Pozsony |

Az Agrárkifizető Ügynökségben (PPA) is felütötte fejét a korrupció, egy alkalmazottat tartóztattak le kenőpénz elfogadásáért. 

Közélet

Budapest | Trump Orbánnak: együtt győzzük le a kihívásokat és dolgozunk közös céljainkért.
Robert Fico visegrádi csúcsot akar az élelmiszerek eltérő minősége miatt.
Pozsony | Az ellenzéki SaS ma felszólította Jaromír Čižnár főügyészt, hogy  indítson fegyelmi eljárást Dušan Kováčik speciális ügyész ellen. Az SaS és az OĽaNO-NOVA  képviselői egyúttal felszólították Kováčikot, hogy mondjon le hivataláról. 
Katona Flórián tizenöt éve szenvedett balesetet Magyarországon, azóta a bíróságokat járja.

Sport

Német és belga párharc is lesz a labdarúgó Európa Liga nyolcaddöntőjében, amelynek sorsolását tegnap tartották a svájci Nyonban.
Életében először a vb-n látott havat. Svédországban akart edzőtáborozni, de Párizsban lekapcsolták, mert menekültnek hitték. A venezuelai Adrian Solano tökutolsóként is a Lahti északisí-vb sztárja lett.
Gombos Norbert nagyszerű eredményt ért el a marseille-i ATP-tenisztorna nyolcaddöntőjében, ahol megverte a tőle 74 hellyel magasabban rangsorolt Nicolas Mahutot.

Panoráma

Három minisztérium dolgozik azon, hogy mielőbb tesztelni tudják az iskolabuszok üzemeltetését. Elképzelhető, hogy a próba üzemmód egy Bős környéki településen indul be. 
Prága | Több mint hároméves börtönre ítélték pénteken a nyugat-csehországi Pilsenben azt a fiatalembert, aki 2015-ben Prágából Szíriába utazott, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet harcosaihoz. Az elítéltnek négyéves pszichiátriai kezelésnek is alá kell vetnie magát.
Bécs | A bécsi városvezetés mégsem állít mellszobrot Ho Si Minh néhai vietnami kommunista vezetőnek, miután az ügy nagy közfelháborodást keltett az osztrák fővárosban.

Kultúra

Los Angeles | A vasárnapi Oscar-díjátadó gála előtt mindössze két ember van a világon, aki már tudja, hogy kik lesznek a díjazottak, de semmi kincsért sem árulnák el.
Budapest | Eddig kiadatlan Rejtő Jenő-szövegek mellett a szerző fiatalkori verseiből is válogat A megtalált tragédia című emlékkötet. 
Los Angeles | Matt Reeves rendezi a következő Batman-filmet - jelentette be a Warner Bros. filmstúdió.
Tokió | Murakami Haruki rajongói helyi idő szerint csütörtök éjfélkor megrohamozták a könyvesboltokat, hogy elsőként juthassnak hozzá a japán író új regényéhez, amelyet pénteken kezdenek árusítani a szigetországban.

Kvízek

Sem Adidas, sem Puma. Belecsapunk a közepébe. Olyan logók jönnek, amelyektől a sportmániások beindulnak. Ha az elsőben jó voltál, ebben nem biztos, hogy király leszel. Katt. 
Sportolsz? Vagy csak nézed? Adidas, Puma, Kappa és a többiek. Ismerős logók jönnek. Ismerd fel a futócipőd márkáját vagy a kedvenc sportolód szerkóját. Katt! 
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 

Régió

Királyhelmec | A rendszer lehetővé teszi, hogy a hivatalban egyetlen gombnyomással látható legyen, fizetnek-e adót a parcella tulajdonosai.
Magastátra | A Lomnici-csúcson 1951, vagyis a hivatalos mérések megkezdése óta a legerősebb széllökést mérték ma.
Gerencsér | Belehalt ma a sérüléseibe az a fegyőr, aki kedden megpróbálta felakasztani magát szolgálatteljesítés közben a gerencséri (Hrnčiarovce nad Parnou) börtönben.
A rendőrség a lakosság segítségét kéri a 46 éves, besztercebányai Slavomíra Oravcová felkutatásában. A nő skizofréniában szenved, a bíróság megfosztotta cselekvőképességétől, apja viseli gondját. 

Külföld

Berlin/Moszkva | Az orosz védelmi tárca szóvivője szerint akinek nem tetszik az ötlet, az minden bizonnyal a harmadik birodalom szimpatizánsa.
Prága | Hétnapos apasági szabadságra lesznek jogosultak a jövőben a cseh férfiak gyermekük megszületésekor.
Párizs | Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke 26 százalékkal továbbra is a biztos első helyen áll a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésben.

Gazdaság

Pozsony | Újabb veszélyes befektetési alapra figyelmeztet a szlovák jegybank. Ezúttal a spanyol Questra társaság próbálja behálózni a szlovákiai fogyasztókat a szokásosnál nagyobb hozammal.
Pozsony | Az energiaárakkal kapcsolatos idei botrányoknak köszönhetően a Fico-kabinet végre elismerte, hogy az Árszabályozási Hivatal vezetőjének a kezében túl nagy hatalom összpontosult, amivel az vissza is élt. 
Pozsony | Az európai, köztük a szlovákiai fogyasztók is egyre kevésbé hagyják magukat befolyásolni a média által közvetített negatív hírektől – derül ki a GfK legújabb felméréséből.
Pozsony | A mezőgazdasági és élelmiszeripari termelők szerint azonban a CETA egy újabb csapás az ágazatra.

Szalon

13
A 2024-es budapesti olimpiai pályázat politikai csatározássá vedlett, amely egy lehetséges új ellenzéki erőt termelt ki.
SAROKPONTÉdeshármas
2
Nincs nekem bajom a plázákkal, mert kerülöm őket. Nekem egyszerűen nem jött be ez a mindent egy helyen szisztéma, ami az én rendszerem szerint: alig valami, szanaszéjjel, messzire egymástól. 
Bevallom, általában egyszerre két-három könyvet olvasok több nyelven, több helyen. Az egyik az ágyamban van, és elalvás előtt olvasok belőle pár oldalt, amíg bele nem alszom. 

Vélemény

Turócban ma is átélhető, hogy a szlovák történelem több mint (magyar) elnyomó és (szlovák) elnyomott harca.

Persze, ha a bal és a jobb lábunk nem fogad szót, hanem kétfelé akar lépni, akkor csak úgy haladhatunk, hogy kiiktatjuk őket és mászunk. Miközben mások járnak (futnak?). A kérdés, hogy ily módon hova juthatunk. Talán vissza a zörgős borsóhoz?

A kiábrándító történetnek azonban egyetlen kedvező kicsengése mégis csak akad: nem mindenki lett közönyös Magyarországon sem a közügyek, a politikusok gátlástalanságai iránt. 

Pártsajtó

A Bél Mátyás Intézet Tanácsa Rudolf Chmel elnök vezetésével ült össze Pozsonyban. A tanácskozás fő témái a 2017-es év projektjei, a döntéshozó szerv összetételének változásai, valamint az intézet kuratóriumának felállítása volt.
1
1948, a Győzelmes Február nagy vereséget jelentett a környezetvédelem számára Szlovákiában is. A korábbi rendszer mindent alárendelt a „terv több mint 100 százalékos teljesítésének”. A komunizmus építésének egyik áldozata a természeti környezet. 
37
A Magyar Közösség Pártja határozott tiltakozását fejezi ki a Párkány város területére tervezett hulladék-felhasználási és újrahasznosítási üzem megépítése ellen. 

Filmek

Róma | Megfilmesítik a lavina által betemetett olaszországi hegyi szálloda, a Rigopiano di Farindola katasztrófáját, amelyben 29 ember vesztette életét.
Ahogy a mondás is tartja: párosan szép az élet! Igaz, a következő duók kapcsolata nem mindig indult harmonikusan, de a végeredmény végül mindig felejthetetlen lett. Felismeri a filmes párokat? 
Százharminc éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven Harvey Wilcox egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban.
www.AutoAlkatreszek24.Hu

Az Új Szó aktuális címlapja

Iskolabuszok a Csallóközben 
 
ÚRSO: visszaáll a villanyáram ára 
 
Kotleba mégsem jön Rimaszombatba
 
Szovjet kém volt Rökk Marika 

Aktuális melléklet

Rejtvények

Vasárnap

A Vasárnap legfrisebb címlapja

Napi árfolyam

Angol font 0,8463
Cseh korona 27,0210
Horvát kuna 7,4320
Japán jen 119,3000
Kanadai dollár 1,3868
Lengyel zloty 4,3080
Magyar forint 308,2100
Román lej 4,5200
Svájci frank 1,0663
USA-dollár 1,0573