Pačinda góljával a DAC 1:0-ra legyőzte Zólyombrézó csapatát.

PR cikk

Szepsi | Az immár XXXXIII. Honismereti Kerékpártúra szervezői nevében üdvözöljük a történelmi haza jelene, múltja és jövője után érdeklődőket.

PR cikk

Tényleg ingyenes az uniós roaming?

Közélet

Pozsony | Egy szélsőségesség elleni, átfogó reformterv körvonalazódik a belügyminisztériumban.
3
Szél Bernadett, az LMP társelnöke így reagált Orbán Viktor magyar kormányfő Tusványoson elmondott beszédére. 
Pozsony |  A rendőrségen fogja végigülni Richard D., az FC Spartak Trnava szurkolója a focicsapat összes meccsét a következő egy évben – döntött a Speciális Ügyészség.
11
Tusnádfürdő | Miután kisorosozta és kimigránsozta magát a magyar kormányfő, a szavazóurnákhoz vezényelte az erdélyi magyarokat.
Pozsony | A ZMOS megváltoztatta álláspontját, és már kész megemelni az önkormányzatokhoz tartozó iskolák pedagógusainak bérét.
1
Tusnádfürdő | Tőkés László szerint egyszer és mindenkorra véget kell vetni annak a hungarofóbiának, amely csak az antiszemitizmushoz és cigányellenességhez hasonlítható.
Balog Zoltán magyar emberierőforrás-miniszter a hét elején Tusványoson arról beszélt, hogy a magyar közösségek és a magyar kormány még nem döntötték el, hogy a határon túli magyarul beszélő cigányok tehertételt vagy erőforrást jelentenek.

Sport

Marco Rossi izgatottan várja a DAC első bajnokiját: a labdarúgó Fortuna Liga 2017/18-as idényének 1. fordulójában a sárga-kékek ma este (20.30) a Podbrezová együttesét fogadják.
Budapest | A 2009-es győztes brit Thomas Daley nyerte a férfi toronyugrás szombati döntőjét a budapesti vizes világbajnokságon.
Győr | Vasárnaptól szombatig Győr látja vendégül a XIV. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. Tíz sportágban ötven ország háromezer-ötszáz 15–17 éves sportolója kóstol bele az ötkarikás játékok légkörébe. Magyarország 152, Szlovákia 54 versenyzőt indít.
Budapest | Újabb négy évig az uruguayi Julio C. Maglione irányítja a vizes sportok világszervezetét, a FINA-t, miután a budapesti kongresszuson 258-77 arányban győzött az elnökválasztáson az olasz Paolo Barellivel szemben. 

Panoráma

Kábítószer birtoklásával gyanúsítják Hujber Ferenc színészt, aki nemrég arról beszélt a TV2 Mokka című műsorában, hogy Jézus csak egy színész volt.
London | Egy régi rejtélyt oldottak meg brit írásszakértők: Abraham Lincoln leghíresebb levelét titkára írta. 
Róma | Ivóvíz-ellátási nehézségekre lehet számítani a hónap végétől Rómában, ahol  a hónapok óta tartó rendkívüli hőség okozta szárazság miatt újabb vízkorlátozási intézkedéseket rendeltek el a hatóságok. 
1456. július 22-én a Nándorfehérvárt, a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira. 

Kvízek

A Google segítségével elferdítettük neves költőink híres verseit. A Google fordítójában magyarról szlovákra, majd vissza fordítottuk a költeményeket. Néhol vicces, néhol zagyva, de azért felismerhető eredmények születtek. Felismered a verseket? Katt!
Egy filmben éppen olyan fontos a karakteres és emlékezetes gonosz, mint a főszereplő. Akad is a filmtörténelemben jópár olyan főgonosz, aki megmaradt emlékezetünkben. Ezekből válogattunk. Felismered őket? Katt!

Régió

Nyitrafő | A privigyei járásbeli Nyitrafő (Kľačno) határában ma reggel felborult egy magyar autószállító kamion.
Nagymegyer | A szárazság és a meleg miatt harminc–negyven százalékkal kevesebb a termés, mint tavaly.
Kürt | Zamatos borok, hagyományos ételek és kiváló zenés programok a szőlődombon.
1
Muzsla | Elszabadultak az indulatok a muzslai önkormányzat csütörtöki rendkívüli ülésén. A tanácskozáson az önkormányzat az Endrődy János Alapiskola igazgatójáról döntött.

Külföld

Kodiak | Újabb rakétakísérletet hajt végre az Egyesült Államok várhatón a jövő héttől Alaszkán, hogy tesztelje a THAAD rakétavédelmi rendszernek az észak-koreai fenyegetésekkel szembeni védelmét - közölte vasárnap az amerikai parti őrség.
New York | Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) azonnali összehívását kérte Franciaország, Svédország és Egyiptom szombaton, az elmúlt napokban felerősödött izraeli-palesztin konfliktus miatt.
Budapest | Csütörtök éjjel előállítottak és gyanúsítottként kihallgattak egy budapesti fiatalt a rendőrök, aki észrevett egy "rést" az online értékesítési rendszerben, tesztelte, majd jelezte is a BKK-nak a hibát.
Damaszkusz | Szombattól hatályba lépő tűzszünetet jelentett be a szíriai hadsereg a Damaszkusztól keletre fekvő és az ellenzékiek fellegvárának számító Kelet-Gúta térségében.

Kultúra

Meghalt pénteken John Heard amerikai színész, akinek holttestét a TMZ információi szerint egy hotelszobában találták meg, a kaliforniai Palo Altóban. 72 éves volt.
Bukarest | Életének 80. évében elhunyt szombaton Kántor Lajos kolozsvári irodalomtörténész, kritikus és szerkesztő, a kolozsvári Korunk folyóirat volt főszerkesztője.
Budapest | Ötven éve, 1967. július 22-én halt meg Kassák Lajos Kossuth-díjas költő, író, képzőművész, a magyarországi avantgárd egyik legjelentősebb alakja. 

Szalon

Sétálunk az utcán, kislányom odafut egy kutyushoz, megsimogathatom, kérdezi csillogó szemmel. Hát persze, feleli a néni, szegényke jól kifáradt. 
31
A hét legfontosabb magyarországi eseménye a budapesti vizes-világbajnokság megnyitója, e nemzetközi sportcsúcsrendezvény indulása. 
37
A sors kegyetlen játéka: Kínában 61 éves korában meghalt a halálos beteg és szigorúan őrzött Liu Hsziao-po ellenzéki aktivista. 

Vélemény

A migráció kifejezést hallva manapság többnyire az Európába bevándorló ázsiai és afrikai emberek tömege jut az eszünkbe. Emellett eltörpül az úgynevezett rejtett migráció. 

„Európa nem szupermarket” – ezekkel a szavakkal vette kezelésbe Macron a közép-európai államokat röviddel beiktatása után.

Zajlik a nyári szlovák fesztiválszezon, ami a szlovák kultúra legszerethetőbb oldala. Nincs ugyanis komolyabb rendezvény nemzetközi mezőny nélkül: a fesztiválok Szlovákiája meglehetősen rajong a külföldért, a szomszédaiért.

Pártsajtó

60
A szlovákiai magyar sajtóközeg nyomorúságos állapotban van – ezt bármelyik kolléga meg tudja erősíteni a kedves olvasónak, ha elcsípi őt az utcán.
5
A párt azt mondja, nem pártsajtót akar létrehozni a magyar kormánytól kapott pénzből. 
2
Bugár Béla, a Híd elnökének írása az RTVS vezérigazgatójának megválasztása körüli eseményekről.

Filmek

Gary Oldaman Winston Churchill bőrébe bújik A legsötétebb óra című világháborús filmben. Már a film előzetesének pár percéből kiderül, hogy bizony az angol sztár az Oscar-díjra hajt. 
Budapest | Több mint három hónappal a bemutatóját követően is jelentős az érdeklődés a Kincsem című romantikus kalandfilm iránt a magyar mozikban: Herendi Gábor alkotása átlépte a 400 ezres nézőszámot a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn.  
Tereza Nvotová Mocsok című első játékfilmjében a nemi erőszak problémájával foglalkozik. Azzal, hogyan dolgozza fel az eseményt az áldozat, s hogy milyen könnyedén lép rajta túl az elkövető.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Több teret kérnek az ápolók

Kisebb termés, ám futja exportra

Hét százalék alatt a munkanélküliség

Elcsenték az autót a gyerkőcök

Aktuális melléklet

Kert és udvar
A HŐSTRESSZ negatív hatásai
 
KERÍTÉSEK – összhangban a környezettel
 
ÖNTÖZZÜNK, de takarékosan!

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8961
Cseh korona 26,0170
Horvát kuna 7,4110
Japán jen 129,7200
Kanadai dollár 1,4664
Lengyel zloty 4,2364
Magyar forint 305,3700
Román lej 4,5703
Svájci frank 1,1051
USA-dollár 1,1642