Pozsony |

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium diákjai is kivonultak a menetre, saját, kétnyelvű transzparenssel. 

PR cikk

Tetőépítésben gondolkodik, de nem tudja, milyen költséggel tervezzen? Van megtakarítása, de nem tudja, mibe fektesse? Tetőfelújításon gondolkodik, de nem tudja hogyan álljon neki? A Terran kalkulátorral egyszerűen és gyorsan talál választ kérdéseire a tetőépítéssel és a felmerülő költségekkel kapcsolatban.

Álláshirdetés

Csallóközi (Dunaszerdahelyi járás) tudósítót keresünk  az Új Szó szerkesztőségébe!  

Közélet

Kassa | A Kassa I Járásbíróság négyhónapos feltételes szabadságvesztésre ítélte Peter K. képzőművészt és aktivistát garázdaság miatt, melynek végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztette. 
Pozsony | Komoly gondokkal küzd a szlovák hadsereg, a potenciális katonák inkább autókat gyártanak.
Pozsony | A korrupcióellenes menet szervezői ma eljuttaták a kormányhivatalba a Robert Fico miniszterelnöknek szóló meghívót a mai korrupcióellenes menetre.
Pozsony | Az iskolaközpontok kialakításának lehetőségét szeretné bevinni a köztudatba a Híd. 
Pozsony | A környezetvédelmi minisztérium konkrét jogszabály-módosításokat készít elő, amelyek megerősítik a tárca hatásköreit a természetvédelem terén. 
3
Pozsony | Marián Kotleba Mi Szlovákiánk Néppártja (ĽSNS) honvédség létrehozását célzó javaslatot nyújtott be a parlamentben.
Pozsony | Ha a kormánykoalíció vezetői komolyan gondolják a korrupció elleni harcot és az átláthatóságot, akkor elfogadják az OĽaNO javaslatát a szigorúbb vagyonbevallásokról – mondta Veronika Remišová.

Sport

Milton Keynes | Az Aston Martin lesz a Forma-1-es Red Bull csapat névadó szponzora.
New York | Donald Trumpnak a himnusz alatt térdelő futballistákat bíráló szavai óriási felháborodást váltottak ki a profi amerikaifutball-liga (NFL) játékosainak és klubvezetőinek körében.
Győzött a DAC Nagymihályban a Fortuna Liga 10. körében: a dunaszerdahelyiek 1:2-re legyőzték a hazaiakat.
A műkorcsolyázók számára most kezdődik az olimpiai szezon – a pjongcsangi játékokra készül a Meagan Duhamel, Eric Radford páros is. 

Panoráma

Stockholm | Hat év után emeli kategóriánként 1 millió svéd koronával a Nobel-díjjal járó pénzjutalom összegét a svéd Nobel Alapítvány. 
London | Újabb nagy zsírhegyet találtak az elöregedett londoni csatornahálózatban. 
Colombo | A csempész furcsa járása miatt tűnt fel a colombói repülőtér vámosainak. Mint elmondták, a férfi alig bírt járni, és úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak. 

Kvízek

Sokat kirándulsz, vagy szereted nézegetni a turistalátványosságokról készült képeket? Akkor ez a te kvízed? Felismered a nevezetességeket? A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   

Régió

Csorbató (Štrbské Pleso) | A férfit a hegyi mentősök és a rendőrök napokig keresték, a holttestét végül helikopterrel találták meg a Mlynické Solisko csúcs alatt, a sziklák között. 
Kassa | 85 kilogramm borostyánkövet foglaltak le ma a kassai vámosok egy ukrán rendszámú gépkocsiban az R4-es autópályán, a Kassa-vidéki járásbeli Migléc (Milhosť) mellett. 
Kisladna (Malá Lodina) | A hidat helyettesítő kerülőutat a felújítás befejezése után kerékpárúttá szeretnék átalakítani.
Pozsony | Nem találtak bombát a rendőrök a pozsonyi járási bíróságokon, eljárást indítottak rémhírkeltés ügyében.

Külföld

Beszterce | A besztercei Andrei Muresanu Főgimnázium  vezetősége szerint nem volt etnikai jellege az iskolában múlt csütörtökön történt bántalmazásnak. 
Washington | Lőfegyvereket  birtokló  személyt vettek őrizetbe az amerikai titkosszolgálat emberei a Fehér Ház közelében.
Brüsszel | Stabil, erős kormányzatra van szükség Németországban ahhoz, hogy az Európai Unió szembe tudjon szállni a felmerülő globális kihívásokkal - írta az Európai Bizottság elnöke az Angela Merkel kancellárnak küldött levelében.

Kultúra

Telefonon beszélek valakivel, akitől megtudom, nemrég meghalt a barátnője, és mondja a nevét. A hír megdöbbentett, mert a megboldogult nekem is a barátnőm volt. 
Kezdem azzal, hogy évek óta nincs tévém, aminek hála nem csupán, hogy enyhén lelassult butulásom folyamata, hanem mentesültem a Szultánokról és Szupersztárokról folyó eszmefuttatásoktól. 
José Feliciano, a híres Puerto Ricó-i gitáros-énekes szeptember 10-én ünnepelte 72. születésnapját. A vak művész csehszlovákiai élményeiről is mesélt lapunknak.
Washington | Meghalt 68 éves korában rákbetegségben Charles Bradley amerikai soulénekes - írta a művész szóvivőjére hivatkozva a BBC News.

Szalon

Telefonon beszélek valakivel, akitől megtudom, nemrég meghalt a barátnője, és mondja a nevét. A hír megdöbbentett, mert a megboldogult nekem is a barátnőm volt. 
Kezdem azzal, hogy évek óta nincs tévém, aminek hála nem csupán, hogy enyhén lelassult butulásom folyamata, hanem mentesültem a Szultánokról és Szupersztárokról folyó eszmefuttatásoktól. 
Pozsonyt és Bécset 1848 óta köti össze vasútvonal a Duna bal partján Dévényújfalun és Marcheggen keresztül. 1898-ban merült fel, hogy a két város között a folyó jobb partján helyiérdekű villamos-vasútvonal épülne.

Vélemény

Rövidesen elfogadhatják azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében már nem vagyontárgyként, hanem élőlényként kezelnék családtagjainkat.

Úgy vélem, a nyelvek európai napján nemcsak az egyes nyelveket kell ünnepelni, hanem az európai nyelvi sokszínűséget és a többnyelvűséget is.

A 2017-es év mind Irakban, mind Szíriában végre összekovácsolta azokat a szövetségeket, amelyek képesek legyűrni az Iszlám Államot.

Pártsajtó

7
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.
Pozsony | Több aszisztens az iskolákban, a hátrányos helyzetű gyerekek óvodai támogatása, a diagnosztikai intézmények állapotának normalizálása, vagy a nemzetiségi iskolába járó gyerekek utazási támogatása. 
Pozsony | A Környezetvédelmi Világnap alkalmából Sólymos László ma 32 miniszteri elismerést adott át olyan személyeknek és csoportoknak, akik kimagasló munkát végeztek a természetvédelem terén.

Filmek

A moziban hasít az Az című horror. Ennek alkalmából összeszedtük a kultikus horror filmek főgonoszait. A te dolgod csak annyi, hogy kitaláld melyikük melyik filmben szerepelt. Adunk egy jó tanácsot: ne sötétben töltsd ki ezt a kvízt!   
Róma | Női szereplők bőven lesznek a filmben.
London | Charlie Chaplin, a komédia királya ugyan nem került be az első tízbe, a bővített, százas listán azonban négy filmje is szerepel. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Bővül a magyar óvodahálózat 
 
A Legfelsőbb Bíróság előtt a zenélő ház 
 
Brexit: nem sérül az EU-polgárok joga 
 
Merkel három párttal is tárgyalni kíván
 

Aktuális melléklet

Focitipp
10 ok, miért bukdácsol a Real Madrid
 
Véglegessé vált a Nemzetek Ligája

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8816
Cseh korona 26,0460
Horvát kuna 7,4843
Japán jen 134,0100
Kanadai dollár 1,4675
Lengyel zloty 4,2672
Magyar forint 309,7300
Román lej 4,5967
Svájci frank 1,1588
USA-dollár 1,1961