Nagyszombat |

Vereséggel debütált a dunaszerdahelyiek kispadján László Csaba, a DAC 1:0-ra kikapott Nagyszombatban.

Közélet

Budapest | Európa szabadságszerető népeinek ma az a feladatuk, hogy megmentsék Brüsszelt az "elszovjetesedéstől" - mondta Orbán ünnepi beszédében.
Hogy élte meg a hazai magyarság 1956-ot, és mi következett utána? Popély Árpád történész beszél erről.
Pozsony | Beblavý "politikai Drakulának" nevezte Kaliňákot, aki már csak kárt okoz és "szipolyoz", és semmilyen pozitív perspektívát nem nyújthat a korrupció elleni harcban. 
A november 5-i rendkívüli szám Győzött a magyar nép! című vezércikkével üdvözölte az „ellenforradalom” vereségét.
Budapest | Az Index szerint biz- tonsági emberek nem engedték be a Kossuth térre, Orbán Viktor miniszterelnök beszédére Juhász Pétert, az Együtt politikusát.

Sport

London | A Chelsea 4-0-ra verte a Manchester Unitedet az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnapi rangadóján.
Szeged | A Szeged kétgólos győzelmet aratott a vendég Breszt ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.
Gombos Norbert nyerte a franciaországi Brestben rendezett tenisztornát, miután a döntőben 7:5, 6:2-re verte a belga Yannick Reutert. 

Panoráma

Budapest | Az amerikai Time magazin 1957-ben Az Év Emberének választotta az 1956-os magyar forradalmárokat. A híres, 1957. január 7-én megjelent címlap másolatát egy lakóház tűzfalára festették fel.
Párizs | Pattogatott kukoricát árusító boltot nyitott Párizsban Scarlett Johansson, aki az első napon, szombaton maga is a pult mögé állt eladóként kötényt és kék-fehér csíkos matrózblúzt viselve. 
Ulm | Hiába duplázták meg a kiszabható bírságot, továbbra is emberi vizelet és hányás fenyegeti a világ legmagasabb katedrálisának falait Ulmban, Németország déli részén.
Budapest | A Félvilág-ot jegyző Szász Attila rendezett Emlékezzünk! címmel látványos és méltó imázsfilmet az évfordulóra.

Kvízek

Szavak, amelyektől más régiók lakosainak kikerekedik a szeme. Egy kis hazai: szlovákiai magyar tájszavak jönnek. Mennyit ismersz? Katt! 
Kirándulós fajta? Vagy csak szereti nézegetni a képeket? Ismerje fel a városokat madártávlatból! Gyönyörű képek jönnek. Katt! A kvíz a Terran támogatásával jött létre. 
Sandokan megöregedett, jöjjenek ifjabb társai. Ezekre már a fiatalabb generáció is emlékezhet. Mindegyik Nyugatról jött, a legtöbbjük nyomozó. Szórakoztató sorozatkvízünk második része. Katt! 

Régió

Rimaszombat | Civilek és szakmabeliek, fiatalabbak és idősebbek beszélgettek Rimaszombatban arról, hogyan fog kinézni a közoktatás 25 év múlva.
Losonc | Nem sokkal 14:00 után felrobban egy füstölő egy családi ház mellett Csákányházán (Čakanovce). A robbanásban egy ember életét veszítette.
Dunaszerdahely | Közép-Európában az  egyetlen város volt, amelyben többségben zsidók laktak. 

Külföld

Erbíl | Az iraki erők felszabadították a legnagyobb iraki keresztényt várost, Hamdaníját, amely két éven át volt az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet rémuralma alatt.
1
Vatikánváros | Az iraki Moszul városának lakosságához intézte szavait és imáját Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap délben.
Bagdad | A legfrissebb híradások szerint az iraki és a kurd erőknek sikerült elfoglalniuk Basíka városát abban az újabb támadásban, amelyet vasárnap indítottak az Iszlám Állam kezén lévő Moszul visszafoglalására.

Gazdaság

Mohi | Soha véget nem érő építkezés – így jellemezhető a mohi atomerőmű története.
Pozsony | Szlovákiában még mindig magas a munkanélküliek aránya, szakképzett munkaerőből azonban már most is hiány van.
1
A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) tegnapi tájékoztatása szerint a járat prioritása a gyorsaság, így kénytelen voltak szűkíteni a megállók számát. 

Kultúra

Stockholm | A Svéd Akadémia arrogánsnak tartja, hogy Bob Dylan mélyen hallgat a neki ítélt irodalmi Nobel-díjról. Kérdés, hogy az énekes átveszi-e a díjat.
London | Prince ritka zenei felvételeinek megjelenését: a legnagyobb slágerek gyűjteményét és a Purple Rain új kiadását jelentette be a Warner Bros Records.
Pozsony | Idén is színes kínálattal készültek a holnap kezdődő Pozsonyi Dzsessznapok szervezői. 

Vélemény

Szlovákiában 2015-ben 592-en követtek el öngyilkosságot, vagyis százezer főre számítva 10,9-en. Az öngyilkosok döntő többsége férfi. 

Viszonylag jó országos munkanélküliségi adatokat ismertethetett Ján Richter szociális ügyi miniszter a napokban. Igaz, csak minimálisan, de szeptemberben is csökkent az állástalanok száma.

Ha az olasz Enel mohi atomerőművel kapcsolatos ballépéseit szeretnénk jellemezni, keresve sem találhatnánk jobb címet, mint a „Rablás olasz módra”. 

Pártsajtó

Érsek Árpád közlekedési miniszter elismerte, hogy tárcájánál már dolgoznak az R7-es gyorsforgalmi út Egyházgelle és Érsekújvár közötti szakaszának tervdokumentációján.
A Magyar Közösség Pártja felhívással fordul mindenkihez, aki méltóképpen szeretne megemlékezni az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról, hogy gyertyagyújtással emlékezzen 56 hőseire.
Tegnap a parlament első olvasatban tárgyalt a fogyasztói hitelekről szóló törvény módosító javaslatáról, amely a hitelek nyújtására vonatkozó új elveket határozza meg.  

Filmek

A bemutatót követő első hétvégén 27 ezren látták a hazai mozikban az Infernót.
Adott egy bestseller és egy izgalmas előzetes, de mindez hiába – A lány a vonaton az év egyik legművibb és legfelszínesebb filmje lett, szinte minden pillanata valódi gyötrelem a néző számára.
Chicago | A rangos chicagói nemzetközi filmfesztiválon lesz az Egyesült Államokban először látható Till Attila mozifilmje, a Tiszta szívvel.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Smer: csak a csomagolás új 
 
Újra Bárdosa Csemadok elnöke 
 
Feszült ’56-os megemlékezések 
 
Kikapott a DAC Nagyszombatban 

Aktuális melléklet

Egészség
Tökéletesen véd a szappan és a víz
 
Csodás almaecet: mi mindenre jó? 

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Események

h k sz cs p sz v
13
25
32
42
52
62
73
86
94
13
21
31

A nap mondata

Szőcs Géza, a magyar miniszterelnök kulturális főtanácsadója a magyar sajtószabadság helyzetéről

Napi árfolyam

Angol font 0,8932
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,5080
Japán jen 112,9600
Kanadai dollár 1,4401
Lengyel zloty 4,3251
Magyar forint 308,3000
Román lej 4,5043
Svájci frank 1,0825
USA-dollár 1,0886