Pered |

Hiába szerették volna a perediek, hogy községük szlovák neve Tešedíkovóról Peredre változzon, ehhez egy érvényes népszavazás sem volt elég.

Közélet

Pozsony | Az akcióterv célja bebiztosítani egy hatékony, átlátható és megbízható jogvédő rendszer kialakítását a nemzeti kisebbségek számára.
Budapest | Több mint nyolcmillió forinttal támogatja a felvidéki szakkollégiumi rendszer működését a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány.
Pozsony | A 2007-es faliújságtender ügyében öt személy, köztük két volt SNS-es miniszter, Marián Janušek és Igor Štefanov ellen emelt vádat a Speciális Ügyészség. 
Pozsony | Az ügyészség a napokban vádat emelt kilenc gömöri település polgármestere ellen közbeszerzési csalás miatt.
Csaca (Čadca) | Nem jelent meg ma a csacai bíróságon a Vzdor Kysuce szélsőjobboldali szervezet alapítója, Marián M., aki az idei választásokon a Kotleba-féle ĽSNS jelöltjeként indult. 

Sport

London | A megbízott szövetségi kapitány, Gareth Southgate kiállt a Manchester Unitedből kiszorult Wayne Rooney mellett, s elmondta, hogy ő marad az angol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
New York | Sidney Crosby, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egyik legnagyobb sztárja góllal tért vissza a címvédő Pittsburgh Penguinsben.
New York | A két szupersztár, Durant és LeBron James, a Cleveland és a  Golden State nagy csatáját hozhatja az új szezon.

Panoráma

Budapest | A Samsung Electronics Europe bejelentette, hogy Európa-szerte új szoftverfrissítést küld ki a Galaxy Note7 készülékekre.
Los Angeles | Vitát váltott ki az Egyesült Államokban egy Kaliforniában élő, gyógyíthatatlan beteg asszonynak esete. 
Toronto | A korábbi jelentésekkel ellentétben nem füst miatt, hanem a legénység rosszulléte miatt hajtott végre kényszerleszállást a British Airways brit légitársaság Airbus A380-as repülőgépe Vancouverben.
Vatikánváros | Az egyház nemet mond arra is, hogy az elhunyt személy hamvait emléktárgyakban vagy ékszerekben helyezzék el (például özvegyi gyűrűben). 

Kvízek

Szavak, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Egy kis hazai: szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Mennyit ismersz? Katt! 
Kirándulós fajta? Vagy csak szereti nézegetni a képeket? Ismerje fel a városokat madártávlatból! Gyönyörű képek jönnek. Katt! A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
Sandokan megöregedett, jöjjenek ifjabb társai. Ezekre már a fiatalabb generáció is emlékezhet. Mindegyik Nyugatról jött, a legtöbbjük nyomozó. Szórakoztató sorozatkvízünk második része. Katt! 

Régió

Vága | Holtan találtak egy 53 éves rendőrt és annak 22 éves fiát Galánta mellett, Vága község kataszterében. 
Kassa | A mindössze 22 éves kassai drogdíler akár tíz évet is kaphat a drogok gyártásáért, birtoklásáért és terjesztéseért.
Kassa | Csapolt sörrel rukkolt elő a Helló Kassa Polgári Társulás II. Rákóczi Ferenc újratemetésének 110. évfordulója alkalmából.

Külföld

Vatikán | A bezárkózás nem jelent megoldást, a migrációra egyedül a szolidaritás útja a megoldás - jelentette ki Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián. 
Washington | Hillary Clinton amerikai demokrata párti elnökjelölt Szíria-politikája egy harmadik világháborúhoz vezethet - jelentette ki a Reutersnek kedden adott exkluzív interjújában a republikánus elnökjelölt.
Budapest | Az Opimus Press vásárolta meg a Mediaworks kiadóvállalat 100 százalékát – jelent meg a hír a budapesti tőzsde honlapján.   

Gazdaság

New York | A kereskedőket figyelő intelligens szoftvereket tesztelnek a tőzsdék – közölte az amerikai pénzügyi szektor felügyelete. 
Pozsony | A legtöbb banki szolgáltatás igénybevételéhez bankszámlát kell nyitnunk. Gyerekjáték – gondolhatnánk.  
Pozsony | Az egyes pénzintézetek ajánlatai között jelentős eltérések vannak. Mire érdemes ügyelniük a diákoknak a számlanyitásnál?

Kultúra

London | Az amerikai Paul Beatty vehette át kedd este Londonban a Man Booker-díjat. Ő az első amerikai író, aki a világ egyik legrangosabb irodalmi elismerésében részesült.
GALÉRIAAll That Jazz
Idén minden eddiginél látványosabban szakadt két részre a Pozsonyi Dzsessznapok közönsége. Az igényesebb struktúrák és harmóniák kedvelői jóval éjfél előtt leléptek, a szórakozni vágyók viszont maradtak, sőt lelkesen rázták, akár a színpad előtt is.
A frontember, Caleb Followill egyedi hangja, ami olyan, mintha Lovasit kereszteznénk Kiss Tibivel, egyre inkább letisztult, reketten visítozó vagánykodása valódi énekléssé szelídült az évek során.

Vélemény

Aki csak egyetlen egyszer belenézett az internetes fórumokon zajló vitákba, tudja, hogy mekkora gyűlölködés vesz körül bennünket.

Érdekes dolog történt Pozsonyban, olyasmi, amire nemigen van példa felénk. A fővárosi önkormányzat elrendelte, hogy távolítsák el az Sznf tér egyes reklámfelületeit. 

Azt hittem, ezen már túl vagyunk. Sokan mondják manapság, minek már a feminizmus, ha törvények tiltják a nemi diszkriminációt, a férfiak és a nők gyakorlatilag egyenlőek.

Pártsajtó

Érsek Árpád közlekedési miniszter elismerte, hogy tárcájánál már dolgoznak az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Érsekújvár közötti szakaszának tervdokumentációján.
A Magyar Közösség Pártja felhívással fordul mindenkihez, aki méltóképpen szeretne megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, hogy gyertyagyújtással emlékezzen 56 hőseire.
Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  

Filmek

1
A Tiszta szívvel tolószékes gengsztere, Thuróczy Szabolcs a magyar film egyik legizgalmasabb arca. Játéka mindig életteli, felkavaró, a Szerdai gyerekben egyenesen szívbemarkoló.
A bemutatót követő első hétvégén 27 ezren látták a hazai mozikban az Infernót.
Adott egy bestseller és egy izgalmas előzetes, de mindez hiába – A lány a vonaton az év egyik legművibb és legfelszínesebb filmje lett, szinte minden pillanata valódi gyötrelem a néző számára.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Polgármesterek vád alatt
 
László Csaba: a DAC-ban nincsenek sztárok
 
Nyolcmillió euró megy Lekérre 
 
Cseh Marián máris lemondott
 
Érsek büntetéssel fenyegeti a RegioJetet 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
28
32
46
57
610
74
83
93
13
23
33
43
53

Napi árfolyam

Angol font 0,8900
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5030
Japán jen 113,6500
Kanadai dollár 1,4478
Lengyel zloty 4,3042
Magyar forint 308,1600
Román lej 4,4901
Svájci frank 1,0848
USA-dollár 1,0872