Pozsony |

 A Xylella fastidiosa az EU közös növényegészségügyi szabályozása szerint jelenleg az egyik legsúlyosabb károsító.

Közélet

Pozsony | Robert Kaliňák ma azt állította, hogy Andrej Kiska repülőútjainak 70 százaléka nem függött össze az elnöki teendőkkel. Kiska szerint maga Kaliňák kérte rá, hogy a minisztérium gépeit használja.
Kérdések és válaszok a munkatörvénykönyv módosításáról, amely az év minden ünnepnapjára kiterjeszti a boltzárat.
Csak június végéig biztosított teljes mértékben a kórházak finanszírozása.
Pozsony | A parlament elutasította az állampolgársági törvény módosítását célzó ellenzéki javaslatot, amely a 2010 előtti állapotot hozta volna vissza.

Sport

Tóth Ivett és Nicole Rajičová is fontos lépést tett az olimpiai kvalifikáció felé a rövidprogramban a helsinki műkorcsolya-világbajnokságon. 
Az olimpiai kvótákért is harcolnak a műkorcsolyázók és jégtáncosok a ma kezdődő világbajnokságon Helsinkiben.
Torino | Súlyos térdsérülése miatt véget ért az idény Marko Pjaca, a Juventus horvát labdarúgója számára.

Panoráma

Csütörtökön első alkalommal, ezentúl negyedévente jelenik meg új mellékletünk, a Szenior. Az első számban az államilag támogatott üdülésekről, a gyógyfürdői ellátás költségeiről olvashatnak hasznos tanácsokat.
Katmandu | Felszámolják a "szemétdombot", amely 6400 méteres magasságban, a 2-es táborban alakult ki a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten a 2014-es és a 2015-ös lavinakatasztrófák nyomán.
Chicago | Nyolc év után először evett önállóan, karizmait gondolataival mozgatva egy évek óta mozgásképtelen clevelandi férfi, akinek agyába elektromos érzékelőket ültettek, hogy ingereket közvetítsenek az izmaiba.

Adóbevallás

Minden adózó jogosult arra, hogy adóalapjából levonja az adómentes részt. Ez vonatkozik a nyugdíjasokra is, esetükben azonban az adómentes részt csökkenteni kell a nyugdíjuk összegével.
A nyugdíj adómentes, ezért a nyugdíjasnak csak akkor kell adóbevallást készíteni, ha egyéb, adóköteles bevétele is volt, és meghaladta az 1901,67 eurót. 
Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 

Kvízek

Ment már fel mátósan a garádicsra? Nem értette a mondatot? Nem csodálkozunk. De, ha kipróbálja a régi magyar szavakból összeállított kvízünket a fenti mondat is értelmet nyer. Katt. 
James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?

Régió

Tornaváralja | Már messziről tekintélyt parancsoló az egykori megyeközpont, Tornaváralja temploma, a mészkőhegy tetejéről uralja a vidéket. 
Pozsony | A kórházban végezte az a 74 éves nyugdíjas nő, akit egy gyalogosátkelőn ütött el egy autó ma délután Pozsonyban.
Privigye | Százharminc kilométer/órás sebességgel száguldott egy 27 éves sofőr Seat Ibizájával Privigyében, mikor a rendőrök bemérték.
Nagysalló | Ráfizetett hiszékenységére az a két nagysallói nő, akiktől egy málasi férfi több mint ezer euró készpénzt csalt ki.

Külföld

Brüsszel | Csak bizonyos feltételek teljesülése esetén hagyhatja majd jóvá az Európai Parlament (EP) az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnéséről létrejövő esetleges egyezséget.
London | Az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót, de nem hagyja el Európát, a britek továbbra is elkötelezett partnerei és szövetségesei maradnak európai barátaik számára, továbbra is magukénak vallják az európai értékeket.
London | Theresa May brit miniszterelnök szerint a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról Brüsszelben szerdán átadott értesítés azt jelenti, hogy immár "nincs visszaút".

Kultúra

Stockholm | Bob Dylan végül átveszi az irodalmi Nobel-díját ezen a hétvégén Stockholmban, európai turnéjának első állomásán - jelentette be a Svéd Akadémia állandó titkára. 
A Minorma Polgári Társulás idén ötödször hirdeti meg Mentorporgamját.
Az est során a versek mellett levelek, naplórészletek és más írások is elhangzanak. Például Petőfi Sándor levelei, egy legendás barátság emlékei.
Nem tudom, szerepel-e Csendes László Rimaszombat híres születteinek listáján. Egy biztos: életében semmilyen díjat, elismerést nem kapott a város vezetésétől.

Szalon

Amióta bejöttek a menekültek, minden betegség három hétig tart, állapítja meg a biztonsági őr a sarki élelmiszerboltban. Mert magukkal hozták a bacilusaikat.
Április 16. után új időszámítás kezdődhet Törökországban. Ekkor szavaznak ugyanis a törökök az elnöki rendszer bevezetéséről, amely tovább erősítené Erdoğan elnök hatalmát.
6
Annyira nem értek a pénzügyekhez, hogy azt már az égiek is megsokallták. 

Vélemény

Ha nem tudja úgy hangolni a történéseket, hogy az amnesztiákat tényleg eltöröljék, és mindent megtegyenek a bűnösök megbüntetéséért, még azok is hátat fordíthatnak a kormánynak, akik eddig nem tartották ezt a kabinetet egy szánalmas ripacstársulatnak.

Van egy ismerősöm, akit annyira felháborítottak a romlott és vegykezelt brazil húsok, hogy mostantól nem hajlandó szurkolni a brazil labdarúgó-válogatottnak.

A múlt heti ünnepi európai uniós csúcson elfogadott római nyilatkozat úgy vonulhat be a történelembe, mint amelyben lefektették a többsebességes Európát. 

Pártsajtó

Pozsony | Pénteken, március 24-én találkozik a Híd Regionális Fejlesztéspolitikai Kabinetjének képviselete Tardoskedden. A kabinet új ügyvivője Rigó Konrád, kulturális államtitkár egy konferenciával köti össze a kabinet ülését.
Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.

Filmek

A 20th Century Fox bejelentette, hogy musicalt készítenek Pharrel Williams életéről. A film az énekes gyerekkorától indul, és Vigrinia Beachen, Pharrell szülőhelyén játszódik majd.
James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Robert Fico válasza arra a kérdésre, nálunk miért nem vizsgálják ki a kormányzati körök korrupciós ügyeit

Napi árfolyam

Angol font 0,8646
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4325
Japán jen 119,8400
Kanadai dollár 1,4546
Lengyel zloty 4,2470
Magyar forint 309,1900
Román lej 4,5529
Svájci frank 1,0693
USA-dollár 1,0859