Nincs címvédő (Nico Rosberg visszavonult), nincs itt az örökös tulaj és mindenes (Bernie Ecclestone visszavonult), mi lesz így a Forma–1-gyel idén? 

PR cikk

Párkányból, Vágpattáról, Légből vagy esetleg Felsőszeliből való? Érdekli a futball? Akkor ezen a hétvégén a saját csapatára is fogadhat, és ezzel bekapcsolódhat a „Kaszáljon a focival” nevű egyedülálló akcióba.

Közélet

Pozsony | A legtöbben Bugár Bélának, a Híd elnökének hisznek, a legkevesebben pedig Marián Kotlebának (ĽSNS) - derül ki az AKO ügynökség aktuális felméréséből.
Sólymos László környezetvédelmi miniszter felhívta munkatársai figyelmét, hogy 2017. március 25-én, szombaton, csatlakozzanak a világ több millió emberét mozgósító akcióhoz és szimbolikusan kapcsolják le a világítást 20.30 és 21.30 óra között, amivel hozzájárulhatnak a klíma és a természeti környezet védelméhez. 
Pozsony | Szlovákia tíz éve nem teljesített olyan jól az adóbehajtás hatékonysága szempontjából, mint napjainkban– jelentette be tegnap František Imrecze.
Pozsony | Több szövegértési feladat nem volt egyértelmű az idei érettségi tesztekben szlovák nyelvből és irodalomból. 

Sport

A védő Bruno Alves és Fernando Santos szövetségi kapitány is nehéz mérkőzésre számít a portugál labdarúgó-válogatott részéről a magyarok elleni szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen.
London | Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya még nem tudja, hosszú távon ki legyen a nemzeti csapat kapitánya.
Melbourne | Mind az első, mind a második szabadedzésen óriási fölénnyel végzett az élen Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája a Forma-1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj pénteki napján.

Panoráma

Sorozatunkban egy tavaly készült videó következik. Mongólia budapesti nagykövete, Batbayar Zeneemyadar, na még egyszer: Batbayar Zeneemyadar egy magyar népdalra zendít. 
Varsó | Több mint tucatnyi embert meztelenre vetkőzött, leölt egy birkát, majd odaláncolta magát pénteken az egykori auschwitzi náci haláltábor "A munka szabaddá tesz" feliratot viselő kapujához.
Az Új Szó szombati számában interjút közlünk Michal Serbin egykori ügyésszel, aki elkészítette az Ivan Lexa elleni vádiratot ifj. Michal Kováč elrablásának ügyében. 

Adóbevallás

Minden adózó jogosult arra, hogy adóalapjából levonja az adómentes részt. Ez vonatkozik a nyugdíjasokra is, esetükben azonban az adómentes részt csökkenteni kell a nyugdíjuk összegével.
A nyugdíj adómentes, ezért a nyugdíjasnak csak akkor kell adóbevallást készíteni, ha egyéb, adóköteles bevétele is volt, és meghaladta az 1901,67 eurót. 
Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

Dunahidas (Most pri Bratislave) | Február 17-én találtak a horgászok a Kis-Duna partján, Dunahidas mellett egy fémhordót, amely egy férfi oszlásnak indult holttestét tartalmazta. 
Privigye (Prievidza) | Egy többszörösen elítélt, 59 éves privigyei férfi szexuálisan bántalmazta azt a 16 éves lányt, akit a gyámsága alá helyeztek.
Galánta | Több százezer euró visszafizetésére kötelezhetik Galántát – derül ki a mezőgazdasági minisztérium értesítéséből.
Léva | A víz világnapja alkalmából a lévai Regionális Közegészségügyi Hivatal minden évben ingyen ellenőrzi a kútvizek minőségét.

Külföld

Ankara | Elsüllyedt egy menekülteket szállító gumicsónak pénteken az Égei-tenger partján fekvő Kusadasi török kikötővárosnál, 12 ember meghalt, köztük 5 gyerek és 2 nő.
Brüsszel | Terrorcselekmény kísérlete miatt vádat emeltek pénteken Belgiumban egy tunéziai férfi ellen, aki autójával járókelők közé hajtott előző nap Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában - jelentette be a belga szövetségi ügyészség. 
1
Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba.

Kultúra

Santa Monica | Carrie Fisher tavaly decemberben bekövetkezett halála miatt nem kellett változtatni a Star Wars soron következő epizódján - mondta el Bob Iger, a Disney stúdió főnöke.
New York | Klasszikus amerikai dalokat dolgozott fel új, Triplicate című tripla albumán Bob Dylan. A világhírű, tavaly óta irodalmi Nobel-díjas előadó, dalszerző jövő héten piacra kerülő anyaga alkalmából interjút adott, amelyet ritkán tesz.
Kolozsvár | Újra együtt lép fel Deák Bill Gyula és Földes László Hobó az augusztus 13. és 20. között tartandó Kolozsvári Magyar Napokon.
Eperjes (Prešov) | Hamvas Béla Kossuth-díjas íróra, filozófusra emlékeznek születésének 120. évfordulóján szülővárosában, a szlovákiai Eperjesen csütörtökön és pénteken.

Szalon

A bolt előtt már vastag faácsolmányokon nagy ládákban állt a gyümölcs és a zöldség, a szőlők duzzadt fürtjei mellett a szilva, abból később két szemet a földön fedezett fel, míg ácsorogva kávézott A másik bolt előtt. 
A HÉT ESEMÉNYEHága letudva, jön Párizs
28
Itt a brexit. Majd Hollandiában nyer Wilders, és jön a nexit. Aztán Franciaországban a frexit. Ezt hirdették még nemrég az alternatív webek szerzői és olvasói.
17
Donald Trump beiktatása és az alternatív tények fogalmának megjelenése óta ismét divatba jött George Orwell kultuszregénye, az 1984. A disztópia szerzője kiváló látnoknak bizonyult, ami nem kevés aggodalomra ad okot.

Vélemény

Különös napokat élünk. Először azt tudjuk meg, hogy a Smer hajlandó megszavazni a mečiari amnesztiák eltörlését, majd azt, hogy a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította Ladislav Bašternák vállalkozót.

Mintha megmozdult volna az eddig tétlenkedő rendőrség a korrupciógyanús ügyekben. Előállították a dévényújfalui és a szemeti polgármestert, és meggyanúsították Ladislav Bašternákot.

Itt a tavasz, és engem épp most, rügyfakadás idején kapott el egy vírus. Ezért most itthon ülök, meggyújtok egy illatgyertyát, beburkolózom a jövendő menyemtől kapott puha takaróba, és élvezem, hogy igazoltan és lelkiismeret-furdalás nélkül nem csinálok semmit (azért ne tartson ez sokáig). 

Pártsajtó

Pozsony | Pénteken, március 24-én találkozik a Híd Regionális Fejlesztéspolitikai Kabinetjének képviselete Tardoskedden. A kabinet új ügyvivője Rigó Konrád, kulturális államtitkár egy konferenciával köti össze a kabinet ülését.
Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Sok helyen lehet romlott hús 
 
2019-től fizetünk a sztrádákért Németországban
 
Elfogadják a Római Nyilatkozatot
 
Michal Serbin volt ügyész a mečiari bűntényekről 

Aktuális melléklet

Rejtvények

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Maroš Kramár színművész szerint egyszer majd készülhetne film Andrej Danko (SNS) parlamenti elnökről is. Kramár az Emberrablás című filmben Vladimír Mečiart alakítja.

Napi árfolyam

Angol font 0,8627
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4178
Japán jen 119,3600
Kanadai dollár 1,4387
Lengyel zloty 4,2685
Magyar forint 309,2200
Román lej 4,5555
Svájci frank 1,0700
USA-dollár 1,0786