Zsinórban negyedszer lett az év edzője Ján Kozák, a szlovák futballválogatott szövetségi kapitánya. A hatvankét éves szakemberrel az ünnepélyes pozsonyi díjátadó után beszélgettünk. 

PR cikk

Párkányból, Vágpattáról, Légből vagy esetleg Felsőszeliből való? Érdekli a futball? Akkor ezen a hétvégén a saját csapatára is fogadhat, és ezzel bekapcsolódhat a „Kaszáljon a focival” nevű egyedülálló akcióba.

Adóbevallás

Minden adózó jogosult arra, hogy adóalapjából levonja az adómentes részt. Ez vonatkozik a nyugdíjasokra is, esetükben azonban az adómentes részt csökkenteni kell a nyugdíjuk összegével.
A nyugdíj adómentes, ezért a nyugdíjasnak csak akkor kell adóbevallást készíteni, ha egyéb, adóköteles bevétele is volt, és meghaladta az 1901,67 eurót. 
Kovács János vállalkozói engedéllyel kisebb építési munkákat vállal, nem áfafizető. Tavaly így összesen 25 360 euró bruttó jövedelemre tett szert. 
Március 31-e az adóbevallások alap határideje. Összegyűjtöttük a B típusú adóbevallásra vonatkozó leggyakoribb kérdéseket, és meg is válaszoljuk.

Közélet

Pozsony | Ján Mikas tiszti főorvos felszólította az étkezdéket és az éttermeket, hogy ne használjanak Brazíliából származó húst. 
Pozsony | Korrupció gyanújával tartóztatta le a rendőrség Szemet (Kalinkovo, Szenci járás) polgármesterét, Štefan B.-t – tájékoztatott Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány.
Pozsony | Borzasztóan ócska színjáték, amit a politikusok művelnek – mondta a képviselőknek az Emberrablás című filmben az Elnököt, vagyis Mečiart alakító Maroš Kramár. 
Komoly szigorításokat vezetett be az USA és az Egyesült Királyság a légi közlekedésben. 

Sport

Nagymagyar | A nagymagyari MT Family tánccsoport idén már ötödik alkalommal jutott ki a Horvátországban megrendezésre kerülő World Dance Masters versenyre, melyen akár újra dobogóra állhatnak.
Három vicces epizód az Év futballistája díjátadó gáláról.
A Napoli középpályását sorozatban negyedszer választották a legjobb futballistának.

Panoráma

Érthetetlen érettségi, még mindig Gúta és a magyar alapiskolák, és minden, amit a rajtoló Forma–1-es szezonról tudni kell.
New York | Rekordösszeget, 38,6 milliárd dollárt ért el tavaly a globális mozibevétel: az amerikai jegybevételek nőttek, de a nemzetközi jegyeladások stagnáltak - közölte szerdán az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA).
Párkányból, Vágpattáról, Légből vagy esetleg Felsőszeliből való? Érdekli a futball? Akkor ezen a hétvégén a saját csapatára is fogadhat, és ezzel bekapcsolódhat a „Kaszáljon a focival” nevű egyedülálló akcióba.

Kvízek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Budapest = Aquincum, Győr = Arrabona. A dél-szlovákiai városokat sem úgy hívták mindig, mint most. És most nem a szlovák elnevezésre célzunk. Korábbiakról van szó. Te tudod, mi volt városod korábbi neve?
A Müszi és a bontott csirke után újabb „termékek” jönnek a reklám őskorából. Nagyon retró és nagyon szórakoztató anyag. Kihagytad az elsőt? Azt is bepótolhatod! Katt! 

Régió

Kassa | Az éj leple alatt valaki muskátlikat ültetett a kassai KVP lakótelep több utcájában. 
Gúta | A kitelepítések és lakosságcsere 70., valamint a település várossá nyilvánításának 50. évfordulójáról emlékeznek meg idén Gútán. 
Dunaszerdahely | Nem 90 ezer, hanem 132 ezer euróba kerül Hájos Zoltán polgármester új szolgálati autója.
Kassa | Egy ismeretlen a 158-as telefonszámon jelentette be, hogy bombát helyezett el a kassai bíróságok egyikén. 

Külföld

Kijev | Az ukrán hatóságoknak sikerült megállapítaniuk Gyenyisz Voronyenkov volt orosz parlamenti képviselő gyilkosának személyazonosságát, a kórházban sebesüléseibe belehalt tettes ukrán állampolgár volt.
Kijev | Ma agyonlőttek egy volt orosz parlamenti képviselőt Kijevben egy fegyveres összetűzésben. Kijev szerint Oroszország áll a gyilkosság mögött.
Antwerpen | Járókelők közé hajtott egy autós az észak-belgiumi Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában, de sikeresen megállították, senki sem sérült meg.

Kultúra

Kolozsvár | Újra együtt lép fel Deák Bill Gyula és Földes László Hobó az augusztus 13. és 20. között tartandó Kolozsvári Magyar Napokon.
Eperjes (Prešov) | Hamvas Béla Kossuth-díjas íróra, filozófusra emlékeznek születésének 120. évfordulóján szülővárosában, a szlovákiai Eperjesen csütörtökön és pénteken.
Fél percekben villantott fel kínt, kétségbeesést, bánatot, majd reményt és boldogságot. Varga Anikó színészként is hasonló utat járt be az elmúlt tíz-egynéhány évben.
Budapest | Báró Wenckheim hazatér című regényéért idén Krasznahorkai László nyerte a hárommillió forint díjazású Aegon Művészeti Díjat.

Szalon

A bolt előtt már vastag faácsolmányokon nagy ládákban állt a gyümölcs és a zöldség, a szőlők duzzadt fürtjei mellett a szilva, abból később két szemet a földön fedezett fel, míg ácsorogva kávézott A másik bolt előtt. 
A HÉT ESEMÉNYEHága letudva, jön Párizs
28
Itt a brexit. Majd Hollandiában nyer Wilders, és jön a nexit. Aztán Franciaországban a frexit. Ezt hirdették még nemrég az alternatív webek szerzői és olvasói.
17
Donald Trump beiktatása és az alternatív tények fogalmának megjelenése óta ismét divatba jött George Orwell kultuszregénye, az 1984. A disztópia szerzője kiváló látnoknak bizonyult, ami nem kevés aggodalomra ad okot.

Vélemény

Különös napokat élünk. Először azt tudjuk meg, hogy a Smer hajlandó megszavazni a mečiari amnesztiák eltörlését, majd azt, hogy a rendőrség hivatalosan is meggyanúsította Ladislav Bašternák vállalkozót.

Mennyi orosz titkos ügynök lehet ma Magyarországon?

Bővül a repülőgépek fedélzetéről kitiltott tárgyak listája, most a laptopokat, fényképezőgépeket és a tableteket tiltották ki. 

Pártsajtó

Pozsony | Pénteken, március 24-én találkozik a Híd Regionális Fejlesztéspolitikai Kabinetjének képviselete Tardoskedden. A kabinet új ügyvivője Rigó Konrád, kulturális államtitkár egy konferenciával köti össze a kabinet ülését.
Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos és Vörös Péter parlamenti képviselő ma a Híd nevében tárgyalt az oktatásügyi minisztériumban az iskolák finanszírozásáról szóló törvényről.
A kérdések kérdése minden bizonnyal a következő: vajon Párkány városának és környékének mi szüksége van erre a beruházásra? E kérdésre máig várjuk a kezdeményező vagy támogató illetékesek, köztük Párkány polgármesterének válaszát.

Filmek

James Bondhoz épp úgy hozzátartoznak a gyönyörű nők, mint a szuper kütyük és a menő járgányok. Összegyűjtöttük a legszebb Bond lányokat, felismeri, hogy melyik filmben szerepeltek? Vigyázat, dögös hölgyek következnek, általában lenge öltözetben.  
Solčanská alkotása tisztán olvasható, jól vezetett bűnügyi történet, melynek központjában a politika, a titkosszolgálat és az alvilág összefonódása, az elnök fiának elhurcolása és a nyomozás áll.
A mozitörténelem egyik legjobb zsaru filmje ma töltötte be a harmadik x-et. Ennek apropójából összeállítottunk egy kvízt a Halálos fegyver-szériáról. Katt!
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Érettségi gondolatolvasásból 
 
Vége a boltokban osztott ingyenes nejlontáskáknak 
 
Indul a Forma–1 2017-es idénye 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Amit lehet, készítsünk házilag
 
Egy tepsi pudingos nosztalgia
 
A fitt konyha alapjai: az ellenőrzött összetétel

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Robert Fico arról, hogy kiköltözik-e a Bonaparte luxuslakóházból

Napi árfolyam

Angol font 0,8679
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4088
Japán jen 120,0700
Kanadai dollár 1,4458
Lengyel zloty 4,2816
Magyar forint 309,1600
Román lej 4,5590
Svájci frank 1,0714
USA-dollár 1,0807