Megkérdeztük olvasóinkat, emlékeznek-e az utóbbi harminc év legkeményebb telére.

Közélet

Pozsony | Béremelést követelnek a buszsofőrök, emiatt már egy hónapja sztrájkkészültségben vannak, ám a tárgyalások holtpontra jutottak. Ha nem lesz megegyezés, leállhat a buszközlekedés.
Pozsony | Robert Fico miniszterelnök nagyon sajnálja, hogy Andej Kiska köztársasági elnök nem tünteti ki azokat az embereket, akik legtöbbet tették a szlovák uniós elnökség sikeréért.
Visszatérhet a roma polgárőrség intézménye. 
Barack Obama nyolc év elteltével, e héten távozik a Fehér Házból. Azt mondta, örül, hogy véget ér a második ciklus is, és készül az „átlagos amerikai” életére. 

Sport

Felsőkirályi |  Ismét a felsőkirályiak győzelme került a Vágsellyei járás csapatainak hagyományos teremtornája, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett TIBI-kupa krónikájába. Tíz év elteltével.
Dobogós helyre tört, végül csak 25. lett. Štefan Svitko különböző okok miatt nem tudta beteljesíteni az ambícióit az idei Dakar-ralin, de a szlovák motoros már a 2018-as versenyre gondol.
A Ligás Klubok Uniója (ÚLK) elnöksége tegnap döntött arról, hogy 11 csapat szerepel a labdarúgó Fortuna Liga tavaszi idényében.

Panoráma

Róma | Két közepes erejű földrengés rázta meg szerdán Olaszország középső részét, a földmozgásokat érezni lehetett Rómában is, illetve abban a térségben, ahol tavaly több száz halálos áldozatot követelő rengések sorozata történt.
Bangkok | Elfogtak egy HIV-fertőzött cseh férfit Thaiföldön, akit hazájában azért köröztek, mert a hatóságok szerint több mint tíz embert, köztük egy kiskorút, megfertőzött az AIDS-et okozó vírussal.
Kijev | Háromszülős baba született Kijevben olyan eljárással, amelyet a világon először használtak sikeresen.

Kultúra

Prága |  Január 14-én köszöntötték Prágában 90. születésnapján Zuzana Růžičkovát.
A rockzene történetében valószínűleg még sosem foglalkozott annyit a sajtó egy feldolgozásokat játszó csapattal, mint a B Street Band nevű Bruce Springsteen-emlékzenekarral. 
Az idei filmpremierek listáját lapozva könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy nincs új ötlet Hollywood ege alatt: mindenféle folytatásokkal és feldolgozásokkal lesznek tele a mozik.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Kassa | Sokkal több volt az utas, mint tavaly, és a járatok száma is emelkedett. Összesen 436 696 utas vette igénybe tavaly a repülőtér szolgáltatásait, ami 6,4 százalékos növekedést jelent.
Párkány | A hetek óta tartó kemény fagyok miatt 24 órás ügyeletet vezettek be a párkányi hajléktalanszállón. A lakók élelmezéséről civilek gondoskodnak.
Tallós | Tavaly áprilisban zárták be a tallósi cölöpös vízimalmot, mert áttételrendszerének tengelye kettétört. Februárban újra megnyitnák, ha az ellenőrzésnél nem találnak hiányosságokat.
Sztankován | Vonatgázolás következtében vesztette életét ma egy ember Sztankován (Stankovany) mellett. A vonatközlekedés a baleset miatt szünetel a Kralován – Fenyőháza szakaszon.

Külföld

Brüsszel | A török kormány állításaival ellentétben nem az amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok állt a tavaly júliusi törökországi puccskísérlet mögött.
Párizs | Valamennyi francia politikai párt, köztük a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front is elítélte szerdán a Manuel Valls volt kormányfő, a baloldali előválasztás egyik jelöltje elleni előző napi támadást.
Davos | A NATO-t létrehozó washingtoni szerződés kollektív védelmet garantáló ötödik cikke nem kérdőjelezhető meg, "szent kötelesség" - jelentette ki Joe Biden amerikai alelnök.

Gazdaság

Pozsony | Szlovákia dinamikus gazdasági növekedése továbbra is elsősorban az autóiparnak köszönhető, amely az elmúlt évben az eddigieknél is nagyobb sebességre kapcsolt. 
A globalizáció, a protekcionizmus és a brexit által teremtett új gazdasági és geopolitikai kihívás voltak a fő témák a kedden Davosban megnyílt 47. Világgazdasági Fórum első napján.
Londoni pénzügyi elemzők szerint számottevően gyorsítja a közép-európai EU-gazdaságok idei inflációját a nyersolaj drágulása.

Szalon

A Sme távozó főszerkesztő-helyettese szerint van esély, hogy a jelenlegi információs káosz megteremti a keresletet a hiteles tájékoztatás iránt. 
Az én biztos olyasmi, amit úgy kell folyton összeszedegetni, megnyugtató középpontot találni hozzá.
2
Még soha nem volt annyira rossz, hogy ne lehetne még rosszabb. Több mint egynegyed évszázaddal a vasfüggöny lehullása és a szovjet nagyhatalom fokozatos lebomlása után fordulat állt be, s Oroszország újra diadalmát ünnepelheti. 

Vélemény

Általában egy-két évente számokban kifejezve is szembesülünk azzal, hogy visszaszorul a magyar nyelv használata. 

Marián Kotleba egyik képviselője, Stanislav Mizík úgy „káderezte” az idei állami kitüntetetteket, hogy azt Alexander Mach, a Tiso-féle bábállam belügyminisztere se csinálta volna másképp 1939-ben.

Feldobjuk csavarhúzó, leesik traktor. Mi az? McGyver a háztetőn. Ez a régi találós kérdés jutott eszembe annak kapcsán, hogy idén ismét megyei választások lesznek Szlovákiában.

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Reform nélkül nincs munkás 
 
HASZNOS TANÁCS: Bonyolult a termőföld eladása 
 
Mégsem fog többe kerülni a gáz és a villany 
 
Nem látják szívesen Kotlebát
 
Interjúnk Hosszú Katinka edzőjével 

Aktuális melléklet

Kert és udvar
Az új kertészeti esztendő optimális megtervezése
 
Tanuljunk a tavalyi évből! 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

  •  
  •  
h k sz cs p sz v
11
21
31
41
51
61
71
81
91
1
2
3
4
5

Napi árfolyam

Angol font 0,8679
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5325
Japán jen 121,1000
Kanadai dollár 1,3953
Lengyel zloty 4,3693
Magyar forint 307,7900
Román lej 4,5010
Svájci frank 1,0712
USA-dollár 1,0684