Öt kapura lövésből három gól, a szlovák labdarúgó-válogatott a minimumból a maximumot hozta ki.

PR cikk

Párkányból, Vágpattáról, Légből vagy esetleg Felsőszeliből való? Érdekli a futball? Akkor ezen a hétvégén a saját csapatára is fogadhat, és ezzel bekapcsolódhat a „Kaszáljon a focival” nevű egyedülálló akcióba.

Közélet

Pozsony | Újraindítaná a vonatjáratot Győr és Pozsony között Érsek Árpád közlekedési miniszter. 
Pozsony | A jelenlegi kormánykoalíciót a morális hanyatlás jellemzi leginkább Richard Sulík európai parlamenti képviselő, a SaS elnöke szerint. 
Pozsony | A Ladislav Bašternák elleni vádemelés a legjobb bizonyíték arra, hogy Robert Kaliňák belügyminiszter tisztán cselekedett – véli Robert Fico kormányfő.
Berlin | Többé nem lesznek ingyenesek a német autópályák.

Sport

A szlovák futballválogatott ma este (20.45) Ta'Qali-ban a sereghajtó Máltával játszik vb-selejtezőt. Ha a Kozák-legénység versenyben akar maradni a világbajnoki szereplésért, feltétlenül nyernie kell.
Budapest | A magyar U17-es labdarúgó-válogatott kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra, miután az elitkör 3., záró fordulójában 1-0-ra legyőzte a norvég együttest Telkiben.
Planica | Stefan Kraft nyerte a síugrók világkupa-sorozatának utolsó sírepülő-versenyét vasárnap a szlovéniai Planicán, s ezzel az összetettben is diadalmaskodott.

Panoráma

Fontosak voltak Diana hercegnő számára, ám mai életük semmiben sem hasonlít az akkori izgalmas időszakra – két férfi, aki egykor nagyon közel állt a hercegnőhöz.
1
London |  Az Igazából szerelem című film tízperces folytatásának szereplői, az énekes-dalszerző Ed Sheeran és számos más híresség segítségével több mint 71 millió font gyűlt össze a szegénység elleni küzdelemre a hétvégén megtartott brit jótékonysági gálán.
Madrid | Antonio Banderas már felgyógyult a januári szívrohama után. Erről maga a sztár számolt be a hétvégén a spanyol médiában.

Adóbevallás

Minden adózó jogosult arra, hogy adóalapjából levonja az adómentes részt. Ez vonatkozik a nyugdíjasokra is, esetükben azonban az adómentes részt csökkenteni kell a nyugdíjuk összegével.
A nyugdíj adómentes, ezért a nyugdíjasnak csak akkor kell adóbevallást készíteni, ha egyéb, adóköteles bevétele is volt, és meghaladta az 1901,67 eurót. 
Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

Pöstyén | A légi mentők segítettek azon a nyolcéves kisfiún, akit ma délután gázolt el egy autó Prasnikirtvány (Prašník) község mellett.
A tavaly elkészült Öreg hidat is díjazta a zsűri, a műszaki megoldásokat és a projekt közösségi jellegét értékelték.
Nagyszombat | Két szerb férfi végezte a kórházban a vasárnap reggeli incidens után, mely a nagyszombati Nukleon szállóban történt.
Dernő (Drnava) | Hároméves leforrázott kislányhoz riasztották a mentőket délután a Rozsnyói járásban fekvő településre.

Külföld

Berlin | Küldetést tervez Líbia déli határának megerősítésére az Európai Unió - értesült a Welt am Sonntag című vasárnapi német lap.
Április 16. után új időszámítás kezdődhet Törökországban. Ekkor szavaznak ugyanis a törökök az elnöki rendszer bevezetéséről, amely tovább erősítené Erdoğan elnök hatalmát.
Berlin | Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. 

Kultúra

Amióta bejöttek a menekültek, minden betegség három hétig tart, állapítja meg a biztonsági őr a sarki élelmiszerboltban. Mert magukkal hozták a bacilusaikat.
Tizenkét Cseh Oroszlánt gyűjtött be Julius Ševčík Masaryk című drámája néhány hete a cseh filmakadémia gáláján – és akár ugyanennyi elismerést vihet haza két hét múlva Pozsonyból is.
Santa Monica | Carrie Fisher tavaly decemberben bekövetkezett halála miatt nem kellett változtatni a Star Wars soron következő epizódján - mondta el Bob Iger, a Disney stúdió főnöke.
New York | Klasszikus amerikai dalokat dolgozott fel új, Triplicate című tripla albumán Bob Dylan. A világhírű, tavaly óta irodalmi Nobel-díjas előadó, dalszerző jövő héten piacra kerülő anyaga alkalmából interjút adott, amelyet ritkán tesz.

Szalon

Amióta bejöttek a menekültek, minden betegség három hétig tart, állapítja meg a biztonsági őr a sarki élelmiszerboltban. Mert magukkal hozták a bacilusaikat.
Április 16. után új időszámítás kezdődhet Törökországban. Ekkor szavaznak ugyanis a törökök az elnöki rendszer bevezetéséről, amely tovább erősítené Erdoğan elnök hatalmát.
2
Annyira nem értek a pénzügyekhez, hogy azt már az égiek is megsokallták. 

Vélemény

Hibrid fenyegetésnek hívják. És (dez)információs háborúnak. 
Egy jelentéktelen hír: a mečiari amnesztiák eltörlését mind a tizenhárom szlovákiai EP-képviselő támogatja. Hasonló helyzet állt be a szlovák parlamentben is.

Az utóbbi időben tobzódunk a legóval kapcsolatos hírekben. Mintha egy gigakampány kellős közepén élnénk, pedig csak az derült ki, hogy idén már több legófigura lesz a Földön, mint ember.

Pártsajtó

Pozsony | Pénteken, március 24-én találkozik a Híd Regionális Fejlesztéspolitikai Kabinetjének képviselete Tardoskedden. A kabinet új ügyvivője Rigó Konrád, kulturális államtitkár egy konferenciával köti össze a kabinet ülését.
Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Fico: nincs élet az EU-n kívül 
 
Kotlebáékkal nem vitáznak 
 
Rejtélyes körülmények között életét vesztette František Gaulieder
 
Egyre drágább a hazai méz
 

Aktuális melléklet

Egészség
Szélütéskor ne a kezelőorvost, hanem a mentőt hívja!
 
Koffeinből is megárt a sok... 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Grendel Gábor parlamenti képviselő (OĽaNO-NOVA) a kutyatartásról szóló törvény módosításának parlamenti vitáján

Napi árfolyam

Angol font 0,8660
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4198
Japán jen 120,0900
Kanadai dollár 1,4448
Lengyel zloty 4,2695
Magyar forint 309,8100
Román lej 4,5527
Svájci frank 1,0718
USA-dollár 1,0805