Pozsony |

Jaromír Čižnár főügyész azt javasolja a Legfelsőbb Bíróságnak, hogy oszlassa fel az ĽSNS-t .

PR cikk

Győry Attila ajánlásával.

PR cikk

Színes programsorozattal ünnepli a Nemzeti Összetar- tozás Napját Magyarország Kassai Főkonzulátusa a helyi és a környékbeli magyar szervezetekkel együttműködve. A június 3-tól 8-ig tartó rendezvény csúcspontja a magyarországi ExperiDance Ezeregyév című produkciója lesz.

Tablók viadala 2017

Tiétek a Felvidék legjobb tablója? Nyerjetek vele 400 eurót! Hogy a győztes osztálynak legyen miből buliznia! Egyszerűbb, mint az érettségi! 

Közélet

Pozsony | A világban biztonsági téren zajló, folyamatosan gyorsuló változások és az ezekhez történő alkalmazkodás témája köré épülnek a Globsec biztonságpolitikai fórum panelbeszélgetései és előadásai.
Ha új autót veszünk, költözünk, a kocsi gazdát cserél, azt jelenteni kell a rendőrségen, és be kell fizetni a megfelelő illetéket.
Pozsony | Az eltűnt gyerekek nemzetközi napja, vagy ahogy Magyarországon hívják, az Ezer lámpás éjszakája apropóján tették közzé a rendőrségi statisztikát.
Pozsony | Alkotmányjogászok szerint ha feloszlatják  Marián Kotleba szélsőséges pártját, 14 parlamenti képviselője akkor is tovább gyakorolhatná mandátumát.
Tegnap került nyilvánosságra egy videofelvétel, melyen azt látni, hogy egy verekedéshez kihívott rendőrök válogatás nélkül mindenkit végigvernek egy roma telepen.
Az indoklás szerint a párt szélsőséges, fasiszta tendenciákat mutat és tevékenysége a Szlovák Köztársaság alkotmányába, nemztetközi szerződésekbe és egyéb jogszabályokba ütközik.

Sport

Budapest | Suhajda Szilárd után Klein Dávid is visszafordult a Mount Everestről a 8848 méteres csúcs elérése nélkül, az expedíció befejeződött.
Budapest | Motokrossz-balesetet szenvedett, ezért kórházba vitték a kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok Valentino Rossit.
Madrid | A spanyol ügyészség adócsalás miatt vizsgálódik Cristiano Ronaldóval, a Real Madrid portugál labdarúgójával szemben.
Manchester | Jesus Navas a szezon végén távozik a Manchester City labdarúgócsapatától.

Panoráma

Manchester | Szilánkokat, repeszeket távolítottak el a sérültek arcából, testéből, a két utcán élő férfi hamarabb ott volt a helyszínen, mint a hivatásos mentők.
Kotlebáéknak elsősorban a pénztárcája érezné meg, ha feloszlatnák őket, ugyanakkor már jó előre felkészültek a fenyegetésre. 
89 éves korában elhunyt Roger Moore, az egyik legmenőbb James Bond. Mi ezzel a kvízzel emlékezünk a színészlegendára. Katt, és tudj meg többet az egykori Angyalról. 
Katmandu | A nepáli hatóságok már nem biztosak abban, hogy létezik az a négy halott hegymászó, akit egy serpa mentőcsapat vélt látni a hét elején a Mount Everest legmagasabban fekvő, 4-es jelzésű táborában egy sátorban. 

Manchesteri robbantás

Manchester | A Manchester City és a Manchester United labdarúgócsapata közösen egymillió fontot ajánlott fel a történt robbantás áldozatainak megsegítésére.
Manchester | Szilánkokat, repeszeket távolítottak el a sérültek arcából, testéből, a két utcán élő férfi hamarabb ott volt a helyszínen, mint a hivatásos mentők.
Bosszúvágy hajtotta Salman Abedit, a manchesteri robbantás elkövetőjét, mert egy líbiai származási barátját megkéselték Manchesterben 2016-ban.
1
London | Leállította a manchesteri rendőrség a hétfői robbantásos merénylet vizsgálata során összegyűjtött bizalmas információk megosztását az amerikai biztonsági szolgálatokkal, miután az elmúlt napokban rendre kiszivárogtak ezek az értesülések az amerikai sajtóhoz.

Kvízek

89 éves korában elhunyt Roger Moore, az egyik legmenőbb James Bond. Mi ezzel a kvízzel emlékezünk a színészlegendára. Katt, és tudj meg többet az egykori Angyalról. 
Vannak filmek, amelyeket egy filmkocka alapján felismerünk. Nevezzük kultuszfilmeknek. Az igazán ismerteket mellékszereplők alapján is belövünk. Kvízünk második része következik. A nagy sikerre való tekintettel. KATT!
Mátrix, Chicago, Elfújta a szél – kultuszfilmek, amiket azok is ismernek, akik nem látták. Filmkvíz a legismertebb filmekből. Ismerd fel őket a mellékszereplők alapján. KATT!

Régió

Pozsony | Balesethez riasztották ma reggel a pozsonyi tűzoltókat: négy személygépkocsi és egy furgon ütközött össze a Kikötői híd alatt.
Komárom | A zárszámadás megvitatása ma esedékes, eldől, mennyi pénz jut még fejlesztésre, illetve a tartalékalapba.
Ipolyság | A regényekben gyakran álmos kisvárosokban történnek a legmegdöbbentőbb bűntények. Néha a valóságban is. 
Besztercebánya | Ma négy hónapos feltételes szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy 22 éves férfit, aki pornóképet osztott meg egy fiatalkorú lány ismerősével.

Kultúra

Pozsony | Andrej Kiska államfő aláírta a Kisebbségi Kulturális Alap létrehozásáról szóló jogszabályt.
Tizenkét éve nagy szakmai és közönségsikere volt Luc Jacquet Pingvinek vándorlása című dokumentumfilmjének; nem véletlen, hogy Oscar-díjat kapott. 
Los Angeles | A hétfői manchesteri terrortámadás miatt lemondta a Wonder Woman című produkció május 31-re tervezett londoni premierjét a Warner Bros. filmstúdió.

Szalon

30
A hét magyarországi belpolitikai érdekessége a gumiszerűen nyúló slágertémák (CEU, harcban a világgal, sorosozás) helyett ezúttal legyen egy ellenzéki akció.
Rónai Péter nevének említése nélkül aligha beszélhetnénk érdemben a cseh–szlovák képzőművészeti szcénáról, már ami a nyolcvanas, kilencvenes és kétezres éveket illeti. 
Ficónak eszébe sem jutott, hogy gesztust gyakoroljon, s a kávé helyett belügyminiszterét, Robert Kaliňákot tegye félre.

Vélemény

Azt azért tisztázzuk, hogy Méryről nem a magyarsága miatt állította a sajtó, hogy a Híd embere. 

A bevándorlás és civil társadalom kérdésében „Brüsszel” és „Visegrád” mintha nem hallaná egymást, mintha egy üvegfüggöny húzódna a vasfüggöny helyén, amiről pont az észérvek pattannak vissza.

Azért nem kell a teljes értékrelativizmus apátiájába esnünk. 

Pártsajtó

A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.
A környezetvédelmi tárca idén is megrendezi a már hagyományos nyílt napot. Május 13-án, szombaton, 10 órától a  Ľudovít Štúr téren gazdag program várja a kicsiket és nagyokat.  
Bártfa (Bardejov) | Az UNESCO mint védjegy felhasználása a fenntartható idegenforgalom fejlesztésére Közép-Európa régióiban címmel ma nemzetközi konferencia zajlott Bártfán, mely felett az UNESCO Világörökség Központ vállalt védnökséget.

Filmek

Tizenkét éve nagy szakmai és közönségsikere volt Luc Jacquet Pingvinek vándorlása című dokumentumfilmjének; nem véletlen, hogy Oscar-díjat kapott. 
Vannak filmek, amelyeket egy filmkocka alapján felismerünk. Nevezzük kultuszfilmeknek. Az igazán ismerteket mellékszereplők alapján is belövünk. Kvízünk második része következik. A nagy sikerre való tekintettel. KATT!
A 300 éve született Mária Teréziáról készül most kétszer százperces tévéfilm.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Kotlebáékat feloszlathatják 
 
A NATO az Iszlám Állam ellen 
 
Vizsgálják a brutális rendőri fellépést
 
Körzeti orvos nélkül maradt Kürt és Fűr 
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
A hús drága – ne vesszen kárba! 
 
Szezon és fazon: Receptek bodzavirággal, eperrel, spárgával

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Egy plakát szövege az EL-döntőn. Egy Manchester United-drukker ezzel próbálja marasztalni Zlatan Ibrahimovicot a csapatnál.

Napi árfolyam

Angol font 0,8653
Cseh korona 26,4130
Horvát kuna 7,4305
Japán jen 125,3300
Kanadai dollár 1,5063
Lengyel zloty 4,1793
Magyar forint 307,9300
Román lej 4,5500
Svájci frank 1,0904
USA-dollár 1,1214