1
Pozsony |

A Híd elnöksége Érseket jelöli a közlekedési minisztérium élére, döntöttek az államtitkárok személyéről is.

Apróhirdetések

Folyamatosan frissülő apróhirdetések. Eladó, kiadó, ingatlan, autó, szolgáltatás, állás és még sok egyéb más! Frissítve 2016.08.25..

Közélet

Bős | Titkosszolgálati igazolványt is talált a rendőrség Cs. Judit-nál, a Híd bősi alapszerveze-tének felfüggesztett elnö-kénél végzett házkutatás során.
Rimaszombat | Sok százan búcsúztatták Tamás Aladárnét, Ilonkát, a szlovákiai magyarság immár ikonikus személyiségét a rimaszombati temetőben csütörtökön.
Pozsony | A SaS és az OĽaNO-NOVA által készített „Kali špeciál“ nevű újság célja az lenne, hogy megismertesse az emberekkel a Bašternák-ügyet.
Pozsony | Danko szerint az Egyszerű Emberek a gyülekezési és egyesülési jogot sértik meg azáltal, hogy az OĽaNO megalakulása óta nem vesznek fel új tagokat, ezért az SNS ifjúsági szervezezete feljelenti a pártot.
Pozsony | A három legfőbb közjogi méltóság közül az emberek leginkább az államfő, Andrej Kiska tevékenységével elégedettek. A második helyen a parlament elnöke, Andrej Danko végzett. A kormányfő, Robert Fico munkájával csupán a megkérdezettek egyharmada elégedett.
Pozsony | Több magyar nyelvű műsort szeretne látni a köztévében (RTVS) az MKP. Jelenleg heti 56 perc áll a magyar adás rendelkezésére.
Pozsony | Lapunk információi szerint ma dönthet a Híd elnöksége az új államtitkárokról, akiket a Sieť által korábban betöltött posztokra delegálhat. Emellett a testület várhatóan véglegesíti Érsek Árpád jelölését a közlekedési miniszteri posztra.
9
Pozsony | Hedvig az őt ért megpróbáltatások ellenére is képes volt talpra állni, sorsa most a magyar ügyészség kezében van.

Sport

Monaco | Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és a portugál válogatott labdarúgója nyerte az európai szövetség (UEFA) Év játékosa-díját.
Rio de Janeiro | Az aranyérmes Szász Emese párbajtőröző szerint a tudatos vívás volt sikerének kulcsa a Rio de Janeiró-i olimpián.
Dunaszerdahely | A sereghajtó DAC ma (19.00) a hatodik helyen álló Senicát fogadja ideiglenes szenci otthonában a labdarúgó Fortuna Liga 7. fordulójában. 

Kvízek

Ó, ió, Rió! Ezt az olimpiát is letudtuk. Rió két és fél hete eseményekben gazdag volt. Magyar és szlovák szempontból is sikeres olimpia van mögöttünk. Elevenítsük fel, milyen is volt Rió. Kvíz! Katt!
Azt nem mondhatnánk, hogy odakint tombol a nyár. De azért mi ezzel a retró slágeres kvízzel megpróbáljuk felforrósítani a hangulatot. Nosztalgiafaktor a köbön. 
Minden olimpia megnyitója divatbemutató. A bevonulók elegánsak, sportosak, jópofák vagy éppen trék. Összegyűjtöttünk néhány formaruhát a riói olimpia megnyitójáról. Találja ki, honnan jöttek ezek az emberek. Szórakoztató kvíz sportmániásoknak, de hölgyeknek is. Katt! 

Rio 2016

Rio de Janeiro | Az aranyérmes Szász Emese párbajtőröző szerint a tudatos vívás volt sikerének kulcsa a Rio de Janeiró-i olimpián.
Peking | Az összes kínai súlyemelő egyéves eltiltásra számíthat, ha bebizonyosodik, hogy az ország versenyzői sorozatosan doppingoltak.
Róma | Két brazil és két olasz paralimpikont fogadott Ferenc pápa szerdai audienciáján, hogy sok sikert kívánjon nekik és társaiknak a szeptember 7-én kezdődő riói játékokra.

Régió

Kassa/Prága | A magán-vasúttársaságok árháborúról beszélnek, az államiak turistacsalogatásról. Csak ideiglenes árcsökkentésről van szó.
Tőketerebes | A héten előbb Kisszebenben, majd Szobráncon, tegnap pedig Tőketerebesen tartottak kihelyezett kormányülést.
Galánta | Megszökött két 17 éves, losonci illetőségű fiú a galántai nevelőintézetből. Aki bármilyen információval rendelkezik hollétükről, jelentkezzen a 158-as telefonszámon!
Nagyszombat | A produktív életkorban lévő lakosok legnagyobb arányban a Dunaszerdahelyi járásban élnek.

Külföld

Bagdad | Ha az Iszlám Államot legyőzik, készüljetek fel hosszú gerillaháborúra - szólította fel az iraki szunnitákat Ajman az-Zaváhiri, az al-Kaida vezetője.
Róma | Némileg  csökkentették az áldozatok eddig közölt számát, de a halottak aránya tovább emelkedhet - hangzott el az olasz polgári védelem operatív központjában tartott sajtótájékoztatón csütörtökön az olasz földrengés kapcsán.
Bagdad | Visszafoglalták az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezettől az észak-iraki Kajjara városát és a környező olajkitermelő régiót az iraki kormányerők.

Gazdaság

Pozsony | A kormány e heti ülésén Gabriela Matečná földművelésügyi miniszter megerősítette, hogy a gyümölcstermesztőket kárpótolják a tavaszi fagyok által okozott károkért.
Pozsony/Berlin | A Volkswagen és a beszállítói között az elmúlt napokban elmérgesedett jogi vita már a német autógyártó pozsonyi üzemét is veszélyeztette. 

Panoráma

Wellington | A világon elsőként Új-Zélandon indítják el a drónos pizzaszállítást az ország innovatív légiközlekedési és szállítási szabályozásának köszönhetően.
New York | A birkózóból lett filmsztár, Dwayne Johnson a legjobban kereső színész a Forbes magazin idei ranglistája szerint: a 44 éves színész Robert Downey Jr.-t váltotta a toplista élén.

Kultúra

Párizs | Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Michel Butor francia író, esszéista, költő, aki Alain Robbe-Grillet, Claude Simon és Nathalie Sarraute mellett az 1950-es években feltűnt irodalmi irányzat, a francia "új regény" egyik vezető alakja volt.
A megannyi fanyalgó beharangozó és negatív kritika után mindenféle elvárások nélkül ültem be a Ben Hur 2016-os remake-jére. Kellemesen csalódtam.
1
Budapest | A Sziget Fesztivál történetének legmegosztóbb koncertje Sia nevéhez fűződik. Az énekesnő ugyanazzal a programmal lépett fel, amelyért elégedetlen rajongók egy csoportja beperelte őt.

Vélemény

Ami Amerikában történik, az messze van. Amit viszont a németek tesznek, arra gyakran tekintünk úgy, hogy előbb-utóbb hozzánk is elér.

Mi az, ami rosszabb lehet Paks II.-nél, a négyes metrónál és a stadionépítéseknél együttvéve? Mondjuk a 2024-es olimpia Budapesten. 

Soha nem alakult még át Szlovákiában ilyen villámgyorsan és ilyen simán négyes kormánykoalíció hármasfogattá. 
 

Pártsajtó

A sajtóban korábban megjelent információkkal ellentétben, melyek szerint még idén bezár, a vajáni hőerőmű 2017-ben is működni fog. 
1
Igazán nincs könnyű helyzetben Jahnátek utódja az agrártárcánál, hiszen az agrárágazat és élelmiszeripar többéves agonizálása következtében, amely részint az előnytelen EU-s csatlakozási feltételek következménye is, Szlovákia élelmiszer-önellátottsága napjainkban mintegy 39 százalékos szintre csökkent - áll az MKP hozzánk eljuttatott sajtóanyagában.
9
Száz nap, vagy kétszáz, vagy ezer? Szinte mindegy. Ki hiszi el a mesét, hogy komolyan gondolja például a korrupció elleni harcot ez a kormánykoalíció, ha csontvázak esnek ki a szekrényből? 

Filmek

A megannyi fanyalgó beharangozó és negatív kritika után mindenféle elvárások nélkül ültem be a Ben Hur 2016-os remake-jére. Kellemesen csalódtam.
A Star Trek reboot legújabb része, a Mindenen túl az előző két epizódhoz képest sokkal többet merít az eredeti széria szellemiségéből. 
Több nagy dél-indiai cég szabadnapot adott dolgozóinak péntekre, mivel ezen a napon kerül a mozikba a tamil nyelvű film buszsofőrből lett szupersztárjának, a rajongói által félistenként tisztelt Rajinikanth-nak a legújabb filmje.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Ismert arcokhoz nyúlt a Híd 
 
Délben Párizsban, este Moszkvában 
 
Elégedetlen a lakosság Ficóval
 
Verőlegényekről, Hedvigről
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Süssük meg az idei országtortát! 
 
Receptek zamatos őszibarackkal
 
 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
12
28
32
46
57
610
74
83
93
13
23
33
43
53

A nap mondata

Anton Martvoň, a Smer korábbi parlamenti képviselője

Napi árfolyam

Angol font 0,8513
Cseh korona 27,0220
Horvát kuna 7,4920
Japán jen 112,9500
Kanadai dollár 1,4581
Lengyel zloty 4,3039
Magyar forint 309,9900
Román lej 4,4597
Svájci frank 1,0891
USA-dollár 1,1268