Az év edzőjével, Shane Tusuppal, Hosszú Katinka edző-férjével a budapesti Év sportolója-gála után beszélgettünk.

Közélet

Hejce | Ez a tragédia is összeköti a két nemzetet, ugyanakkor együttműködésre is sarkalja a két népet, "szükségünk van a kölcsönös megértésre, egymás segítésére, segítségére és támaszra" - mondta Gajdoš.
3
Pozsony | Kiska komáromi látogatásán vetették fel, hogy nem tenné-e nyelvükön is elérhetővé az elnöki hivatal weboldalát.
Pozsony | Itthon hiánycikk a szakmunkás, külföldről importálják a szlovákiai autógyártók.
Döntött a budapesti Legfőbb Ügyészség, Magyarország átveszi Zsák Malina Hedvig ügyét. A magyar vádhatóság most arról egyeztet a szlovák igazságügyi minisztériummal, hogyan veszik át az összes aktát és a bizonyítékokat.  

Sport

Melbourne | Megszületett az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság legnagyobb meglepetése: a címvédő, hatszoros bajnok Novak Djokovic már a második fordulóban búcsúra kényszerült.
Komárom | Izgalmas mérkőzésen gyűrte le hétfő este 87:79-re a bajnoki címvédő privigyeieket az MBK Rieker Com-therm férfi-kosárlabdacsapata az Eurovia SBL pótolt mérkőzésén.
Felsőkirályi |  Ismét a felsőkirályiak győzelme került a Vágsellyei járás csapatainak hagyományos teremtornája, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett TIBI-kupa krónikájába. Tíz év elteltével.

Panoráma

Brüsszel | Környezetbarát anyagokból készült, belga gyártmányú elektronikus autót mutattak be a brüsszeli autószalonon.
Rio de Janeiro | Loalwa Braz Vieira elszenesedett holttestére csütörtökön bukkantak rá egy kiégett autóban, Rio de Janeiro közelében.
Nagyrészt megújult bizottságok értékelik majd a Nemzeti Kisebbségek Kultúrája támogatási programba beérkezett projekteket. A 4,5 millió eurós támogatási csomag felosztásáról akár már áprilisban megszülethetnek az első döntések. Részletek a pénteki Új Szóban.

Kultúra

London | Alanis Morissette üzleti menedzsere beismerte, hogy több mint hétmillió dollárt lopott a popsztártól és más amerikai hírességektől.
Washington | Bruce Springsteen "titkos" búcsúkoncertet adott a Fehér Házban Barack Obama leköszönő amerikai elnöknek és alkalmazottainak. 
New York | Vissza akarja szerezni a Sony/ATV-hez került dalainak szerzői jogait Paul McCartney, ezért a brit sztár szerdán keresetet nyújtott be a zenei kiadó ellen.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Komárom | Néhány napja teljesen felborult a három és fél éves Gelle Sofi és édesanyja élete: a kislánynál leukémiát diagnosztizáltak az orvosok.
Pozsony | A rendőrség kedden adott ki körözést a 38 éves, nagyszombati Pavol Bihari ellen, aki a gyanú szerint múlt héten a házában támadt meg egy 87 éves asszonyt Nagyszombatban. 
2
Nyitra | Az áldozat szülei polgári peres eljárásban 120 ezer eurót követelnek a vízművektől.
1
Komárom | Az óvodások étkeztetési támogatását a város vállalja, az iskoláknak viszont maguknak kell kérvényezniük a dotációt.

Külföld

Berlin | A német parlament alsóháza, a Bundestag egyhangúlag jóváhagyta csütörtökön, hogy  az egészségügyben korlátozásokkal, de használni lehessen a kannabiszt, a marijuana alapanyagát.
Párizs/ London | A stylistok különös gonddal készítették el Donald Trump jellegzetes hajviseletét és bőrszínét. Az élethű figura hajába például jakszőrt kevertek. 
Róma | Eddig két túlélőt találtak: egyikük, egy 38 éves vendég kiment az épületből az autójához, hogy feleségének gyógyszert keressen, és látta, ahogyan a lavina elsodorta az épületet. 

Gazdaság

Pozsony | A gáz- és áramszolgáltatás díjszabása nyomán kirobbant lakossági elégedetlenség miatt a kormány és az Árszabályozási Hivatal is visszavonulót fúj. 
Pozsony | Szlovákia dinamikus gazdasági növekedése továbbra is elsősorban az autóiparnak köszönhető, amely az elmúlt évben az eddigieknél is nagyobb sebességre kapcsolt. 
A globalizáció, a protekcionizmus és a brexit által teremtett új gazdasági és geopolitikai kihívás voltak a fő témák a kedden Davosban megnyílt 47. Világgazdasági Fórum első napján.

Szalon

A Sme távozó főszerkesztő-helyettese szerint van esély, hogy a jelenlegi információs káosz megteremti a keresletet a hiteles tájékoztatás iránt. 
Az én biztos olyasmi, amit úgy kell folyton összeszedegetni, megnyugtató középpontot találni hozzá.
2
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Vélemény

Általában egy-két évente számokban kifejezve is szembesülünk azzal, hogy visszaszorul a magyar nyelv használata. 

A héten két, egymástól ugyan látszólag független, ám mégis összefüggő dolog történt, amelyek figyelmet érdemelnek, mert a korrupcióval kapcsolatosak.

Ugye mindenki előtt ott van a kép, ahogy az ország nagyjai leszállnak az egyszerű nép közé, hogy fürödjenek a szeretetében.

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Ma iktatják be Trump elnököt 
 
Nem örülnek a külföldi munkásoknak 
 
Új emberek döntenek a dotációkról
 
Gera még nem gondol a búcsúra 
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Szatmári receptek a magyar kultúra napján
 
Kímélő, mégis tartalmas ételek

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

A nap mondata

Peter Gajdoš védelmi miniszter Andrej Danko tartalékos századossá történő előléptetéséről

Napi árfolyam

Angol font 0,8683
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5275
Japán jen 121,0500
Kanadai dollár 1,3986
Lengyel zloty 4,3673
Magyar forint 307,9200
Román lej 4,4928
Svájci frank 1,0706
USA-dollár 1,0664