Pozsony |

Tomáš szerint szervezett támadás indult a kormány ellen.

PR cikk

Már pénteken ismét csillagászati összeget nyerhet egy szerencsés az Eurojackpot lottósorsoláson, amelyben 2015 októberétől már a szlovákiai tippelők is részt vehetnek. Ezúttal a fődíj eléri a 76 millió eurót! Az utolsó lehetőség beszállni az e heti játékba szeptember 30-án, péntek 18:00 óráig van, a sorsolás este nyolckor lesz Finnország fővárosában, Helsinkiben. Eurojackpot szelvényt a TIPOS irodáiban tudnak feladni, de megtehetik ezt interneten, SMS-ben és okostelefonos applikáción keresztül is.

PR cikk

„Sok ember elvárja testétől, hogy az működjön, korlátlanul terhelhető legyen és öngyógyító ereje ne apadjon ki. Aki ezzel az öncsalással áltatja magát, veszélyesen él. Testünknek ugyanis ápolásra, gondozásra, elegendő edzésre és nyugodt pihenésre van szüksége. Nem űzhetünk rablógazdálkodást az egészségünkkel.” (MariaTreben) 

Közélet

Pozsony | Beismerte a Nemzeti Onkológiai Intézet főorvosa, MUDR. Tomáš Š., hogy hálapénzt vett át. Ennek köszönhetően szabadlábon folytatják le ellene az eljárást.
1
Pozsony | Külföldi nagy neveket hívnak a Smer-kongresszusra, hogy a pártkáderek ne merjék kritizálni a vezetőséget.
Pozsony | A galántai intézetben állítólagosan bántalmazott lány, Natália édesanyja feljelentette a főügyészségen Erik Tomáš smeres képviselőt hatáskörének túllépése és levéltitok megsértése miatt. 
Pozsony | Az ISU szerint azért nem kapcsolódnak be többen, mert sok tanár a szakszervezettel folytatott tárgyalások eredményeire vár, mások pedig az igazgatók "dezinformációs kampányának" áldozataivá váltak. 
Pozsony | Procházka Luxemburgba menekülhet, a volt gazdasági miniszter magas állami trafikot kap.
Pozsony | A galántai intézetben állítólagosan bántalmazott lány, Natália anyja szerint Erik Tomáš (Smer) képviselő félrevezette a médiát és őt magát is.
2
Pozsony | Az iskolai szakácsnőknek, takarítónőknek még a minimálbért sem adja meg az állam, és a többi, nem pedagógiai alkalmazott is gyalázatos fizetést kap.

Sport

Rafael Nadal Simon Solbasszal az oldalán Carlos Moya és John McEnroe ellen játszott egy bemutató meccset Mallorcán, amikor egy kétségbeesett nő kezdte keresni a gyermekét. 
London | Július 23-án lesz jövőre a Magyar Nagydíj a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságot működtető cég szerdán kiadott előzetes versenynaptára szerint.
Madrid | Az FC Barcelona kilenc perc alatt két gólt szerezve fordított és nyert a Borussia Mönchengladbach vendégeként, míg a Bayern München 1-0-ra kikapott az Atlético Madrid otthonában.

Panoráma

A szív- és érrendszeri betegségek évente 17,5 millió emberéletet követelnek, annyit, mint az AIDS, a tuberkulózis, a rák, a cukorbetegség és a krónikus légzőszervi betegségek együttvéve. 
Salt Lake City | A zikavírus különös átviteléről számoltak be szerdán közzétett tanulmányukban amerikai orvosok.
„Sok ember elvárja testétől, hogy az működjön, korlátlanul terhelhető legyen és öngyógyító ereje ne apadjon ki. Aki ezzel az öncsalással áltatja magát, veszélyesen él. Testünknek ugyanis ápolásra, gondozásra, elegendő edzésre és nyugodt pihenésre van szüksége. Nem űzhetünk rablógazdálkodást az egészségünkkel.” (MariaTreben) 
Hollywood | Sajtóértesülések szerint a hollywoodi álompár válásának közvetlen kiváltó oka az volt, hogy egy repülőútjuk során Pitt dührohamban tört ki és veszélyeztette egyik gyerekük testi épségét. 

Kvízek

Kisfröccs, nagyfröccs, házmester. Fröccsből egy szakajtónyi van. De tudjuk, melyik fröccs melyik? Kis fröccskvízünk nem csak borosoknak. Katt!
Túl a rajzfilmeken, jöjjenek gyerekkorunk sorozatai. Csupa ismert és kedvelt ifjúsági sorozat. Mennyire emlékszünk még? Egy kedves kvíz, kalandra fel! 
Hatalmas sikert aratott mesekvízünk, amit pár napja tettünk közzé. Most fussunk neki a Desney-stúdió meséinek. Szórakoztató kvíz gyerekeknek, felnőtteknek. Katt! 

Régió

Losonc | A rendőrségnek sikerült felkutatnia a 43 éves, csalári illetőségű Branislav Bírešt, aki kedden reggel szökött meg a losonci szociális otthonból.
Trencsén | Csaknem egy óráig vitáztak a trencséni városatyák Richard Rybníček polgármester javaslatáról, amely arra vonatkozott, hogy odaítélése után 69 évvel vonják vissza a szovjet diktátor, Sztálin díszpolgári címét.
Losonc | Kedden reggel megszökött a losonci szociális otthonból a 43 éves, csalári illetőségű Branislav Bíreš. A férfi paranoid skizofréniában és nemi identitás zavarban szenved, Emanuelának hívatja magát.
Rozsnyó | Frontálisan ütközött egy kamion és egy Seat típusú személyautó a rozsnyói járásbeli Dobsina határában. A Seat 57 éves sofőrje a baleset következtében életét vesztette.
Ipolyság | Egy 14 és egy mindössze 10 éves fiú rabolt ki egy 74 éves nyugdíjas asszonyt Ipolyságon - tájékoztatott a nyitrai kerületi rendőrség szóvivője, Renáta Čuháková.

Külföld

Dakka | Időnként lábon lövi az ellenzéki pártok tagjait és támogatóita bangladesi rendőrség.
Szöul | Átszökött Dél-Koreába csütörtökön egy észak-koreai katona a tűzszüneti vonalon át, amely a világ legszigorúbban őrzött határa - közölte a dél-koreai hadsereg.
Townville | Lelőtte saját apját, majd egy helyi általános iskolánál kezdett lövöldözni egy 14 éves amerikai fiú szerdán Dél-Karolinában. 

Gazdaság

2
Pozsony/Genf | Idén tovább javult Szlovákia versenyképessége – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) legújabb felméréséből.
1
Pozsony | A britek kilépése az Európai Unióból a szlovák gazdaságot sem hagyja hidegen, a lassulás azonban csak átmeneti lesz. 
Pozsony | A Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alapnak (EFSI) köszönhetően az elkövetkező időszakban együttesen 135 millió eurónyi hitelforrást biztosítanak a szlovákiai vállalkozóknak. Az előzetes becslések szerint 6 ezer kis- és közepes vállalkozás juthat így pénzhez.

Kultúra

Budapest | Veletek vagyunk címmel Ákos DVD-n örökítette meg tavaly decemberi dupla teltházas Aréna-koncertjét. A népszerű előadó egyben bejelentette: jövőre nem fog koncertezni.
Madrid | Film készül Pablo Escobarról a néhai drogbáró nagy szerelmének könyve alapján Javier Bardem és Penélope Cruz főszereplésével, a forgatás október végén kezdődnek Kolumbiában.
New York | Kevesebb mint egy évvel a megjelenése után gyémántlemez lett Adele 25 című albuma az Egyesült Államokban.

Vélemény

Beszédes dolog, hogy Rado királyt Robert Kaliňák belügyminiszter is jó erkölcsi profillal rendelkező embernek tartja

Nagyszabású, „össztársadalmi magyar-magyar párbeszédet” tervez a Magyar Közösség Pártja, mely „egy új korszak kezdetét jelenti”. 

Igor Matovič lehet az első parlamenti képviselő, aki törvényes úton veszíti el a mandátumát. 

Pártsajtó

Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  
7
A rendszerváltás idején az ország déli járásaiban élők életszínvonala volt a legmagasabb – persze a fővárost leszámítva – a déli járások városainak, falvainak arculata volt a legcsinosabb.
A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron. 

Filmek

Tavaly futott a mozikban az Ötvenes (Padesátka) című cseh vígjáték, a népszerű énekes és színész, Vojta Kotek rendezői bemutatkozása, amely a hegyekben, egy síparadicsomban játszódik.
Budapest | Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.
Los Angeles | Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Jutalmak a botrányhősöknek 
 
Párizs fényét veszti: kevés a kiállító 
 
Előnyös állami hitel egyetemistáknak 
 

Aktuális melléklet

Agro
A minőségi talaj-előkészítés a jó termés alapja
 
A tárcsákat alaposan megdolgoztatják
 
Már bírálják a fi atal gazda program pályázatait?

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
28
32
46
57
610
74
83
93
13
23
33
43
53

A nap mondata

Robert Kaliňák belügyminiszter Radoslav Procházkáról

Napi árfolyam

Angol font 0,8621
Cseh korona 27,0230
Horvát kuna 7,5160
Japán jen 112,9300
Kanadai dollár 1,4829
Lengyel zloty 4,2893
Magyar forint 307,9500
Román lej 4,4506
Svájci frank 1,0891
USA-dollár 1,1225