München |

Sorozatban ötödik, összességében 27. bajnoki címére készül a Bayern München labdarúgócsapata, de Carlo Ancelottitól ennél is többet várnak a müncheni klub vezetői.

Közélet

Pozsony | Az Európai Unió tagállamai készek a jövőben mindent megtenni annak érdekében, hogy vissza tudják szorítani a növekvő radikalizmust és szélsőségességet.
Pozsony | Nem törik magukat a kormánypártok, hogy egyesüljenek az egyre kisebb politikai erőt felmutatni képes Sieťtyel. Roman Brecely pártelnök szerint pedig ez lenne a legjobb lehetőség a párt potenciáljának felhasználására.
Pozsony/Moszkva | Robert Fico kormányfő csütörtökön Moszkvába utazik, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfővel vacsorázzon, miután Párizsban megebédelt Francois Hollande francia elnök társaságában.
1
Újvároska (Leopoldov) | Ján Molnár, az első elítélt, aki a rendszerváltás után életfogytiglant kapott, továbbra is az újvároskai börtön foglya marad. Feltételes szabadlábra bocsátására vonatkozó kérelmét visszavonta.
2
Pozsony | Elismerte a Híd, hogy jelentős változások a déli régiók úthálózatának bővítésénél nem várhatók.
13
Már Szlovákiából is visszakapott lovagkeresztet a magyar államfő. Juhász R. József, művésznevén Rokkó Bayer Zsolt hétvégi kitüntetése miatt mondott le a magyar állami érdemrendről - informálta az ujszo.com-ot a művész. 
Pozsony | A Gorilla-tüntetők összeakadtak a bonapartyzókkal, a rendőröknek kellett biztonságba helyezniük őket.
Pozsony | Uniós igazságügy-miniszterek koszorúzták meg a dévényi Szabadság kapuja emlékművet a totalitárius és önkényuralmi diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkalmából.

Sport

Rio de Janeiro | Több mint ötezer volt a doppingmintavételek száma a vasárnap zárult riói olimpián.
Rio de Janeiro | Az IPC azután döntött az orosz sportolók kizárása mellett, hogy az elhíresült McLaren-jelentésben 35 olyan doppingesetet is felsoroltak, amely az orosz parasportolókat érintette.
Milánó | Pályafutása első élvonalbeli olasz bajnokija után a Gazzetta dello Sport elismerően írt Nagy Ádámról, a Bologna labdarúgójáról.

Kvízek

Azt nem mondhatnánk, hogy odakint tombol a nyár. De azért mi ezzel a retró slágeres kvízzel megpróbáljuk felforrósítani a hangulatot. Nosztalgiafaktor a köbön. 
Minden olimpia megnyitója divatbemutató. A bevonulók elegánsak, sportosak, jópofák vagy éppen trék. Összegyűjtöttünk néhány formaruhát a riói olimpia megnyitójáról. Találja ki, honnan jöttek ezek az emberek. Szórakoztató kvíz sportmániásoknak, de hölgyeknek is. Katt! 
Itt van, itt van, itt van! Megkezdődött az év legnagyobb sporteseménye, a riói olimpia. Nézzük meg, mit tudunk az eddigi nyári olimpiákról. Mikor rendeztek Athénban olimpiát? Hol volt a legsikeresebb Egerszegi Krisztina? Olimpiai kvíz kezdőknek és haladóknak. Katt!

Rio 2016

Rio de Janeiro | Több mint ötezer volt a doppingmintavételek száma a vasárnap zárult riói olimpián.
Rio de Janeiro | Az IPC azután döntött az orosz sportolók kizárása mellett, hogy az elhíresült McLaren-jelentésben 35 olyan doppingesetet is felsoroltak, amely az orosz parasportolókat érintette.
Rio de Janeiro | Az olimpia záróünnepsége utáni nap a legforgalmasabb Rio de Janeiro nemzetközi repülőterének hetvenéves történelmében, mivel csaknem 85 ezer utasra számítanak.

Régió

Vágsellye | Túl nagy veszteséggel járt a fürdő üzemeltetése a Duslo vegyi üzem és a város számára, ezért zárták be. Most üdülőkomplexum létrehozását tervezi az önkormányzat, a látványterv már készen van.
Pozsony | Vasárnapig (augusztus 28.) egész Szlovákiában fokozottan ellenőrzik a sofőröket a rendőrök, főleg gyorshajtókat keresnek.
Pozsony | A 71,5-ös kilométerkőnél délelőtt egy szlovák kamionos belehajtott az előtte haladó lengyel rendszámú gépkocsiba, majd egy a jobb sávban haladó magyar kamionba is.
Nagykapos | Egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az a 34 éves férfi, aki fejszével támadt a rendőrökre Nagykaposon.

Külföld

Róma/Berlin | Németország kész arra, hogy szeptembertől több száz menedékkérőt vegyen át Olaszországtól - mondta kedden Angelino Alfano olasz belügyminiszter.
Teherán | Közösségi oldalak és okostelefonos üzenetküldő alkalmazások, mint a Telegram, WhatsApp vagy a fényképmegosztó Instagram mintegy 450 felhasználóját tartóztatták le vagy idézték be a hatóságokhoz Iránban.
Berlin | Németországban szükség esetén visszaállíthatják a sorkatonai szolgálati kötelezettséget a kormány szerdán elfogadandó vészhelyzeti védelmi terve alapján.

Gazdaság

Pozsony | A harmadik Fico-kabinetbe olyan jobboldali pártok is bekerültek, amelyek Robert Fico baloldali pártjával szemben a vállalkozói környezet jelentős javulását ígérték. 
Pozsony | Június óta enyhébb mértékben ugyan Szlovákiában is csökkentek az üzemanyagárak, az elemzők szerint azonban ennek most vége. 

Panoráma

Tübingen | A hatalmas termetű barlangi medve kizárólag növényekből álló étrendje miatt nem tudott alkalmazkodni környezete változásaihoz, ezért halt ki nagyjából 25 ezer évvel ezelőtt.
London | Éveken át nem tisztította meg hangszerét egy brit zenész, aki muzsikálás közben belélegezte a duda belsejében elszaporodott penészgombát, és ez a halálát okozta.

Kultúra

Budapest | Nyilvánosságra hozta a berlini székhelyű Európai Filmakadémia (EFA) a 2016-os Európai Filmdíj nevezések listáját, amelynek 50 filmből álló válogatásban Till Attila Tiszta szívvel című alkotása is szerepel.
Borja | Operát inspirált annak a katasztrofálisan tehetségtelen "festőnek" a története, aki 2012-ben a legjobb szándékkal ugyan, de tönkretett egy Jézus Krisztust ábrázoló festményt.
Budapest | A legismertebb magyar előadók mellett a Hurts, a Hollywood Undead, Caro Emerald, Tom Odell és a világ egyik legizgalmasabb drum 'n' bass produkciója, a brit Chase and Status is fellép a Strand Fesztiválon.

Vélemény

Mi az, ami rosszabb lehet Paks II.-nél, a négyes metrónál és a stadionépítéseknél együttvéve? Mondjuk a 2024-es olimpia Budapesten. 

A Lagoába tartó buszon találkoztunk először, még az olimpia első felében. Ő evezésre ment, én a Magyar Házba, rajtunk kívül nem utazott más. 

A sátortól a füldugón át a világító karkötőig mindent árultak a Szigeten, ami kényelmesebbé teszi a fesztiválozást. 

Pártsajtó

1
Igazán nincs könnyű helyzetben Jahnátek utódja az agrártárcánál, hiszen az agrárágazat és élelmiszeripar többéves agonizálása következtében, amely részint az előnytelen EU-s csatlakozási feltételek következménye is, Szlovákia élelmiszer-önellátottsága napjainkban mintegy 39 százalékos szintre csökkent - áll az MKP hozzánk eljuttatott sajtóanyagában.
9
Száz nap, vagy kétszáz, vagy ezer? Szinte mindegy. Ki hiszi el a mesét, hogy komolyan gondolja például a korrupció elleni harcot ez a kormánykoalíció, ha csontvázak esnek ki a szekrényből? 
A társadalmi és politikai stabilitást ígérő, társadalmi párbeszéden és strukturális reformokon alapuló, rendszerszerű változásokat tervező kormányprogram teljesítésének 100. napjához érkeztünk.

Filmek

A Star Trek reboot legújabb része, a Mindenen túl az előző két epizódhoz képest sokkal többet merít az eredeti széria szellemiségéből. 
Több nagy dél-indiai cég szabadnapot adott dolgozóinak péntekre, mivel ezen a napon kerül a mozikba a tamil nyelvű film buszsofőrből lett szupersztárjának, a rajongói által félistenként tisztelt Rajinikanth-nak a legújabb filmje.
Los Angeles | Szakítva a korábbi Star Wars-hagyományokkal, az űrsaga következő, VIII. része éppen ott folytatódik, ahol a VII. epizód véget ért - jelentették be a film alkotói egy londoni rajongói fórumon.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Tülekedés a szélsőjobboldalon 
 
Tőketerebesen a kormány 
 
Az SNS elfogadja Érsek jelölését
 
Somorján tiltakoznak a fizetős parkolás ellen 
 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
25
32
42
52
62
73
86
94
13
21
31

Napi árfolyam

Angol font 0,8624
Cseh korona 27,0240
Horvát kuna 7,4890
Japán jen 113,7300
Kanadai dollár 1,4602
Lengyel zloty 4,3019
Magyar forint 310,1500
Román lej 4,4583
Svájci frank 1,0886
USA-dollár 1,1306