Albertville |

A magyar kézilabda-válogatott 27-25-re legyőzte az olimpiai bajnok dánokat a vb-n.

Közélet

Kľak/Ostrý Grúň | Az őszi megyei választások fontosságát emlegette Robert Fico Kľak és Ostrý Grúň településen.
Pozsony | Nem minden iskola elégedett a pályázati lehetőségekkel.
1
Pozsony | Bár Andrej Danko korábban aktív volt a közösségi hálón, jelenleg nem elérhető a Facebookon. Ezzel párhuzamosan a Szlovák Nemzeti Párt hivatalos rajongói oldala is eltűnt.
Pozsony | Kegyetlen, haragos, bezárkózó Amerikát vizionálnak, és katasztrófák lehetőségét sejtetik Donald Trump hivatalba lépésével kapcsolatban a Szlovákia médiapiacán domináns lapok.

Sport

Magyarország-Dánia 27:25. Bejutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon.
2016 legjobb szlovákiai kajak-kenusa lett. Vlček Erik szerint az az év legnehezebb pillanata, amikor a pihenő után újra meg kell szokni a kemény edzéseket.
Rimaszombat | Első téli edzőmeccsén 3:2-re nyert a harmadosztályú Kalinovo ellen a rimaszombati futballcsapat. 

Panoráma

Nagybiccse (Bytča) | Unaloműzés gyanánt egy hatalmas brit zászlót és a Good bye feliratot festették egy mesterséges halastó jegére.
Washington | Donald Trump miatt számos divattervező visszautasította Melania Trumpot, ezért külön figyelem kísérte, hogy az elnökfeleség milyen ruhákat választ a beiktatásra.
Wellington | Hatalmas, nyolcas erősségű földrengés volt vasárnap a Pápua Új-Guineához tartozó Bougainville szigeten, Pangunától 40 kilométerre nyugatra - jelentette az amerikai földtani intézet.

Kultúra

Éppen Tony Judt Balsors ül e tájon című könyvét fejezem be. 
TÁRCA A SZALONBANÉrtékleltár
A mentőautó kerekei lustán forgatták a hólevet, a sofőr ráérősen vette be a kanyart, amikor jelzett a telefon. 
Galánta | Átadták a Csemadok 2016-os elismeréseit a magyar kultúra napja alkalmából tartott mai rendezvényen.

Kvízek

11
Túl a szemaforon, az USB-kulcson, a treszkán és a monterkán: újabb szlovákiai magyar szavak jönnek. Van még pár, amit mi értünk, de egy magyarországi nem. De hogy mondják ők? Az eddigi legsikeresebb kvízünk második része. Katt!
Furcsa év van mögöttünk, sokan megpróbálják elfelejteni. De azért nem árt néhány eseményt megjegyezni. Ilyen volt 2016. Katt! 
Grinch, Reszkessetek betörők, Télapu. Felismeri a legjellegzetesebb karácsonyi filmeket egy jelenet alapján? 

Régió

Bős | Pozsonytól Bősig szünetel a dunai hajózás, hétfőn születik döntés arról, hogy mikor lehet újraindítani.
Karásznó | Három ember vesztette életét abban a balesetben, mely szombat éjjel történt Karásznó (Krásna nad Kysucou) mellett a Csacai járásban.  
Pozsony | Összeütközött egy trolibusz és egy személygépkocsi Pozsonyban, a balesetben két gyermek sérült meg.
Királyrév | Egy 19 éves lány vesztette életét abban a tragikus balesetben, mely Királyrév mellett (Galántai járás) történt szombaton kora reggel.

Külföld

Washington | Az amerikai kormányzat foggal, körömmel fog harcolni a sajtó ellen a Donald Trump elnököt érő méltánytalan támadások miatt – jelentette ki Reince Priebus, a Fehér Ház kabinetfőnöke.
Budapest | Másod- és harmadfokú égési sérülésekkel érkezett a budapesti Honvédkórházba a veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje.
Budapest | Otthonában, szűk családja körében ma reggel 85. életévében elhunyt Torgyán József, a Független Kisgazdapárt (FKGP) volt elnöke, korábbi földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Gazdaság

Pozsony | A gáz- és áramszolgáltatás díjszabása nyomán kirobbant lakossági elégedetlenség miatt a kormány és az Árszabályozási Hivatal is visszavonulót fúj. 
Pozsony | Szlovákia dinamikus gazdasági növekedése továbbra is elsősorban az autóiparnak köszönhető, amely az elmúlt évben az eddigieknél is nagyobb sebességre kapcsolt. 
1
A globalizáció, a protekcionizmus és a brexit által teremtett új gazdasági és geopolitikai kihívás voltak a fő témák a kedden Davosban megnyílt 47. Világgazdasági Fórum első napján.

Szalon

Éppen Tony Judt Balsors ül e tájon című könyvét fejezem be. 
TÁRCA A SZALONBANÉrtékleltár
A mentőautó kerekei lustán forgatták a hólevet, a sofőr ráérősen vette be a kanyart, amikor jelzett a telefon. 
A világ Trumpé. Az új amerikai elnök kétségek közepette lépett hivatalába. 

Vélemény

A modern közgazdaságtan egyik legnagyobb alakja, John Maynard Keynes mintegy száz évvel ezelőtt brutálisan erőteljes vitairatban szállt szembe a versailles-i békerendszerrel, és állt ki az első világháború előtti Európa mellett. 

Minél több közhelyet használunk a regnáló hatalom jellemzésekor, annál közelebb vagyunk a diktatúrához. Az egyik ilyen közhely szerint a hatalomnak szüksége van arra, hogy a művészet területét az ellenőrzése alá vonja.

Eddig ismeretlen helyzetre kell felkészülniük Szlovákia nyugati részében élőknek, ahol nagyvállalatok működnek: egyre több lesz a külföldi vendégmunkás.

Pártsajtó

Közösségünk jövője és régióink jövőbeni fejlődése szempontjából a 2017–es év legfontosabb eseménye minden bizonnyal a november elején esedékes megyei választások lesznek.
Dunaszerdahely | A Híd kebabozós akcióval válaszol a kebabárusok és a balkáni fagylaltozók bojkottjára szólító felhívásra.
Az elkövetkező két évben több mint ezer új munkahely jön létre a kultúra és kreatív ipar területén Szlovákiában. 

Filmek

London | Jackson lánya az epizódot beharangozó videó megtekintése után, csütörtökön egy Twitter-üzenetben közölte: "hányingere lett" attól, ahogy apját ábrázolják.
Ha valaki töménytelen akcióra, robbanó ágyúgolyókra és remek csatajelenetekre vágyik, ne gondolkozzon tovább: A Nagy Fal az ő filmje. 
Nem tudnék egyetlen épkézláb érvet sem felhozni, hogy az átlagos nézőnek miért kellene pont az Assassin's Creedre jegyet váltania a mozik pénztáránál. 
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Túladóztatják a vállalkozókat 
 
Meghalt Torgyán József 
 
Ma nemzeti gyásznap a magyar autóbusz-baleset áldozataiért 
 
Teszt: Ford Ranger 

Aktuális melléklet

Egészség
Hat veszély, ami elsősorban a férfi akat fenyegeti 
 
Mielóma multiplex: Minél gyorsabban ismerik fel, annál jobb 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Ígérte Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt elnöke, miután egy nap alatt 7 millió forintot gyűjtöttek az olimpiaellenes kampányra

Napi árfolyam

Angol font 0,8660
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5165
Japán jen 122,4700
Kanadai dollár 1,4217
Lengyel zloty 4,3699
Magyar forint 309,0900
Román lej 4,4940
Svájci frank 1,0727
USA-dollár 1,0632