5
Rövid távon logikus a két párt döntése, ám a következő választások utáni parlamenti képviseletet teheti kockára.

PR cikk

Komárom | Hamarosan kezdődik a régió legnagyobb tavaszi fesztiválja, a 26. Komáromi Napok! A Duna két partján fekvő város közös rendezvénysorozatára április 26-a és május 1-je között kerül sor, azonban az előrendezvények már április 21-től megkezdődnek. Nézzük, milyen nagykoncertekre, újdonságokra és programokra számíthatunk?

PR cikk

Nyitra | Nem tudod, mi leszel, ha nagy leszel? Pályaválasztás előtt állsz? Munkát keresel vagy épp új lehetőséget szeretnél kipróbálni? Vállalkozásodhoz szükséged van a megfelelő szakemberekre?A közelgő országos nyitrai Job Expo munkaerőpiaci börze keretében 2017. április 27-28-án látogasd meg a Trexima pavilonját, ahol hasznos tájékoztatást kaphatsz az ISTP „szakmák és foglalkozások legátfogóbb internetes rendszeréről”.

Közélet

Pozsony | A rendőrség egyelőre nem kérte Stanislav Mizík ĽSNS-es képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, Miziknek kora délután átkutatták az irodáját.
Léva | A járványügyi hatóság gyanúja szerint kanyaró ütötte fel a fejét a Lévai járásban.
Pozsony | A rendőrség röviddel dél után hozzáfogott Stanislav Mizík ĽS-NS-képviselő parlamenti irodájának átkutatásához, szélsőséges bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.
Az utolsó néhány hónapban a vereknyei hulladéklerakat felszámolásának ügye többet haladt előre, mint az elmúlt 20 évben.  
9
Tavaly mindennapossá váltak a média elleni támadások, és növekedett az „erős emberek” befolyása a sajtóra.
1
Szlovákia jó gazdasági eredményei a munka törvénykönyvének módosítását is magukkal hozhatják. Robert Fico így akarja javítani a lakosság életszínvonalát.

Sport

London | Használni fogják a videobírót a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
München | A Bayern München érvényesítette Kingsley Comanra vonatkozó elővásárlási jogát és 2020 nyaráig szerződtette a francia válogatott labdarúgót.
„De szorítani fogok a fiúknak.” Ez az az utolsó mondat, amit Zdeno Cíger szlovák szövetségi kapitány nagyon nem szívesen hall a vonal túlsó végén.
Öt nap után újra Fortuna ligás meccs lesz a DAC Arénában, a sárga-kék együttes ma (18.00) a kilencedik helyen álló Senicát fogadja. A dunaszerdahelyiek még versenyben vannak az Európa Liga-szereplést biztosító harmadik helyért.

Panoráma

A világ egyik legnépszerűbb online videojátéka a Counter-Strike: Global Offensive. Több millióan hódolnak neki, ám a fejlesztők most két olyan újítással álltak elő, ami csalódást okozott a játékosok körében.
Pénteki számunkban egész oldalas elemzést olvashatnak a Híd és az MKP kapcsolatáról. 
Boston | Csaknem 720 ezer dollárért (206 millió forintért) kelt el szerdán egy árverésen John F. Kennedy második világháború után vezetett naplója, amelyben Hitlerrel és az ENSZ-szel kapcsolatos feljegyzések is szerepelnek.
Róma | Egy Rembrandt- és egy Renoir-képet loptak el Észak-Olaszországban egy műkereskedőtől. A festmények értéke mintegy 27 millió euró (8,4 milliárd forint) - közölte szerdán az olasz média.

Kvízek

A régi magyar szavakból összeállított kvízünk első része nagy sikert aratott. Ezért most elkészítettük a második részét, ami, ha lehet még szórakoztatóbb, mint az első volt. Ön mennyire ért magyarul? Katt. 
Szombaton volt a romák világnapja. Összegyűjtöttünk pár kifejezést, amely a cigány nyelvből a magyarba is átkerült, de leginkább a szleng része. Hány roma szót ismersz? Katt!
1
Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey. Tíz éven keresztül voltak a Jóbarátaink, sokaknál még most is állandó vendégek. De vajon a nagy kacagások közepette mennyire jegyezted meg a részleteket? Katt! 

Régió

Szepsi | A Szűzanya tévedés volt, a gólyát a heraldikai bizottság nem fogadta el, a lovon ülő alakot a testület nem hagyta jóvá. 
Nyitra | A nővér tizenöt percig nem talált orvost, a beteget a kórház folyosóján is a mentősök látták el. 
Galánta | Ma letette a képviselői esküt Horváth Miklós, a testület új tagja. Az ülés legelején egyperces csenddel emlékeztek František Gauliederre. 
Egyházkarcsa | Leleplezték a készülő villamoserőmű alapkövét az ipari parkban. Idén két jelentős új beruházást valósítanak meg Egyházkarcsán, több száz nőnek adhatnak munkát.

Külföld

Amiens | Kampányolni indult Macron, de Le Pen megelőzte és tüntetést szított ellene. Még fájóbb Macron számára, hogy ez a szülővárosában történt.
Gáza | Mahmúd Abbász palesztin elnök befagyasztotta a Gázai övezet villanyköltségeinek kifizetését Izraelnek, de emögött belső palesztin hatalmi harc áll.
Budapest | Enyhítette a halálra éheztetett agárdi kisfiú szüleinek és nagyszüleinek elsőfokú ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.
Prága | A hatályban lévő törvények szerint a budapesti Közép-európai Egyetem (CEU) jelenleg Csehországban sem működhetne - vélekedett Ales Rozehnal neves cseh jogász csütörtökön a Mladá Fronta Dnes című napilapban. 

Kultúra

Párizs | Marcel Proust francia regényíró egyik levele, amelyben a szomszédok túl hangos hancúrozására panaszkodott, 28 ezer euróért kelt el egy árverésen.
Dél-Komárom | Ma kezdődött és május 1-ig tart a Monostori erődben a 27. Tartóshullám – Mediawave Együttlét nemzetközi fesztivál, amelyen több mint 90 film, 40 koncert és művészeti projekt várja az érdeklődőket. 
A meghosszabbított határidő szerint, április 28-ig várja a tehetséges középiskolások jelentkezését a Minorma Polgári Társulás az idei mentorprogramba. 

Szalon

SAROKPONTSopánka PT
2
Sopánkodni fogok. Pedig nagyon nem szeretek, sőt magukat a sopánkodókat se kedvelem. 
Mind a rendszer ellen harcolnak, de mind másképp. Az eredmény még sosem volt ennyire nyitott, mint most.
2
A mečiari amnesztiák eltörlése nem áll ellentétben a bűnbocsánattal – véli a református lelkész.

Vélemény

Jó hír, hogy a parlamenti hivatalnokok végül nem fogják elolvasni a képviselőknek címzett leveleket. Színtiszta botrány viszont, hogy ilyesmi egyáltalán eszébe jutott valakinek.

A francia elnökválasztás első fordulója inkább hasonlított totótippelésre, mint választásra.

Kiskával szemben még nem tudott csatát nyerni a Smer, kicsit sem, nem hogy nagyot.

Pártsajtó

Az utolsó néhány hónapban a vereknyei hulladéklerakat felszámolásának ügye többet haladt előre, mint az elmúlt 20 évben.  
Nyitra Megye Önkormányzata 2015-ben módosította területrendezési tervét. A folyamat elején az MKP képviselőcsoportjának nevében benyújtottuk két sarkalatos módosító indítványunkat a gyorsforgalmi utak megyénket érintő szakaszai majdani nyomvonalának módosítására. 
A Felvidékről kitelepített magyarok emléknapját minden év április 12-én tartjuk. 1947-ben ezen a napon kezdődött a szlovákiai magyar lakosság Felvidékről való kitelepítése. 

Filmek

Los Angeles | Ewan McGregorral tárgyal a felnőtt Róbert Gida szerepéről a Disney stúdió, amely Marc Foster rendezésében készít játékfilmet A. A. Milne fiáról.
Los Angeles | Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról - értesült a Variety.com.
Budapest | Több mint egy hónappal a bemutatója után átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem című romantikus kalandfilm a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Az Új Szó aktuális címlapja

Fénysorompó az alagút végén 
 
MKP–Híd: Mindenki mást akar 
 
Már Léván is felütötte fejét a kanyaró 
 
Törvény van, ellenőrzés nincs 
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Hulladékmentes konyha 3. A maradék rizs utóélete
 
Kedvenc bolti nasijaink – házilag

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Marián Kotleba, az ĽS-NS elnöke, miután a rendőrség szélsőséges eszmék terjesztésével vádolta meg egyik képvisdelőjét

Napi árfolyam

Angol font 0,8490
Cseh korona 26,9470
Horvát kuna 7,4725
Japán jen 121,3500
Kanadai dollár 1,4792
Lengyel zloty 4,2241
Magyar forint 311,9300
Román lej 4,5338
Svájci frank 1,0835
USA-dollár 1,0893