Jobboldali koalíció formálódik Nyitra megyében az őszi megyei választások előtt. 

PR cikk

Győry Attila ajánlásával.

PR cikk

Színes programsorozattal ünnepli a Nemzeti Összetar- tozás Napját Magyarország Kassai Főkonzulátusa a helyi és a környékbeli magyar szervezetekkel együttműködve. A június 3-tól 8-ig tartó rendezvény csúcspontja a magyarországi ExperiDance Ezeregyév című produkciója lesz.

Tablók viadala 2017

Tiétek a Felvidék legjobb tablója? Nyerjetek vele 400 eurót! Hogy a győztes osztálynak legyen miből buliznia! Egyszerűbb, mint az érettségi! 

Közélet

Pozsony | A nyár folyamán már az új, a 102,4 MHz-es frekvencián lesz majd fogható Szencen és szűk környékén a Pátria rádió műsora. 
Pozsony | Ján Orosch nagyszombati érsek berendelte és megfeddte Ján Košiar és Ignác Juruš papokat, akik nyíltan támogatták Marian Kotleba pártját.
Pozsony | Egyre több részlet derül ki arról a videóról, melyet az RTVS hozott nyilvánosságra szerdán. A felvételen rendőrök Zborón (Zborov, Bártfai járás) egy roma telepen kirobbant konfliktus során gumibotokkal támadnak gyerekekre és idősekre.
Prága | Pavel Bělobrádek cseh kormányfőhelyettes híve a cseh-német megbékélésnek, de a második világháború után kiadott Beneš-dekrétumok érvényességét nem szüntetné meg. 
Pozsony | Az oligarchák hadat üzentek az egyetlen valódi ellenzéki pártnak. Így magyarázta Marian Kotleba, az ĽSNS elnöke azt, hogy a főügyészség tegnap indítványozta pártjának feloszlatását.
Pozsony | "Következő kezdeményezésünk Dunaszerdahely és Győr összekötése egy gyorsforgalmi úttal, illetve egy új híddal Vámosszabadinál" - emelte ki a magyar külügyminiszter.

Sport

Budapest | Suhajda Szilárd után Klein Dávid is visszafordult a Mount Everestről a 8848 méteres csúcs elérése nélkül, az expedíció befejeződött.
Budapest | Motokrossz-balesetet szenvedett, ezért kórházba vitték a kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok Valentino Rossit.
Madrid | A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál labdarúgójával szemben.
Manchester | Jesus Navas a szezon végén távozik a Manchester City labdarúgócsapatától.

Panoráma

Kecskemét | Az 5. század első felére tehető hunkori, módos férfi ritkaságszámba menő sírját tárják fel régészek a Mercedes újabb gyárának tervezett területén, Kecskemét határában.
1
A versnek már a címe is sokatmondó: Túlélték, mégis meghaltak. Előadja: Gálvölgyi János 
A BKV a Vaterán próbál megszabadulni az egyik leharcolt villamosától. Az internet népének pedig nem is kellett több, támadásba lendült, és széttrollkodta az aukciót. 
Washington | Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója tiszteletbeli diplomát kapott a Harvardon, az Egyesült Államok egyik legrégibb, a világ egyik legjobb egyetemén.

Manchesteri robbantás

Manchester | A Manchester City és a Manchester United labdarúgócsapata közösen egymillió fontot ajánlott fel a történt robbantás áldozatainak megsegítésére.
Manchester | Szilánkokat, repeszeket távolítottak el a sérültek arcából, testéből, a két utcán élő férfi hamarabb ott volt a helyszínen, mint a hivatásos mentők.
Bosszúvágy hajtotta Salman Abedit, a manchesteri robbantás elkövetőjét, mert egy líbiai származási barátját megkéselték Manchesterben 2016-ban.
1
London | Leállította a manchesteri rendőrség a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre kiszivárogtak ezek az értesülések az amerikai sajtóhoz.

Kvízek

89 éves korában elhunyt Roger Moore, az egyik legmenőbb James Bond. Mi ezzel a kvízzel emlékezünk a színészlegendára. Katt, és tudj meg többet az egykori Angyalról. 
Vannak filmek, amelyeket egy filmkocka alapján felismerünk. Nevezzük kultuszfilmeknek. Az igazán ismerteket mellékszereplők alapján is belövünk. Kvízünk második része következik. A nagy sikerre való tekintettel. KATT!
Mátrix, Chicago, Elfújta a szél – kultuszfilmek, amiket azok is ismernek, akik nem látták. Filmkvíz a legismertebb filmekből. Ismerd fel őket a mellékszereplők alapján. KATT!

Régió

Tavaly szeptemberben két szlovákiai magyar könyvtáros is elnyerte az Országgyűlés elnöke által meghirdetett „Könyvtár, ami összeköt” nevű ösztöndíj pályázatot. A pályázat idén is kihirdetésre került, így ennek kapcsán kérdeztük a résztvevőket, a Selye János Egyetem Egyetemi Könyvtárának dolgozóit (Egyházi Dóra a könyvtár igazgatója, Reicher Erika könyvtáros).
A hidegfront és a viharok után fokozatosan visszatér a jó idő, sőt nyári meleg várható. A jövő hét elején a hőmérő higanyszála akár 30 fok fölé is kúszhat.
Dunaszerdahely | Rendőrök oltottak tüzet Dunaszedahelyen. Szerdáról csütörtökre virradóra kigyulladt egy üzlet tetőszerkezete, ennek oltásához kérték a segítségüket a helyiek. 
A rendőrség a nyilvánosság segítségét kéri a 15 éves füleki Rácz Patrik keresésében, aki a rimaráhói (Hrachovo) gyermekotthonból tűnt el.

Kultúra

Lábjegyzetek a Tompa Mihály Országos Verseny egyik kategóriájához.
Képzeljék el a következő jelenetet. Hajnali négy óra, pirkad, a fesztiválnapot lezáró táncház, fergeteges bulizás véget ért, megérkezünk a szállásunkra. 
Pozsony | Andrej Kiska államfő aláírta a Kisebbségi Kulturális Alap létrehozásáról szóló jogszabályt.

Szalon

33
A hét magyarországi belpolitikai érdekessége a gumiszerűen nyúló slágertémák (CEU, harcban a világgal, sorosozás) helyett ezúttal legyen egy ellenzéki akció.
Rónai Péter nevének említése nélkül aligha beszélhetnénk érdemben a cseh–szlovák képzőművészeti szcénáról, már ami a nyolcvanas, kilencvenes és kétezres éveket illeti. 
Ficónak eszébe sem jutott, hogy gesztust gyakoroljon, s a kávé helyett belügyminiszterét, Robert Kaliňákot tegye félre.

Vélemény

Azt azért tisztázzuk, hogy Méryről nem a magyarsága miatt állította a sajtó, hogy a Híd embere. 

Manapság nagy divat a mese, gondolhatnánk, látva a különböző meseterápiák és más mesés foglalkozások elterjedését, de a valóság az, hogy a mese sosem ment ki a divatból, mert akárcsak a vörös rúzs, örök divat. 

Robert Fico megszállottaknak, rögeszméseknek nevezte mindazokat, akik újabb és újabb korrupciógyanús ügyekkel szembesítik a szlovák belügyminisztert. 

Pártsajtó

A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.
A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.  
Bártfa (Bardejov) | Az UNESCO mint védjegy felhasználása a fenntartható idegenforgalom fejlesztésére Közép-Európa régióiban címmel ma nemzetközi konferencia zajlott Bártfán, mely felett az UNESCO Világörökség Központ vállalt védnökséget.

Filmek

Tizenkét éve nagy szakmai és közönségsikere volt Luc Jacquet Pingvinek vándorlása című dokumentumfilmjének; nem véletlen, hogy Oscar-díjat kapott. 
Vannak filmek, amelyeket egy filmkocka alapján felismerünk. Nevezzük kultuszfilmeknek. Az igazán ismerteket mellékszereplők alapján is belövünk. Kvízünk második része következik. A nagy sikerre való tekintettel. KATT!
A 300 éve született Mária Teréziáról készül most kétszer százperces tévéfilm.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Pórul jár a kórházak egy része 
 
Elkezdődött a Globsec Pozsonyban 
 
Jobboldali koalíció alakulhat Nyitrán
 

Aktuális melléklet

Presszó
Eltűnik egy régi világ 
 
Ľuboš Kostelný két világa

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Egy plakát szövege az EL-döntőn. Egy Manchester United-drukker ezzel próbálja marasztalni Zlatan Ibrahimovicot a csapatnál.

Napi árfolyam

Angol font 0,8719
Cseh korona 26,4340
Horvát kuna 7,4240
Japán jen 124,3800
Kanadai dollár 1,5077
Lengyel zloty 4,1830
Magyar forint 307,4000
Román lej 4,5568
Svájci frank 1,0888
USA-dollár 1,1196