Baka/ Csiliznyárad |

Szeptemberben már nem csöngetnek be két dunaszerdahelyi járásbeli alapiskolában.

PR cikk

Mikor éri meg előfizetni valamelyik roamingcsomagra?

PR cikk

Komárom | Odavagy az amerikai, V8-as izomautókért, mindened az adrenalin és nem mondasz nemet egy benzingőzzel átitatott hosszú hétvégére, önfeledt bulizásra? – akkor van egy visszautasíthatatlan ajánlatunk a számodra! Augusztusban irány Komárom, a Monostori erőd, és a 16. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál! Hogy mi vár ott rád?

PR cikk

Dunaszerdahely | A lengyel Warsaw Management University Dunaszerdahelyi Konzultációs Központja – megfelelő számú érdeklő esetében – menedzsment szakon újságírói szakirányú képzést indít levelező tagozaton a 2017/18-as akadémiai évben. Helyszíne Dunaszerdahely. A képzés magyar nyelven történik.

Közélet

1
Pozsony | A FOCUS legutóbbi felmérése szerint nyolc párt jutna be a parlamentbe, az MKP azonban nincs közöttük: 4 százalékos támogatottsággal a parlamenti küszöb alatt marad.
Luxembourg | Szlovákia és Magyarország keresetének elutasítását javasolja az Európai Unió Bíróságának Yves Bot főtanácsnok.
Plavčan szerint az ellenzék a sikerei miatt támadja.
Brüsszel | A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Pozsony | Eredetileg 197 millió eurós veszteséget tervezett az idei évre az Általános Egészségbiztosító, a korábbi években felhalmozott adóssága miatt. 
Radoslav Procházka, a Sieť korábbi elnöke megkérte Robert Fico kormányát, hogy vonják vissza jelölését az Európai Unió Törvényszékének bírói posztjára.
Úgy tűnik, nemsokára nem-csak Andrej Kiska államfő osztogathat állami kitünte-tést, hanem Robert Fico kormányfő és Andrej Danko házelnök is. Fico korábban élesen bírálta Kiskát, hogy nem a „megfelelő“ embereket díjazza.

Sport

Budapest | Hosszú Katinka a hatodik, Szilágyi Liliána pedig a hetedik idővel jutott döntőbe 200 méter pillangón szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Budapest | Cseh László ezüstérmet szerzett, Kenderesi Tamás pedig a negyedik helyen végzett 200 méter pillangón szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Budapest | Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett 200 méter gyorson szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Budapest | A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a görög csapatot a világbajnokság szerdai játéknapján, így pénteken az ötödik helyért játszhat az olaszokkal a Margitszigeten.

Panoráma

Ki a budapesti vizes vb igazi hőse? Hosszú Katinka? A magyar férfi vízilabda-válogatott? A férfi gyorsváltó? Dehogy! Egy aputestű férfi, aki kimentett egy sapkát a medencéből.
Iszlámábád | Őrizetbe vette egy falu tanácsának húsz tagját a pakisztáni rendőrség, miután utasítást adtak arra, hogy "bosszúból erőszakoljanak meg" egy kamaszlányt. Az eset rávilágított az ország kegyetlen törzsi igazságszolgáltatására.
Washington | A június 12. óta eltelt hat hétben nagyjából 1400, többségében apró földrengést mértek az Egyesült Államok nyugati vidékén elterülő Yellowstone Nemzeti Parkban.
Albany | Első nőként 104 nap alatt körbehajózta az Antarktiszt az ausztrál Lisa Blair. 

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

Régió

Pozsony | A szörnyűség a fővárosban történt. A kisfiú a Stará Vajnorská utcában lévő szálloda negyedik emeletéről zuhant ki. 
Az útkarbantartók figyelmeztetik az autósokat, hogy óvatosan közlekedjenek a Losonc-Kisszalatna  útszakaszon, mert rossz állapotban van egy közúti híd.
Ipolynyék | 2017. július 24-én kezdődött a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség egész tagságot megmozgató Szövetségi Nagytábora a nagykürtösi járásbeli Ipolynyék község határában, a Csali-völgyben. 
Szilice | Egy vaskos falú, sok érdekességet rejtő erődtemplom őrzi a Szilicei-fennsíkot, a csodálatos helyen fekvő falut, s mint tyúkanyó köré a csibéi, úgy bújnak a házak az erődtemplomhoz.

Külföld

Róma | Az olasz kormány 2017-ben 4,2 milliárd eurós (1300 milliárd forint) ellátási költségekkel számol az illegális bevándorlókkal összefüggésben, míg további 2,8 milliárd eurót az Európai Unió biztosít erre a célra.
Moszkva | Akadályozza a Moszkva és a Washington közötti viszony javítását, hogy az amerikai képviselőház megszavazta az Oroszország, Irán és Észak-Korea elleni szankciók további szigorításáról rendelkező, európai uniós érdekeket is sértő törvénytervezetet - jelentette ki szerdán több politikai tisztségviselő. 
Washington | Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésben közölte, hogy az amerikai hadseregben ezentúl sehol, semmilyen poszton és rangban nem szolgálhatnak transzneműek.
A hadiipari megrendelések emelkedésének köszönhetően növekvő, az elemzői várakozásokat meghaladó nyereségről számolt be több, főleg hadiipari profilú vállalat.

Kultúra

Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban - számolt be róla a Deadline.com. 
Kapolcs | Boborján és Anti bácsi megformálójának kalandos és abszurd momentumokkal tarkított életéből akár film is készülhetne. 
Helsinki | Dome Karukoski finn rendező forgatja a J.R.R. Tolkienről (1892-1973) szóló életrajzi filmet Hollywoodban - közölte a Helsinki Filmi produkciós cég.

Szalon

Nagyjából húsz évvel ezelőtt olvastam először Hamvas Bélát, és azóta is kisebbnagyobb megszakításokkal folyamatosan. 
4
A hét magyarországi eseménye magától értetődően az izraeli miniszterelnök budapesti látogatása, ami jobban megosztotta a hazai ellenzéket és a zsidó közösséget, mint évek óta bármi.
Tavaly nyáron olvastam először Arno Geiger A száműzött öreg király című kisregényét. A holdudvarába kerültem, éjjeli szekrényre kívánkozott, majd onnan a könyvespolcra, a hátországba.

Vélemény

Díjat osztani hálás feladat. Főként, ha a díjosztó szabhatja meg, kinek jár a kitüntetés. Felterjesszelek, ne terjesszelek? Megérdemled? Ha megkaptad, légy hálás! 

Én is tanár, te is tanár, mondta Bandika Ervinnek kedélyesen egy kertvendéglőben, miután elolvasták a hírt, hogy szeptembertől emelkednek a tanárbérek. 

Haló, kérem, ide nem jöhetnek be! – hangzik az erőteljes felkiáltás, majd újra – nem jöhetnek be!” Néhány másodpercig eltart, amíg felfogjuk, ez nekünk szól.

Pártsajtó

2
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban - számolt be róla a Deadline.com. 
Luc Besson filmjeivel sok világot bejárt az óceán mélyétől indulva a világűrig eljutva. Közülük néhányat maga alakított ki a vásznon különleges atmoszférákkal, figurákkal, lényekkel. A Valerian és az ezer bolygó városa című sci-fi akció-filmjével is új világokba vezet el.
Gary Oldaman Winston Churchill bőrébe bújik A legsötétebb óra című világháborús filmben. Már a film előzetesének pár percéből kiderül, hogy bizony az angol sztár az Oscar-díjra hajt. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Uniós kvótapofonok 
 
Kotleba vesztett népszerűségéből 
 
A komáromi foci is eurómilliókat kap
 

Aktuális melléklet

Utazás Extra
TESZT: kipróbáltuk a világ legjobb business class szolgáltatásait
 
HOSSZÚ HÉTVÉGÉT SZERVEZÜNK tippek, trükkök, tanácsok
 
A KIRÁLYI FŐVÁROS, Madrid

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8940
Cseh korona 26,0130
Horvát kuna 7,4128
Japán jen 130,2800
Kanadai dollár 1,4608
Lengyel zloty 4,2571
Magyar forint 305,4900
Román lej 4,5635
Svájci frank 1,1063
USA-dollár 1,1694