A nagy bajnokok mögött általában mindig áll egy mentális felkészítő. Dr. Kárpáti Róbert pszichiáterrel beszélgettünk.

Közélet

Pozsony | Andrej Kiska megtagadta az egyházak regisztrációját szigorító törvény aláírását, amely a korábbi elnöki vétót felülbíráló parlamenti döntés miatt mégis hatályba lép.
A Bél Mátyás Intézet Tanácsa Rudolf Chmel elnök vezetésével ült össze Pozsonyban. A tanácskozás fő témái a 2017-es év projektjei, a döntéshozó szerv összetételének változásai, valamint az intézet kuratóriumának felállítása volt.
Pozsony | Az Amnesty International (AI) ma megjelent jelentése kritizálja Szlovákiát a romák diszkriminációja és a menekültellenes kijeletések miatt.
London | A világ élelmiszer- termelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy az emberek a szükségesnél többet fogyasztanak, és mert az élelmiszerek egy része a szemétbe kerül.

Sport

Érsekújvár | Úgy látszik, hogy teremfociban az érsekújvári FKM labdarúgói a legjobbak. A diákok (U15) is magasba emelhették az Érsekújvári Területi Labdarúgószövetség elnökének serlegét.
Két mérkőzésen 14 gól, egyáltalán nem spóroltak kedden a csapatok a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében. A Manchester City–Monaco meccs minden idők egyik legjobb BL-csatája volt.
Egy nap sztárság után szomorú vég – fogadási csalás gyanúja miatt befejezte pályafutását a Sutton United futballcsapatának kapusa, Wayne Shaw.

Panoráma

Moszkva | Nem sikerült első próbálkozásra rákapcsolódnia a SpaceX amerikai magáncég Dragon teherűrhajójának a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) - jelentette szerdán a NASA amerikai űrhatóság Twitteren.
Santa Ana | Nyilvánosságra került egy videó, amelyen jól látszik, ahogy Harrison Ford tévedésből rossz helyen landol kisgépével, és közben veszélyesen közel kerül egy indulni készülő utasszállítóhoz.
A műsorvezető a hónap elején jelentette be, hogy otthagyja a köztévét, most pedig beállt a budapesti olimpia mögé.

Kultúra

Felolvasószínházi formában vitték közönség elé a kassai Thália Színház művészei Csáky Pál pályázatnyertes színpadi művét.
Az Oroszlánt hat kategóriában jelölték Oscar-díjra. Garth Davis rendező élet írta történetet dolgoz fel úgy, hogy különösen a film második felétől finoman hollywoodira formálja az eseményeket.
New York | Elkezdődött a Han Solo-film forgatása a londoni Pinewood Stúdióban - jelentette be kedden a Walt Disney filmvállalat.
London | Első novelláskötetével jelentkezik az Oscar-díjas Tom Hanks, akinek írógépek iránti szenvedélye ihlette a gyűjteményes kötet 17 írását.

Kvízek

Sem Adidas, sem Puma. Belecsapunk a közepébe. Olyan logók jönnek, amelyektől a sportmániások beindulnak. Ha az elsőben jó voltál, ebben nem biztos, hogy király leszel. Katt. 
Sportolsz? Vagy csak nézed? Adidas, Puma, Kappa és a többiek. Ismerős logók jönnek. Ismerd fel a futócipőd márkáját vagy a kedvenc sportolód szerkóját. Katt! 
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 

Régió

Léva | Léván ökológiai hulladék-feldolgozót üzemeltetnének, Nyitra megye számos vállalatának kínálnák fel a szolgáltatásaikat.
Jóka | A közbeszerzés elbírálása után akár még idén megújulhat az akácfa cölöpökön álló vízimalom.
Nagylévárd | Családi háznak hajtott egy részeg negyven éves férfi kedd este Nagylévárdon, a Malackai járásban. Az autós 25 000 eurós kárt okozott.
Dunaszerdahely | A Transparency International elemzése szerint a 83 vizsgált lap közül a dunaszerdahelyi városi lap a 81. helyen végzett.

Külföld

Róma | Mesterlövészek figyelik a tetőkről éjjel és nappal a Szent Márk teret az olaszországi Velencében, ahova a karnevál utolsó napjaiban több százezer embert várnak.
London | Guantánamóról szabadult, jelentős kártérítésben részesített egykori brit fogoly hajtott végre öngyilkos merényletet az iraki Moszul városának közelében.
Kijev | Petro Porosenko ukrán elnök szerint fennáll a veszélye annak, hogy Oroszország a közeljövőben "teljes körű háborút" indít Ukrajna ellen.

Gazdaság

Pozsony | Az európai, köztük a szlovákiai fogyasztók is egyre kevésbé hagyják magukat befolyásolni a média által közvetített negatív hírektől – derül ki a GfK legújabb felméréséből.
Pozsony | A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelők szerint azonban a CETA egy újabb csapás az ágazatra.
Pozsony | Január végére 8,64 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya Szlovákiában, 0,12 százalékponttal kisebb, mint tavaly decemberben. 
Washington | A robotok nem fizetnek adót, ezáltal igazságtalan előnyökhöz jutnak az emberekkel szemben – véli Bill Gates, a Microsoft informatikai óriásvállalat társalapítója. Azt javasolja, hogy a kormányok vessenek ki robotadót az automatizálás lassításának és más típusú foglalkoztatási formák felkutatásának érdekében. 

Szalon

10
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat politikai csatározássá vedlett, amely egy lehetséges új ellenzéki erőt termelt ki.
SAROKPONTÉdeshármas
2
Nincs nekem bajom a plázákkal, mert kerülöm őket. Nekem egyszerűen nem jött be ez a mindent egy helyen szisztéma, ami az én rendszerem szerint: alig valami, szanaszéjjel, messzire egymástól. 
Bevallom, általában egyszerre két-három könyvet olvasok több nyelven, több helyen. Az egyik az ágyamban van, és elalvás előtt olvasok belőle pár oldalt, amíg bele nem alszom. 

Vélemény

Van egy régi, levakarhatatlannak tűnő viszketegségem, mely abban merül ki, hogy időről időre szükségét érzem, hogy elmélázzak az SaS nevű párt sorsának alakulásán. 

Már majdnem egy év telt el a parlamenti választások óta, de ez idő alatt nem történt semmiféle csoda. Az ellenzéki tanácsot kialakító két párt még mindig nem képvisel reális politikai alternatívát.

Felzúdulást váltott ki Franciaországban Jean Raspail író és Gérard-Francois Dumont demográfus sokkoló bevándorlási előrejelzéseket tartalmazó írása a Figaro Magazine-ban 1985-ben.

Pártsajtó

A Bél Mátyás Intézet Tanácsa Rudolf Chmel elnök vezetésével ült össze Pozsonyban. A tanácskozás fő témái a 2017-es év projektjei, a döntéshozó szerv összetételének változásai, valamint az intézet kuratóriumának felállítása volt.
1
1948, a Győzelmes Február nagy vereséget jelentett a környezetvédelem számára Szlovákiában is. A korábbi rendszer mindent alárendelt a „terv több mint 100 százalékos teljesítésének”. A komunizmus építésének egyik áldozata a természeti környezet. 
35
A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladék-felhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. 

Filmek

Róma | Megfilmesítik a lavina által betemetett olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 
Százharminc éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven Harvey Wilcox egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

„Primator” mosdatja Tisót 
 
HASZNOS  TANÁCS: Tudnivalók a megbízási szerződésről 
 
Máris enyhítik az ellentmondásos bölcsitörvényt 
 
A roma politikát bírálja az Amnesty
 
Fico nyomul  az energiaiparban 
 

Aktuális melléklet

Utazás Extra
Nem a cápák miatt veszélyes
 
Az én Budapestem
 
Repülőjegy-keresési útmutató kezdőknek és haladóknak
 
Ki nyerte Ki nyerte A REPÜLŐJEGYET?

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5

A nap mondata

Deutsch Tamás fideszes politikus a Facebookon közölte, szerinte a budapesti olimpiai pályázatot vissza kellene vonni

Napi árfolyam

Angol font 0,8486
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4520
Japán jen 119,7700
Kanadai dollár 1,3840
Lengyel zloty 4,3064
Magyar forint 306,9000
Román lej 4,5151
Svájci frank 1,0639
USA-dollár 1,0537