Pozsony |

Hiányos a törvény, nem hatékony az ellenőrzés, ezért könnyen kijátszhatók a szabályok.

PR cikk

Már pénteken ismét csillagászati összeget nyerhet egy szerencsés az Eurojackpot lottósorsoláson, amelyben 2015 októberétől már a szlovákiai tippelők is részt vehetnek. Ezúttal a fődíj eléri a 76 millió eurót! Az utolsó lehetőség beszállni az e heti játékba szeptember 30-án, péntek 18:00 óráig van, a sorsolás este nyolckor lesz Finnország fővárosában, Helsinkiben. Eurojackpot szelvényt a TIPOS irodáiban tudnak feladni, de megtehetik ezt interneten, SMS-ben és okostelefonos applikáción keresztül is.

PR cikk

„Sok ember elvárja testétől, hogy az működjön, korlátlanul terhelhető legyen és öngyógyító ereje ne apadjon ki. Aki ezzel az öncsalással áltatja magát, veszélyesen él. Testünknek ugyanis ápolásra, gondozásra, elegendő edzésre és nyugodt pihenésre van szüksége. Nem űzhetünk rablógazdálkodást az egészségünkkel.” (MariaTreben) 

Közélet

Stockholm/Oslo | Jövő héten hirdetik ki az idei Nobel-díjak jelöltjeit.  A fogadóirodák már közzétették a legesélyesebb jelölteket.
Brüsszel | Folyamatosan öregszik az Európai Unió népessége: 2005-ben a lakosság 4 százaléka volt 80 év feletti, tavaly már 5,3.
Vállalkozó politikusok, változó járulékfizetés, Ízvilág, plusz a +7 nap, és még sok más. 
Pozsony | Beismerte a Nemzeti Onkológiai Intézet főorvosa, MUDR. Tomáš Š., hogy hálapénzt vett át. Ennek köszönhetően szabadlábon folytatják le ellene az eljárást.
Pozsony | Tomáš szerint szervezett támadás indult a kormány ellen. Közben jelenkezett a lányért az apa.
1
Pozsony | Külföldi nagy neveket hívnak a Smer-kongresszusra, hogy a pártkáderek ne merjék kritizálni a vezetőséget.
Pozsony | A galántai intézetben állítólagosan bántalmazott lány, Natália édesanyja feljelentette a főügyészségen Erik Tomáš smeres képviselőt hatáskörének túllépése és levéltitok megsértése miatt. 

Sport

Prága | Az Internazionale meglepetésre 3-1-re kikapott a Sparta Praha vendégeként a labdarúgó Európa Liga csoportkörének második, csütörtöki fordulójában.
Rosztov | A Rosztov és az Eindhoven szerdai BL-mérkőzésén a hazai drukkerek banánt dobtak a pályára, s azt csak negyedórával később távolítottak el a rendezők.
A Tippverseny 8. fordulójának eredményei. 

Panoráma

Berlin | Európai csillagászok elindították utolsó útjára csütörtök éjjel a Rosetta űrszondát, amely 67/P Csurjumov/Geraszimenko nevű üstökösre zuhanva fejezi be küldetését.
Párizs | Az ember azt hinné, hogy olyan nagy kiállításon, mint a párizsi, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a premierek tökéletesek legyenek.
Kunming | Tizenkilenc holttestet találtak csütörtökön a kínai Jünnan tartomány egyik falujában. 
New Jersey | Halálos áldozatai is vannak az amerikai New Jersey államban lévő Hobokenben történt vonatbalesetnek. A sérültek száma több mint száz, többnek válságos az állapota. 

Kvízek

Sova doktor, Derrick, Isaura, Kunta Kinte és a többiek. A legklasszikusabb tévésorozatok, amelyek egy kicsit függővé tettek bennünket. Szórakoztató sorozatkvízünk első része. Katt! 
Kisfröccs, nagyfröccs, házmester. Fröccsből egy szakajtónyi van. De tudjuk, melyik fröccs melyik? Kis fröccskvízünk nem csak borosoknak. Katt!
Túl a rajzfilmeken, jöjjenek gyerekkorunk sorozatai. Csupa ismert és kedvelt ifjúsági sorozat. Mennyire emlékszünk még? Egy kedves kvíz, kalandra fel! 

Régió

Pozsony | Pénteken is marad a napos idő, enyhe felhőzettel. A nappali hőmérséklet 20-25 fok között alakul.
Galánta | A galántai városi képviselők ma esti ülésükön jóváhagyták a nyerőautomaták teljes betiltását a város területén. 
Kassa | Kukába rejtett csőbombát robbantott egy gyorsétterem bejáratánál, terrorizmus miatt 23 és fél évre ítélte a Kassai Járásbíróság. 
Losonc | A rendőrségnek sikerült felkutatnia a 43 éves, csalári illetőségű Branislav Bírešt, aki kedden reggel szökött meg a losonci szociális otthonból.
Trencsén | Csaknem egy óráig vitáztak a trencséni városatyák Richard Rybníček polgármester javaslatáról, amely arra vonatkozott, hogy odaítélése után 69 évvel vonják vissza a szovjet diktátor, Sztálin díszpolgári címét.

Külföld

Kabul | Legalább 15 civil meghalt, további 13 pedig megsebesült az Afganisztán keleti részén minap végrehajtott amerikai dróntámadásban, amely eredetileg az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosai ellen irányult.
Bogota | A kolumbiai belső megbékélési folyamat megfigyelésére létrehozott ENSZ-bizottság vezetője bejelentette, hogy a FARC gerillaszervezet megkezdte robbanóanyag készletének átadását, amint azt a békeszerződés elrendeli.
New York | Washington a Moszkvával Szíriáról folytatott tárgyalások felfüggesztésének határán áll, amelyek arra irányulnak, hogy felélesszék az orosz-amerikai fegyvernyugvási megállapodást a konfliktus sújtotta közel-keleti országban.

Gazdaság

Kellett egy modern, sportos kupé, elsősorban a fiatalabb sofőröknek.
Párizs | Az Opel sokakat meglepett a párizsi autószalonon, mert az ígéretek ellenére sem mutatta be az új Insigniát. Jövő márciusra, Genfre tartogatja. 
Párizs | Minimum egy elsőséget már az újságírói napon elkönyvelt a Párizsi Nemzetközi Autószalon: még soha nem hiányzott ennyi autómárka a kiállításról.

Kultúra

Több figyelemre méltó videoklip is napvilágot látott, amelyek önálló kisfilmként is megállják a helyüket, a vizuális kultúrát gazdagítva.
Sova doktor, Derrick, Isaura, Kunta Kinte és a többiek. A legklasszikusabb tévésorozatok, amelyek egy kicsit függővé tettek bennünket. Szórakoztató sorozatkvízünk első része. Katt! 
Budapest | Veletek vagyunk címmel Ákos DVD-n örökítette meg tavaly decemberi dupla teltházas Aréna-koncertjét. A népszerű előadó egyben bejelentette: jövőre nem fog koncertezni.

Vélemény

Beszédes dolog, hogy Rado királyt Robert Kaliňák belügyminiszter is jó erkölcsi profillal rendelkező embernek tartja

Milyen válaszok adhatók a pontatlanul feltett kérdésekre? Reflexiók Tokár Géza „Elhallgatott kérdéseink, nem létező válaszaink” c. írására.

Számtalan más javaslat is érkezett arra a felhívásra, hogy milyen névvel lehetne eladni külföldön a magyar olaszrizlinget. 

Pártsajtó

Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  
7
A rendszerváltás idején az ország déli járásaiban élők életszínvonala volt a legmagasabb – persze a fővárost leszámítva – a déli járások városainak, falvainak arculata volt a legcsinosabb.
A felvidéki pedagógusok és szülők társadalma nagy várakozással tekintett arra a tárgyalássorozatra, mely az Állami Pedagógiai Intézet, az Oktatási Minisztérium és a szakmai illetve civil szervezetek, szakemberek között zajlott a nyáron. 

Filmek

Tavaly futott a mozikban az Ötvenes (Padesátka) című cseh vígjáték, a népszerű énekes és színész, Vojta Kotek rendezői bemutatkozása, amely a hegyekben, egy síparadicsomban játszódik.
Budapest | Csütörtökön kerül a mozikba Gigor Attila Kút című új filmje, amely egy apa és rég nem látott fia kapcsolatáról, az emberi játszmákról és érzelmekről szól.
Los Angeles | Hetvenhárom éves korában meghalt Charmian Carr, A muzsika hangja című Oscar-díjas filmklasszikus egyik főszereplője.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Programajánló

Az Új Szó aktuális címlapja

Vállalhatatlan vállalkozások
 
Érvénytelen lesz a kvótanépszavazás? 
 
Állnak a 380 milliós romaprojektek
 
Női egyenjogúság: sereghajtók vagyunk
 

Aktuális melléklet

Ízvilág
Sütőpor vagy szódabikarbóna? 
 
Adjuk meg a módját: a hideg előételek 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
25
32
42
52
62
73
86
94
13
21
31

Napi árfolyam

Angol font 0,8614
Cseh korona 27,0220
Horvát kuna 7,5153
Japán jen 113,8800
Kanadai dollár 1,4683
Lengyel zloty 4,3065
Magyar forint 308,6500
Román lej 4,4530
Svájci frank 1,0876
USA-dollár 1,1221