1

A politikai ősz legforróbb témájának a pártokról szóló törvény módosítása ígérkezik.

apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2017.06.29..

Közélet

Sólymos László környezetvédelmi miniszter felhívására több száz önkéntes kapcsolódott be a Duna-part takarításába. Csaknem egy tonna hulladékot gyűjtöttek össze.
Pozsony | Idén jóval kevesebbet költhet tankönyvekre az oktatási minisztérium. 
4
Pozsony | Meg kell változtatni a szlovákiai sporttörvénynek azt a részét, amely tiltja, hogy szurkolók a sporteseményekre idegen országok zászlóit vagy állami szimbólumait vigyék be - sürgették a Magyar Közösség Pártjának (MKP) képviselői Pozsonyban tartott szerdai sajtótájékoztatójukon.
Az eredetileg becsültnél mintegy 15 ezerrel több „régi nyugdíjasnak” emelkedhet a járadéka jövőre. 
Pozsony | Januártól a törvényben meghatározott módon újra emelkedik a nyugdíjkorhatár: már 62 évesen és 139 naposan lehet nyugdíjba vonulni. 
Eperjes | Már a szlovák légierő részét képezi a két amerikai gyártású UH–60M Black Hawk helikopter, vezetésükre négy legénység van kiképezve. 
A törvény jövőre léphet életbe, minimum 15 eurós kiadással kell számolni.

Sport

Olympia Fields | Lindsey Vonn, az alpesi sí jelenlegi egyik legnagyobb sztárja szívesen versenyezne férfiak ellen.
Kazany | Elsőként Chile labdarúgó-válogatottja jutott az oroszországi Konföderációs Kupa vasárnapi döntőjébe: a dél-amerikai bajnok szerdán az első elődöntőben gól nélküli döntetlent után büntetőkkel győzte le az Európa-bajnok Portugáliát.
London | A nemzetközi szövetség (FIA) ismét megvizsgálja azt az ütközést, amely Sebastian Vettel és Lewis Hamilton között történt a vasárnapi Forma-1-es Azeri Nagydíjon.
Első felnőtt Európa-bajnoksága nem teljesen úgy sült el, ahogy szerette volna, egyéni teljesítményével egyáltalán nem volt elégedett Slama Angelika. 

Panoráma

Ottawa | A kézbesítőket ért folyamatos varjútámadások miatt egy időre felfüggeszti szolgáltatását a vancouveri posta a város egy kisebb körzetében.
Ha a parlament ősszel elfogadja a földművelésügyi minisztérium törvénytervezetét, akkor jövő januártól eltűnnek a cirkuszokból a tigrisek és az elefántok. Részletek a csütörtöki Új Szóban.
Nevada | Sikerült helikopterrel kimenteni egy nevadai férfit a kaliforniai Yuba folyóból, még azelőtt, hogy a heves sodrás lesodorta volna egy 25 méteres vízesésen. 

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

Régió

Kassa | Elromlott a Szent Erzsébet-székesegyház három éve beszerelt díszkivilágítása.
Felsőnémeti | Csak minimális mértékben nőtt a forgalom a szlovák–ukrán határátkelőn azóta, hogy az ukránok vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió területére.
Rimaszombat | Fokozottan ellenőrzik a közúti forgalmat csütörtökön a Nagyrőcei és a Rimaszombati járásban a rendőrök.
Nagyjakabfalva | Nagyjából kétszáz hivatásos és önkéntes tűzoltó próbálja megfékezni a lángokat Erdőháton (Záhorie). A tűz három négyzetkilométeren ég.

Külföld

Moszul | Az iraki erők közleményük szerint elfoglalták csütörtökön annak a moszuli mecsetnek a romjait, amelyben az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet három évvel ezelőtt kikiáltotta "kalifátusát".
Kijev | A Boriszpil kijevi nemzetközi repülőtéren helyreállt a kommunikációs rendszer az Ukrajnát és több országot ért masszív hackertámadás megfékezése után, az európai uniós rendőri együttműködést koordináló Europol szervezet viszont ukrán sajtójelentések szerint arra figyelmeztetett, hogy a Petya nevű zsarolóvírus még mindig támad a világ egyes pontjain.
Prága | Csehországban a jövőben a fegyvert törvényesen tartók szükség esetén várhatóan használhatják majd fegyverüket a terroristák ellen. 
Washington | Új vízumkiadási feltételeket határozott meg az amerikai kormány hat, többségben muzulmánok lakta ország állampolgárai számára, ezek egyike, hogy bizonyítaniuk kell közeli családi vagy üzleti egyesült államokbeli kapcsolatukat ahhoz, hogy beutazhassanak az országba.

Kultúra

Los Angeles | Rekordnak számító 774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót, animációs filmest hívott meg soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia - adta hírül a Variety című filmes portál.
Pozsony | A Szlovákiai Magyar Írók Társasága minden júniusban köszönti az életjubileumukat ünneplő vagy a közeli hónapokban ünnepelni készülő tagjait. 
Kolovratnik Krisztián, Dobó Kata és a harmincas évek Budapestjének sötét oldala: megjelent a Kondor Vilmos népszerű krimijéből készült Budapest Noir első előzetese.

Szalon

TÁRCA A SZALONBANGyőrffy Ákos: A pokol
Felszállunk kisebbik fiammal a helyi busz egyik délutáni járatára. A sofőr mellett ott álldogál egy férfi, aki az utcánkban lakik, de életemben egy szót sem váltottam vele. 
Két közéleti könyvbe fogtam bele, miután letettem Olga Tokarczuk lengyel író Őskor és más idők című misztikus regényét. 
Macron diadalmenete nagy követ gördített le a populizmustól rettegők szívéről. De valóban itt az ideje a pezsgőbontásnak? 

Vélemény

A szlovákiai magyar sajtóközeg nyomorúságos állapotban van – ezt bármelyik kolléga meg tudja erősíteni a kedves olvasónak, ha elcsípi őt az utcán.

Eddig azért panaszkodtak, hogy kevés a szabadidejük, most meg hirtelen azért, mert nincs munkájuk – kommentálta a 80-as évek elején kirobbant brit munkanélküliséget Fülöp herceg, II. Erzsébet angol királynő férje.

Az ingyenesség illúziója, szocializmus, hatalmas korrupció. Halmozódó adósságok, rendre ismétlődő állami mentőövek, és már 11 éve a Smer által vezényelt, a rossz rendszert bebetonozó pangás időszaka.

Pártsajtó

A párt azt mondja, nem pártsajtót akar létrehozni a magyar kormánytól kapott pénzből. 
2
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 

Filmek

Budapest | Több mint három hónappal a bemutatóját követően is jelentős az érdeklődés a Kincsem című romantikus kalandfilm iránt a magyar mozikban: Herendi Gábor alkotása átlépte a 400 ezres nézőszámot a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.  
Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
Elképesztően látványos film a Jupiter holdja, ötpercenként esik le az állunk az operatőri bravúroktól, és a tekintélyes büdzsét is érezni minden kockán. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Mégsem nő a lakóházak adója 
 
Jahnátek újra képben
 
Kicsit javult a vállalkozói környezet
 
Hány euróig adómentes a diákmunka? 
 

Aktuális melléklet

Szenior
NYELVTANULÁS idős korban
 
AZ ÖREGKORRA IS FEL KELL KÉSZÜLNI interjú a Luna Klub vezetőjével
 
SZENIORTURIZMUS, utazási kedvezmények időseknek

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Andrej Danko (SNS) parlamenti elnök, miután meglátogatta a Dél-Koreát Észak-Koreától elválasztó demilitarizált övezetet

Napi árfolyam

Angol font 0,8853
Cseh korona 26,3260
Horvát kuna 7,4128
Japán jen 127,5300
Kanadai dollár 1,4888
Lengyel zloty 4,2375
Magyar forint 309,5400
Román lej 4,5510
Svájci frank 1,0913
USA-dollár 1,1375