Az elmúlt napok szokatlanul alacsony hőmérséklete a szívbetegek számára különösen veszélyes.

Közélet

Januártól súlyosabb büntetésre számíthatnak azok, akik munkájukat végző egészségügyi dolgozókra támadnak.
Év elején érdemes odafigyelni, mi változik az adók, szociális juttatások és egyéb jogszabályok terén. Idén több ilyen változás is hatályba lépett. Vannak területek, ahol az eddiginél néhány euróval többet vesznek ki a zsebünkből, de azért valamit kapunk is. 
Pozsony | Tavaly sikerült jelentősen lefékezni az Európába irányuló bevándorlást, a Törökországon keresztül vezető útvonal szinte bezárult. 

Sport

Rouen | A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-29-re legyőzte Chile csapatát a franciaországi világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában.
Két vereség után hétfőn megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon: Javier Sabaté szövetségi kapitány csapata harmadik csoportmérkőzésén 34-29-re nyert Chile ellen Rouenban.
A két ambiciózus szlovák motoros, Štefan Svitko és Ivan Jakeš számára az idei volt pályafutásuk legrosszabb Dakarja. Az is kiderült, hogy Stéphane Peterhanselt még mindig nem lehet legyőzni.

Panoráma

Páfosz | Bronzból és vasból készült orvosi eszközöket fedeztek fel a ciprusi Páfosz csaknem kétezer éves romjai között a krakkói egyetem régészei. 
Tokió | Japán kutatók ujjlenyomatot másolták le egy digitális fotóról, amelyen egy ember feltartott mutató és középső ujjával V betűt, a győzelem jelét mutatta.
Fokváros | Krokodilok marcangoltak szét egy idegenvezetőt a Dél-afrikai Köztársaságban egy krokodilfarmon.

Kultúra

Mindig vannak irodalmi szívügyei, évekkel ezelőtt Hamvas Béla borról írt elmélkedéseit tolmácsolta szárnyaló szenvedéllyel.
Bologna | Lemondta fellépését Mert Süngü török tenor a Szöketés a szerájból című Mozart-opera előadásában, mert Martin Kusej osztrák rendező az Iszlám Államra tesz célzásokat a darabban. 
Los Angeles | A Star Wars-filmsorozat producerei cáfolták, hogy a történetben Leia hercegnőt alakító, közelmúltban elhunyt Carrie Fisher digitalizált szereplőként jelenne meg az űrszéria IX. epizódjában.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Léva | Bővítik az autólakkozó üzemet, váltott műszakban fognak dolgozni a munkások.
Pozsony | Egy mozdonyvezető vette észre, hogy holttest fekszik a sínek mellett a hóban. 
Királyhelmec/Nagykapos | Néhány utat már letakarítottak, máshol jégbordák és a letaposott hó nehezíti a közlekedést, kiesett az áram, néhol a fűtés is.
Az év első kilenc munkanapján ezer hátrányos helyzetű családot ellenőriztek a szociális ügyi hivatal alkalmazottai országszerte, 56 gyereket magukkal vittek.

Külföld

Dakka | Huszonhat embert, köztük a rendőrség elit terrorelhárító alakulatának 16 tagját ítélték halálra Bangladesben a 2014-ben elkövetett politikai gyilkosságok miatt.
Davos | Holnap kezdődik a 47. davosi Világgazdasági Fórumot, idei mottója: Rugalmas és felelős vezetés.
Berlin | Visszafogottan reagált a német kormány hétfőn Donald Trump megválasztott amerikai elnöknek a The Times című brit és a Bild című német lapban megjelent interjújára, amelyben élesen bírálta Angela Merkel kancellárt és 35 százalékos vámmal fenyegette meg a német autógyártókat.

Gazdaság

London | A nyolc leggazdagabb embernek akkora a vagyona, mint a világ szegényebb felének. Az adatot közlő Oxfam jótékonysági szervezet szerint óriásira tágult a gazdagok és szegények közötti szakadék.
London | Szombati brit sajtóértesülés szerint az Európai Unió hajlandó lenne különleges státust biztosítani a londoni City pénzügyi központjának a brit EU-tagság megszűnése után.
Washington | A német Volkswagen után az olasz-amerikai Fiat-Chryslert is azzal vádolja az amerikai környezetvédelmi hivatal, hogy csalt, és meghamisította a károsanyag-kibocsátás mértékét azzal, hogy speciális szoftvert épített az autókba. 

Szalon

A Sme távozó főszerkesztő-helyettese szerint van esély, hogy a jelenlegi információs káosz megteremti a keresletet a hiteles tájékoztatás iránt. 
Az én biztos olyasmi, amit úgy kell folyton összeszedegetni, megnyugtató középpontot találni hozzá.
2
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Vélemény

Nézi az ember a szlovák parla- ment elnökét, és nem akarja elhinni. Danko az ország spirituális vezetőjének szerepében.

Már nagyon vártuk, itt a Chuck Norris ásványvíz.

Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Többet kaphat, aki nővért ver 
 
Kezdődik a davosi csúcstalálkozó 
 
Hideg: 40 gyerek volt életveszélyben 
 
Barack Obama elnöki mérlege 
 

Aktuális melléklet

Focitipp
Afrikában dőlhet el az angol alsóház sorsa 
 
A Lipcséről, Dárdairól és Bébi Mourinhóról szólt az ősz 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

Napi árfolyam

Angol font 0,8755
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5270
Japán jen 121,9100
Kanadai dollár 1,4010
Lengyel zloty 4,3739
Magyar forint 307,5000
Román lej 4,4922
Svájci frank 1,0728
USA-dollár 1,0661