Pozsony |

A politikusok – hiába a korrupcióellenes törvények – mindig megtalálják a kiskapukat.

PR cikk

Komárom | Hamarosan kezdődik a régió legnagyobb tavaszi fesztiválja, a 26. Komáromi Napok! A Duna két partján fekvő város közös rendezvénysorozatára április 26-a és május 1-je között kerül sor, azonban az előrendezvények már április 21-től megkezdődnek. Nézzük, milyen nagykoncertekre, újdonságokra és programokra számíthatunk?

PR cikk

Megéri-e tanulni?A kérdés, amely napjainkban leggyakrabban kerül feltevésre, és amelyre az általános iskolát, középiskolát, főiskolát befejező diákok, de a gyakorlatban lévő emberek és a szülők is egyformán keresik a választ. Egy olyan össztársadalmi témáról van szó, amely közvetlenül összefügg az iskolák színvonalával, az egyes gazdasági ágazatok fejlődésével és feltételeivel...

Közélet

Pozsony | Robert Fico hétfőn, május 1-én Nyitrán készül bemutatni a kormány legújabb szociális intézkedéseit, melyek célja, hogy az életszínvonalat az EU-s átlaghoz közelítsék. 
Pozsony | Enyhítene a közlekedési minisztérium egyes járműtípusok műszaki ellenőrzésén. 
Pozsony | Milan Mazurek ĽSNS-képviselőt is megvádolták szélsőséges eszmék terjesztése miatt, 15 évet kaphat.
Nyitra | Tisót inkább mentegették, mint elmarasztalták az előadók.
Pozsony | Mintegy háromszázan vettek részt péntek délután azon a tiltakozó megmozduláson, amelyet az Európai Unión kívülről érkező munkavállalókra vonatkozó szabályozások esetleges enyhítése ellen tartottak.
Pozsony | Törvény szabályozza, de ha nem tartják be, nem bírságolják a középületek akadálymentesítésének mellőzését. Pénzhiány miatt az oktatási intézmények többsége is csak kényszerhelyzetben lép az ügyben. 

Sport

Madrid | A Real Madrid hazai pályán 2-1-re nyert a Valencia ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, szombaton.
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte a Forma-1-es Orosz Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő indulhat az első rajtkockából.
Nagymegyer | A privigyei kudarc (H. Nitra–V. Meder 5:0) után lemondott a nagymegyeriek vezetőedzője, Szórád Csaba. A termálosok klubvezetése akcióba lépett, tárgyalt és megállapodott a III. ligában a végeken leragadt együttes új trénerével, Vladimír Ekhardttal.
Komárom | Hogyan lehet egy nemzetközi kupadöntő után kevéssel, holtfáradtan, a csapatkapitányt nélkülözve 93:80-ra legyőzni a kellően kipihent alapszakaszgyőztest? 

Panoráma

Budapest | A Góbi Rita Társulat tízperces táncórát tartott a Margit híd déli járdáján.
Kairó | Kétnapos látogatásra érkezett Egyiptomba pénteken Ferenc pápa a keresztény és a muzulmán vallás közötti párbeszéd jegyében. A katolikus egyházfő az al-Azhar egyetemen  mondott beszédében a terrorizmus és erőszak elleni közös küzdelemre szólította fel a felekezeteket. 
Megéri-e tanulni?A kérdés, amely napjainkban leggyakrabban kerül feltevésre, és amelyre az általános iskolát, középiskolát, főiskolát befejező diákok, de a gyakorlatban lévő emberek és a szülők is egyformán keresik a választ. Egy olyan össztársadalmi témáról van szó, amely közvetlenül összefügg az iskolák színvonalával, az egyes gazdasági ágazatok fejlődésével és feltételeivel...
Sydney | Három lábbal született bangladesi kislányt operáltak meg sikerrel ausztrál sebészek, a hároméves gyerek már jár és szaladgál - közölték a műtétet végző orvosok.

Kvízek

A régi magyar szavakból összeállított kvízünk első része nagy sikert aratott. Ezért most elkészítettük a második részét, ami, ha lehet még szórakoztatóbb, mint az első volt. Ön mennyire ért magyarul? Katt. 
Szombaton volt a romák világnapja. Összegyűjtöttünk pár kifejezést, amely a cigány nyelvből a magyarba is átkerült, de leginkább a szleng része. Hány roma szót ismersz? Katt!
1
Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler és Joey. Tíz éven keresztül voltak a Jóbarátaink, sokaknál még most is állandó vendégek. De vajon a nagy kacagások közepette mennyire jegyezted meg a részleteket? Katt! 

Régió

Udvard | Csáky Károly néprajzkutató kapta az idei Patria díjat a helytörténészek 21. országos találkozóján, melyet Mérföldkövek címmel ma tartottak az érsekújvári járásbeli Udvardon.  
Nyitra | Szállást keres leendő alkalmazottai számára Nyitrán a Jaguar Land Rover autógyár. A képviselők aggódnak, hogy a vendégmunkások jövetelével a bűnözés is növekedni fog a városban.
Zsolna | A sok eső miatt megáradtak Észak-Szlovákiában a patakok, helyi árvíz fenyeget több falut.
Kiszucaújhely | Péntek este két férfi úgy döntött, hogy a megáradt patakban mossák meg az autót, elsodorta őket a víz.

Külföld

Brüsszel | "Nem lehet párhuzamos tárgyalásokat folytatni az Egyesült Királysággal: először a rendezett elválás, utána a jövőbeli kapcsolatok" - szögezte le Juncker.
Isztambul | A török hatóságok már eddig is internetes oldalak tízezreit kapcsolták le, ezek az intézkedések a YouTube videómegosztó portált és a Twittert is érintették. 
Moszkva | Szentpéterváron mintegy ötven, a szibériai Kemerovóban tizenöt embert vettek őrizetbe, Moszkvában viszont nem voltak incidensek szombaton a Mihail Hodorkovszkij által alapított ellenzéki Nyitott Oroszország mozgalom által meghirdetett tüntetéseken.
Brüsszel | Elkerülhetetlen, hogy Nagy-Britannia megfizesse az unióból való kilépés árát - jelentette ki Francois Hollande francia elnök szombaton, az unióban maradó tagállamok brüsszeli csúcstalálkozóját megelőzően.

Kultúra

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének 3 milliárd forintos állami segítségre lenne szüksége az Alexandra könyvbirodalom csődje miatt válságba került piac megmentéséhez. Az Orbán-kormány azonban nem sieti el a döntést.
Fajsúlyos és húsbavágóan aktuális kérdéseket vet fel Dave Eggers tavaly magyarul is megjelent bestsellere, A Kör, amelyre – mint az várható volt - viszonylag rövid időn belül Hollywood is lecsapott. 
Budapest | Nagyszabású gálaesten adják át ma este a Magyar Táncművészek Szövetsége által odaítélt szakmai díjakat a Művészetek Palotájában a tánc világnapja alkalmából.

Szalon

SAROKPONTSopánka PT
2
Sopánkodni fogok. Pedig nagyon nem szeretek, sőt magukat a sopánkodókat se kedvelem. 
Mind a rendszer ellen harcolnak, de mind másképp. Az eredmény még sosem volt ennyire nyitott, mint most.
2
A mečiari amnesztiák eltörlése nem áll ellentétben a bűnbocsánattal – véli a református lelkész.

Vélemény

Amikor mindenki Kotleba erősítésével vádolja a másikat.
Nőtt az elégedetlenség, de az elégedetlenek elégedetlenek voltak egymással.

Miközben a magyar kormány a budapesti civilek külföldi támogatását próbálja kontrollálni, a Hidat egyre jobban zavarja, hogy szlovákiai civilek Magyarországról kapnak forrásokat.

Pártsajtó

Januártól életbe lépett az egészségbiztosítási törvény módosítása, melynek egyik jelentős változtatása az állam biztosítottjai után (pl. nyugdíjasok, gyerekek, anyaságin lévő anyukák, munkanélküliek) fizetett járulék csökkentése volt.
Az utolsó néhány hónapban a vereknyei hulladéklerakat felszámolásának ügye többet haladt előre, mint az elmúlt 20 évben.  
Nyitra Megye Önkormányzata 2015-ben módosította területrendezési tervét. A folyamat elején az MKP képviselőcsoportjának nevében benyújtottuk két sarkalatos módosító indítványunkat a gyorsforgalmi utak megyénket érintő szakaszai majdani nyomvonalának módosítására. 

Filmek

Fajsúlyos és húsbavágóan aktuális kérdéseket vet fel Dave Eggers tavaly magyarul is megjelent bestsellere, A Kör, amelyre – mint az várható volt - viszonylag rövid időn belül Hollywood is lecsapott. 
Los Angeles | Ewan McGregorral tárgyal a felnőtt Róbert Gida szerepéről a Disney stúdió, amely Marc Foster rendezésében készít játékfilmet A. A. Milne fiáról.
Los Angeles | Blonde Ambition címmel életrajzi film készül a Universal filmstúdióban Madonnáról - értesült a Variety.com.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Szolgáltatások

Az Új Szó aktuális címlapja

Jól járhat, aki traktorral jár
 
Még sincs kanyaró a Lévai járásban 
 
Már több mint 12 milliárdot kaptunk
 
Szombati vendégünk Dragomán György
 

Aktuális melléklet

Presszó
Ötszemközt Vitrayval és… az operával
 
Megmentik a következő 500 évre Leonardo remekművét

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

A nap mondata

Donald Trump összegezte elnökségének első száz napját

Napi árfolyam

Angol font 0,8447
Cseh korona 26,9220
Horvát kuna 7,4640
Japán jen 121,7600
Kanadai dollár 1,4914
Lengyel zloty 4,2224
Magyar forint 312,3800
Román lej 4,5348
Svájci frank 1,0831
USA-dollár 1,0930