Már foglalkoztunk vele, mit jelentenek az autók biztonsági rendszereinek rövidítései, most jön a műszerfal.

Közélet

Az Index.hu egy olvasója panaszolta hüledezve a portálnak, hogy a szeretkezés szó legalpáribb szinonimáira bukkant alapiskolás gyereke szinonima szótárában.
Pozsony | A Vajka és a Keszölcés között közlekedő kompot 2015 óta a Ponton City nevű cég üzemelteti.
Az első fordulóban ugyan nem tudtak megegyezni, de folytatják a tárgyalásokat.
1
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat politikai csatározássá vedlett, amely egy lehetséges új ellenzéki erőt termelt ki.

Sport

Barcelona | Barcelona brazil labdarúgójának, Neymarnak bíróság elé kell állnia csalás és korrupció vádjával, miután ma elutasították a fellebbezését.
München | Eljárást indított a Német Labdarúgó Szövetség, mert a Bayern München olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti a középső ujját mutatta a Hertha szurkolói felé a két csapat szombati meccsén.
London | A Forma-1-es Mercedes-csapat 2020-ig meghosszabbította Toto Wolff csapatfőnök és az istálló - ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező - elnökeként is dolgozó Niki Lauda szerződését.

Panoráma

Berlin | Össze kell törni az adóvevővel rendelkező babákat, mert rajtuk keresztül beszélhetnek a gyerekekhez a hackerek.
Az e heti Vasárnapban elolvashatja, melyik oltásokat tagadják meg leginkább a szülők; mi alapján döntenek; mi befolyásolja a szülőket.
Los Angeles | Akár perekkel is számolhatnak a hollywoodi filmstúdiók a női rendezők diszkriminációja miatt,  tavaly csupán a kasszasikerek 7 százalékának volt női rendezője.

Kultúra

Los Angeles | Angela Lansbury játssza majd a léggömbös nénit a Mary Poppins visszatér című Disney-filmben - számolt be a brit The Independent online kiadása.
Szédületes fogadtatása volt Makk Károly Szerelem című filmjének az 1971-es cannes-i fesztiválon. El is nyerte a zsűri díját. 
Derzsi György Csallóköznádasdon mutatta be 101. alkalommal a Szerelmem, Sárdy című monooperettet. Az előadás után beszélgettünk a zenéhez és a színházhoz fűződő viszonyáról.

Kvízek

Sem Adidas, sem Puma. Belecsapunk a közepébe. Olyan logók jönnek, amelyektől a sportmániások beindulnak. Ha az elsőben jó voltál, ebben nem biztos, hogy király leszel. Katt. 
Sportolsz? Vagy csak nézed? Adidas, Puma, Kappa és a többiek. Ismerős logók jönnek. Ismerd fel a futócipőd márkáját vagy a kedvenc sportolód szerkóját. Katt! 
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 

Régió

Pozsony | Ivo Nesrovnal főpolgármester újra a képviselők elé akarja terjeszteni a játékautomaták betiltásáról szóló határozatot.
Kecső (Kečovo) | Két nyugdíjast szemeltek ki az „unokázók” a Rozsnyói járásban található faluban, ezúttal azonban jól végződött a dolog.
Pozsony | Kigyulladt egy mozdony a pozsonyi főállomáson vasárnap este. Az utasokat evakuálták – írja az aktuality.sk.
Pozsony | A pozsonyi rendőrség vizsgálódik annak a tűzesetnek az ügyében, mely vasárnap este történt Pozsonyban.

Külföld

Brüsszel | Donald Trump amerikai elnök elkötelezett az Európai Unióval folytatott partneri viszony mellett – mondta Mike Pence amerikai alelnök Brüsszelben, ahol az EU és a NATO vezetőivel tárgyal.
Budapest | Legalább 46 millió ember él ma is rabszolgasorban.
Teherán | Újabb rakétakísérleteket hajtott végre hétfőn az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat háromnapos hadgyakorlata keretében.

Gazdaság

A hackerek ezúttal a ČSOB ügyfeleinek számláit próbálják meg feltörni – figyelmeztet a biztonsági szoftverek egyik fejlesztője, az Eset társaság.
Búcsút inthetünk az alacsony áraknak. Az enyhe drágulás már tavaly decemberben beindult, januárban pedig 2013 óta nem látott árugrást mért a Statisztikai Hivatal.
Párizs | Előrehaladott tárgyalásokat folytat az amerikai General Motors a PSA Grouppal az Opelről. A Reuters értesülései szerint a francia autógyártóé lehet az Opel. A megállapodást a napokban jelenthetik be.
1
A szlovák gazdaság növekedési üteme továbbra sem lassul, épp ellenkezőleg.

Szalon

1
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat politikai csatározássá vedlett, amely egy lehetséges új ellenzéki erőt termelt ki.
SAROKPONTÉdeshármas
2
Nincs nekem bajom a plázákkal, mert kerülöm őket. Nekem egyszerűen nem jött be ez a mindent egy helyen szisztéma, ami az én rendszerem szerint: alig valami, szanaszéjjel, messzire egymástól. 
Bevallom, általában egyszerre két-három könyvet olvasok több nyelven, több helyen. Az egyik az ágyamban van, és elalvás előtt olvasok belőle pár oldalt, amíg bele nem alszom. 

Vélemény

A harangokat félreverők, vagy ahogy angolszász területen mondják, a sípfújók (whistleblower) általában nem árulók, hanem az intézményekben hívő, azok értékeit komolyan vevő emberek. 

Ifjú Szivek Táncszínház – hallhatnánk magyarul a Štúr utcai villamosmegállóban.

Ma megint megpróbálják menteni a menthetetlent. Az euróövezet pénzügyminisztereinek találkozóján újra megpróbálják rávenni Athént, hogy ismételten hajtson végre megszorítást.

Pártsajtó

26
A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladék-felhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. 
55
Tegnap megnéztem az Ifjú Szivek táncszínház Finetuning (Finom hangolás) című előadását. Fantasztikus volt.  Ugyanúgy, ahogy minden, amit az elmúlt években (sőt évtizedekben) látni lehetett tőlük.  
A sikeres uniós elnökség környezetvédelmi területen elért eredményeihez való kapcsolódás és olyan projektek támogatása, amelyek célja a zöldebb Szlovákia. Ezek a környezetvédelmi minisztérium legfontosabb céljai az idei évre. 

Filmek

Róma | Megfilmesítik a lavina által betemetett olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 
Százharminc éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven Harvey Wilcox egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Magyar film győzött Berlinben 
 
Beismerte tettét a Teréz körúti robbantó? 
 
Híd–MKP: az első lépés
 
Teszt: Mégane GrandCoupé Tce 130 

Aktuális melléklet

Egészség
Táplálékkiegészítő: szedjük vagy ne szedjük? 
 
Érdekes tények az egészségről 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az Echo tévében

Napi árfolyam

Angol font 0,8572
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4410
Japán jen 120,0800
Kanadai dollár 1,3929
Lengyel zloty 4,3305
Magyar forint 308,3200
Román lej 4,5223
Svájci frank 1,0637
USA-dollár 1,0650