Ifjabb Urblík József a nyáron igazolt Nyitráról a cseh élvonalbeli Vysočina Jihlava futballcsapatához. 

PR cikk

Flex és Max csomagok az OrangetólAz Orange a közelmúltban új tarifacsomagokat mutatott be, ezek pedig a Flex és a Max nevet viselik. De mit tudnak az új csomagok, kinek melyiket érdemes választani, és miért? 

PR cikk

Együtt az Egészségért a BE FIT DAY rendezvényenA BE FIT DAY – egy nagyszabású Jótékonyági Sportnap amely a  dunaszerdahelyi sportcsarnokban 2016.december 17.-én, reggel 9 órai kezdettel kerül megrendezésre  az Escalumen- Lifestyle Academy szervezésében.

Közélet

Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel.
Pozsony | A kulturális minisztérium tegnap adta tárcaközi egyeztetésre a várhatóan 2017 júniusában érvénybe lépő törvényt a kisebbségi kultúrák finanszírozásáról. 
Pozsony | Nem kell fejlesztési illetéket fizetni a hőszigetelés és az épületek karbantartása után. A párlament elfogadta a Híd javaslatát, melyet Gál Gábor, Vörös Péter és Peter Antal terjesztettek be.
Pozsony | Aki élne szavazati jogával, szabadnapot kapna, cserébe eltörölnék a munkaszünetet az Alkotmány napján (szeptember 1.).

Sport

Miklós Editet nem érte váratlanul, hogy múlt hétvégén pályafutása során másodszor végzett harmadikként lesikló Vk-versenyen, mert szerinte a siker megtervezhető.
A B csoportban három csapatnak is volt esélye a továbbjutásra: a Napoli és a Benfica örülhetett, a Besiktas búcsúzott. Az Arsenal lehajrázta a PSG-t. BL-gyorsértékelés.
Lisszabon | A Napoli a Benfica legyőzésével csoportelsőként, ugyanakkor veresége ellenére a portugál együttes a második helyen továbbjutott a B jelű kvartettből a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek zárófordulójában, kedden.

Panoráma

Nemcsak az átlagot tekintve szerepeltek rosszul a szlovákiai diákok a PISA 2015 felmérésen, nagyon kevés az olyan diák is, aki képes volt a legmagasabb szinten megoldani a feladatokat. 
Lakewood | Tévedésből eladott lottószelvénnyel nyert egymillió dollárt egy New Jerseyben élő idős házaspár.
Washington | Bár az évnek ennek a szakában újra meg kellene fagynia az Északi-sark jegének, a tengeri jégtakaró kiterjedése novemberben is negatív havi rekordot döntött. 

Kultúra

A Pozsonyi mesék című sorozat olyan híres személyiségeket mutat be a gyerekeknek, akik valamilyen módon kapcsolatba kerültek a várossal. Veres István a humor eszközeivel közelít Széchenyi alakjához.
Pozsony | Rendező, drámaíró, koreográfus, festő, szobrász, videoművész, hang- és fénydizájner egy személyben. Mindezt összeadva Robert Wilson korunk egyik legjelesebb színházi alkotója. 
Budapest | "Azért Kispál András és Dióssy D. Ákos ott lesz velem a színpadon és természetesen Kispál-dalokat is eljátszunk" - jegyezte meg Lovasi András. 

Kvízek

Páránfőtt, rocska, világol. Még több olyan szót találtunk, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Ha szerette az első részt, ezt is szeretni fogja. Katt! 
Negyedszázada hunyt el Freddie Mercury, az egyik legsokoldalúbb rocksztár. Mennyire ismeri a Queen egykori frontemberét? Tesztelje le magát kvízünkkel!  
Szavak, amelyeket Magyarországon nem értenek. Tipikus szlovákiai magyar kifejezések jönnek. De vajon Magyarországon mi a pontos megfelelőjük? Katt! 

Régió

Kassa | Hagyományos magyar ételeket lehet kóstolni egy újonnan nyílt belvárosi éteremben.
Dunaszerdahely | Emlékkonferenciát szerveztek, és felavatták Csaplár Benedek emléktábláját a nevét viselő művelődési központ falán.
Gúta | Vermes István, a Kassai Lovasíjász Iskola gútai Vermes Törzsének vezetője számára különleges volt az idei év.
Pozsony | Villanyoszlopnak hajtott egy részeg pozsonyi sofőr hétfő éjszaka. A férfi szervezetében 1,8 promile alkoholt mértek.

Külföld

Berlin | Menekültügyi szigorításokról hozott határozatot szerdán Essenben véget ért kongresszusán a kormányzó német Kereszténydemokrata Unió (CDU).
Párizs | Azonnali tűzszünetet követeltek a szíriai konfliktus gócpontjának számító Aleppóban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország, Kanada, Németország és Olaszország vezetői.
Washington | Donald Trumpot, az Egyesült Államok következő elnökét választotta az év emberének az amerikai Time magazin - jelentette be az NBC hírcsatornán Nancy Gibbs szerkesztő szerdán. 

Gazdaság

Pozsony | Idén több alkalmazottnak fizet a munkáltatója 13. fizetést vagy év végi juttatást.
Ne késse le! A szerdai lapban ott az új vasúti menetrend. Keresse az újságárusoknál!
Pozsony | Lassult a szlovák gazdaság növekedési üteme: a harmadik negyedévben 0,7 százalékkal gyarapodott a hazai össztermék (GDP) az előző negyedévben mért 0,9 százalékkal szemben.

Szalon

24 évesen, gyermekével a karján jött hazánkba, a szomáliai terror elől menekült, hogy fiának jobb életet biztosítson.
A hét eseménye Márius Kopcsay, a SME publicistája és Szombathy Pál publicista szerint.
14
A szakértők egyetértenek abban, hogy globális szinten egyre növekedni fog a migráció, ami számos konfliktus forrása lehet. 

Vélemény

Fico nyilatkozatban hajlandó elítélni a mečiari amnesztiákat, eltörlésük szóba se jön a Smernél. 

Franciaország Colbert hazája és nem Adam Smithé, itt a baloldali etatizmusnak van nagy hagyománya, nem az angolszász szabadpiaci liberalizmusnak. 

Bár az oktatási kérdések megvitatása volt a magyar–magyar párbeszéd fő célja, azóta mégis mindenki azt találgatja, hogy az MKP és a Híd hogyan működik együtt a későbbiekben. 

Pártsajtó

Kedvező a Nagyszombati Megyei Önkormányzat költségvetése a 2017-es évre: kiegyensúlyozott, a tervek szerint mintegy 155 millió eurós bevételhez igazodik a kiadási oldal is, ugyanakkora összeggel.
Vörös Péter arról a - jelenleg tárcaközi egyeztetést alatt lévő – kormányrendelet-módosításról tárgyalt, amelyről az utóbbi napokban több téves információ is megjelent a sajtóban.
A Magyar Közösség Pártja megelégedéssel vette tudomásul, hogy Szigeti Lászlót csütörtökön a Pozsonyi III. Járásbíróság felmentette az ellene kezdeményezett támogatási csalás vádja alól. 

Filmek

FILMKRITIKAPók a patológián
Marcin Koszalka sötét tónusú filmje sorozatgyilkosok nyomába ered.
Moszkva | Putyin orosz állampolgárságot adományozott Steven Seagal amerikai filmszínésznek és harcművésznek - közölte csütörtökön a Kreml.
Los Angeles | Val Kilmer amerikai filmsztár a Facebookon cáfolta, hogy rákban szenved.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Hazai magyar televíziót indítanának 
 
Trump az év embere
 
Trendforduló: már nőnek a jelzáloghitel-kamatok 
 
HASZNOS TANÁCS: Karácsonyi ajándék hitelből 
 

Aktuális melléklet

Egészségmagazin
10 Kiss Kósa Annamária divattervezőnek 
 
C-VITAMIN: az immunrendszer és a hosszú élet vitaminja
 
Kellemes ünnepeket és jó glikémiát kívánunk...

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
28
32
46
57
610
74
83
93
13
23
33
43
53

Napi árfolyam

Angol font 0,8421
Cseh korona 27,0450
Horvát kuna 7,5400
Japán jen 122,2800
Kanadai dollár 1,4242
Lengyel zloty 4,4780
Magyar forint 313,4900
Román lej 4,4975
Svájci frank 1,0833
USA-dollár 1,0734