltetését. Elképzelhető, hogy a próba üzemmód egy Bős környéki településen indul be. 
Prága | Több mint hároméves börtönre ítélték pénteken a nyugat-csehországi Pilsenben azt a fiatalembert, aki 2015-ben Prágából Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet harcosaihoz. Az elítéltnek négyéves pszichiátriai kezelésnek is alá kell vetnie magát.
Bécs | A bécsi városvezetés mégsem állít mellszobrot Ho Si Minh néhai vietnami kommunista vezetőnek, miután az ügy nagy közfelháborodást keltett az osztrák fővárosban.

Kultúra

Los Angeles | A vasárnapi Oscar-díjátadó gála előtt mindössze két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak, de semmi kincsért sem árulnák el.
Budapest | Eddig kiadatlan Rejtő Jenő-szövegek mellett a szerző fiatalkori verseiből is válogat A megtalált tragédia című emlékkötet. 
Los Angeles | Matt Reeves rendezi a következő Batman-filmet - jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.
Tokió | Murakami Haruki rajongói helyi idő szerint csütörtök éjfélkor megrohamozták a könyvesboltokat, hogy elsőként juthassnak hozzá a japán író új regényéhez, amelyet pénteken kezdenek árusítani a szigetországban.

Kvízek

Sem Adidas, sem Puma. Belecsapunk a közepébe. Olyan logók jönnek, amelyektől a sportmániások beindulnak. Ha az elsőben jó voltál, ebben nem biztos, hogy király leszel. Katt. 
Sportolsz? Vagy csak nézed? Adidas, Puma, Kappa és a többiek. Ismerős logók jönnek. Ismerd fel a futócipőd márkáját vagy a kedvenc sportolód szerkóját. Katt! 
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 

Régió

Királyhelmec | A rendszer lehetővé teszi, hogy a hivatalban egyetlen gombnyomással látható legyen, fizetnek-e adót a parcella tulajdonosai.
Magastátra | A Lomnici-csúcson 1951, vagyis a hivatalos mérések megkezdése óta a legerősebb széllökést mérték ma.
Gerencsér | Belehalt ma a sérüléseibe az a fegyőr, aki kedden megpróbálta felakasztani magát szolgálatteljesítés közben a gerencséri (Hrnčiarovce nad Parnou) börtönben.
A rendőrség a lakosság segítségét kéri a 46 éves, besztercebányai Slavomíra Oravcová felkutatásában. A nő skizofréniában szenved, a bíróság megfosztotta cselekvőképességétől, apja viseli gondját. 

Külföld

Berlin/Moszkva | Az orosz védelmi tárca szóvivője szerint akinek nem tetszik az ötlet, az minden bizonnyal a harmadik birodalom szimpatizánsa.
Prága | Hétnapos apasági szabadságra lesznek jogosultak a jövőben a cseh férfiak gyermekük megszületésekor.
Párizs | Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke 26 százalékkal továbbra is a biztos első helyen áll a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésben.

Gazdaság

Pozsony | Újabb veszélyes befektetési alapra figyelmeztet a szlovák jegybank. Ezúttal a spanyol Questra társaság próbálja behálózni a szlovákiai fogyasztókat a szokásosnál nagyobb hozammal.
Pozsony | Az energiaárakkal kapcsolatos idei botrányoknak köszönhetően a Fico-kabinet végre elismerte, hogy az Árszabályozási Hivatal vezetőjének a kezében túl nagy hatalom összpontosult, amivel az vissza is élt. 
Pozsony | Az európai, köztük a szlovákiai fogyasztók is egyre kevésbé hagyják magukat befolyásolni a média által közvetített negatív hírektől – derül ki a GfK legújabb felméréséből.
Pozsony | A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelők szerint azonban a CETA egy újabb csapás az ágazatra.

Szalon

13
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat politikai csatározássá vedlett, amely egy lehetséges új ellenzéki erőt termelt ki.
SAROKPONTÉdeshármas
2
Nincs nekem bajom a plázákkal, mert kerülöm őket. Nekem egyszerűen nem jött be ez a mindent egy helyen szisztéma, ami az én rendszerem szerint: alig valami, szanaszéjjel, messzire egymástól. 
Bevallom, általában egyszerre két-három könyvet olvasok több nyelven, több helyen. Az egyik az ágyamban van, és elalvás előtt olvasok belőle pár oldalt, amíg bele nem alszom. 

Vélemény

Turócban ma is átélhető, hogy a szlovák történelem több mint (magyar) elnyomó és (szlovák) elnyomott harca.

Persze, ha a bal és a jobb lábunk nem fogad szót, hanem kétfelé akar lépni, akkor csak úgy haladhatunk, hogy kiiktatjuk őket és mászunk. Miközben mások járnak (futnak?). A kérdés, hogy ily módon hova juthatunk. Talán vissza a zörgős borsóhoz?

A kiábrándító történetnek azonban egyetlen kedvező kicsengése mégis csak akad: nem mindenki lett közönyös Magyarországon sem a közügyek, a politikusok gátlástalanságai iránt. 

Pártsajtó

A Bél Mátyás Intézet Tanácsa Rudolf Chmel elnök vezetésével ült össze Pozsonyban. A tanácskozás fő témái a 2017-es év projektjei, a döntéshozó szerv összetételének változásai, valamint az intézet kuratóriumának felállítása volt.
1
1948, a Győzelmes Február nagy vereséget jelentett a környezetvédelem számára Szlovákiában is. A korábbi rendszer mindent alárendelt a „terv több mint 100 százalékos teljesítésének”. A komunizmus építésének egyik áldozata a természeti környezet. 
37
A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladék-felhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. 

Filmek

Róma | Megfilmesítik a lavina által betemetett olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 
Százharminc éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven Harvey Wilcox egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Iskolabuszok a Csallóközben 
 
ÚRSO: visszaáll a villanyáram ára 
 
Kotleba mégsem jön Rimaszombatba
 
Szovjet kém volt Rökk Marika 

Aktuális melléklet

Rejtvények

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

Napi árfolyam

Angol font 0,8463
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4320
Japán jen 119,3000
Kanadai dollár 1,3868
Lengyel zloty 4,3080
Magyar forint 308,2100
Román lej 4,5200
Svájci frank 1,0663
USA-dollár 1,0573