A blockbustereken túl - 2017 filmes csemegéi.

Közélet

Pozsony | Beblavý az ügyben feljelentést tett ma a Főügyészségen, ezen kívül az ügy kivizsgálását kérte a Martin Poliačik vezette összeférhetetlenségi bizottságtól is.
Bős | A bősi menekültközpontban jelenleg 13 menedékkérő tartózkodik - kilenc felnőtt és négy gyerek -, akik Ausztriában folyamodtak menedékjogért. Mindannyian Szíriából származnak. 
Komárom | Juhász Györgyöt, a komáromi Selye János Egyetem (SJE) eddigi rektor-helyettesét nevezte ki az intézmény rektorának kedden Andrej Kiska államfő.
Pozsony | Töltse le a teszteket, és nézze meg, hogy okosabb-e, mint egy ötödikes!

Sport

San Diego | Közel másfél év után csütörtökön tér vissza a profi golfozók legrangosabb sorozatába, a PGA Tourba Tiger Woods, aki öt héten belül négy versenyen vesz majd részt.
Kilencven éve, 1927. január 22-én megváltozott a futballvilág. Az egykori rögbijátékos, Henry Blythe Thornhill Wakelam és társa, C. A. Lewis mikrofon mögé állt, és megkezdte az Arsenal–Sheffield United meccs közvetítését.
London | Ross Brawn, a Ferrari korábbi technikai igazgatója és a Brawn-csapat vezetője visszatér a Forma-1-be, melynek egyik ügyvezető igazgatója lesz.

Panoráma

Madrid | Kokaint talált  egy üzletben vett kakaóporos dobozban egy vásárló Zaragozában.
Schwechat/Bécs | A brit sztárszakács, Jamie Oliver ételeit is fogyaszthatják a jövőben a bécsi repülőtér 3-as termináljának utasai - közölte Julian Jäger, a repülőtér vezetője kedden. 
Évekre visszamenőleg nem volt olyan szennyezett a levegő, mint most. A szmog mennyisége már nemcsak a városokban, vidéken is elérte a kritikus értéket. 

Kultúra

Los Angeles | A Kaliforniai álom című musical a 89. Oscar-díjátadó gála legnagyobb esélyese, a mindössze 32 éves Damien Chazelle alkotása 14 jelölést kapott. 
Los Angeles | Oscar-díjra jelölte Deák Kristóf Mindenki című alkotását a rövidfilmek kategóriájában az amerikai filmakadémia, amely kedden hozta nyilvánosságra a legrangosabb hollywoodi elismerés jelöltjeit.
Mizser Attilának cselek hallgatásra címmel jelent meg nemrég új verskötete, amely a 2008-as Köz óta az első.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Érsekújvár | Influenzaszünetet rendelt el a hét elején az Érsekújvári Regionális Közegészségügyi Hivatal a Bethlen Gábor utcai alapiskolában, ahol az influenzás betegek aránya meghaladta a harminc százalékot.
Komárom | Szlovákiában eddig 23 esetben mutatták ki a madárinfluenza-fertőzést. A legveszélyeztetettebb terület Dél-Szlovákia, azon belül a Komáromi járás.
Besztercebánya | Belefagyott egy fekete kárókatona a Garam jegébe Besztercebányán, a Majerská út környékén.
Áj | Egyre több turista érkezik a Szepsihez közeli kisközségbe, hogy megcsodálja a jéggé fagyott vízesést.

Külföld

Mexikóváros | Mexikó elfogadhatatlannak tartja Donald Trump amerikai elnök arról szóló tervét, hogy fal épüljön a két ország határán.
Berlin | Őrizetbe vettek kedden Németországban két feltételezett dzsihadistát, akik a gyanú szerint harcoltak az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet soraiban.
Farindola | További két holttestet találtak a lavina által múlt héten betemetett közép-olaszországi Rigopiano szálloda romjai között, s ezzel tizennégyre emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma.

Gazdaság

Kassa | A kassai U. S. Steel acélművet a Korzár értesülése szerint a kínai He Steel Group gigavállalat vásárolja meg az amerikaiaktól.
Pozsony | Robert Fico tegnap ismét arra szólította fel az embereket, hogy tépjék szét a januári villany- és gázszámlákat, mivel azok túlzott összeget tartalmaznak.
Pozsony | A földművelésügyi tárca hozzálátott a nemzeti élelmiszer katalógus kidolgozásához. Az állami pénzekből élelmiszert vásárlók ennek köszönhetően a jövőben olcsóbban juthatnak hozzá a friss és jó minőségű hazai élelmiszerekhez.

Szalon

Éppen Tony Judt Balsors ül e tájon című könyvét fejezem be. 
TÁRCA A SZALONBANÉrtékleltár
A mentőautó kerekei lustán forgatták a hólevet, a sofőr ráérősen vette be a kanyart, amikor jelzett a telefon. 
Jarábik Balázs külpolitikai elemző szerint a Nyugat felnagyítja az orosz veszélyt, hogy elterelje a figyelmet a belső problémáiról. Úgy véli, Moszkva ma nem profitálna az EU széteséséből.

Vélemény

Őrségváltás Amerikában: pénteken egy karakteres államfő távozott az Egyesült Államok éléről és átadta a helyét egy másik, hasonlóan karakteres, de nagyon ellentmondásos megítélésű személynek.

Higgyük el, hogy az olimpia kijön „csekély” 774 milliárdból meg némi pluszból, vagy ezt is szorozzuk fel? És ha igen, mennyivel?

Meglepő módon Szlovákia könyvtár-nagyhatalom, a könyvbarátok paradicsoma. Az amerikai Syracuse Egyetem hirdette ki ezt az eredményt, saját kutatásai alapján.

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Már levegőt venni is veszélyes

Brexit: kell a parlament döntése

Miért gyenge magyar nyelvből a magyar ötödikes diák?

Aktuális melléklet

Focitipp
Vérprofi n keresik a tehetségeket a nizzaiak 
 
A jövő felé fordult vagy megőrült a Juventus?

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

A nap mondata

Mohamed Allús, a szíriai ellenzéki delegáció vezetője a béketárgyalás nyitónapján

Napi árfolyam

Angol font 0,8615
Cseh korona 27,0270
Horvát kuna 7,5058
Japán jen 121,7200
Kanadai dollár 1,4266
Lengyel zloty 4,3719
Magyar forint 309,8200
Román lej 4,4978
Svájci frank 1,0727
USA-dollár 1,0715