Pozsony |

A második helyre esett vissza Marian Kotleba Besztercebánya megyében a megyeelnökjelöltek között. 

PR cikk

A Híd folyamatosan olyan javaslatokon dolgozik, amelyek ténylegesen segítik a nyugdíjasokat. Nem engedjük meg, hogy a 2016-os méltatlan valorizáció megismétlődhessen.

Közélet

Pozsony | Nagy a csend, Robert Fico már másfél órát késik a beharangozott sajtónyilatkozattal.
Pozsony | A kormány holnapi ülése elmarad, Fico részben meghátrált Danko előtt. Döntenek viszont a kormánytagok Fico mandátumáról a holnapi, Macronnal való találkozóra.
Pozsony | Robert Fico miniszterelnök összehívta a kormányülést szerdára, indoklása szerint bizonyos programpontok nem tűrnek halasztást.
1
Pozsony | Meglehetősen érdekes fotóra lehettek figyelmesek a Dennik N olvasói, egy cikkben amely Peter Kažimír pénzügyminiszterrel készített interjút.
Óriási az érdeklődés a komposzttárolók iránt. Az önkormányzatok uniós támogatásra irányuló kérelmei többszörösen meghaladták az eredetileg elkülönített 5 millió eurós összeget.
Pozsony | Ján Lunter lehet Besztercebánya megye következő megyefőnöke: a Focus legutóbbi felmérése szerint ugyanis a vállalkozó beelőzte Marián Kotlebát (ĽSNS).
Pozsony | Augusztus 31-ével mond le Peter Plavčan (SNS-jelölt) oktatási miniszter - jelentette be ma Zuzana Škopcová, Andrej Danko SNS-elnök hivatalának igazgatója. 

Sport

Barcelona | Vissza a hűségbónuszt! – az FC Barcelona szerződésszegésért 8,5 millió eurós kártérítést követel Neymartól.
Madrid | A spanyol sportdöntőbíróság (TAD) is elutasította a Real Madrid fellebbezését, így marad Cristiano Ronaldo ötmeccses eltiltása.
Neymar távozásával Messin nagyobb a nyomás, mint korábban bármikor.
Sanghaj | A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media azt szeretné, ha a világbajnoki sorozatban a mostaninál több városi versenyt rendeznének, s a futamok földrajzi elhelyezkedés szerint követnék egymást.

Panoráma

A Híd folyamatosan olyan javaslatokon dolgozik, amelyek ténylegesen segítik a nyugdíjasokat. Nem engedjük meg, hogy a 2016-os méltatlan valorizáció megismétlődhessen.
Alaszka | Lazac helyett inkább fekete bodzát esznek a halak ívási időszakában a Kodiak-medvék – figyelték meg a kutatók.
London | Anyjuk, Diana hercegnő húsz ével ezelőtti halála utáni nehézségeiről beszél egy dokumentumfilmben a walesi hercegnő két fia, Vilmos és Harry herceg.  

Barcelonai merénylet

Barcelona | Eredetileg nagyobb szabású, pokolgépes merényletet készültek elkövetni a barcelonai és a cambrilsi merényletekért felelős terroristasejt tagjai.
Barcelona | Meghalt a múlt szerdai alcanari házrobbanásban a korábban eltűntként számon tartott Abdelbak esz-Szatti imám, akit azzal gyanúsítottak, hogy radikalizálta a barcelonai és cambrilsi merényleteket elkövető terrorsejt fiataljait.
Helsinki | A finn rendőrség nem zárja ki az összefüggést a pénteki turkui késeléses támadás, valamint a spanyolországi merényletek között, ilyen irányban is nyomoz lehetséges szálak után.

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!
Szórakoztató és hasznos öt perc következik. Számok, amelyeket ismerünk, vagy amelyekről már hallottunk. Szakajtónyi szám több területről összekapirgálva. Ez a kvíz nem matematikusoknak készült! KATT!

Régió

Pozsony | Július végén a főváros kitisztíttatta a Szabadság teret, a falfirkászok örültek a tiszta terepnek. 
Zólyom | Tragikus baleset történt röviddel éjfél után, egy autó kicsúszott a kanyarban, felborult és kigyulladt.
Dunaszerdahely | A hét elején megnyitották a kibővített új körforgalmat a járási székhelyen. 
Somorja | Tragikus közlekedési baleset történt ma délután Somorján, a Dunaszerdahelyi járásban, mely során egy 21 éves nő életét vesztette.

Kultúra

Pozsony | Tegnap Pető Tibor magyar nagykövet az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetést adott át négy szlovákiai magyar közéleti személyiségnek. 
Nem regény. Riportkötet. Útinapló. Politikai beszámoló. Végül is egy neves dél-amerikai zsurnaliszta, politikai aktivista hagyta ránk. Kolumbia Nobel-díjas szépírója: Gabriel Gárcia Márquez.
London | Elhunyt 92 évesen Brian Aldiss brit sci-fi író, akinek novellájából Steven Spielberg az A.I. - Mesterséges értelem című filmjét rendezte.

Szalon

4
Észak-Korea egyelőre meghátrált, és ismeretlen okból még egy kis időt kér magának, mielőtt úgyszintén ismeretlen okból megsemmisítő csapást mér Guamra. Hogy ez miért a hét híre?
Hát elment az oktatásügyi miniszterünk. Egy kis cirkusz után Peter Plavčan megtette, amit megtehetett volna rögtön, amikor felmerült a gyanú, hogy a kutatásra szánt EU-s pénzek kétes címekre kerültek.
Abbáziában a rothadás szele fújdogál. A hajdani birodalom nagyvilági fürdőhelye ma leginkább Disneyland és Siófok bizarr kevercsének tűnik.

Vélemény

Ha valamit irigyelhetünk Richtertől, az a gyomra. Hogy nem fordul fel, ha meglátja magát a tükörben.
Mi jön az úton? A gyorsforgalmin. Befektetések és jólét, vagy a szlovákok? Esetleg mindkettő? Van középút? 

Bandika azzal kezdte, hogy üvegtésztát enne Chop suey módra, de nem meri megrendelni, ugyanis abban van tojás. Hogy jut be magyar szervezetbe a kínaival a holland tojás? 

Pártsajtó

7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

Moszkva | Engedélyezték a II. Miklós cár szerelmi viszonyáról szóló film vetítését Oroszországban.
A Baywatch végén van egy jelenet, amelyben a vízimentők lassított felvételen futnak egymás mellett. Mindenki boldog, mosolyog, aztán egyszer csak Zac Efron szó szerint pofára esik. 
Los Angeles | A főszerepre esélyes gyerekeket arra csábították, hogy vegyenek el pénzt egy asztalról. Később "rajtakapták" őket és elvették tőlük a pénzt, közben figyelve a reakcióikat és arra kérték őket, találjanak ki egy kifogást, miért loptak.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Aktuális melléklet

Focitipp

Bayern, Juve, Real: megállíthatók a címvédők? 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Robert Fico kormányfő Richard Sulíkról, az SaS elnökéről, EP-képviselőről

Napi árfolyam

Angol font 0,9171
Cseh korona 26,0830
Horvát kuna 7,4045
Japán jen 128,7300
Kanadai dollár 1,4806
Lengyel zloty 4,2818
Magyar forint 303,7000
Román lej 4,5868
Svájci frank 1,1364
USA-dollár 1,1771